ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

ΕΚΛΕΙΨΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ

ΕΚΛΕΙΨΗ  ΗΛΙΟΥ  10  ΙΟΥΝΙΟΥ  2021

Απο την Άννα Τσοπαναρίδου

      Στις 10 Ιουνίου 2021 στις 01:52:37 pm (για την Αθήνα),  γίνεται η δεύτερη έκλειψη του 2021, είναι δακτυλιοειδής  ηλιακή  έκλειψη και ανήκει στην Solar  Saros 147.

Είναι έκλειψη Βόρειου Δεσμού,  γίνεται στην 19ο 47΄των Διδύμων  και θα διαρκέσει 3 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα.Η  επιρροή  της θα είναι περίπου 4 μήνες.

      Η σειρά Solar Saros 147 είναι μιά σειρά ηλιακών  εκλείψεων, που ξεκίνησε το 1624 και θα τελειώσει το 3049. Περιλαμβάνει 80 ηλιακές εκλείψεις, από τις οποίες οι 40 είναι μερικές (partial) εκλείψεις και 40 δακτυλιοειδείς (annular).  Η προηγούμενη ολική έκλειψη της ίδιας  Saros  έγινε στις 31 Μαίου του 2003. Η ηλιακή έκλειψη της 10ης Ιουνίου 2021 είναι η 23η . Είναι σχετικά νέα έκλειψη και η  επόμενη έκλειψη θα γίνει στις 21 Ιουνίου 2039.

Η πρώτη έκλειψη της  Saros 147 έγινε στις 12 Οκτωβρίου 1624 9:08:29 GMT

     Είναι μιά Νέα Σελήνη – Έκλειψη στην 19ο 26΄του ζυγού. Ο Ποσειδώνας είναι σε σύνοδο με την Νέα Σελήνη στην 20ο 12΄ και η Αφροδίτη στην κυβέρνησή της στην 24ο 37΄του ζυγού.

Η σύνοδος με τον Ποσειδώνα δίνει μιά μεταφυσική, διαισθητική, ρομαντική, ευαίσθητη χροιά στην έκλειψη. Είναι και η Αφροδίτη στην κυβέρνησή της και βγαίνει μιά καλλιτεχνική ευαίσθησία, προσφοράς και βοήθειας αλλά και μολύνσεων και ψυχικών προβλημάτων.

     Ο Βόρειος δεσμός είναι στο μεσοδιάστημα της Νέας Σελήνης και του Δία, μας δείχνει την διάθεση για υγεία, ευτυχισμένες σχέσεις την ανθρώπων, ευτυχία και συναισθηματικό πλούτο.  Ο Δίας όμως είναι στην αδυναμία του στην Παρθένο και ο  Ήλιος στην πτώση του και δεν βοηθούν .

     Ο Άρης, σε αδυναμία, είναι στο μεσοδιάστημα του Ερμή στον Σκορπιό και του Ουρανού στον Λέοντα, σε αδυναμία. Ο Ερμής/Ουρανός είναι εξυπνάδα, πονηριά, διαίσθηση και ενόραση, είναι και στο ζώδιο του Σκορπιού που σκέπτεται σε βάθος, αλλά η κακή θέση των πλανητών βγάζει νευρικότητα, βιασύνη, αντιφατική διάθεση, τραυματισμούς και ατυχήματα.

      Γενικά είναι μία σειρά εκλείψεων που είναι έντονη η ενέργεια του Ποσειδώνα με το ξαφνικό του Ουρανού. Ξαφνικές ιδέες, ψυχικές ενέργειες, διαισθητικές, προφητικά όνειρα, οράματα, απάτες, υποσυνείδητες δυνάμεις, μυστικισμός.

Η έκλειψη της 10 Ιουνίου 2021 γίνεται 1:52:37 pm με συντεταγμένες Αθήνας

     Η Νέα Σελήνη και έκλειψη γίνεται στην 19ο 47΄των Διδύμων, το ζώδιο που αφορά τους νέους, τα σχολεία,  τις μετακινήσεις, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα ταξίδια. Είναι σε σύνοδο με τον Ερμή, που είναι ανάδρομος,και  σαν κυβερνήτης των Διδύμων ενισχύει τα θέματα της Νέας Σελήνης. Η αναδρομή του Ερμή μας ζητά να επαναπροσδιορίσουμε τα θέματα που μας απασχολούν, να τα ξανασκεφτούμε και να προχωρήσουμε σε νέα βάση, ή να τα κλείσουμε και να ξεκινήσουμε νέα κεφάλαια.  Η έκλειψη είναι σε όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα, που είναι σωματική και ψυχική αδυναμία, ευαισθησία, προβλήματα με ιώσεις, ασθένειες, άγχος, διαταραχές. Επηρρεάζει κυρίως τους μεταβλητούς Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες)  από 18ο έως 24ο . Το τετράγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα μας μιλάει για εξαπατήσεις, ψέματα, θολές καταστάσεις, κρυφές σχέσεις, απατηλά όνειρα.

     Η Σελήνη και η Αφροδίτη είναι εκτός των ορίων της εκλειπτικής και η ενέργειά τους γίνεται εντονότερη.  Η Αφροδίτη στον Καρκίνο, το ζώδιο της οικογένειας, της ζεστασιάς, του σπιτιού, είναι σε όψη εξαγώνου με τον Ουρανό που μπορεί να φέρει ξαφνικές σχέσεις αλλά και διασπάσεις σχέσεων, όταν αυτές οι σχέσεις δεν αξίζουν να συνεχίσουν.

    Η Νέα Σελήνη-έκλειψη, εκτός από το τετράγωνο Ερμή Ποσειδώνα, χρωματίζεται από δύο πολύ ισχυρές όψεις, το τετράγωνο Κρόνου Ουρανού, που γίνεται ακριβείας στις 15 Ιουνίου,  και την αντίθεση Άρη Πλούτωνα.

    Το τετράγωνο του Κρόνου Ουρανού είναι το δεύτερο που γίνεται το 2021, η ακριβής όψη θα γίνει στην 13ο των σταθερών, επηρρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες, ωροσκόπο ή μεσουράνημα 11ο -15ο των Ταύρων, Λεόντων, Σκορπιών, Υδροχόων. Ξαφνικοί περιορισμοί, δυσάρεστες ξαφνικές εντάσεις, εκνευρισμός, ευερεθιστικότητα.

     Η αντίθεση του Άρη από τον Καρκίνο, σε πτώση, και του Πλούτωνα είναι αποκλίνουσα, η ακρίβεια της όψης έγινε στις  5 Ιουνίου, αλλά η ενέργειά της είναι έντονη και επηρρεάζει και τις ημέρες της έκλειψης.  Είναι βία, σκληρότητα, ένταση, βαρβαρότητα, απανθρωπιά. Αφορά κυρίως τους παρορμητικούς των τελευταίων μοιρών, 25ο -29ο .

      Ο Δίας είναι στην παραδοσιακή κυβέρνησή του στους Ιχθύες, στην 2ο , είναι στο μεσοδιάστημα Ερμή/Ουρανού, επαναστατικό πνεύμα, οξύνοια,  εξυπνάδα, τυχερές ιδέες και Νέας Σελήνης/Ουρανού, συναισθηματική και σωματική ένταση, νέες ιδέες φιλοδοξίες, ξαφνικές επιτυχίες.

      Η Έκλειψη είναι στο μεσοδιάστημα Ουρανού/Πλούτωνα, που είναι άξονας εκρηκτικών καταστάσεων, ισχυρών συναισθηματικών εντάσεων, διαίσθηση, ανησυχία, θάρρος, φιλοδοξία και αυθάδεια.

      Ο Βόρειος δεσμός είναι στο μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Ουρανού, ξαφνικές συναισθηματικές αναστατώσεις,  εντατικοποίηση των συναισθημάτων και ενστίκτων που οδηγούν σε νέες σχέσεις.

      Ο Βόρειος είναι σε σύνοδο με τον αστεροειδή Demeter 1108 και ο Ουρανός με την Ceres. Είναι δύο αστεροειδείς που αφορούν μυθολογικά την Θεά Δήμητρα. Πιθανώς να μας απασχολήσουν θέματα με παιδιά, την ασφάλειά τους, τα σχολεία και την διατροφή.

      Στο εγκόσμιο, για την χώρα μας, περιμένει ο κόσμος οικονομική ανάπτυξη από τον τουρισμό, οι σχέσεις με τα άλλα κράτη έχουν μιά αστάθεια, πιθανώς να παρουσιαστούν δυσκολίες και ταραχές στον λαό, ίσως και με τον κοροναϊό,  προβλήματα με τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και το υπέδαφος.

      Γενικά αυτή η Έκλειψη είναι μιά Νέα Σελήνη, που δεν είναι πολύ δύσκολη, υπάρχουν όμως οι πιέσεις και δυσκολίες από τους Κρόνο-Ουρανό,  Άρη-Πλούτωνα και Ερμή-Ποσειδώνα.  Προβλήματα στις σχέσεις, παράλληλες σχέσεις, χωρισμοί, εξαπατήσεις, αλλά και νέες σχέσεις, πιέσεις και δυσκολίες, άγχος, αναταραχές, ξαφνικές εξάρσεις του κοροναϊού, ξαφνικοί περιορισμοί. Οικονομικά προβλήματα, προβλήματα και στις σχέσεις με τους γείτονες. Η επιρροή της έκλειψης είναι περίπου 4 μήνες, όλες όμως οι εκλείψεις ενεργοποιούνται όταν περάσει από το σημείο της έκλειψης κάποιος πλανήτης , κυρίως ο Άρης ή αργοί πλανήτες.

Αρέσει σε %d bloggers: