ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

To μονοπάτι της έκλειψης

Το μονοπάτι της έκλειψης
Απο την Καλλιόπη Τσικνάκη!

Μια έκλειψη που και πάλι δεν θα δούμε στην Ελλάδα είναι αυτή της 10ης Ιουνίου 2021. Πρόκειται για μια ηλιακή δακτυλιοειδή έκλειψη, κατά την οποία ο ηλιακός δίσκος θα κρυφτεί από την σελήνη και μόνο η περιφέρεια του θα φαίνεται δίνοντας αυτό το εντυπωσιακό θέαμα ενός στεφανιού από φως, ή ενός λαμπερού δαχτυλιδιού, αναλόγως πως το βλέπει ο καθένας.

Η έκλειψη θα ξεκινήσει από το Οντάριο του Καναδά και θα είναι ορατή στην Αρκτική ζώνη, στη Γροιλανδία και στο Βορειοδυτικό άκρο του Καναδά. Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνονται με κόκκινο τα σημεία που θα είναι ορατή σε όλο της το φάσμα. Ορατή θα γίνει και στο μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας και Δυτικής Ευρώπη, στη Ρωσία και στα βόρεια της  Κίνας, όμως εκεί η έκλειψη θα γίνει ορατή ως μερική έκλειψη και ο ηλιακός δίσκος θα καλυφθεί από 75% έως ελάχιστα, -όπως φαίνεται και στον χάρτη-και βέβαια εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

H διάρκεια της είναι 3 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα με την επιρροή της να εκτείνεται σε χρονικό διάστημα περίπου 4 μηνών. Στην Ελλάδα θα γίνει στις 13.52 και όπως αναφέραμε δεν θα είναι ορατή.

Από το 2003 η έκλειψη βρίσκεται στη μέγιστη δυναμική της κάτι που θα συνεχιστεί μέχρι το 2706. Στη συνέχεια θα καμφθεί η επιρροή της μέχρι το 3049 όταν και θα γίνει η τελευταία. Ανήκει στον Saros 147 με τη μητρική να συμβαίνει το 1624.

Η B. Brady έχει δώσει την ονομασία 5 North σε αυτόν τον κύκλο των εκλείψεων και όπως σημειώνει στο βιβλίο της «Predictive astrology-The eagle and the lark” είναι μια ιδιαίτερα πνευματική έκλειψη στην οποία προφητικά όνειρα, οράματα, εκλάμψεις ιδεών θα έρχονται από το ασυνείδητο και θα θέλουν να εκφραστούν και να γίνουν πράξη σε αυτή τη σειρά των ασυνήθιστων και ιδιαίτερα δημιουργικών εκλείψεων.

ΠΗΓΕΣ:

https://www.timeanddate.com/eclipse/annular-solar-eclipse.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_eclipse_of_June_10,_2021

https://eclipse.gsfc.nasa.gov/SEsearch/SEsearchmap.php?Ecl=20210610

Αρέσει σε %d bloggers: