ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

O Μικρός Καρκίνος

Ο μικρός Καρκίνος ♋

Από την Ράνια Μαρκέλλη

  • 💠Γενέθλια: 22 Ιουνίου- 22 Ιουλίου
  • 💠Στοιχείο: Νερό
  • 💠Ποιότητα: Παρορμητικό Ζώδιο
  • 🌚Κυβερνήτης Πλανήτης: Σελήνη
  • 🎨Χρώματα: Γαλαζοπράσινο, κίτρινο, μπλε  

Το παιδί Καρκίνος είναι ένα ευαίσθητο, τρυφερό, και συναισθηματικό παιδί με μεγάλη ικανότητα να αντιλαμβάνεται τα συναισθήματα στο περιβάλλον του. Αποζητά την ασφάλεια που απολάμβανε στην εμβρυακή του ηλικία, έχει δυνατό δέσιμο με την μητέρα, την οποία ταυτίζει με την αγάπη και το αίσθημα της ασφάλειας. Η διαμόρφωση της προσωπικότητάς του δέχεται μεγάλη επιρροή από τη μητέρα και τους οικογενειακούς δεσμούς του ήδη από την παιδική ηλικία αλλά και στην ενήλικη οι επιρροές εξαιρετικά σημαντικές . Έχει ανάγκη από την ασφάλεια, σιγουριά και προστασία μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον. Διαθέτει γλυκύτητα και ευγένεια και αγαπιέται για την καλοσύνη του. Η προσκόλληση με την οικογένεια του δημιουργεί δυσκολίες στο να νιώσει καλά με άτομα εκτός οικογένειας. Έτσι οι γονείς πρέπει να το μάθουν να εμπιστεύεται τον εαυτό του για να αποβάλλει την ανασφάλεια του, καθώς και να το αποτρέψει από το ρόλο του θύματος. Φροντίστε να του παρέχετε τη σταθερότητα που έχει ανάγκη και παράλληλα να το βοηθάτε να γίνεται ανεξάρτητο. Είναι ένα γλυκό και τρυφερό παιδί αλλά και κυκλοθυμικό με τις διαθέσεις του να μεταβάλλονται συνεχώς σαν τη παλίρροια. Τη μια στιγμή είναι χαρούμενο και την αμέσως επόμενη κλαίει και είναι συναισθηματικά πιεσμένο. Οι γονείς πρέπει να μάθουν να καταλαβαίνουν τις διαθέσεις του και τι θέλει να εκφράσει μέσα από τη στάση του. Είναι ένα παιδί που το συγκινούν τα παραμύθια και τα βιβλία με χρωματιστές εικόνες καθώς και τα εκπαιδευτικά παιχνίδια που εξασκεί τη μνήμη του.

 Η Σελήνη κυβερνά το ζώδιο του Καρκίνου και συνδέεται με  τη μνήμη, τα συναισθήματα, τις διαθέσεις μας, την προσωπικότητα, τον ψυχισμό. Συμβολίζει την ψυχή, τον ασυνείδητο εαυτό του ατόμου και σχετίζεται με τη θηλυκότητα, τη γονιμότητα, τη μητρότητα, τους οικογενειακούς δεσμούς, την ευαισθησία. Δείχνει πόσο σημαντική είναι η οικογένεια και κυρίως η μητέρα, δηλώνει τη σύζυγο που επιδιώκει να βρει ο άνδρας. Οι ιδιότητες της είναι συνυφασμένες με το ζώδιο του Καρκίνου  δίνοντας του υπερβολικά συναισθηματικό χαρακτήρα που έχει ανάγκη να προσφέρει την αγάπη και την φροντίδα απλόχερα. Είναι τόσο έντονη η ανάγκη να διοχετεύσουν τα συναισθήματα τους και την προστατευτικότητα τους που μπορεί να πνίξουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. 

Η Σελήνη ζει σε αρμονικό περιβάλλον στο ζώδιο του Ταύρου, έχει αδυναμία να εκφραστεί συναισθηματικά στον Αιγόκερω και κουράζεται από τα έντονα συναισθήματα στο Σκορπιό. Προσδίδει στους εκπροσώπους του ζωδίου ζωντανή και πολύχρωμα φαντασία. Αντιπροσωπεύει τις βαθιές συναισθηματικές ανάγκες και τις προσκολλήσεις. Είναι ο κατεξοχήν πλανήτης που σχετίζεται με τα ισχυρά ένστικτα και τη διαίσθηση, την προσωπικότητα, τη ζεστασιά της οικογενειακής ατμόσφαιρας. Σχετίζεται με τις αντιδράσεις μας, τις αναμνήσεις, το παρελθόν το μητρικό πρότυπο.

Η Σελήνη στον ανθρώπινο οργανισμό κυβερνάει τους μαστούς, τη μήτρα, τις ωοθήκες,  όλο το πεπτικό σύστημα και το στομάχι, τη διατροφή μας.

  • Επαγγελματική κλίση όταν μεγαλώσει: Οι περισσότεροι Καρκίνοι προτιμούν επαγγέλματα που συνδέονται με τη φροντίδα, τη σίτιση. Τους ελκύει να γίνουν γιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί, υπάλληλοι εξυπηρέτησης κοινού και διακοσμητές. Συχνά μπορεί να ακολουθήσουν την  επαγγελματική κατεύθυνση των γονιών τους.
  • Υγεία: Τα Καρκινάκια παρουσιάζουν ευαισθησία στο πεπτικό τους σύστημα και στομαχικές διαταραχές.  Έχουν αρκετές συναισθηματικές μεταπτώσεις, ιδιαίτερα στην εφηβεία τα κορίτσια υποφέρουν από πόνους περιόδου. 

Καρκίνος 1ου δεκαημέρου

 🤰 Γεννήθηκε: 22 Ιουνίου-1 Ιουλίου
Κυβερνήτης ζωδίου και δεκανού: Σελήνη
Μοίρες 1ο δεκαήμερο από 0°-09° 59

Το παιδί Καρκίνος του 1ου δεκαημέρου είναι ένα γνήσιο παιδί της Σελήνης, βαθιά συναισθηματικό και κυκλοθυμικό. Η ευαισθησία του και η δεκτικότητα του στα εξωτερικά ερεθίσματα επηρεάζουν τη συναισθηματική του κατάσταση με αποτέλεσμα να έχει ακραίες εναλλαγές της διάθεσής του και συναισθηματικές αντιδράσεις που μπορεί να βλάψουν τον ψυχισμό του και να το αποσυντονίσουν. Τα συναισθήματα του εκφράζονται με έντονα σκαμπανεβάσματα -χαρά -λύπη -γέλιο -κλάμα. Είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε στο σπίτι ένα περιβάλλον συναισθηματικής ισορροπίας και αγάπης για να νιώθει ασφάλεια. Η αίσθηση της εγκατάλειψης το τρομάζει και χρειάζεται διαρκώς να νιώθει τη φροντίδα των γονιών του για να τρέφεται ο ψυχισμός του.Η μαμά του αποτελεί τη μεγάλη του αγάπη και το ίδιο σε όποιον αγαπάει αφιερώνει την προσοχή και την αγάπη του.  Η πλούσια φαντασία η δημιουργικότητα και έμπνευση αποτελούν δυνατά σημεία για να προοδεύσει. Έχει αναπτυγμένη διαίσθηση και είναι το απόλυτα συναισθηματικό παιδί που πληγώνεται πολύ εύκολα και δεν θέλει να αποχωρίζεται πρόσωπα ή αντικείμενα. 

Η έντονη προσκόλληση στην οικογένεια και η διαισθητική του αντίληψη, το κάνει επιφυλακτικό και δύσπιστο για να εμπιστευτεί άτομα εκτός οικογένειας. Όταν αγαπήσει και νιώσει εμπιστοσύνη προσκολλάτε πολύ στους αγαπημένους του και αφιερώνει όλη του την προσοχή και τη φροντίδα. Οι γονείς θα πρέπει να το βοηθήσουν να αποκολλάται από συνήθειες που δεν του επιτρέπουν να εξελιχθεί και να προχωρήσει, να μάθει να αλλάζει συνήθειες που δεν το ωφελούν με μικρά και προσεκτικά βηματάκια στη ζωή! 

Καρκίνος 2ου δεκαημέρου

 🤰 Γεννήθηκε: 2-12 Ιουλίου
Κυβερνήτης ζωδίου και δεκανού: Σελήνη-Πλούτωνας
Μοίρες 2ο δεκαήμερο από 10°-19° 59

Το παιδί Καρκίνος του δεύτερου δεκαημέρου δέχεται την ισχυρή επιρροή του Πλούτωνα και δηλώνει ένα παιδί πιο αποφασιστικό και πεισματάρικο. Είναι ένα παιδί που διαμορφώνει μια ισχυρή προσωπικότητα και πολλά ψυχικά αποθέματα. Βαθιά συναισθηματικό παιδί με έντονα στοιχεία κτητικότητας και συχνά ψήγματα ζήλιας που το βασανίζουν και το ταλαιπωρούν. Η ματιά του είναι έντονη και διεισδυτική, διερευνητική και αντιλαμβάνεται τα πάντα. Είναι ένα παιδί που έχει έντονη την ανάγκη της ασφάλειας και όταν του ξυπνήσουν αισθήματα ανασφάλειας γίνεται ανήσυχο και εσωστρεφής. Η έντονη ευαισθησία του το καθιστά συναισθηματικά ευάλωτο και δυσκολεύεται να αποβάλλει το φόβο του όταν κάτι το έχει στεναχωρήσει και δυσκολέψει. Η ισχυρή του προσωπικότητα όμως το βοηθά να είναι μαχητικό και ιδιαίτερα ικανό στο να διαχειριστεί τις δυσκολίες που θα συναντήσει. Έχει επιμονή και δυναμισμό και δεν το βάζει εύκολα κάτω. Πάντα αυτό το παιδί έχει μια μυστική πλευρά του που δεν αφήνει να φανεί και δεν εξωτερικεύει πάντα αυτό που το έχει πληγώσει. Όπως όλα τα Καρκινάκια έτσι και αυτό μπορεί να μην δείξει τι το πλήγωσε την ώρα που συμβαίνει αλλά να το εκφράσει σε άλλη στιγμή αργότερα. 

Οι γονείς θα πρέπει να το ενθαρρύνουν να εκφράζει οτιδήποτε το έχει ενοχλήσει, να μην το κρατάει μέσα του. Η εσωστρέφεια λειτουργεί αρνητικά μέσα του και το βασανίζει, του καλλιεργεί την μυστικοπάθεια και την εκδικητικότητα, ώστε να βγάλει τις δαγκάνες του και να τις χρησιμοποιήσει. Ενισχύστε του την αυτοπεποίθηση και δημιουργείστε ένα περιβάλλονσυναισθηματικής ασφάλειας και σταθερότητας για να μπορέσει να αντλήσει την δύναμη από μέσα του και να κυνηγήσει τους στόχους του.

Καρκίνος 3ου δεκαημέρου

 🤰 Γεννήθηκε: 13-22 Ιουλίου
Κυβερνήτης ζωδίου και δεκανού: Σελήνη-Ποσειδώνας
Μοίρες 3ο δεκαήμερο από 20°-29° 59

Ο μικρός Καρκίνος του τρίτου δεκαημέρου μαζί με τη συναισθηματική Σελήνη, δέχεται και την επιρροή του Ποσειδώνα. Ο Ποσειδώνας χρωματίζει το χαρακτήρα του με ψυχικές και πνευματικές δυνατότητες. Είναι ένα ευγενικό παιδί, φιλεύσπλαχνο και συμπονετικό που προσφέρει απλόχερα την αγάπη του. Λειτουργεί περισσότερο με το συναίσθημα παρά με τη λογική και χάνεται ανάμεσα στην φαντασία και την πραγματικότητα. Όταν το μαλώνετε πληγώνεται και απομονώνεται και συχνά έχει τάσεις φυγής. Μπορείτε να το προωθήσετε σε δραστηριότητες που χρησιμοποιεί την πλούσια φαντασία του και θα μπορεί άνετα να διαπρέψει σε οποιοδήποτε επάγγελμα σχετικό με την καλλιτεχνία. Το μικρό αυτό ονειρεύεται ώρες ατελείωτες και ο κόσμος του ονείρου μαζί με τα όμορφα συναισθήματα του χαρίζουν μια ιδιαίτερη ποιότητα στο χαρακτήρα του. Τόσο η Σελήνη όσο και ο Ποσειδώνας προσδίδουν μεγάλη ευαισθησία και μεγάλη ικανότητα να αντιλαμβάνεται τα συναισθήματα και τις δονήσεις των γύρω του. 

Οι γονείς θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί στη συμπεριφορά τους γιατί η δεκτικότητα του το κάνει να αντιλαμβάνεται τη διάθεση τους και ανάλογα να μεταβάλλεται και η δική του. Η πίστη, η θετικότητα, η αισιοδοξία και η θετική του πρόθεση στα όμορφα και καλά πράγματα είναι από τα πιο γνώριμα χαρακτηριστικά του. Η τάση του να παραμένει στα όνειρά του το κρατά στα χρόνια της αθωότητας με αποτέλεσμα να πικραίνεται από την πραγματικότητα της ζωής.

https://asteroskonis.webnode.gr

facebook Τα Παιδιά της Αστερόσκονης: @asteroskonis

Αρέσει σε %d bloggers: