ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΚΡΟΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ  – ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

      ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΚΡΟΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ  –  ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

Από την Άννα Τσοπαναρίδου

    Μία πολύ σημανική και δυνατή όψη που μας επηρεάζει το 2021 είναι το τετράγωνο Κρόνου Ουρανού. Τρεις φορές γίνεται ακριβείας η όψη, 17/02/2021 στην 7ο 13΄, 15/06/2021 στην 13ο 06΄, 24/12/2021 στην 11ο 05΄ Υδροχόου – Ταύρου. Είναι οι τελευταίες σκληρές συναντήσεις των δύο πλανητών πριν ολοκληρώσουν τον συνοδικό κύκλο που ξεκίνησε το 1988 στο ζώδιο του Τοξότη και θα ολοκληρωθεί το 2032 που θα γίνει η επόμενη σύνοδός τους  και θα σημάνει την έναρξη ενός νέου συνοδικού κύκλου Κρόνου Ουρανού.

    Τα ζώδια που θα πιεστούν από αυτήν την όψη είναι τα σταθερά, Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι του α΄και β΄δεκαημέρου από την 5η έως την 13η μοίρα των σταθερών.

    Ο Κρόνος διελαύνει το ζώδιο του Υδροχόου που είναι το σπίτι του Ουρανού, αλλά σύμφωνα με την παραδοσιακή αστρολογία, πριν ανακαλυφθεί ο Ουρανός ήταν η ημερήσια κατοικία του Κρόνου.

    Σημαντικά γεγονότα συμβαίνουν στις συναντήσεις αυτών των πλανητών, που έχουν πάντα την χροιά του ξαφνικού. Το σκάνδαλο Solomon Brothers’ γνωστό και σαν Black Monday, έγινε τον Οκτώβριο του 1987 λίγο πριν την ακρίβεια της συνόδου των δύο πλανητών, στις 15 Σεπτεμβρίου του 2008, στην αντίθεση των πλανητών έγινε η χρεοκωπεία της Lehman Brothers, λίγες εβδομάδες αργότερα, 4 Νοεμβρίου 2008 εξελέγη ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.  Ένα επίσης σημαντικό γεγονός είναι η Cassini -Huygens Mission, που ήταν ένα μη επανδρωμένο ρομποτικό αεροσκάφος που εξερεύνησε τον Κρόνο, τα δακτυλίδια του και τους δορυφόρους του. Η αποστολή ξεκίνησε στο εξάγωνο Κρόνου Ουρανού το 1997 και ολοκληρώθηκε 15 Σεπτεμβρίου 2017 στο τρίγωνο των πλανητών.

    Ο Κρόνος είναι ο πιό απομακρυσμένος πλανήτης που είναι ορατός από την Γη και είναι κοινωνικός πλανήτης. Είναι η οριοθέτηση, η πειθαρχία, η συγκέντρωση, η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα, η παράδοση, το κατεστημένο, ο προγραμματισμός, η στρατηγική,  η εμπειρία, συνδέεται με την γεροντική ηλικία, συνδέεται με την γεωργία, τα ορυχεία, την ακίνητη περιουσία. Βιολογικά συνδέεται με τα κόκκαλα, τα δόντια  και το δέρμα.

    Ο Ουρανός είναι υπερβατικός πλανήτης. Οι ιδιότητές του είναι ξαφνική ανατροπή, επανάσταση, πρόοδος, αλλαγή, αντίδραση στο κατεστημένο, μεταρρύθμιση, πρωτοτυπία, ιδιαιτερότητα, γρήγορη αντίληψη, αυθόρμητη πράξη. Συνδέεται με τις επαναστάσεις και τις ευφευρέσεις. Βιολογικά συνδέεται με το νευρικό σύστημα, τα μηνίγγια, τον νωτιαίο μυελό.

    Ο Κρόνος στον Υδροχόο δηλώνει την εξουσία, την πειθαρχία, με ανθρωπιστικά ιδεώδη και προσεκτικά σχεδιασμένους στόχους και σκοπούς για την πρόοδο όλων των ανθρώπων.

Ο Ουρανός στον Ταύρο είναι στην πτώση του, ενάντια στην σταθερότητα και στην υλική και συναισθηματική ασφάλεια που θέλει ο Ταύρος, θέλει την διαφορετικότητα στην απόκτηση χρημάτων και αποκτημάτων, κάποιες φορές και με κερδοσκοπία, ρίσκο και με συνέπεια την αποτυχία. Ο Κρόνος βάζει πρόγραμμα και  τάξη στα οικονομικά, ο Ουρανός το ανατρέπει. Ο συνδυασμός τους συνδέεται κάποιες φορές και με γεωφυσικά φαινόμενα, αφού και ο Υδροχόος και ο Ταύρος είναι σταθερά ζώδια και ο Ταύρος είναι ζώδιο της Γης.

    Στην δύσκολη όψη του τετραγώνου, δεν μπορούν να παρθούν εύκολα αποφάσεις, αντιστέκεται ο Κρόνος στις αλλαγές που θέλει να φέρει ο Ουρανός, απεχθάνεται την αβεβαιότητα και το ρίσκο, συσσωρεύεται ένταση και ξαφνική εκτόνωση. Ξαφνικός περιορισμός, δυσάρεστη ξαφνική ένταση. Η μεθοδικότητα και η υπευθυνότητα του Κρόνου μειώνεται από το αναρχικό ύφος του Ουρανού. Η ανάγκη της αποκάλυψης της γνώσης και της εμπειρίας  του Ουρανού, μπαίνει στα στενά όρια της εκλογίκευσης του Κρόνου.

Ο χάρτης του δεύτερου τετραγώνου που μας επηρεάζει είναι με συντεταγμένες Αθήνας:

    Είναι ακόμη πολύ έντονη η ενέργεια της προηγηθείσας ηλιακής έκλειψης. Σ’ αυτόν τον χάρτη τέσσερεις πλανήτες είναι πολύ δυνατοί, στα ζώδια κυβέρνησής τους, ο Κρόνος και ο Δίας (στην παραδοσιακή κυβέρνηση), ο Ποσειδώνας και ο Ερμής και βγάζουν την καλύτερη ενέργειά τους. Ο Ήλιος είναι στους επικοινωνιακούς Διδύμους, η Σελήνη και ο Άρης στον φλογερό και μεγαλοπρεπή Λέοντα, η Αφροδίτη στο ζώδιο της οικογένειας στον συναισθηματικό Καρκίνο, εκτός των ορίων της εκλειπτικής,  και ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω.

    Ο Ήλιος απομακρύνεται από το τετράγωνό του με τον Ποσειδώνα που έφερε παραπλανήσεις, εξαπατήσεις, θολές καταστάσεις, εξιδανικεύσεις και αντιμετωπίζει την σκληρή πραγματικότητα, αφυπνίζεται από το όνειρο. Ο Ερμής οδεύει προς το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα και πρέπει όλοι να έχουμε «τα μάτια μας ανοιχτά» και να προσέχουμε τις μετακινήσεις και τις υπογραφές συμβολαίων. Οι σχέσεις που θα ξεκινήσουν αυτές τις ημέρες θέλουν χρόνο για να αποδειχθεί η πραγματική τους ποιότητα.

    Μεσοδιαστηματικά, ο Κρόνος και ο Ουρανός είναι στο μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Βόρειου δεσμού, Σελήνης/Κρόνου, Σελήνης/Ουρανού, Δία/Πλούτωνα.

Αφροδίτη/Βόρειος =Κρόνος, Ουρανός

Εύκολες ερωτικές σχέσεις, ερωτικό μεθύσι με μικρή διάρκεια, αλλά και αναστολές, διστακτικότητα, ξύπνημα στην πραγματικότητα από ένα ερωτικό όνειρο, δυσκολίες σε μιά ερωτική σχέση.

Σελήνη/Κρόνος = Ουρανός  και   Σελήνη/Ουρανός = Κρόνος

Αυτοέλεγχος, άξονας μοναξιάς, συναισθηματικών αναστολών, εσωτερικές εντάσεις, νευρική ένταση, ξαφνικός συναισθηματικός πόνος, χωρισμός.

Δίας/Πλούτωνας

Επιθυμία για δύναμη, πλούτο, φήμη, δημοσιότητα, αναστολές στη προσωπική ανάπτυξη, ανικανότητα για πρόοδο, δυσκολίες με τους άλλους, φανατισμένος αγώνας για πρόοδο, ξαφνικός ανασχηματισμός, γρήγορη προσαρμογή σε νέες συνθήκες.

Οι Κριοί έχουν να διαχειριστούν οικονομικά με φίλους και συλλόγους.

Οι Ταύροι προσπαθούν για την αυτοπροβολή μέσω της καριέρας.

Οι Δίδυμοι εργάζονται εσωτερικά και επαναπροσδιορίζουν τους στόχους και τις κρυφές επιθυμίες τους, με προσοχή γιατί  θολώνει την κατάσταση ο Ποσειδώνας, για να μην έχουν πρόβλημα με την κοινωνική τους εικόνα.

Οι Καρκίνοι προσπαθούν να λύσουν οικονομικές υποχρεώσεις με συλλόγους, συνεταιρισμούς, ίσως και κοινά οικονομικά με φίλους.

Οι Λέοντες έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τον γάμο και τις σταθερές σχέσεις τους  ή και ξαφνικό χωρισμό ή θέματα με τον συνεταίρους.

Οι Παρθένοι θέτουν νέους ιδιαίτερους και πρωτοποριακούς στόχους που θα επιβαρύνουν την καθημερινότητά τους ή νέες σπουδές και επιμορφώσεις για την απόκτηση εξειδίκευσης, ελέγχοντας τα δεδομένα πολλές φορές γιατί καραδοκεί ο Ποσειδώνας ωραιοποιώντας  την εικόνα.

Οι Ζυγοί έχουν ξαφνικές νέες ερωτικές σχέσεις ή προβλήματα και διακοπή ήδη υπάρχοντων σχέσεων.

Οι Σκορπιοί έχουν προβλήματα με το σπίτι, την οικογένεια και τον σύντροφο ή το συνέταιρο ή  και  αλλαγή επαγγελματικής έδρας.

Οι Τοξότες μπορεί να έχουν πιεσμένη καθημερινότητα στο σπίτι και στην οικογένεια με αδέρφια, συγγενείς.

Οι Αιγόκεροι πρέπει να οργανώσουν προσεκτικά, μεθοδευμένα και στρατηγικά τα δημιουργικά τους σχέδια που έχουν στο προσκήνιο, για να τους αποφέρουν οικονομικά ωφέλη.

Οι Υδροχόοι πιέζονται αφόρητα από τις υποχρεώσεις για το σπίτι και την οικογένεια ή για εργασία στο σπίτι ή σε δικό τους επαγγελματικό χώρο.

Οι Ιχθύες που έχουν τον Ποσειδώνα στο ζώδιό τους, έχουν θολή εικόνα και φοβίες και πρέπει να δουλέψουν εσωτερικά, τυχόν προβλήματα με αδέρφια, συγγενείς, γείτονες και να προγραμματίσουν  προσεκτικά και με σύνεση μετακινήσεις και μικρά ταξίδια που έχουν στο μυαλό τους.

 Βλέποντας τον χάρτη της Ελλάδας με τον χάρτη του τετραγώνου της 15 Ιουνίου 2021

    O Κρόνος είναι σε σύνοδο με τον Ήλιο της χώρας και αντίθεση με τον Κρόνο της, η κυβέρνηση, η εξουσία, οι πολιτικοί αρχηγοί και οι επιχειρηματίες που έχουν δυνατοί επιρροή, στον 10ο οίκο της χώρας, το κόμμα που είναι στην εξουσία,  στην κυβέρνηση, η θέση του κράτους στον κόσμο.  Η κυβέρνηση δέχεται πολλές πιέσεις, περιορισμούς στο  να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Δυσκολεύεται να φροντίσει επαρκώς τους ηλικιωμένους και τους ευπαθείς, να αντιμετωπιστεί η πανδημία με πιό γρήγορους ρυθμούς, πιέζεται για συμφωνίες που αφορούν την ακίνητη περιουσία και τον ορυκτό πλούτο, για να λειτουργήσει και να αναπτυχθεί η οικονομία.

    Ο Ουρανός στον 12ο οίκο προκαλεί ταραχές, απεργίες, οικονομικά προβλήματα,  που ίσως δεν είναι ακόμη φανερά στον κόσμο, από υπέρμετρο δανεισμό, προβλήματα με νοσοκομεία, ξαφνικές εντάσεις με κρυφούς εχθρούς, εντός και εκτός της χώρας, προβλήματα με οικονομικά, με την ακίνητη περιουσία, τα κοιτάσματα και τα ορυκτά της Ελλάδας.

    Ο Ποσειδώνας είναι σε σύνοδο με την Αφροδίτη, αστάθεια, απατηλότητα στον ιδεαλισμό του λαού, σε σχέση με την ευτυχία του και την χαρά, ίσως δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν οι υποσχέσεις για γιορτές, διασκέδαση, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Πιθανή εξαπάτηση και από τις υποσχέσεις των συμμάχων.

    Γενικά είναι μιά δύσκολη όψη μεταξύ δύο πλανητών με αντίθετη ενέργεια. Θεωρώ ότι το καλύτερο είναι με λογική και σκέψη να δούμε τα θέματα που μας απασχολούν και να βρούμε τις καλύτερες λύσεις, ακόμη κι αν πρέπει να αλλάξουμε παγιωμένες καταστάσεις, με πολύ προσεκτικά βήματα.

Αρέσει σε %d bloggers: