ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

2ο Τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού 15 Ιουνίου 2021

2ο ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΚΡΟΝΟΥ – ΟΥΡΑΝΟΥ: 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Της Βίρνας Κουτράκου

Την νύχτα της 15ης Ιουνίου 2021 κ  ώρα 01.00 γίνεται το 2ο φθίνον (ή καθοδικό) τετράγωνο μεταξύ του ανάδρομου Κρόνου στις 13ο.06΄ Υδροχόου κ του Ουρανού στις 13ο.06΄ Ταύρου.

Επειδή αυτό δεν είναι απλά μια όψη μεταξύ 2 πλανητών, αλλά μια φάση του συνοδικού κύκλου Κρόνου / Ουρανού, πριν από οτιδήποτε άλλο, θα ήταν καλό να δούμε τον κύκλο αυτό.

Όλοι οι πλανήτες μπορούν να εξεταστούν στην κίνηση κ την συμπεριφορά τους ανά 2, σαν να μιλάμε για την λειτουργία ενός άξονα, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για τις επιδράσεις τους. Αυτό ονομάζεται πλανητικός κύκλος, κ επειδή είθισται να μελετάται από μία σύνοδο των (όποιων) 2 πλανητών μέχρι την επόμενη, ονομάζεται «Συνοδικός κύκλος».

Ο πιο απλός συνοδικός κύκλος που τον γνωρίζουμε όλοι γιατί  τον βλέπουμε κάθε βράδυ στον ουρανό, είναι ο κύκλος Σελήνης / Ηλίου, που ξεκινάει με την Νέα Σελήνη (σύνοδος), περνάει από το 1ο τέταρτο (αύξον τετράγωνο) γεμίζοντας, κορυφώνεται με την Πανσέληνο (αντίθεση), δημιουργεί το 3ο τέταρτο καθώς χάνεται το φως της (φθίνον τετράγωνο) κ καταλήγει να σβήσει ο κύκλος για να γεννηθεί ταυτόχρονα ένας καινούργιος, με την επόμενη Νέα Σελήνη. Ενώ όμως ο συνοδικός κύκλος Σελήνης / Ηλίου αναλύεται χρησιμοποιώντας μόνον τις «αρσενικές» φάσεις της 4ης αρμονικής, αγνοώντας τις «θηλυκές» φάσεις (τρίγωνα) , τους συνοδικούς κύκλους των μεγάλων πλανητών τους αναλύουμε χρησιμοποιώντας όλες τις Πτολεμαΐκές όψεις (σύνοδο, εξάγωνο, τετράγωνο, τρίγωνο, αντίθεση).

Ο κάθε συνοδικός κύκλος ξεκινάει με την συνάντηση, την «σύνοδο» των 2 πλανητών σε ένα σημείο του ζωδιακού κ είναι σαν ένα νεογέννητο μωρό που δεν μπορεί ούτε να αρθρώσει λέξη, και αρχίζει να αναπτύσσεται διερχόμενος από τις διάφορες φάσεις, μέχρι να κορυφωθεί, φθάνοντας στο μέγιστο σημείο του με την Αντίθεση, για να αρχίσει στην συνέχεια να φθίνει, ώστε να καταλήξει στον «θάνατο» του κ την έναρξη ενός νέου.

Αυτό που ζούμε όλη αυτήν την χρονιά είναι το φθίνον (ή καθοδικό) τετράγωνο του Κρόνου προς τον Ουρανό. Πριν δούμε την φάση καθεαυτή, θα πρέπει να δούμε τι εκφράζουν οι 2 αυτοί πλανήτες, δίνοντας κάποιες λέξεις κλειδιά:

Ο Κρόνος αντιπροσωπεύει την ωριμότητα, τον ρεαλισμό, την πρακτικότητα, την σταθερότητα, την δομή, την φερεγγυότητα, την αντοχή, την αναγνώριση, την αυθεντία, την εξουσία, αλλά και την συντήρηση, την ακαμψία, την αγκύλωση, τον περιορισμό, την βλοσυρότητα, τον δογματισμό, την σκληρότητα, την στέρηση, την απαγόρευση, την αυταρχικότητα, την ακρότητα, την ψυχρότητα,  τον παρωπιδισμό, το κατεστημένο.


Ο Ουρανός αντιπροσωπεύει το καινούργιο, την πρωτοπορία, την ανατροπή, τον ριζοσπαστισμό, την εξατομίκευση, την ιδιαιτερότητα, την εκκεντρικότητα, την ευστροφία, την απελευθέρωση, την υψηλή τεχνολογία, αλλά και την αμφισβήτηση, την εκρηκτικότητα, την ανατροπή, την αντιδραστικότητα,  το αιφνίδιο, την επανάσταση, την διάσπαση, την ξεροκεφαλιά, την στρυφνότητα, την αναρχία, την τρέλα, την ακρότητα, την απολυτότητα και απολυταρχία, την παντελή έλλειψη συναισθήματος κ την ακραία ψυχρότητα.

Αν παρατηρήσουμε, κάποιες λέξεις κλειδιά ανταποκρίνονται κ στον Κρόνο κ στον Ουρανό: είχα πει κάποτε χαριτολογώντας πως όταν ο Ουρανός κοιτάζεται στον καθρέφτη βλέπει τον Κρόνο, αλλά κ το αντίθετο, πράγμα που ισχύει καθώς αυτοί οι 2 πλανήτες αποτελούν ο καθένας το κατοπτρικό αντίγραφο του άλλου: Και οι δύο μπορούν να λειτουργήσουν ως κοινωνικοί αναμορφωτές, αλλά κ οι δύο μπορούν να μετατραπούν σε δυνάστες και τυράννους. Ο Κρόνος δεν θέλει να διαταράσσεται το status quo, ενώ ο Ουρανός γενικώς αντιτίθεται σε ό,τι συμβαίνει: Αν υπάρχει ένα πολύ συντηρητικό καθεστώς, ο Ουρανός θα επαναστατήσει διεκδικώντας ελευθερία έως κ αναρχία. Αν όμως ο Ουρανός βρεθεί μέσα σε ένα πολύ φιλελεύθερο κ χαλαρό περιβάλλον, τότε θα επαναστατήσει κ πάλι αλλά οδηγώντας τα πράγματα σε συντηρητισμό έως κ απολυταρχισμό. Είναι η φύση του να «κοντράρει» ό,τι συναντά κ να οδηγεί τα πράγματα στα άκρα.

Ο συνοδικός κύκλος αυτών των 2 ακραίων πλανητών είναι φυσικό να είναι κ ο ίδιος ακραίος: αντιπροσωπεύει εφευρετικότητα, δομημένη επιστημονική κ τεχνολογική εξέλιξη, επιτυχημένη αντιμετώπιση δυσκολιών, προσαρμογή, οργανωμένη Κοινωνία (αυτά στις θετικές όψεις, δλδ εξάγωνα κ τρίγωνα) και ένταση, εκνευρισμό, ξαφνικό περιορισμό, βία, επανάσταση (στις δυσαρμονικές όψεις, δλδ συνόδους, αντιθέσεις κ τετράγωνα).  Στην διεθνή πολιτική σκηνή ο Άξονας των 2 αυτών πλανητών είναι υπερσυντηρητικός κ εκφράζει την άκρα Δεξιά (όπως ο άξονας Κρόνου – Ποσειδώνα εκφράζει την Αριστερά) κ το ακραία καπιταλιστικό σύστημα της «αυτορρυθμιζόμενης»  αγοράς.

Οι 2 αυτοί πλανήτες συναντιούνται κάθε 45 περίπου χρόνια κ ξεκινούν έναν καινούργιο κύκλο. Ο κύκλος στον οποίο βρισκόμαστε τώρα ξεκίνησε στις 18/10/1988 στην 27ο.49΄Τοξότη (λόγω των αναδρομών των πλανητών είχαν προηγηθεί  άλλες 2 σύνοδοι τους προηγούμενους μήνες, αλλά πάντα δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην τελευταία) κ κορυφώθηκε με την αντίθεση τους, που έγινε 5 φορές (λόγω των αναδρομών τους) από τον Οκτώβριο του 2008 μέχρι τον Ιούλιο του 2010 στο τέλος του άξονα Παρθένου – Ιχθύων κ στην μηδενική μοίρα του άξονα Κριού – Ζυγού, ενώ θα σβήσει στις 28/6/2031, στην 28ο Διδύμων, με την δημιουργία του καινούργιου.

  Αυτό που βιώνουμε τώρα είναι το φθίνον τετράγωνο των 2 πλανητών το οποίο πραγματοποιείται 3 φορές φέτος, ακριβώς λόγω των αναδρομών των πλανητών. Δεδομένου ότι είναι τετράγωνο, είναι στρεσογόνο, το πρόβλημα όμως είναι η φθίνουσα φύση του: ας σκεφτούμε το 3ο σεληνιακό τέταρτο: Ο κύκλος έχει κορυφωθεί, έχει αποδώσει κ εδώ αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι επίκειται το τέλος του. Είναι ακριβώς το ίδιο κ με τους κύκλους των μεγάλων πλανητών. Αν το αύξον τετράγωνο μπορεί να αντιστοιχηθεί στους πόνους τους αύξησης που περνάει ένα παιδί όταν μεγαλώνει, το φθίνον τετράγωνο αντιστοιχεί στην συνειδητοποίηση του επερχόμενου τέλους κ της θνητότητας. Είναι το “End of the Line”, το τέλος της γραμμής, όπως τραγουδούσαν οι Traveling Wilburys, η αγωνιώδης προσπάθεια να υπάρξει επαναπροσδιορισμός για να περισωθεί ό,τι είναι δυνατόν, αλλά κ η σπασμωδική αντίδραση να επιβιώσει.

Αυτός είναι ο χάρτης του της φάσης που συζητάμε. Αυτή την στιγμή δεν με ενδιαφέρει να τον δω μόνον για την Ελλάδα, οπότε παρά τις συντεταγμένες Αθηνών για τις οποίες έχει βγει (κυρίως για να φαίνεται η ώρα), έχω χρησιμοποιήσει οικοθεσία από 0 Κριού ακριβώς επειδή είναι παγκόσμιο γεγονός.

Βλέπουμε τον Κρόνο να κινείται ανάδρομα στο πλέον απρόσωπο κ συλλογικό ζώδιο του Υδροχόου, του οποίου είναι ο παραδοσιακός Κυβερνήτης κ από εκεί να τετραγωνίζει τον Ουρανό που βρίσκεται στον Ταύρο, που η μοντέρνα Αστρολογία θεωρεί ότι αποτελεί το ζώδιο της πτώσης του. Για μένα είναι πολύ δύσκολο να δω τους 3 υπερβατικούς πλανήτες (Ουρανό, Ποσειδώνα, Πλούτωνα) να έχουν εξάρσεις ή πτώσεις, δεδομένης της συμβολικής αλλά κ αστρονομικής έννοιας βάσει της οποίας η κλασική αστρολογία δημιούργησε αυτές τις έννοιες. Αυτό το οποίο όμως μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι ο Κρόνος βρίσκεται παραδοσιακά στην κατοικία του, ενώ βάσει σύγχρονης είναι στην κατοικία του Ουρανού, βρίσκεται σε ζώδιο αέρα τα οποία αγαπάει ιδιαίτερα καθώς ταιριάζουν πολύ στην ψυχρή κ απρόσωπη φύση του (ας μην ξεχνάμε ότι στην κλασική αστρολογία ο Κρόνος είναι κυβερνήτης της αέρινης τριπλότητας), άρα λειτουργεί πάρα πολύ καλά, για τα δικά του δεδομένα. Το γεγονός ότι είναι ανάδρομος (αυτό σχετίζεται με την γεωμετρία του ηλιακού συστήματος στο γεωκεντρικό μοντέλο) τον κάνει πιο εσωστρεφή, πιο φοβικό κ τον οδηγεί να κρύβει τα συναισθήματα ανεπάρκειας που έχει καθώς κ τους φόβους του.

Ο Ουρανός από την άλλη πλευρά, βρίσκεται στον Ταύρο, πρώτο ζώδιο της Γης, που αποτελεί το σταθερό, αναλλοίωτο κ αιώνιο θεμέλιο πάνω στο οποίο όλα στηρίζονται, που δεν του αρέσουν καθόλου οι αλλαγές κ που αγαπάει την ρουτίνα γιατί  του εμπνέει ασφάλεια την οποία επιζητά. Ο Ταύρος είναι το βασίλειο της Αφροδίτης κ της Σελήνης (εκεί εξάρεται), των 2 πλανητών που εκφράζουν όλες τις θηλυκές ενέργειες κ την ίδια την Ζωή, πράγμα που κάνει τον Ουρανό να μην περνάει καθόλου καλά καθώς το περιβάλλον είναι καθαρά εχθρικό προς το βασικό του αίτημα που είναι η ανατροπή κ η αλλαγή!

Ο Κρόνος που είναι ο πιο γρήγορος από τους 2 κλείνει το τετράγωνο κ επειδή βρίσκεται σε ανώτερη θέση, αλλά κ σε φιλικό του ζώδιο, χτυπάει με μένος τον Ουρανό προσπαθώντας να επιβάλλει όλα αυτά που ο ίδιος ορίζει αλλά κ ο Υδροχόος βάζει στην ατζέντα. Ο Ουρανός φυσικά αντιδρά κ στην αντίδραση του αυτή έχει σύμμαχο την Κυβερνήτρια του Αφροδίτη, η οποία του παρέχει πολύτιμη στήριξη με το εξάγωνο που έχει προηγηθεί, από τον φιλικό προς αυτήν Καρκίνο όπου βρίσκεται. Η Σελήνη πυροδοτεί ακόμα περισσότερο την σύγκρουση, από την θέση της στο Λέοντα, απέναντι από τον Κρόνο, έχοντας μεταφέρει στην όψη τετραγώνου την ενέργεια του Άρη (με τον οποίο έκανε σύνοδο πριν συναντήσει τους 2 αυτούς πλανήτες) κ μεταφέρει την ενέργεια του τετραγώνου αυτού στον ανάδρομο Ερμή (τρόπος σκέψης επικοινωνία) κ στην συνέχεια στον Ήλιο, ο οποίος μόλις είχε κλείσει το τετράγωνο του με τον Ποσειδώνα, εμπλέκοντας πρακτικά όλο το πλανητικό σκηνικό στο τετράγωνο αυτό, με την εξαίρεση του Δία ο οποίος βρίσκεται μακάριος κ αποστασιοποιημένος στους Ιχθύες κ παρατηρεί τον πλανητικό καυγά!

Πώς μεταφράζεται αυτό για όλους μας: Κατ’ αρχήν, ο Ταύρος στον οποίο βρίσκεται ο Ουρανός που δέχεται το χτύπημα είναι ζώδιο που σχετίζεται με την οικονομία, την ασφάλεια, την πρωτογενή (μη μεταποιημένη) ύλη  κ την τροφή, άρα σε αυτούς το τομείς πρέπει να αναμένουμε τα αποτελέσματα.

Ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα είναι ότι το κριθάρι, που αποτελεί μία απ’ τις βασικές ζωοτροφές, ενώ πέρυσι επωλείτο  προς 0.24 / κιλό από τους αγρότες στο χωράφι, φέτος ξεκίνησε να πωλείται προς 0.40/ κιλό επίσης από το χωράφι. Αντιλαμβανόμαστε ότι αν η ζωοτροφή ακριβύνει κατά περίπου 70%, θα υπάρξει κ ανάλογη αύξησε σε όλη την αλυσίδα των ζωικών προϊόντων, οπότε ο τελικός καταναλωτής (λόγω επιβάρυνσης κ έλλειψης χρημάτων) θα αναγκαστεί να περιοριστεί .

Άλλο πρόσφατο παράδειγμα είναι, εκτός από την απώλεια εισοδήματος λόγω των συγκυριών, η απώλεια της σταθερότητας κ ασφάλειας που παρείχε το θεσμοθετημένο 8ωρο εργασίας: με την κατάργηση του επικρατεί αβεβαιότητα ως προς το ωράριο εργασίας, αλλά κ ανασφάλεια για περίπτωση που κάποιος χάσει την εργασία του.

Πολύ χαρακτηριστική για τον κύκλο Κρόνου/Ουρανού είναι η περίπτωση των κρυπτονομισμάτων, κ πιο συγκεκριμένα του Bitcoin το οποίο αποτελεί κ την «ατμομηχανή» τους. Πολλοί άνθρωποι έχουν επενδύσει εκεί χρήματα ως μία εναλλακτική μορφή επένδυσης, κ για κέρδος, αλλά κ για να μην φαίνονται από τις συστημικές τράπεζες. Είναι όμως τόσο «αντισυστημικό» το Bitcoin που το είδαμε να εκτοξεύεται κ να βυθίζεται?
Αν σκεφτούμε ότι το κρυπτονόμισμα έχει στον γενέθλιο χάρτη του την αντίθεση Κρόνου / Ουρανού, η απάντηση είναι Όχι! Είναι μέρος του σκληρού καπιταλιστικού συστήματος, κ αν θέλετε το όχημα του «μετακαπιταλισμού», το οποίο θεωρώ περιττό να αναφέρω πως στα επόμενα  χρόνια θα ελεγχθεί πλήρως από το Σύστημα.

Το τελευταίο παράδειγμα που αντιπροσωπεύει απόλυτα το τετράγωνο Κρόνου/Ουρανού είναι κάτι που συνέβη στην χώρα το τελευταίο διήμερο: Ενώ επιστημονικές εταιρείες είχαν πραγματοποιήσει στα τέλη Μαΐου συνέδριο για την αναπαραγωγή κ τα προβλήματα γονιμότητας, ξαφνικά, ανακοινώθηκε η διοργάνωση ενός αντίστοιχου συνεδρίου Αναπαραγωγής για αρχή Ιουλίου στα Ιωάννινα, η διοργάνωση του οποίου κ αρκετοί από τους ομιλητές είναι Ιερωμένοι ανώτατης βαθμίδας (δλδ άγαμοι), ενώ υπάρχουν κ ομιλητές γιατροί ειδικευμένοι στην τεχνητή αναπαραγωγή, καθώς κ πολιτικοί. Ας το αποκρυπτογραφήσουμε μέχρι εδώ: Η καθεστηκυία τάξη ( Κρόνος = ανώτερος κλήρος + πολιτικοί) διοργανώνει συνέδριο (συλλογικότητα = Υδροχόος) με συμμετοχή  επιστημόνων ειδικευμένων στην τεχνητή (Ουρανός) αναπαραγωγή  («ανοίξαμε κ σας περιμένουμε για business» , δλδ κέρδος = Ταύρος).

Κυκλοφόρησε κ ένα «διαφημιστικό» σποτ που έδειχνε μια νέα γυναίκα που σπούδαζε, έβγαινε στον επαγγελματικό στίβο, έκανε καριέρα, παντρευόταν αλλά στα 40 δεν είχε παιδί (χαρακτηρίζοντας την εμμέσως «αποτυχημένη») κ κατέφευγε στον ειδικό γιατρό , ενώ παράλληλα κυκλοφόρησαν κ άλλα σποτ με διάφορες διάσημες καλλιτέχνιδες / τηλεπερσόνες που έλεγαν πώς τεκνοποίησαν με την βοήθεια ειδικών.
Για να δούμε τι συνέβη: Η Αφροδίτη που δε είναι πολεμίστρια αλλά έχει τον τρόπο της να περνάει την θέση της,  δεν χάρηκε καθόλου όταν έμαθε ότι άγαμοι Ιερωμένοι κ πολιτικοί θα υποδείξουν στις γυναίκες πότε, πώς κ αν θα κάνουν παιδιά και ενημέρωσε την Σελήνη (που την κυβερνάει), αλλά κ τον Ουρανό που τον κυβερνάει εκείνη. Η πληροφορία έφτασε στα αυτιά του Ερμή που μαζί με τον Ουρανό κυβερνάνε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπότε ξεσηκώθηκαν οι χρήστες τους κ δημιουργήθηκε σάλος. Αποτέλεσμα: ήδη η Προεδρία της Δημοκρατίας υπό  την αιγίδα της οποίας τελούσε τον εν λόγω συνέδριο απέσυρε διακριτικά την υποστήριξή της (ο Κρόνος είναι ανάδρομος)  κ ο αρμόδιος υπουργός απέσυρε την επικοινωνιακή χορηγία της ΕΡΤ κ του ΑΠΕ. Παράλληλα, οι διάφορες τηλεπερσόνες άρχισαν να βγαίνουν κ να διαμαρτύρονται δημοσίως λέγοντας ότι τους είχε ζητηθεί μόνον μία δήλωση για το πώς έκαναν παιδί, κ όχι ότι αυτή η δήλωση θα χρησιμοποιείτο ως υποστήριξη προς το συνέδριο κ εξαπατήθηκαν (Ποσειδώνας χτυπάει τον Ήλιο ο οποίος προέρχεται από μία «ποσειδώνια» έκλειψη!).


Βλέπουμε λοιπόν στην πράξη το πώς εφόσον το κατεστημένο δεν μπορεί να συμπορευτεί με το καινούργιο κ το διαφορετικό, θα προσπαθήσει να το ελέγξει, οδηγώντας το σε μια αιφνίδια αντίδραση.

Όπως αναφέρθηκε κ πιο πάνω, είναι μία όψη – φάση κύκλου που αφορά όλη την Υφήλιο κ θα δώσει αρκετούς κλυδωνισμούς, πολιτικο-οικονομικούς, αλλά κ επισιτιστικούς. Μεγαλύτερη επίδραση θα έχει στις χώρες εκείνες που φέρουν στον χάρτη τους όψη του κύκλου αυτού, όπως π.χ. οι Η.Π.Α. , η Γαλλία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Ιαπωνία, η Κϊνα κλπ, άρα συντονίζονται περισσότερο.
Σε προσωπικούς χάρτες, εξαρτάται από το σε ποιους Οίκους γίνεται κ αν είναι γωνιακοί, κ φυσικά, αν ακουμπάει Φώτα ή ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 10ο  μέχρι την 15ο μοίρα των σταθερών ζωδίων.

Το τετράγωνο αυτό χτυπάει τον Ελληνικό χάρτη του 1830 διότι γίνεται επάνω στην αντίθεση Ήλιου/Κρόνου, όσο κ τον χάρτη της Μεταπολίτευσης γιατί ενεργοποιεί το μεσοδιάστημα Ήλιου/Άρη, η αναφορά όμως του τι θα φέρει είναι αντικείμενο ενός άλλου άρθρου.

Αρέσει σε %d bloggers: