ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

H Ψυχολογική επιρροή της Πανσελήνου 24/6/21

Η ψυχολογική επιρροή της Πανσελήνου στις 24/6/2021

Από τη Χριστίνα Στεργίου

Ο ορισμός της Πανσελήνου είναι ο πλήρης φωτισμός της από τον Ήλιο, με αποτέλεσμα να λάμπει και να είναι ολόκληρη εμφανής. Για να συμβεί αυτό η Σελήνη πρέπει να βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Ήλιο, πράγμα που στην αστρολογία ονομάζεται ως αντίθεση, συνεπώς, όταν βρισκόμαστε στο χειμερινό ηλιοστάσιο ο πλανήτης παρατηρείται να ανεβαίνει ψηλά στον ουρανό, ενώ κατά το θερινό, πλησιάζει προς τον ορίζοντα. Τις ημέρες αυτές είναι αρκετά δυσκολότερη η παρατήρηση των υπόλοιπων ουράνιων σωμάτων.

Επομένως, η ψυχολογική επιρροή είναι αντίστοιχη. Πράγματα που μας απασχολούσαν πριν, σταματούν να μας απασχολούν πια ή κάποιες καταστάσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί και ο λόγος είναι πως έρχεται φως στο προσκήνιο, αποκαλύπτοντας πληροφορίες, γεγονότα κλπ.

Οι αποκαλύψεις αυτές συσχετίζονται:

  1. Με τις υπόλοιπες όψεις που σχηματίζονται στον ουρανό την ημέρα της Πανσελήνου
  2. Με τον οίκο όπου ‘πέφτει’ η Σελήνη την ημέρα εκείνη, ως προς τον δικό μας γενέθλιο αστρολογικό χάρτη
  3. Με τις θέσεις των υπόλοιπων πλανητών
  4. Με τους προσωπικούς μας πλανήτες που σχηματίζουν Πτολεμαϊκή όψη (τρίγωνο, εξάγωνο, τετράγωνο αντίθεση, σύνοδος) με τις θέσεις των παρόντων πλανητών στον ουρανό.

Περισσότερα θα αναλυθούν από τη σειρά άρθρων που πρόκειται να αναρτηθούν στο παρόν site σε μηνιαία βάση, επομένως, μείνετε συντονισμένοι. Αναλύοντας την επιρροή της Πανσελήνου στις 24/6/2021 σε ψυχολογικό επίπεδο, έχουμε ως εξής:

Η Σελήνη βρίσκεται αδύναμη στο 12ο οίκο, συμμετέχοντας σε έναν σχηματισμό μαζί με το Δία και το Μεσουράνημα, γνωστός ως “μικρό ταλέντο”. Θα μας απασχολήσουν θέματα κοινωνικής εικόνας, καριέρας, οικονομικών και άλλων φιλοδοξιών, αποστασιοποιώντας μας από το συναισθηματικό μας κόσμο συνειδητά ή όχι, προκειμένου με ψυχραιμία να εργαστούμε και να επιτύχουμε στόχους που έχουμε θέσει.

Το “σφυρί του Θωρ”, είναι ένας σκληρός σχηματισμός μεταξύ Μεσουρανήματος – Άρη και Ποσειδώνα, όπου ο τελευταίος αποτελεί και τη σφυροκοπημένη περιοχή. Για ακόμη μία φορά επαληθεύεται η συναισθηματική αποστασιοποίηση εξ’ αιτίας της ενεργής απασχόλησης και δράσης σε θέματα φιλοδοξιών με αντίκτυπο τη συναισθηματική ή οικονομική εξαπάτηση που πρόκειται να επικρατήσει.

Το θετικό της Πανσελήνου είναι το “μεγάλο τρίγωνο” μεταξύ Ήλιου – Μεσουρανήματος και Δία που θα φέρει σημαντικές ευκαιρίες, αισιοδοξία και τύχη στα ζώδια του νερού που είναι γεννημένα κατά τις πρώτες ημέρες των ζωδίων, δηλαδή Καρκίνοι, Σκορπιοί & Ιχθείς σε θέματα οικονομικών, κοινωνικής ανόδου, εργασίας ή βελτίωσης της καθημερινότητας, γνωριμιών, αλλά και κρυφής δράσης με θετικό οικονομικό αντίκτυπο.

Η πολυαστρία στον 7ο οίκο δείχνει εντάσεις σε σχέσεις και συνεργασίες, μοιραίες γνωριμίες,  αντιπαραθέσεις, όπως και ξαφνική τύχη, χάρη στο εξάγωνο του Κλήρου Τύχης με τον Ουρανό, επομένως παρατηρείται και κάποια μορφή βοήθειας από δικούς μας ανθρώπους ή συγγενείς.

Επειδή, λοιπόν, το Μεσουράνημα συμμετέχει σε πολλούς μεγάλους σχηματισμούς και συνδυαστικά με τη φιλόδοξη Σελήνη στον Αιγόκερω, αρκετοί πρόκειται να έρθουμε αντιμέτωποι με σημαντικά γεγονότα και αποκαλύψεις που πιθανόν να τους αναγκάσουν να αλλάξουν επαγγελματική πορεία ή τον τρόπο που προβάλλουν τον εαυτό τους ως προς το ευρύτερο κοινωνικό τους σύνολο, που μακροπρόθεσμα να βγει σε καλό. Ο λόγος που μπορεί μία τέτοια μεγάλη αλλαγή να μας ωφελήσει, αφού αρχικά μας φέρει αντιμέτωπους με μεγάλες κρίσεις φαίνεται από την καλή θέση του Κρόνου, ο οποίος βρίσκεται στο ζώδιο της παραδοσιακής του κυβέρνησης και κυβερνά το χάρτη της Πανσελήνου, άρα ουσιαστικά, υπάρχει ένα αυστηρό μεν, αποτελεσματικό “αφεντικό” δε. Επιπροσθέτως, η συμβολή του Ουρανού δρα απελευθερωτικά, ενώ ο Άρης με το τετράγωνο που σχηματίζει με το Μεσουράνημα και τη χιαστί με τη Σελήνη,  δηλώνει αλλαγές μέσω της δράσης. Το εξάγωνό του με τον Βόρειο Δεσμό είναι άκρως βοηθητικό για να εκτιμήσουμε τη θετική πλευρά της κατάστασης, καθώς και να εκμεταλλευτούμε νέες ευκαιρίες.

Οι νέες σχέσεις ερωτικές δεν είναι απίθανες, όμως πρέπει να αξιολογήσετε οπωσδήποτε την ειλικρίνεια και τις προθέσεις των ανθρώπων που σας προσεγγίζουν, διότι ο κυβερνήτης του σχετικού με σχέσεις οίκου βρίσκεται στον 12ο, άρα λειτουργεί κρυφά. Συνεπώς, εάν δεν επιθυμείτε να γίνετε το τρίτο άτομο, καλό είναι να είστε πολύ προσεκτικοί. Τέλος, να τονιστεί πως τα γεγονότα που θα προκύψουν για τον καθένα από την επιρροή της Πανσελήνου, εξαρτώνται από το δικό του προσωπικό γενέθλιο χάρτη.

Αρέσει σε %d bloggers: