ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Μεσοδιαστήματα έκλειψης 26/5 : Λογική και ευαισθησία

Λογική κι ευαισθησία

Απο την Καλλιόπη Τσικνάκη

Μια δυνατή σεληνιακή έκλειψη, στον άξονα Διδύμων-Τοξότη που έχει να κάνει με τον λόγο, την επικοινωνία, την πληροφορία αλλά και την αλήθεια, τη φιλοσοφία και τα ταξίδια, ευνοϊκή μακροπρόθεσμα για την οικονομία, τις μετακινήσεις αλλά και τις διαφωνίες-διαξιφισμούς. Θα γίνει στις 26 Μαΐου 2021 και θα φέρει μια νέα σειρά από αποκαλύψεις. Πληροφορίες κρυφές θα βγουν στο προσκήνιο όπως και πολλές θεωρίες συνομωσίας μετά την έκλειψη που θα μας επηρεάσει καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα μεσοδιαστήματα είναι πολύ θετικά για επιχειρήσεις και εμπόριο ενώ η πιο ανησυχητική συνθήκη είναι οι όψεις του Άρη με την έκλειψη, οι οποίες θα εκτονώσουν καταπιεσμένο θυμό μέσω λόγου, μέσω διαμαρτυρίας, μέσω ακτιβισμού. Ευνοϊκές θα είναι οι συγκυρίες για νέες γνωριμίες και σχέσεις, για επικοινωνία και μετακινήσεις.

Ωστόσο, τα λίγα-σε σύγκριση με τον υπόλοιπο χάρτη- τετράγωνα δείχνουν και κάποιες δυσκολίες οι οποίες θα εμφανιστούν γρήγορα αφού εκτός από τον Κρόνο που αναδρομεί  με την είσοδο του ήλιου στους Διδύμους θα έχουμε στο τέλος Μαΐου και την αναδρομή του Ερμή σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, μια συνθήκη που ευνοεί τη διασπορά ασθένειας και το ψέμα. Ο Ποσειδώνας συχνά φέρνει το πούσι και εκεί είθισται να ακολουθεί και το «μούσι». Με λίγα λόγια ευνοείται η εξαπάτηση και η λανθασμένη πληροφόρηση, καθώς και η κερδοσκοπία. Πάντως το έντονο ιχθυακό άρωμα αυτής της κατά βάση ορθολογιστικής έκλειψης σίγουρα μας καλεί για μεγαλύτερη έμπνευση στην καθημερινότητα και στροφή προς υψηλότερα ιδανικά. Η έκλειψη δημιουργεί και μια δυναμική για την εύρεση του φαρμάκου που θα καταπολεμήσει τον COVID-19.

Τα μεσοδιαστήματα των Φώτων

Για τον Ήλιο και τη Σελήνη τα βασικά μεσοδιαστήματα είναι:  Δίας/Βόρειος Δεσμός (F/K) και Πλούτωνας/Χείρωνας (P/N).

Το πρώτο έχει να κάνει με κοινωνικές συμμαχίες ή «αψιμαχίες» και το δεύτερο με  τον φόβο, και μας «εγκαλεί» είτε για την εγωιστική ανάπτυξη της δύναμης, είτε για πνευματικότητα και θεραπεία.

Σύμφωνα με τον Έμπερτιν το μεσοδιάστημα Δίας/Βόρειος Δεσμός  (Β.Δ.) είναι άξονας κοινωνικότητας, μεγάλων οργανώσεων και τυχερών ενώσεων και στην θετική του έκβαση μπορεί να δώσει γάμο, καλή τύχη, κέρδη και καλές συνεργασίες ενώ σε μια αρνητική εκδήλωση μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες επαφές και αντικοινωνική συμπεριφορά.

Σε συνδυασμό με τον ήλιο δημιουργείται ένας άξονας δικαιοσύνης και αλληλεγγύης ενώ με τη Σελήνη φέρνει διακυμάνσεις στα συναισθήματα αλλά και πνευματικότητα και ευτυχία.

Σε μια πιο ελεύθερη μετάφραση θα μπορούσαμε να δούμε το μεσοδιάστημα ως μια δυνατότητα για ευημερία και αφθονία -κάτι σαν το γνωστό «λεφτά υπάρχουν»- η ευόδωση  της όμως εξαρτάται από τις αποφάσεις των ηγετών αλλά και από τη στάση της πλειοψηφίας, όλων εμάς δηλαδή.

Το μεσοδιάστημα του Πλούτωνα/Χείρωνα σε συνδυασμό με τον Ήλιο ενεργοποιεί τις θεραπευτικές και εξελικτικές δυνάμεις είτε για προσωπικούς είτε για κοινωνικούς σκοπούς ενώ με τη Σελήνη δημιουργεί συναισθηματικές εντάσεις και κρίσεις που, όμως, μπορούν να έχουν μια θεραπευτική διέξοδο. Μπορούμε, ωστόσο, να το δούμε και ως ένα μεσοδιάστημα χειραγώγησης και ελέγχου από την πλευρά της εξουσίας που χρησιμοποιεί την πανδημία για δικούς της σκοπούς. Επίσης είναι και ένα ελπιδοφόρο μεσοδιάστημα για τις προσπάθειες εύρεσης φαρμάκου.

Τα μεσοδιαστήματα των Δεσμών

-Αφροδίτη/Δίας (D/F): Χαρμόσυνο και αυτό το μεσοδιάστημα. Ένα μεσοδιάστημα σχέσεων, αγάπης, χαράς και γάμου. Κατά τον Έμπερτιν είναι άξονας επιτυχίας, ειλικρίνειας και υλικής άνεσης ενώ όταν ενεργοποιείται από τον Βόρειο Δεσμό (Β.Δ.) εντείνει την κοινωνικότητα, το μοίρασμα, τις γνωριμίες και τον έρωτα.

-Ουρανός/Χείρωνας (O/N): όπου εμπλέκεται ο Ουρανός θα πρέπει να περιμένουμε ξαφνικά γεγονότα και εξέλιξη συνείδησης, με τον Χείρωνα δίνεται η δυνατότητα θεραπείας και επιστημονικών ανακαλύψεων σε θέματα υγείας.

-Δίας/Ποσειδώνας (F/I): Είναι ένα άξονας που γεννά τους οραματιστές και τους κερδοσκόπους και συνδέεται με πολιτικές διαμαρτυρίες κατά τον Έμπερτιν, ενώ με τον Β.Δ. η κερδοσκοπία επαυξάνεται αλλά και ο ιδεαλισμός και η ουτοπία.

Τα μεσοδιαστήματα του Ερμή

Ο Ερμής είναι κυρίαρχος της έκλειψης καθώς ελέγχει τους περισσότερους πλανήτες και αν σκεφτούμε με όρους μοντέρνας αστρολογίας, κυβερνά σχεδόν το σύνολο του χάρτη, ακόμη και τους δεσμούς, και οι μόνοι που μένουν απέξω είναι ο Ποσειδώνας και ο Δίας, που μας καλούν να κρατήσουμε την ανθρωπιά μας και να μείνουμε πιστοί σε ένα ανώτερο όραμα. Αλλά να μην είμαστε και αφελείς βέβαια, ειδικά στα οικονομικά θέματα.

Το κυρίαρχο μεσοδιάστημα του Ερμή είναι το Άρης/Δίας (E/F), ένα δημιουργικό μεσοδιάστημα, εντείνει την ανάγκη για ελευθερία και μπορεί να δώσει επιτυχία αλλά και ανταρσία.

O Ερμής ενεργοποιεί τα μεσοδιαστήματα Ηλίου/Χείρωνα (A/N) και Σελήνης/Χείρωνα (B/N), μια ευκαιρία για να συνδεθούμε με τα αληθινά θέλω και επιθυμίες μας, να τα αναγνωρίσουμε και να πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις.

Τα μεσοδιαστήματα του Άρη

Τα μεσοδιαστήματα του Άρη παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο πλανήτης δημιουργεί ένα «κόκκινο τρίγωνο έντασης» με τα φώτα, τα οποία δεν «καλοβλέπει». Πρόκειται για έναν παράτολμο Άρη μέσα σε ένα ζώδιο όπου βιώνει την πτώση του, έτσι πιθανά να αναζητήσει δραματικές διεξόδους, ακόμη και μέσω της βίας.

Έχουμε και δω τα μεσοδιαστήματα Δία/Β.Δ. και Πλούτωνα/Χείρωνα και επιπλέον:

-Σελήνη/Ήλιος (B/A): αρμονία, ισορροπία, πνεύμα και ψυχή, άνδρας και γυναίκα, που με τον Άρη ευνοεί σεξουαλικές ενώσεις, γάμους και επιχειρηματικές δραστηριότητες.

-Ερμής/Κρόνος (C/G): είναι μεσοδιάστημα λογοκρισίας και φιμώματος και σύμφωνα με τον Έμπερτιν με τον Άρη φέρνει αλλαγές διαμέσου χωρισμών και βίας. Εναλλακτικά, μπορεί να βοηθήσει σε γάμο ή σε επιχειρηματικά σχέδια.

Τα μεσοδιαστήματα του Κρόνου και του Ουρανού

Οι δυο μεγάλοι αντίπαλοι όλης της χρονιάς σχηματίζουν όψη τετραγώνου που από μόνη της σηματοδοτεί ένα μεσοδιάστημα περιορισμού και δυσάρεστων ξαφνικών γεγονότων. Στο ντέρμπι έρχεται ο Ερμής ως διαιτητής με τις κλασσικές του αρετές της απλής λογικής, της επικοινωνίας, της ευελιξίας και της μη πόλωσης.

Και οι δυο γίγαντες συμμετέχουν στο Σελήνη/Άρης (B/E) και Ήλιος/Άρης (A/E),  που είναι μεσοδιαστήματα κίνησης, έντασης, θυμού αλλά και ενέργειας, επιχειρηματικότητας και επίτευξης.

Ο Κρόνος ενεργοποιεί, γειώνει αλλά και περιορίζει το θετικό μεσοδιάστημα του Δία-Πλούτωνα (F/P), που σύμφωνα με τον Έμπερτιν είναι άξονας πλούτου, φήμης και δημοσιότητας. Βλέπουμε ακόμη μια φορά την εξουσία, κυρίως την οικονομική, να γίνεται παράγοντας διανομής του πλούτου.

Ο Ουρανός ενεργοποιεί το μεσοδιάστημα Άρη/Δία (E/F), το οποίο μπορεί να δώσει πολύ καλά γεγονότα αλλά και το αντίθετο. Είναι ένα καλό μεσοδιάστημα για επιχειρήσεις, συμφωνίες, γάμους, αλλά μπορεί να δώσει και βίαια γεγονότα, ξαφνικές ανταρσίες, ξαφνική και βίαιη διέξοδο σε συγκρούσεις. Σε συνδυασμό με το μεσοδιάστημα Χείρωνα/Β.Δ. (N/K), που επίσης ενεργοποιείται από τον Ουρανό μπορεί να δούμε εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας, εξελίξεις που μπορεί να έχουν να κάνουν με αντάρτικο στα μέτρα, με καταστολή αλλά και με νέες τεχνολογικές μεθόδους για την ίαση της.

Τα μεσοδιαστήματα του Χείρωνα

Ο Χείρωνας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε καιρούς κορονοϊού καθώς συνδέεται με το τραύμα, την ασθένεια αλλά και τη θεραπεία.

Τα μεσοδιαστήματα του κατά τη διάρκεια της έκλειψης είναι:

Το καθόλου ευοίωνο μεσοδιάστημα του Κρόνου/Β.Δ. (G/K) που συνδέεται με όλα τα αρχετυπικά «κρόνια» δεινά όπως ο περιορισμός, η απομόνωση, η μοναξιά, ο χωρισμός, ο θάνατος. Για την τρίτη ηλικία διαφαίνεται μια δύσκολη καλοκαιρινή περίοδος και γενικότερα διαφαίνεται ότι η καταστολή δραστηριοτήτων λόγω πανδημίας θα είναι έντονη και το καλοκαίρι.

Το σκηνικό διαταράσσεται ακόμη περισσότερο από το διασπαστικό Ουρανός/Β.Δ. (O/K) που μπορεί να δώσει σκηνικά έντασης στην πολιτική ζωή.

Ο Χείρωνας ενεργοποιεί και το Ερμής/Πλούτωνας (C/P), ένα μεσοδιάστημα νευρικότητας που συνδέεται με τον πολιτικό λόγο και τη χειραγώγηση των μαζών και μας λέει ξεκάθαρα να είμαστε πολύ προσεκτικοί με όλες τις πληροφορίες και τους τακτικισμούς σχετικά με την πανδημία.

Αρέσει σε %d bloggers: