ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

H Ηλιακή έκλειψη και οι παρελθούσες συνδέσεις της

Η ηλιακή έκλειψη στις 10 Ιουνίου και οι παρελθούσες συνδέσεις της.

Απο την Βάλια Παγίδα

Στις 10 Ιουνίου του 2021 πραγματοποιείται η Ηλιακή έκλειψη στις 19ο των Διδύμων και ανήκει στον Saros 147, ενώ είναι η δεύτερη έκλειψη για το 2021. Οι Ηλιακές εκλείψεις συνδέονται με Νέα σελήνη πράγμα που υποδηλώνει την έναρξη καταστάσεων και εξελίξεων ίσως σε θέματα που μας απασχολούσαν.  

Η έκλειψη αυτή αφορά τα μεταβλητά ζώδια Διδύμους, Παρθένους , Τοξότες και Ιχθύες.

 Η τωρινή Ηλιακή έκλειψη έχει τη σύνοδο των φώτων Ηλίου Σελήνης μαζί με τον ανάδρομο Ερμή να σχηματίζουν τετράγωνο με τον Ποσειδώνα πράγμα που δείχνει ότι υπάρχει μια χαοτική περίοδος όπου θα πρέπει να βλέπουμε πέρα από τα ροζ γυαλιά μας και ρεαλιστικά να σκεφτούμε αν όλες αυτές οι πληροφορίες που παίρνουμε είναι αληθινές ή όχι  και αν όχι, το άτομο που μας τις είπε τι είχε να κερδίσει από μας.  Επιπλέον έχουμε και την Αφροδίτη στο Καρκίνο η οποία πραγματοποιεί εξάγωνο με τον Ουρανό στο Ταύρο ίσως από το πουθενά προκύψουν κεραυνοβόλοι έρωτες.

Πριν προχωρήσουμε να δούμε τι έγινε στο παρελθόν όταν είχε επαναληφθεί αυτή έκλειψη, να πούμε ότι η Ηλιακές εκλείψεις γενικά έχουν επιρροή 1 μήνα πριν και μπορούν να εκδηλώσουν γεγονότα από 1 μήνα μετά ή όταν πραγματοποιήσει ο Ήλιος το πρώτο τετράγωνο με την έκλειψη 3 μήνες μετά ή την πρώτη αντίθεση 6 μήνες μετά.

Ξεκινάμε λοιπόν το ταξίδι μας στο χρόνο και πάμε στις 11 Ιουνίου 2002. Έιχαμε την Ηλιακή έκλειψη στις ίδιες μοίρες πάλι στις 19ο των Διδύμων με τη διαφορά ότι τότε είχαμε σύνοδο Κρόνου στους Διδύμους αντίθεση με Πλούτωνα. Μπορούμε να μιλήσουμε για μια αρκετή βίαιη έκλειψη με μια τάση φανατισμού λόγω της συνόδου του Άρη με τον Δία.

Aς δούμε μερικά από τα γεγονότα που συνέβησαν εκείνη τη περίοδο.

Συγκεκριμένα  στις 20 Μαΐου, αναγνωρίζεται από την Πορτογαλία η ανεξαρτησία του Ανατολικού Τιμόρ, τερματίζοντας τυπικά 23 χρόνια ινδονησιακής κυριαρχίας και τρία χρόνια προσωρινής διοίκησης του Ο.Η.Ε. (το Ανατολικό Τιμόρ ήταν αποικία της Πορτογαλίας μέχρι το 1976).

Ενώ στις 14 Ιουλίου, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ γλιτώνει από απόπειρα δολοφονίας κατά τη διάρκεια των εορτασμών της ημέρας της Βαστίλης.

Στην Ελλάδα ανάμεσα στις 19-26 Ιουλίου είχαμε ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εξάρθρωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Στις 28 Ιουλίου, εννέα ανθρακωρύχοι παγιδευμένοι σε πλημμυρισμένο ορυχείο στην Πενσυλβάνια σώζονται μετά από 77 ώρες κάτω από τη γη.

Τέλος στις 11 Νοεμβρίου, το Σχέδιο Ανάν, σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού, που συνέταξε ο γενικός γραμματέας του Ο.Η.Ε. Κόφι Ανάν, παραδίδεται στην Κύπρο, την τουρκοκυπριακή πλευρά και τις εγγυήτριες δυνάμεις Ελλάδα, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Επόμενος σταθμός στο ταξίδι μας στο χρόνο είναι η 11η Ιουνίου του 1983.  Τότε η έκλειψη πάλι δημιουργούσε αντίθεση με το Ποσειδώνα οπότε είχαμε πάλι μια τάση για εξαπάτηση, μη ορθή λήψη αποφάσεων και χαοτικές καταστάσεις, με την παρουσία του Άρη δίπλα στα φώτα να πυροδοτεί περαιτέρω το σκηνικό, κάνοντας μας πιο επιρρεπείς σε καταχρήσεις και εξαρτήσεις προκειμένου να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα.

Ας δούμε μερικά από τα γεγονότα που έλαβαν μέρος εκείνη την περίοδο.

Συγκεκριμένα, στις 2 Μαΐου η Ελλάδα υπογράφει το έκτο πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, για την κατάργηση της θανατικής ποινής εν καιρώ ειρήνης.

Στις 2 Ιουνίου και μετα από αναγκαστική προσγείωση λόγω πυρκαγιάς κατά την πτήση, 23 επιβάτες της πτήσης 797 της Air Canada σκοτώνονται από στιγμιαία ανάφλεξη πυρκαγιάς όταν ανοίγουν οι πόρτες του αεροσκάφους. Λόγω αυτού του γεγονότος, δημιουργούνται πολλοί νέοι κανονισμοί ασφαλείας.

Επιπλέον στις 16 Ιουλίου, Βρετανικό ελικόπτερο συντρίβεται στα νησιά Σίλι, με απολογισμό 20 νεκρούς.

Ακόμα, στις 18 Αυγούστου, ο τυφώνας Αλίσια χτυπά την ακτή του Τέξας, σκοτώνοντας 21 άτομα και προκαλώντας ζημιές άνω του 1 δις δολαρίων.

Στις 1 Σεπτεμβρίου εν μέσω ψυχρού πολέμου, η πτήση 007 της Korean Air Lines καταρρίπτεται από σοβιετικό μαχητικό αεροσκάφος, όταν το εμπορικό αεροσκάφος εισέρχεται στον εναέριο χώρο της Σοβιετικής Ένωσης. Σκοτώνονται και οι 269 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένου και του Αμερικανού γερουσιαστή Λώρενς ΜακΝτόναλντ.

 Επίσης , στις 10 Νοεμβρίου του 1983 ο Μπιλ Γκέιτς παρουσιάζει τα Windows 1.0.

Ενώ στις 15 Νοεμβρίου, το κατεχόμενο από τους Τούρκους τμήμα της Κύπρου ανακηρύσσει την ανεξαρτησία του.

Στις 27 Νοεμβρίου το Boeing 747 της Avianca συντρίβεται κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μαδρίτης Μπαράχας, σκοτώνοντας 181 άτομα.

Τέλος, στις 7 Δεκεμβρίου του 1983 το Boeing 727 της Iberia Líneas Aéreas de España συγκρούεται με DC-9 της Aviaco, ενώ τα δύο αεροπλάνα τροχοδρομούσαν μέσα σε πυκνή ομίχλη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μαδρίτης Μπαράχας, σκοτώνοντας 93 άτομα.

Τελευταίος μας σταθμός στο χρονοχώρο για αυτην την έκλειψη είναι η 10η Ιουνίου του 1964.

Στη συγκεκριμένη έκλειψη βλέπουμε το τετράγωνο που πραγματοποιεί ο Πλούτωνας με τα 2 φώτα και ευτυχώς που ο Ουρανός ήταν λίγο πιο μακριά σε μοίρες ειδάλλως το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμα πιο ακραίο. Επιβολή εξουσίας μέσω παρασκηνιακών επικοινωνιακών τρόπων ήταν το βασικό χαρακτηριστικό της. Βλέπουμε και το τ-τετράγωνο που δημιουργείτε μεταξύ Ερμή Κρόνου και Ουρανού με τον Ερμή να εξάγει, σκληρά λόγια σκληρές αλήθειες που αλλάζουν τη πραγματικότητα. Φυσικά την εικόνα συμπλήρωνε και η αντίθεση Δία -Ποσειδώνα δήλωνε ανειλικρίνεια και επέτεινε την χαοτικότητα της ημέρας.

Μερικά από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα εκείνη την περίοδο ήταν:

Στις 12 Ιουνίου, ο αγωνιστής κατά του απαρτχάιντ Νέλσον Μαντέλα καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη για σαμποτάζ στη Νότια Αφρική.  Ενώ στις 2 Ιουλίου, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Λίντον Τζόνσον υπογράφει νόμο για τα πολιτικά δικαιώματα, με τον οποίο απαγορεύονται οι διακρίσεις σε δημόσιους χώρους. Στις 3 Ιουλίου, εδώ στην Ελλάδα, είχαμε πρωτοφανή επεισόδια στη Βουλή από 300 περίπου οπαδούς του υποστηριζόμενου από την Ε.Ρ.Ε. υποψήφιου δημάρχου Αθηνών Γεώργιου Πλυτά. Οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων με επικεφαλής τον Ρένο Αποστολίδη έφτασαν μέχρι την αίθουσα συνεδριάσεων κραυγάζοντας συνθήματα υπέρ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και κατά του Γεωργίου Παπανδρέου και ξυλοκόπησαν βουλευτές υπό τα απαθή βλέμματα των αστυνομικών.

Στις 7 Αυγούστου , εν μέσω του πολέμου του Βιετνάμ: Το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών υπερψηφίζει το «ψήφισμα του κόλπου Τόνκιν» παραχωρώντας στον πρόεδρο των Η.Π.Α., Λύντον Τζόνσον, ευρείες εξουσίες πολέμου για να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις του Βορείου Βιετνάμ εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων.

Στις 14 Αυγούστου  του 1964 αποκαλύπτεται το σχέδιο του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ντιν Άτσεσον για το Κυπριακό. Προβλέπει ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, νοίκιασμα του 20% του εδάφους στην Τουρκία, καθεστώς διομολογήσεων για την τουρκική μειονότητα, παραχώρηση στρατιωτικών βάσεων σε Η.Π.Α.-ΝΑΤΟ-Τουρκία κ.α. Δεκτό κατ’ αρχήν από την ελληνική κυβέρνηση, απορρίπτεται από τον Μακάριο που επιμένει στην αδέσμευτη ανεξαρτησία της Κύπρου.

Παράλληλα στις 21 Σεπτεμβρίου, η Μάλτα αποκτά την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αργότερα στις 10 Οκτωβρίου η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1964 στο Τόκιο της Ιαπωνίας μεταδίδεται ζωντανά στην πρώτη εκπομπή ολυμπιακών αγώνων που αναμεταδίδεται από γεωστατικό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο.

Ενώ στις 14 Οκτωβρίου ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ  βραβεύεται με το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για τους αγώνες του κατά της φυλετικής ανισότητας χωρίς τη χρήση βίας.

Στις 16 Οκτωβρίου, η Κίνα πραγματοποιεί την πρώτη της πυρηνική δοκιμή.

Λίγες μέρες αργότερα στις  22 Οκτωβρίου ο Ζαν-Πωλ Σαρτρ αρνείται το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Ακόμα στις 24 Οκτωβρίου, η Βόρεια Ροδεσία αποκτά την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο και μετονομάζεται σε Ζάμπια. Η Νότια Ροδεσία παρέμεινε αποικία μέχρι το επόμενο έτος οπότε και προέβη σε μονομερή δήλωση ανεξαρτησίας. Επιπλέον, στις 29 Οκτωβρίου, η Ενωμένη Δημοκρατία της Τανγκανίκα και της Ζανζιβάρης μετονομάζεται σε Ενωμένη Δημοκρατία της Τανζανίας.

Στις 28 Νοεμβρίου η NASA εκτοξεύει το σκάφος Μάρινερ 4 με προορισμό τον Άρη.

Τέλος, στην χώρα μας, στις 29 Νοεμβρίου επικράτησε κλίμα ανωμαλίας με αφορμή δολοφονική έκρηξη στο Γοργοπόταμο. 13 νεκροί και 51 τραυματίες από έκρηξη νάρκης στον εορτασμό της 22ης επετείου της ανατίναξης της γέφυρας από τις αντιστασιακές δυνάμεις. Παραβρίσκονταν ο υφυπουργός Άμυνας Μιχάλης Παπακωνσταντίνου και ο Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Ευ. Καλατζής. Για παλιά νάρκη μιλάει το επίσημο πόρισμα, για πολιτική συνωμοσία η Αριστερά.

Εν κατακλείδι, η Ηλιακή έκλειψη στις 10 Ιουνίου σίγουρα είναι μια έκλειψη που εμπεριέχει κάποιες δύσκολες όψεις που σίγουρα απαιτούν σωστή οργάνωση και ετοιμότητα, να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να δούμε και τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται, άλλωστε η παρουσία του Κρόνου και το τρίγωνο που δημιουργείται με τα φώτα μας δίνει αυτή τη νότα αισιοδοξίας ότι στο τέλος όλα γίνονται για κάποιο λόγο και είναι προς το καλύτερο.

Αρέσει σε %d bloggers: