ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Η Σεληνιακή έκλειψη και οι παρελθούσες συνδέσεις της

Από την Βάλια Παγίδα

Η Σεληνιακή έκλειψη που πραγματοποιείται στις 26 Μαΐου γίνεται με τη σελήνη στις 5ο του τοξότη και ανήκει στη σειρά 121 Saros.

Πριν δούμε τις προηγούμενες εκλείψεις που πραγματοποιήθηκαν στην ίδια μοίρα ή σε κοντινές μοίρες και τα γεγονότα που έγιναν τότε, να πούμε λίγα λόγια για τη φετινή και τι πραγματεύεται.

Η έκλειψη αυτή βλέπουμε ότι κάνει ένα Τ τετράγωνο με Ήλιο, Σελήνη, Δια, όπου εξάγει ο Δίας από τους Ιχθύς. Ο Δίας βρίσκεται σε κυριαρχία σύμφωνα με την παραδοσιακή αστρολογία, πράγμα που γλυκαίνει κατά κάποιο τρόπο το Τ τετράγωνο. Η έκλειψη αυτή μας καλεί να αφυπνιστούμε, να αφήσουμε τις υπερβολές, να βρούμε τρόπο δημιουργικό να βάλουμε σε μια τάξη αυτήν την ενέργεια ειδάλλως θα ξυπνήσουμε απότομα  στην πραγματικότητα και αυτό δεν θα μας αρέσει καθόλου.

Είναι σημαντικό να πούμε, ότι όταν κοιτάμε για γεγονότα που θα εκδηλωθούν λόγω της επιρροής της Σεληνιακής έκλειψης πρέπει να κοιτάξουμε 20 μέρες πριν την ημέρα της έκλειψης και 3 μήνες μετά την έκλειψη.

Ας δούμε λοιπόν τώρα την αμέσως προηγούμενη έκλειψη που είχε γίνει στις 26 Μαΐου του 2002 καθώς και τι έγινε εκείνη τη χρονιά.  Παρατηρούμε ότι σε εκείνη την έκλειψη είχα ανάδρομο Ερμή «καμένο» από τον Ήλιο καθώς είχαμε και αντίθεση ακριβείας μεταξύ Κρόνου και Πλούτωνα. Δύσκολη έκλειψη με τους δυο κακοποιούς να είναι πάνω στον άξονα 3-9 (μετακινήσεις, επικοινωνία, ταξίδια, εξωτερικό, ανώτερη εκπαίδευση).

Στις 6 Μαΐου 2002, o μεγαλοεπιχειρηματίας Elon Musk ίδρυσε την Space X, ενώ στις 6 Ιουνίου του 2002 ένας αστεροειδής κοντά στη Γη με διάμετρο εκτιμώμενη των 10 μέτρων εκρήγνυται πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης. Η έκρηξη που προέκυψε εκτιμάται ότι έχει δύναμη 26 κιλοτόνων, πιο ισχυρή από την ατομική βόμβα του Ναγκασάκι. Ακόμα, στις 22 Ιουνίου ο σεισμός 6.5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στο δυτικό Ιράν προκάλεσε το θάνατο σε πάνω από 261 ανθρώπους. Δυο μέρες αργότερα, στις 24 Ιουνίου στην Τανζανία έγινε το μεγαλύτερο δυστύχημα με τραίνο στην Αφρικανική ιστορία, γνωστό ως και Igandu train disaster όπου κόστισε τη ζωή σε 281 άτομα. 

Πάμε τώρα να δούμε μια σειρά εκλείψεων που δεν έγιναν ακριβώς στις 5 μοίρες του τοξότη αλλά πολύ κοντά (-2μοιρες max διαφορά).

Στο όχι πολύ μακρινό 2013, συγκεκριμένα στις 25 Μαΐου 2013, πραγματοποιήθηκε μια Σεληνιακή έκλειψη στις 4 μοίρες του τοξότη. Εκείνη η έκλειψη σχημάτιζε ένα Τ-τετράγωνο με τον Ποσειδώνα να το εξάγει. Πρόκειται για ένα «ουτοπικό» τ-τετράγωνο όπου προσαρμόζουμε τη φαντασία μας ανάλογα με τα δεδομένα για να καλύψουμε την πραγματικότητα. Παράλληλα την ίδια μέρα είχαμε και ένα τετράγωνο ακριβείας μεταξύ Ουρανού-Πλούτωνα, όψη που δηλώνει ίσως και μια ξαφνική αλλαγή, μεταμόρφωση.  

Από τα μέσα του Μαΐου σχεδόν κάθε μέρα καταγράφονταν απώλειες λόγω του πολέμου στο Ιράκ. Στις 8 Μαΐου του 2013, ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι καταδικάζεται σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση με τη κατηγορία της απάτης. Στις 5 Ιουνίου του 2013, η Guardian δημοσίευσαν το πρώτο άρθρο του Edward Snowden πρώην υπαλλήλου της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ-αντίστοιχη ΕΥΠ- βασισμένο πάνω σε απόρρητα έγγραφα που είχε διαρρεύσει ο ίδιος στα ΜΜΕ. Λίγες μέρες αργότερα, στις 9 Ιουνίου, θα βγει δημόσια να παραδεχτεί ότι αυτός ήταν υπεύθυνος για τις διαρροές των απόρρητων πληροφοριών.

Γυρνάμε το χρόνο και βρισκόμαστε στις αρχές του 90 και συγκεκριμένα στις  25 Μαΐου 1994. Τότε η Σεληνιακή αυτή έκλειψη πραγματοποιήθηκε στις 3 μοίρες του τοξότη, σχηματίζοντας ένα Τ-τετράγωνο με τη συμμετοχή του Ήλιου αλλά και του Κρόνου. Με το Κρόνο ως το πλανήτη που εξάγει αυτό το Τ-τετράγωνο, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μια αίσθηση απειθαρχίας, και έλλειψη φαντασίας, αν δεν ανοίξουμε τους ορίζοντες μας και δεν προσαρμοστούμε τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα.  Σανίδα σωτηρίας αποτέλεσε το μεγάλο τρίγωνο στο νερό από τους Αφροδίτη, Δια Κρόνο, που έδινε ελπίδα ότι με τη προσπάθεια του συνόλου υπάρχει προοπτική καλής εξέλιξης.

Aς δούμε κάποια γεγονότα που συνέβησαν εκείνη τη περίοδο της έκλειψης.

Συγκεκριμένα, στις 10 Μαΐου 1994 Ο Νέλσον Μαντέλα ορκίστηκε ως ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, ενώ παράλληλα την ίδια μέρα, Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σχηματίζει ιταλική κυβέρνηση με 5 νεοφασίστες. Στις 6 Ιουνίου του ίδιου έτους,  ο 6.0 R σεισμός / χιονοστιβάδα καταστρέφει το Toez της Κολομβίας (περίπου 1000 σκοτώθηκαν). Λίγες μέρες αργότερα, ένας ακόμη σεισμός 7.8 R χτυπά τη Βόρεια Βολιβία.  Tέλος, στις 17 Ιουνίου έπειτα από μια επεισοδιακή καταδίωξη η οποία μεταδόθηκε και ζωντανά στην τηλεόραση, παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ ο καταδικασμένος πλέον για φόνο O.J. Simpson.

Eπόμενη έκλειψη που θα δούμε είναι αυτή που πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαΐου του 1975. H έκλειψη αυτή πραγματοποιήθηκε και αυτή στις 3 μοίρες του Τοξότη. Αυτό που χρωμάτιζε τη συγκεκριμένη έκλειψη ήταν η αντίθεση Άρη-Πλούτωνα καθώς και το τετράγωνο του Δία στο Κρόνο και την Αφροδίτη που ήταν σε σύνοδο στο Καρκίνο.  Το τετράγωνο αυτό υπερθεματίζει την αίσθηση υπερβολής και μη σαφής κατεύθυνσης λόγω έλλειψης καλών και σταθερών αποφάσεων καθώς και την οκνυρία. Από την άλλη, η αντίθεση Αρη-Πλούτωνα δείχνει τη τάση για χρήση δύναμης/εξουσίας για ιδιοτελής λόγους. Συχνά αναφέρεται και σαν όψη ακραίας βίας. Το θετικό εκείνης της έκλειψης ήταν ότι ο Ήλιος έκανε τρίγωνο με το Πλούτωνα και εξάγωνο με το Άρη, όπως και η Σελήνη έκανε αντίστοιχα τρίγωνο με τον Άρη και εξάγωνο με τον Πλούτωνα, πράγμα που υποδείκνυε ότι θα υπήρχαν ενέργειες και κινήσεις από άτομα με ηγετικές ικανότητες.

Μερικά  από τα γεγονότα που συνέβησαν τη περίοδο της έκλειψης ήταν τα παρακάτω.

Συγκεκριμένα, στις 7 Μαΐου του 1975, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ κηρύσσει επίσημα τέλος στην «εποχή του πολέμου του Βιετνάμ», ενώ στις 5 Ιουνίου, ανοίγει για πρώτη φορά η διώρυγα του Σουέζ μετά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών. Την ίδια μέρα, Το Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιεί το πρώτο του δημοψήφισμα σε ολόκληρη τη χώρα σχετικά με την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.  Επίσης, στις 25 Ιουνίου, η Μοζαμβίκη γίνεται ανεξάρτητη χώρα. Παράλληλα, στις 12 Ιουλίου, το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ανακηρύσσει την ανεξαρτησία του από την Πορτογαλία. Ακόμα, στις 16 Σεπτεμβρίου, η Παπούα Νέα Γουινέα αποκτά την ανεξαρτησία της από την Αυστραλία, ενώ το Πράσινο Ακρωτήριο, η Μοζαμβίκη και το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε γίνονται μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ακόμα μια έκλειψη που θα μας απασχολήσει είναι αυτή που πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαΐου του 1956.  Η Σεληνιακή έκλειψη αυτή έγινε στις 3 μοίρες του Τοξότη επίσης.

Μια αρκετά ενεργειακά φορτισμένη έκλειψη γιατί παρόλο που δεν γίνεται κάποια σημαντική άμεση όψη με τα δυο φώτα Ήλιο-Σελήνη, πέρα από το καμένο ανάδρομο Ερμή, παράλληλα λειτουργούσε και ένα Τ-τετράγωνο με τους Άρη, Κρόνο Δια Πλούτωνα να συμμετέχουν σε αυτό και τον πλανήτη Κρόνο να το εξάγει. Επιπλέον, υπήρχε και το τετράγωνο μεταξύ Ουρανού Ποσειδώνα. Η βασική απόχρωση από τη συγκεκριμένη έκλειψη είναι,  εγωισμός, αδιαλλαξία, βία, θυμός και υπερβολή και ο μόνος τρόπος να εξομαλυνθεί αυτή η ενέργεια  είναι με το υπεύθυνα και σοβαρά να αναλάβουμε τις ευθύνες των πράξεων μας. 

Αν κοιτάξουμε μερικά από τα γεγονότα που συνέβησαν παράλληλα εκείνη τη περίοδο, θα δούμε ότι στις 24 Μαΐου του 1956 πραγματοποιήθηκε στο Λουγκάνο της Ελβετίας ο πρώτος Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision.  Στις 9 Ιουλίου, σεισμός μεγέθους 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλονίζει την Αμοργό. Ο σεισμός και το επακόλουθο τσουνάμι αφήνουν πίσω τους 53 νεκρούς. Τέλος, στις 26 Ιουλίου, ο Αιγύπτιος ηγέτης Γκαμάλ Άμπντελ Νάσερ εθνικοποιεί τη Διώρυγα Σουέζ προκαλώντας διεθνή καταδίκη.

Τελευταία μας επίσκεψη στο ταξίδι μας στο χρόνο αποτελεί η Σεληνιακή έκλειψη που έγινε στις 25 Μαΐου του 1937. Aκόμα μια Σεληνιακή έκλειψη που πραγματοποιείται στις 3 μοίρες του Τοξότη. Το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της Σεληνιακής έκλειψης είναι το Τ-τετράγωνο που πραγματοποιείται  μεταξύ Αφροδίτης, Δια και Πλούτωνα. Βλέπουμε μια Αφροδίτη στο Κριό σε θέση αδυναμίας ενώ ο Δίας με τη σειρά του σε θέση πτώσης βρίσκεται στον Αιγόκερω, αυτοί οι δύο λοιπόν πραγματοποιούν τετράγωνο με τον πανίσχυρο σε θέση έξαρσης Πλούτωνα στο Καρκίνο. Ο συγκεκριμένος σχηματισμός στα παρορμητικά ζώδια και με την Αφροδίτη ως το πλανήτη που εξάγει το σχηματισμό, δηλώνει ότι η καταπιεσμένες επιθυμίες της Αφροδίτης, θα εκδηλωθούν με τρόπο προκλητικό και θα προσπαθήσει να τις καλύψει πάση θυσία μέσω τον υλικών αγαθών.

Κάποια από τα γεγονότα που συνέβησαν παράλληλα με αυτή τη περίοδο ήταν τα παρακάτω:

Στις 6 Μαίου του 1937 έγινε  η καταστροφή του Χίντενμπουργκ, όπου το γερμανικό αερόπλοιο Χίντενμπουργκ πιάνει φωτιά και καταστρέφεται μέσα σε ένα λεπτό ενώ προσπαθεί να δέσει στο Νιου Τζέρσεϊ. Σκοτώνονται 36 άτομα. Στις 28 Μαΐου ιδρύεται η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen. Ενώ, στις 30 Μαΐου η αστυνομία του Σικάγου πυροβολεί και σκοτώνει 10 διαδηλωτές εργάτες. Τέλος, στις 2 Ιουλίου του 1937, η Αμέλια Έρχαρτ (Αμερικανίδα πρωτοπόρος της αεροπορίας) και ο Φρεντ Νόοναν ακούγονται για τελευταία φορά πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ προσπαθούν να κάνουν τον πρώτο γύρο του κόσμου ακολουθώντας τον Ισημερινό.

Αρέσει σε %d bloggers: