ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Τι αλλαγές φέρνει στα 12 ζώδια η  αναδρομή του Δία στον Υδροχόο

Τι αλλαγές φέρνει στα 12 ζώδια η  αναδρομή του Δία στον Υδροχόο

Από την Καλλιόπη Τσικνάκη

 Δίας ξανά στον Υδροχόο (όσο χαρήκαμε-χαρήκαμε, γιατί χαρήκαμε με τον Δία στον ιχθύ) ξανά τα κεφάλια μέσα, αναδρομή και εμπρός-πίσω. Στο μεσοδιάστημα μεταξύ της αδυναμίας (αιγόκερως) και της δύναμης του (ιχθύες), ο Δίας στον Υδροχόο κρατάει ζυγαριά, όλα τα μετράει, είναι προσγειωμένος, επιστημονικός, εναλλακτικός, εφευρέτης και ουμανιστής, αλλά στη θεωρία γιατί τα ηνία δεν παύουν να τα έχουν ο Κρόνος και ο Ουρανός, σε ένα ζώδιο ανθρώπινο, ευφυές, προοδευτικό αλλά θεωρητικό, συντηρητικό στον πυρήνα του, ισοπεδωτικό ως προς τα πρόσωπα και φανατικό κάποιες φορές.Είναι το ζώδιο του metoo, της κοινωνικής δικτύωσης και της αδυναμίας του ήλιου, το ατομικό κρύβεται, φοράει μάσκα, γίνεται από πρόσωπο προφίλ, λογοδοτεί για την υπεροψία του, ισοπεδώνεται κάποιες φορές, το συλλογικό όμως θριαμβεύει. Ο άνθρωπος γίνεται συνδικαλιστής, πολιτικό ον, επαναστάτης αν χρειαστεί να υπερασπίσει συλλογικές ελευθερίες, αλλά είναι περισσότερο ο θεωρητικός της επανάστασης και της αλλαγής, δίνει το πλαίσιο και τους κανόνες περισσότερο παρά κατεβαίνει στο πεζοδρόμιο. Εντάσσεται σε δομές παρά σηκώνει μόνος του την σημαία. Ο Δίας, πλανήτης ευεργέτης των ανθρώπων, ο Δίας χρυσή βροχή, κύκνος, πυρ, ταύρος, ο Δίας της αφθονίας που ανατράφηκε από την Αμάλθεια και τη Μέλισσα, ο πλανήτης της τύχης και της αισιοδοξίας στον υδροχόο παρέχει τα δώρα του σε πιο μαζικό επίπεδο, εμπνέει κώδικες πανανθρώπινους και σε πρακτικό επίπεδο επιδίδεται στην ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης,  και σε  πρωτοποριακά project. Η αναδρομή του δεν συναντά τους αργούς πλανήτες, μόνο με τον Άρη θα πυροδοτήσει γεγονότα στις 29 Ιουλίου, που κοιτάζονται σε αντίθεση στην 29η μοίρα του Υδροχόου, στις 27 Σεπτεμβρίου σχηματίζουν 1,5 τετράγωνο αλλά και στις  8 Δεκεμβρίου, σε τετράγωνο από τον Άρη στον Σκορπιό, όταν θα ‘χει πια ορθοδρομήσει.Οι συναντήσεις του Δία με τον Άρη προκαλούν ευνοούν την έντονη δραστηριότητα και με σωστή χρήση της ενέργειας δίνει επιτυχίες. Η αναδρομή θα επηρεάσει περισσότερο τις πρώτες μοίρες των μεταβλητών (δίδυμοι, παρθένοι, τοξότες και ιχθύες), τις τελευταίες των παρορμητικών (κριοί, καρκίνοι, ζυγοί, αιγόκεροι) και το τρίτο δεκαήμερο των σταθερών. Στις 20 Οκτωβρίου γίνεται ξανά ορθόδρομος στην 22η μοίρα του Υδροχόου.  Όσο είναι ανάδρομος ο Δίας θα ζήσουμε μια επανάληψη όσων διαδραματίστηκαν μεταξύ χειμερινού και καλοκαιρινού ηλιοστασίου.Και κάποιοι δάσκαλοι μας λέγανε στο σχολείο «επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως».

Ας αναρωτηθούμε, λοιπόν, πως θα πορευτούμε προς τους στόχους μας, υψηλότερα, καλύτερα.

Οι Κριοί ας επανεξετάσουν στόχους και κοινωνικές επαφές

Οι Ταύροι ζητήματα καριέρας και σπιτιού

Οι Δίδυμοι καλούνται να συνθέσουν όλη τη γνώση της τελευταίας περιόδου

Οι Καρκίνοι δίνουν τέλος σε παλιές ιστορίες που τους πλήγωσαν

Οι Λέοντες επενδύουν σε σχέσεις και κοινωνικές συμμαχίες

Οι Παρθένοι αναδιοργανώνονται σε ζητήματα καθημερινότητας

Οι Ζυγοί αναζητούν και βρίσκουν την ισορροπία στις σχέσεις τους με τους ερωτικούς συντρόφους

Οι Σκορπιοί αναπροσανατολίζονται σε ζητήματα οικονομικά και οικογενειακά

Οι Τοξότες ξαναβρίσκουν την αληθινή εσωτερική φωνή τους και ακούνε πιο προσεκτικά τους γύρω τους

Οι Αιγόκεροι επανασχεδιάζουν τη ζωή τους και την εισροή χρημάτων από νέες πηγές

Οι Υδροχόοι έχουν πάρει φόρα από το πρώτο πέρασμα στο ζώδιο τους και τώρα αποτιμούν τα δώρα τους

Οι Ιχθύες εργάζονται βουβά και ατενίζουν το μέλλον, γι’ αυτούς είναι μια περίοδος «τοκετού».

Γνωρίζουμε ότι ο Υδροχόος κοιτάει τα πράγματα από απόσταση, δεν αντέχει τις οικειότητες και τους συναισθηματισμούς, αγαπάει την ελευθερία, την καινοτομία, την ομάδα, τα μεγάλα σύνολα, την κοινωνία. Κοιτάει πάντα προς το μέλλον, προς ότι είναι καινούργιο και κάποιες φορές υποκύπτει και στις εκάστοτε κοινωνικές νόρμες και μόδες για το τι είναι προοδευτικό. Η σημαία του Υδροχόου είναι η ελευθερία, ωστόσο η παρουσία του Κρόνου κατέστησε αυτήν την ύψιστη συνθήκη της ανθρώπινης ύπαρξης ένα ιδανικό που δεν το έχει στην καθημερινή εμπειρία. Όλοι νιώσαμε τον περιορισμό, την εξ΄ αποστάσεως επικοινωνία, θυσιάσαμε την προσωπική μας αυτοδιάθεση στο βωμό του ρεαλισμού, της ασφάλειας του συνόλου, της αναγκαιότητας, της επιβίωσης.

Αυτά υπηρετεί ο Δίας και θυμόμαστε ότι μαζί με τον Κρόνο συμπορεύονται στο 11ο ζώδιο από τον Δεκέμβριο του 2020, κάνανε μαζί ποδαρικό κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο στον υδροχόο και στα ζώδια του αέρα. Μαζί αυξήσανε τον περιορισμό, τον έλεγχο, τις διαδικτυακές συναλλαγές και τις… μεταλλάξεις του ιού. Ήρθαμε πιο κοντά στα κοινωνικά μέσα, αλλά πιο μακριά στο φυσικό επίπεδο, μιλήσαμε για ιδέες και αξίες αλλά τα προσωπικά μας γίναν λίγο πιο απρόσωπα. Είχαμε και τη διάδοση των εμβολίων, κάποια από τα οποία είναι καινοτόμα, όλα όμως σε πειραματικό στάδιο- είτε αυτό μας αρέσει είτε μας προβληματίζει- πειραματικές θεραπείες, την αποκάλυψη της σήψης στο θεατρικό μας στερέωμα, ματωμένες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ -που θύμιζαν χολιγουντιανό σενάριο- και στην τελευταία μοίρα το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Με την είσοδο του στους Ιχθύες, στις 14 Μαΐου, τελείωσε και η καραντίνα, άνοιξαν τα μαγαζιά, αυξήθηκε η αισιοδοξία, η χαρά, ξεκίνησε δειλά-δειλά ο τουρισμός, το νυχτερινό ωράριο επεκτάθηκε. Αν στον υδροχόο είμαστε συνεπείς αλλά απόμακροι, στα ψάρια γινόμαστε αυτό το γλυκό, ανθρώπινο που στις παλιές ταινίες λεγόταν «toknowasbetter». Στον Υδροχόο ξαναμπαίνει στις 28 Ιουλίου και θα παραμείνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Ότι μπορεί να δώσει αυτός ο Δίας είναι η υψηλή ενατένιση, το πανανθρώπινο ιδανικό μιας δίκαιης κοινωνίας, η καθιέρωση σωστών ανθρώπινων σχέσεων, ο σεβασμός στην ελευθερία τη δική μας και του διπλανού μας, η υψηλή ενατένιση ενός μέλλοντος που εκτός από φουτουριστικό θα είναι και βιώσιμο. Δεν έχει όρια αυτός ο πλανήτης όταν οραματίζεται το ιδανικό και όταν μιλάμε για Υδροχόο το ιδανικό αγκαλιάζει μεγάλα σύνολα, μεγάλες ομάδες, είναι υπέρ της ίδιας της κοινωνίας. Κι αν ο Κρόνος θέλει τη δικαιοσύνη και την ελευθερία κάτω από νόμους και κλειστά όρια, του Δία ο νόμος είναι οικουμενικός, πανανθρώπινος και χαρμόσυνος. Παρ΄ ότι λειτουργεί στα θεωρητικά πεδία γιατί εδώ δεν είναι τα δικά του λημέρια, είναι τα λημέρια του Κρόνου, δεν παύει όμως να είναι ο ωροδείκτης για το μέλλον το οποίο αν το δούμε μέσα από τα μάτια της ψυχής είναι μια κοινωνία ισότητας και αδελφότητας, κόντρα στην αγριότητα των ημερών που ζούμε. Ένας ανατρεπτικός και εφευρετικός στον Υδροχόο οραματιστής Δίας μπορεί να δώσει διέξοδο στις κοινωνικές προκλήσεις και να αναδιατάξει μέσα από αλλαγές και καινοτομίες μια συντετριμμένη από την επέλαση του ιού κοινωνία. Η επάνοδος του στον Υδροχόο είναι μια ευκαιρία να σκεφτούμε σε ατομικό επίπεδο τους στόχους μας και σε συλλογικό τους νέους κανόνες που θα διασφαλίσουν την συνεργασία, τις ατομικές και συλλογικές ελευθερίες και τα πολιτικά δικαιώματα.

Αρέσει σε %d bloggers: