ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ 10ης -7ου-2021: Το πρώτο φεγγάρι του καλοκαιριού!

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ 10ης -7ου-2021: Το πρώτο φεγγάρι του καλοκαιριού!

Από την Βίρνα Κουτράκου

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 10/7/21 κ ώρα 04.16 γίνεται η πρώτη Νέα Σελήνη του Καλοκαιριού στις 18ο Καρκίνου, η οποία για την Ελλάδα έχει ωροσκόπο στις 21 Διδύμων.

Αρχετυπικά, μία Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Καρκίνου σχετίζεται με προστατευτικότητα κ ευαισθησία, με στοργή, φροντίδα κ θρέψη -υλική κ συναισθηματική- , με το οικείο, το γνωστό, την οικογένεια κ την πατρίδα, με την ίδια την Μεγάλη Μητέρα που βυθίζεται στα αρχέγονα ύδατα για να ξεπροβάλει αναγεννημένη μέσα από αυτά!

Η Νέα Σελήνη γίνεται λοιπόν στο ζώδιο της ίδιας της Σελήνης, στην έξαρση κ το όριο του Δία κ σε τριπλότητα του Άρη (είναι χάρτης νύχτας) κ σε δεκανό Ερμή. Δεδομένων των διακυβερνήσεων, βλέπουμε ότι δεν έχουμε επιβαρυντικούς παράγοντες, οπότε για να την αναλύσουμε, μένει να δούμε τις όψεις που κάνει, καθώς κ 2-3 ακόμα πράγματα.

Η Σελήνη έρχεται από ένα εξάγωνο με τον Ουρανό ο οποίος όμως είχε μόλις ολοκληρώσει το τετράγωνο του με την Αφροδίτη, ενώ είχε προηγηθεί λίγες μέρες πριν το τετράγωνο του με τον Άρη κ πριν από αυτό, το τετράγωνο με τον Κρόνο, οπότε όλες αυτές τις ενέργειες οι οποίες δεν έχουν ακόμα «κατακαθίσει» κ απορροφηθεί έχει κατ’ ουσίαν συλλέξει η Σελήνη κ μεταφέρει στον Ήλιο.
Στην συνέχεια η Σελήνη θα κινηθεί κ θα κλείσει το τρίγωνο με τον ανάδρομο Ποσειδώνα κ λίγες ώρες μετά, θα πάει σε αντίθεση με τον Πλούτωνα.
Οι ενέργειες που συνέλεξε κ μεταφέρει η Σελήνη (οι αποκλίνουσες δλδ όψεις της) σχετίζονται με την δυσαρέσκεια, την διαφωνία, την απομάκρυνση κ αποκοπή, την ανυπακοή κ επαναστατική διάθεση του κόσμου (διότι πάντα στην κοσμική αστρολογία η Σελήνη συμβολίζει τον λαό), δλδ με όλα αυτά που ζήσαμε ειδικά τις 2 τελευταίες εβδομάδες.  Κ εδώ έρχεται ο ρόλος του Δία, ο οποίος όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν λειτουργεί κ τόσο θετικά: Αν το δούμε από την πλευρά της κλασικής αστρολογίας, η Σελήνη με τον Ήλιο είναι πολύ μακριά για να σχηματίσουν όψη, υπάρχει απλά ζωδιακή σχέση τριγώνου, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει λίγο, αν ο χάρτης ήταν Ημέρας (διότι ο Δίας λειτουργεί καλύτερα σε χάρτες Ημέρας). Το γεγονός ότι ο Δίας είναι ανάδρομος εξασθενεί ακόμα περισσότερο την όποια διευκόλυνση, σε βαθμό που τείνει να γίνει επιβάρυνση: όπως έγραφαν πολύ παραστατικά οι Άραβες αστρολόγοι, «ένας ανάδρομος πλανήτης, ειδικά κοντά στο σημείο της στάσης του, μοιάζει με έναν άνθρωπο που θέλει να κινηθεί γρήγορα κ να τρέξει, αλλά  τα πόδια του είναι δεμένα, οπότε τελικά μπερδεύεται κ πέφτει». Αν, από την άλλη πλευρά το ερμηνεύσουμε με την βοήθεια της σύγχρονης αστρολογίας, θα δούμε ότι η Σελήνη, λίγες ώρες πριν πάει στον Ήλιο, συνάντησε τον Δία με όψη (δυσαρμονική) 135ο , δλδ 8ης αρμονικής, η οποία δίνει υπεραισιοδοξία, επιπολαιότητα ακόμα κ φανατισμό (βλέπουμε ότι κ οι 2 σχολές ανάλυσης μας δίνουν την ίδια ερμηνεία).

Ο καινούργιος συνοδικός κύκλος της Σελήνης με τον Ήλιο ξεκινάει έχοντας στις αποσκευές του αυτές τις ενέργειες που περιγράψαμε, κ καθώς εξελίσσεται, τις επόμενες κιόλας ώρες, θα δημιουργήσει ένα τρίγωνο με τον Ποσειδώνα: η Σελήνη θα συναντηθεί με την Ελπίδα, με την Λύτρωση, με τη Φαντασία, με την Ευαισθησία, με τον Ιδεαλισμό! Το πρόβλημα όμως είναι ότι κ ο Ποσειδώνας είναι ανάδρομος κ μάλιστα, ημερολογιακά πολύ κοντά στην στάση της αναδρομής του. Κ αυτός θέλει να βοηθήσει, αλλά τελικά η βοήθειά του θα είναι περιορισμένη. Κ στην συνέχεια, σε μερικές ώρες ακόμα, η Σελήνη θα ολοκληρώσει την αντίθεση της με τον Πλούτωνα: με την Δύναμη, τον Έλεγχο, τη Σκληρότητα, τον «Εξουσιασμό».

Ας διερευνήσουμε όμως λίγο περισσότερο τον χάρτη ελέγχοντας πού πηγαίνουν οι δωδεκατημοριακοί πλανήτες:

Νομίζω ότι τα συμπεράσματα είναι αρκετά ενδιαφέροντα: Το 12μοριακο IC, το Ναδίρ, δλδ η ακμή του 4ου οίκου που από μόνη της μας μιλάει για οικογένεια κ παράδοση, έχει έρθει σε σύνοδο με την Νέα Σελήνη, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τα Καρκινίσια χαρακτηριστικά της:  Έχουμε ανάγκη να περιχαρακωθούμε λίγο στον εαυτό μας, μαζί με τους δικούς μας ανθρώπους κ να αισθανθούμε συναισθηματική ασφάλεια, να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε τον ταλαιπωρημένο μας ψυχισμό κ να ανασυνταχτούμε σε οικείο, γνώριμο κ προστατευμένο περιβάλλον.

Η 12μοριακή Ν.Σ., μαζί με την 12μοριακή Αφροδίτη κ τον ωροσκόπο πηγαίνουν στον Υδροχόο, στον 9ο οίκο, σε σύνοδο με τον Κρόνο, πράγμα που μας δείχνει ότι η όποια γαλήνη κ ηρεμία βρούμε, θα έρθει από μέσα μας, από την φιλοσοφική ματιά με την οποία βλέπουμε τη Ζωή (γιατί τα προβλήματα είναι εκεί κ δεν μας αφήνουν να τα ξεχάσουμε), ενώ ο 12μοριακός Άρης που χτυπάει τον Δία κ το Μεσουράνημα, μας δείχνει ότι ακόμα μία φορά, λόγω αύξησης των κρουσμάτων της Λοίμωξης, θα τεθεί το θέμα της (σωματικής) Δημόσιας Υγείας επί τάπητος. 

Το «σκάνδαλο» αυτού του Χάρτη είναι ο 12μοριακός Κρόνος σε απόλυτη ιδιομοιρία με τον Ωροσκόπο της Ν.Σ. για την Ελλάδα (η Ν.Σ. είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, αυτό που την διαφοροποιεί για κάθε χώρα είναι τα πιο «προσωπικά» της στοιχεία, οι Άξονες της που είναι ο Ωροσκόπος/κατερχόμενος κ το Μεσουράνημα/ ναδίρ) κ μας λέει να προετοιμαστούμε ψυχολογικά για μεγάλη πίεση, έως κ καταπίεση, που θα ασκηθεί επάνω μας.

Για όσους το παρατήρησαν, στην 11 Λέοντα, σε αντίθεση με τον Κρόνο βρίσκεται το  σύμβολο “p”: είναι ο Κλήρος της Ασθένειας, ο 2ος Κλήρος του 6ου οίκου (που σχετίζεται με την ασθένεια) όπως μας τον δίνουν οι Άραβες αστρολόγοι κ δείχνει την σχέση του Ερμή (μικροοργανισμοί) με τον Άρη (λοίμωξη): Είναι σε κυβέρνηση ήλιου (άρα περιμένουμε να έρθουν πράγματα στο φως), σε σύνοδο με Άρη κ με Αφροδίτη (η λοίμωξη υπάρχει, αλλά έχει καλυτερέψει η εικόνα) αλλά σε κατιόντα Οίκο (3ος), στον οποίο ακριβώς επειδή οι ενέργειες είναι αποκλιμακωμένες βλέπουμε πράγματα τα οποιά πηγαίνουν σε βάθος χρόνου. Το βασικό πρόβλημα κ εδώ είναι η αντίθεση ιδιομοιρίας με τον Κρόνο του 9ου οίκου: θα υποστούμε πίεση η οποία θα προέρχεται από ταξιδιώτες του Εξωτερικού.

Τέλος, βλέπουμε ότι η Ν.Σ. γίνεται στον 2ο οίκο, που σχετίζεται με τα Οικονομικά κ τα έσοδα: όλοι περάσαμε ένα δύσκολο χειμώνα κ όλοι ελπίζαμε σε ένα καλύτερο καλοκαίρι, με μια επανεκκίνηση της Οικονομίας λόγω τουρισμού: η αντίθεση με τον Πλούτωνα από τον 8ο Οίκο δεν μας μιλάει ακριβώς για επανεκκίνηση αλλά για κρίσιμες καταστάσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Σαφέστατα θα υπάρξει κάτι, σε επίπεδο εσόδων, αλλά  δεν θα είναι τόσο μεγάλο όσο προσδοκούμε.

Σε ατομικό επίπεδο τώρα: η Ν.Σ. γίνεται σε κάποιον οίκο του χάρτη μας κ αντιστοίχως, κινητοποιεί θέματα του οίκου αυτού. Πιο σημαντικά αποτελέσματα δίνει πάντα όταν πέφτει σε γωνιακούς οίκους (δλδ στον 1ο, στον 10ο, στον 7ο, ή στον 4ο οίκο). Περισσότερο θα την αισθανθούν οι Παρορμητικοί (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί κ Αιγόκεροι), ακριβώς επειδή αντιστοιχεί σε γωνιακό οίκο του χάρτη τους, ενώ οι πιο «ευνοημένοι» θα είναι οι Υδάτινοι (Καρκίνοι, Σκορπιοί κ Ιχθύες). Φυσικά, όλοι όσοι έχετε άξονες ή προσωπικούς πλανήτες από τις 16ο έως τις 20ο παρορμητικών θα έχετε κινητοποιήσεις στους χάρτες σας. 

Ωροσκόποι Κριοί: Επιτέλους λίγη ηρεμία στο σπίτι σας! Εκμεταλλευτείτε την για να δείτε τους δικούς σας ανθρώπους.

Ωροσκόποι Ταύροι: Μπορείτε επιτέλους να βγείτε από την ασφάλεια του σπιτιού σας κ να δείτε τους οικείους σας από κοντά κ να σχεδιάσετε κ καμιά απόδραση για κάποια εξοχή!

Ωροσκόποι Δίδυμοι: Κυνηγάτε τις δουλειές σας κ τα οικονομικά σας, τα οποία χτυπήθηκαν αρκετά το προηγούμενο δίμηνο. Έχετε δυνατότητες βελτίωσης. 

Ωροσκόποι Καρκίνοι: Μία λέξη μόνον για εσάς: Αναγέννηση!

Ωροσκόποι Λέοντες: Όσο εσείς ζείτε στους καθημερινούς ρυθμούς , στο υποσυνείδητό σας αρχίζουν να σχηματίζονται ιδέες κ σχέδια που θα πάρουν σάρκα κ οστά με την επόμενη σεληνιακή φάση!

Ωροσκόποι Παρθένοι: Τόσοι πολλοί φίλοι κ τόσο λίγος χρόνος! Εστιάζετε την προσοχή σας στον φιλικό κ κοινωνικό σας περίγυρο αποκαθιστώντας σχέσεις κ επαφές.

Ωροσκόποι Ζυγοί: Τώρα βρήκατε να κάνετε σχέδια για την καριέρα κ την δημόσια εικόνα σας? Κρατήστε τα κ χαλαρώστε λίγο, καλοκαίρι είναι!

Ωροσκόποι Σκορπιοί: Το θέμα των φιλοσοφικών αναζητήσεων σας απασχολεί ούτως ή άλλως. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτήν την Ν.Σ. για να οργανώσετε κάποιο ταξίδι, ή τυχόν επιχειρηματικές δραστηριότητες με το εξωτερικό.

Ωροσκόποι Τοξότες: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το διάστημα για να βάλλετε σε τάξη οικονομικές σχέσεις με τρίτους ή κ χρέη που εκκρεμούν.

Ωροσκόποι Αιγόκεροι: Για εσάς η Ν.Σ. γίνεται στον 7ο οίκο, δλδ στις σχέσεις με τους σημαντικούς άλλους της ζωής σας, οι οποίες υπέφεραν ελαφρώς το προηγούμενο διάστημα. Έχετε την ευκαιρία σας να τις βελτιώσετε!

Ωροσκόποι Υδροχόοι: Η Καθημερινότητα δεν σας αφήνει να ηρεμήσετε. Η πρόταση μου είναι να την κατευθύνετε εσείς προς τα εκεί που θέλετε κ όχι να την αφήνετε να σας πηγαίνει εκείνη.

Ωροσκόποι Ιχθύες: Η Ζωή δεν είναι απλά ωραία, η Ζωή είναι μαγική! Βγαίνετε, φλερτάρετε κ ερωτεύεστε. Θυμηθείτε μόνον ότι δεν είναι για πάντα!

Αρέσει σε %d bloggers: