ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ο 5ος οίκος και η σχέση του Γονέα με το Παιδί.

Ο 5ος οίκος και η σχέση του Γονέα με το Παιδί.

Από τη Ράνια Μαρκέλλη

Ο 5ος οίκος αποτελεί τη Δημιουργία της Ζωής!!

Η οικογενειακή δυναμική είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ζήτημα που μπορεί να μελετηθεί μέσα από το διάγραμμα γέννησης ενός ατόμου και θα δείξει ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τους γονείς του, ενώ απεικονίζεται η οπτική μας για τα παιδιά καθώς  και η  σχέση που θα έχουμε  μελλοντικά μαζί τους. Συγκεκριμένα ο 5ος οίκος σε έναν αστρολογικό χάρτη σχετίζεται με την αυτοέκφρασή μας, τον έρωτα, την τύχη, τα παιδιά, τη δημιουργία. Εκφράζει όλες εκείνες τις δραστηριότητες, τα σπορ, τα χόμπι, την ψυχαγωγία , τη διασκέδαση που η εκπλήρωσή τους μας δίνει ευεξία, χαρά και μας κάνει να νιώθουμε ευτυχισμένοι!

Ο 5ος οίκος αναφέρεται στα Παιδιά και τις ικανότητες μας ως γονείς, αλλά και στο εσωτερικό παιδί που κρύβουμε μέσα μας! Είναι ο οίκος που αφορά τη δημιουργία για αυτό και σχετίζεται με τη δημιουργία οικογένειας. Το ζώδιο που βρίσκεται στην ακμή του 5ου οίκου στο χάρτη μας και οι πλανήτες που βρίσκονται μέσα, δείχνουν  τον τρόπο της προσωπικής μας αυτοέκφρασης αλλά και το είδος του γονέα που γινόμαστε, τη στάση μας σε σχέση με τα παιδιά και πόσο εύκολα δουλεύει όλες αυτές τις ιδιότητες!

Σε ζώδιο της φωτιάς δηλώνει το αιώνιο παιδί και του αρέσουν τα σπορ, ο χορός, ενώ σε ζώδιο της γης είναι πιο σοβαρό από ότι πρέπει.  Σε ζώδιο του αέρα ενθαρρύνει στο παιδί τις καλλιτεχνικές τάσεις , την πνευματική ενασχόληση, το διάβασμα, σε ζώδιο του νερού βλέπει το παιδί σαν προέκταση του εαυτού του και δυσκολεύεται να διαχωρίσει τον εαυτό του από το παιδί του ενώ υπάρχει έμφαση στην συναισθηματική επικοινωνία!

 Δώδεκα Ζώδια σε ένα οίκο και ο τύπος του γονέα.

Με τον Κριό στον 5ο οίκο σου, δεν έχεις την απαραίτητη υπομονή με τα πολύ μικρά παιδιά  αλλά μπορείς να συνεννοείσαι καλύτερα με τα μεγαλύτερα να διασκεδάζεις να τρέχεις σε αθλητικές δραστηριότητες και να περνάς καλά μαζί τους. Είσαι ο τύπος του γονιού που θέλει να μιλά για τα κατορθώματα και τα επιτεύγματα του παιδιού του, θέλει να το βλέπει να μη φοβάται και να τολμά να ξεκινά.

Με τον Ταύρο στον 5ο οίκο σου, δείχνει ένα άνθρωπο με καλλιτεχνικά ταλέντα τα οποία μπορεί να μεταλαμπαδεύσεις και στα παιδιά σου. Ως γονιός δείχνεις μεγάλη αφοσίωση στα παιδιά σου που μπορεί να τα κακομάθει καλύπτοντας κομμάτι του εσωτερικού παιδιού που μπορεί να μην έζησες. Τυπικός στις υποχρεώσεις σου αλλά η επίμονη στάση σου απέναντι στα παιδιά, ενδεχομένως να δημιουργήσει συγκρούσεις μεγαλώνοντας, αν εξακολουθείς να είσαι τόσο προσκολλημένος.

Με τους Διδύμους στον 5ο οίκο σου, είσαι ένας πιο χαλαρός τύπος γονέα που γενικά δεν εμβαθύνει στο τι του αρέσει και τον ικανοποιεί αρκεί να έχει διαφορετικές εμπειρίες. Τα παιδιά σου μπορεί να είναι επίσης προικισμένα με την πολύπλευρη φύση των Διδύμων και η σχέση σας έχει ένα πιο ανέμελο και εγκεφαλικό χαρακτήρα επικοινωνίας. Μπορεί να εκδηλώνουν μια μεταβλητή και ατίθαση προσωπικότητα αλλά έχεις συνήθως μια καλή σχέση μαζί τους και είσαι δίπλα τους στην εφηβεία με ανοιχτό μυαλό.

Με τον Καρκίνο στον 5ο οίκο σου, είσαι προστατευτικός και τρυφερός γονιός με κατανόηση και τα νιώθεις πως είναι κομμάτι της ολοκλήρωσης σου. Η σύνδεση με την οικογένεια , ο συναισθηματικός τρόπος έκφρασης και η δημιουργικότητα σου σε χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα. Τα παιδιά σου μπορεί να χρειάζονται διαρκώς την φροντίδα, την επιβεβαίωση και την αποδοχή σου για να νιώσουν ικανά να προχωρούν και να πιστέψουν στις δημιουργικές τους ικανότητες.

Με τον Λέων στον 5ο οίκο σου, εσύ ο ίδιος έχει ανάγκη να είσαι πρωταγωνιστής στα παιχνίδια και στις δημιουργικές τους δραστηριότητες.  Παίζεται μαζί γελάτε με ενθουσιασμό και ταυτίζεσαι μαζί τους. Αφοσιώνεσαι στην ανατροφή τους και θέλεις να καμαρώνεις για αυτά και τα κατορθώματα τους, ενώ οι φιλοδοξίες σου για αυτά είναι μεγάλες. Η αφοσίωση μπορεί να υπερβεί τα όρια και να φτάσει σε σημείο να θέλεις να τα κυριαρχήσεις στην κυριολεξία, συμπεριφορά που θα πρέπει να προσέξεις. Ενθαρρύνεις το παιδί σου να είναι αισιόδοξο και να πιστέψει στον εαυτό του.

 Με την Παρθένο στον 5ο οίκο σου, είσαι λίγο πιο εγκρατής και σου λείπει ο αυθορμητισμός για να εκφραστείς συναισθηματικά με τα παιδιά σου. Θα πρέπει να αναπτύξεις τη συναισθηματική εγγύτητα αλλιώς μπορεί να μην νιώσεις εύκολα τις βαθύτερες ανάγκες τους. Δεν έχεις ιδιαίτερη υπομονή όταν δεν κατανοούν αυτό που λες, ή δεν υπακούν στους κανόνες που τους επιβάλλεις, αλλά είσαι υπεύθυνος ως γονιός και σχεδιάζεις προσεκτικά τις δραστηριότητες του παιδιού. Δείξε μεγαλύτερη κατανόηση και να σκέφτεσαι καλύτερα πριν αντιδράσεις με κριτική και σνομπ συμπεριφορά γιατί η δική σου αντίδραση θα γίνει και δική του.

 Με τον Ζυγό στον 5ο οίκο σου, εκφράζεσαι μέσα από τα παιδιά και τα καταλαβαίνεις καθώς εκ φύσεως είσαι πλασμένος για γονιός. Λατρεύεις να μοιράζεσαι τα ενδιαφέροντα σου μαζί τους και να συζητάς συνεχώς χτίζοντας ισχυρούς δεσμούς.  Στοιχεία του εσωτερικού παιδιού εκφράζονται μέσα στη σχέση σου με τα παιδιά με κίνδυνο να τα κακομαθαίνεις αφού δεν τους χαλάς χατίρι. Μπορεί να διαθέτεις καλλιτεχνικές πλευρές και να εκφράζεσαι μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες που θα σε συνδέσουν με τα παιδιά σου.

Με το Σκορπιό στον 5ο οίκο σου, είσαι πολύ προστατευτικό γονιός, βάζεις πρώτα τις ανάγκες του παιδιού σου, αφοσιώνεσαι αλλά αυξάνεται και η ανάγκη σου να έχεις  τον πλήρη έλεγχο της  σε ότι κάνει το παιδί σου. Η υπερπροστασία μπορεί να δυσκολέψει τη σχέση σας μεγαλώνοντας και να δημιουργήσει ένα έντονο χαρακτήρα προσκόλλησης στη μεταξύ σας σχέση και θα νιώθει ασφυκτικά. Από την άλλη η ανάγκη σου για δυναμικές δραστηριότητες μπορεί να σε κάνει να επιμένεις σε δραστηριότητες που το παιδί δυσκολεύεται να  ανταπεξέλθει.

Με τον Τοξότη στον 5ο οίκο σου, τα πας πολύ καλά με τα παιδιά σε σημείο που τα κακομαθαίνεις. Θέλεις να είναι τα παιδιά σου ανεξάρτητα και να μπορούν να ανοίξουν τα φτερά τους.  Η πλούσια και δημιουργική σου φύση και η τάση σου για την περιπέτεια και τη χαρά σε βοηθά να έρχεσαι πολύ κοντά με τα παιδιά ακόμα και όταν είναι πολύ μικρά και να δέχεσαι θετικά  τις ανάγκες τους. Μερικές φορές γίνεσαι απόλυτος και αυστηρός μαζί τους, ενώ άλλες ελαστικός και αυτό θέλει κάποια ισορροπία μεταξύ της δοτικότητας και της αυστηρότητας.

 Με τον Αιγόκερω στον 5ο οίκο σου, είσαι ένας υπεύθυνος γονέας που αφοσιώνεσαι στα παιδιά σου και στο να παρέχεις βασικά δομικά στοιχεία για να μπορέσουν να στηριχτούν στη ζωή τους. Δίνεις τα πάντα στο παιδί σου και θυσιάζεις αρκετά πράγματα για να προσφέρεις αυτή τη βάση και να τους δώσεις καλή κατεύθυνση στη ζωή τους. Μπορεί να δυσκολεύεσαι στο θέμα των ορίων σε σχέση με τη δημιουργικότητα τους. Δεν είσαι ιδιαίτερα εκδηλωτικός συναισθηματικά και δυσκολεύεσαι να χαρείς και ο ίδιος με το παιχνίδι μαζί τους.

Με τον Υδροχόο στον 5ο οίκο σου, πρωταρχικό ρόλο για τα παιδιά σου έχει η πνευματική τους ανάπτυξη. Δημιουργείς μια αίσθηση ομάδας με το παιδί και θέλεις να κάνετε μαζί πράγματα και να συζητάτε σαν φιλαράκια. Ενδιαφέρεσαι για τα παιδιά σου και την διανοητική τους αφύπνιση με οτιδήποτε προχωρημένο κυκλοφορεί και δημιουργείς πρωτότυπους τρόπους για να τα ευχαριστήσεις. Το εσωτερικό σου παιδί εκφράζεται με επαναστατικό τρόπο ,‘έτσι  αν δεν θέσεις τα σωστά όρια μπορεί και αυτά να μην συμβιβάζονται εύκολα στο καθετί.

Με τους Ιχθύς στον 5ο οίκο σου, υπάρχει μια βάση προσωπικής θυσίας στο μεγάλωμα των παιδιών σου και είσαι πάντα εκεί! Τα μη σαφή όρια του εαυτού σου και των προσωπικών αναγκών σου ίσως να μπερδεύουν τα παιδιά σου. Ενδεχομένως  να υπάρχει κάποιου είδους απογοήτευσης ή σύγχυση στη σχέση με τα παιδιά. Ίσως οι γονείς αναπτύσσουν υπερβολικές μη ρεαλιστικές προσδοκίες από τα παιδιά τους και μετέπειτα απογοητεύονται, αλλά τα συγχωρούν για τα λάθη τους. Επηρεάζεσαι ιδιαίτερα από τα συναισθήματα του παιδιού και ταυτίζεσαι με αποτέλεσμα να μην μπορείς να λειτουργήσεις με το δικό σου τρόπο. Από την άλλη μπορείς να γλυκάνεις εύκολα την ψυχή των παιδιών σου με πολλά δημιουργικά ενδιαφέροντα και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Ο κυβερνήτης του οίκου αναλύεται σύμφωνα με το ζώδιο που βρίσκεται τον οίκο και τις όψεις που σχηματίζει.

Ο κυβερνήτης του 5ου σπιτιού στον …

1ο οίκο δηλώνει πως τα παιδιά επιδρούν καταλυτικά στην προσωπικότητα του γονιού και επιπλέον ενδιαφέρεται έντονα και κινητοποιείται για τις σπουδές του παιδιού του.

2ο οίκο δηλώνει πως οι σχέσεις με τα παιδιά αντικατοπτρίζουν και επιδρούν στις προσωπικές αξίες του γονιού. Μέσα από τα παιδιά μπορεί να υπάρχουν οικονομικές επιρροές , ίσως η καριέρα των παιδιών επηρεάσει και την οικονομική κατάσταση του γονιού.

3ο οίκο δηλώνει πως επιδρά στην επικοινωνία καθώς η δημιουργικότητα και η σύνδεση με τα παιδιά επηρεάζει καθοριστικά τον τρόπο έκφρασης. Ο γονιός μπορεί να αντιμετωπίσει δοκιμασίες από τα παιδιά του και θα πρέπει να έχει αναπτύξει ένα λειτουργικό τρόπο επικοινωνίας για να μπορεί να αντιληφθεί πράγματα που πιθανόν του κρύβει, ενώ είναι δείκτης για πληροφορίες σχετικά με τις φιλίες των παιδιών του!

4ο οίκο δηλώνει πως επιδρά στην ανάγκη για συναισθηματική ασφάλεια. Μέσα από τις οικογενειακές σχέσεις δημιουργεί οικείες σχέσεις με τα παιδιά του. Επιπλέον μπορεί να δώσει πληροφορίες για πιθανές  δοκιμασίες των παιδιών του.

 5ο οίκο δηλώνει πως σκοπός της ζωής του γονιού είναι τα παιδιά και μέσα από αυτά αισθάνεται τη χαρά της ζωής και της δημιουργίας.

6ο οίκο δηλώνει πως τα παιδιά είναι σημαντικά στην καθημερινή ζωή του γονιού και τη χρωματίζουν ανάλογα , ενώ δεν αποκλείεται να θέλει να προωθήσει τα παιδιά στη δική του εργασία. Επιπλέον πληροφορίες λαμβάνουμε σχετικά με την οικονομική κατάσταση των παιδιών αργότερα και τις δικές του αξίες.

7ο οίκο δηλώνει πως το άτομο αναζητά στενές σχέσεις που έχουν απώτερο σκοπό το γάμο και αυτό πηγάζει από την ανάγκη για μακρόχρονη σχέση και τη δημιουργία οικογένειας. Μας δίνει πληροφορίες για τις μετακινήσεις και τις μαθησιακές εμπειρίες του παιδιού μας .

8ο οίκο δηλώνει πως η ύπαρξη των παιδιών αποτελεί μια βαθιά συναισθηματική του ανάγκη , αλλά ενδεχομένως να υπάρχουν συναισθηματικά δύσκολες εμπειρίες με τα παιδιά, ή συναισθήματα που πληγώνουν και δεν εκφράζονται.

9ο οίκο δηλώνει την ανάγκη του γονιού να διερευνήσει τον κόσμο και νέους ορίζοντες μέσα από ταξίδια για να νιώθει ότι απολαμβάνει τη ζωή . Τα παιδιά του μπορεί να είναι πολύ δημιουργικά και να ταξιδεύει μαζί τους , ενώ και ο χαρακτήρας τους να επηρεάσει το σύστημα πεποιθήσεων του γονιού.

 10ο οίκο δηλώνει την ανάγκη για απόκτηση φήμης και θέλει να κερδίσει την αναγνώριση μέσω των παιδιών του. Επιθυμίες να αναγνωριστούν και να αποκτήσουν φήμη. Η καριέρα του επηρεάζεται από τα παιδιά του καθώς οι επιλογές του είναι συνδεδεμένες με την ύπαρξη τους. Επιπλέον μας δίνει πληροφορίες που αφορούν την υγεία και τις συνήθειες των παιδιών του και πως αυτά θα επιδράσουν στη σχέση τους.

11ο οίκο δηλώνει ότι  το άτομο ικανοποιείται και περνά καλά μέσα σε ομάδες κοινωνικές και παρέες και θέλει να μοιράζεται τα ενδιαφέροντα του σε εκδηλώσεις. Επιπλέον μπορούμε να δούμε και τι είδους ταίρι προσελκύει το παιδί μας και πως επιδρά στην κοινωνικότητα μας.

12ο οίκο δηλώνει μια σημαντική επίδραση στην ψυχοσύνθεση του γονιού η επαφή με τα παιδιά του ή μπορεί να ασχολείται με φιλανθρωπικά ιδρύματα και νοσοκομεία. Είναι μια δύσκολη θέση που μπορεί να ταλαιπωρήσει με κάποιο τρόπο το γονιό και να προκαλέσει προβλήματα. Η ψυχολογία του παιδιού του θα πρέπει να είναι σε προτεραιότητα του, καθώς πληγώνεται εύκολα ή μπορεί να συμμετέχει σε επικίνδυνες δραστηριότητες.

Πλανήτες μέσα στον 5ο οίκο

Αν υπάρχουν πλανήτες μέσα στον 5ο οίκο, τους λαμβάνουμε υπόψη και τους ερμηνεύουμε με τον ίδιο τρόπο όπως τον κυβερνήτη του οίκου και σε συνδυασμό με τον οίκο που κυβερνά ο ίδιος.

Ήλιος: Το άτομο έχει πλούσιο συναισθηματικό κόσμο, αγαπά τα παιδιά και επικεντρώνει την προσοχή του  σε αυτά. Είτε με τη μορφή του γονιού αλλά ακόμα και σε επαγγέλματα που έχουν σχέση με τα παιδιά όπως του παιδαγωγού,  του δασκάλου. Ασχολείται με τα παιδιά και επιδίδεται σε αθλητικές δραστηριότητες είτε σε παιχνίδια μαζί τους. Το κέντρο της ζωή του πέφτει στα παιδιά και το αίσθημα της ταυτότητας του συνδέεται με την ύπαρξή τους,  συνθήκη που αργότερα μπορεί να τον δυσκολέψει.

Σελήνη: Οι σχέσεις με τα παιδιά είναι καλές και η επίδραση τους καθορίζει τις διαθέσεις του ατόμου. Υπάρχει κατανόηση των συναισθηματικών διακυμάνσεων τους και μπορεί να ανταποκριθεί σε θέματα που αφορούν τις δραστηριότητες τους. Εάν πλαισιώνεται αρνητικά η Σελήνη τότε μπορεί να ταλαιπωρηθεί το άτομο από τα παιδιά και την ανατροφή τους.

Ερμής: Πολύ ευνοϊκή θέση για τη σχέση με τα παιδιά και επαγγέλματα που σχετίζονται με τα παιδιά. Η θέση αυτή ευνοεί τη σχέση και την επικοινωνία με τα παιδιά, να λάβεις μέρος στην διαπαιδαγώγησή τους και μέσα από το παιχνίδι να περάσεις ευχάριστα. Αν βρίσκεται σε σταθερά ζώδια μπορεί το πείσμα και η ισχυρογνωμοσύνη να συνοδεύει τις αντιδράσεις του. Αν σχηματίζει αρνητικές όψεις μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με τα παιδιά και έλλειψη ικανοποίησης.

Αφροδίτη: Δημιουργική διάθεση και έντονη καλλιτεχνική κλίση, τόσο για το γονιό αλλά και το παιδί  μπορεί να εκδηλώσει με την Αφροδίτη στον 5ο οίκο. Ικανότητα να προβάλλει τα ταλέντα του  και τα όμορφα πράγματα της ζωής όπως είναι και τα παιδιά του για αυτό και τα νιώθει σα μια δημιουργική προέκταση του εαυτού του. Αποτελεί μια ευνοϊκή θέση για να περνά το άτομο όμορφα με τα παιδιά, να έχει δημιουργικά ενδιαφέροντα  και χόμπι που μπορεί να συμμετέχει παρεούλα. Υπάρχει καλή συνεννόηση και θα αναπτύξει αρμονικές σχέσεις με τα παιδιά του ενώ παράλληλα τα  βλέπει πολύ όμορφα. Με δύσκολή γωνία ίσως υπάρχει έλλειψη σεβασμού.

Άρης: Το άτομο αγαπά πολύ τα παιδιά  και ασχολείται με πολλές αθλητικές δραστηριότητες. Συνήθως δίνει ανήσυχα και νευρικά παιδιά με εκρηκτική ζωτικότητα. Υπάρχει έντονη διάθεση για να τρέχει μαζί με τα παιδιά σε διασκεδάσεις και χόμπι με έντονη ενεργητικότητα και δράση. Ενδεχομένως να υπάρχει ισχυρή επιμονή να τα προωθήσει σε πρωταθλητισμό. Τονισμένος δυναμισμός που μπορεί να το κάνει ριψοκίνδυνο όταν θέλει να πετύχει τους στόχους του. Θα είναι αρκετά άτακτα και δύσκολα και θα πρέπει να ασχοληθείτε αρκετά μαζί τους. Λόγω της παρορμητικότητας θα πρέπει να τα εκπαιδεύσετε με την ανάλογη σκέψη και συμπεριφορά πριν δράσουν.  Σε αρνητική γωνία δημιουργούνται προβλήματα και δυσλειτουργικές σχέσεις με τα παιδιά.

Δίας: Τονίζει την αισιοδοξία και τα φιλικά αισθήματα με τα παιδιά. Το άτομο δημιουργεί ευτυχισμένες σχέσεις με τα παιδιά του και έχει ένα μεγάλο κύκλο κοινωνικών επαφών. Μέσα από τα παιδιά αισθάνεται το άτομο τυχερό, ότι αναπτύσσεται και υπάρχει μια διάθεση αυτοπροβολής για τις ικανότητες και την επιτυχία. Με δύσκολες όψεις πιθανόν να δηλώνει και μια ανώριμη και ανεύθυνη στάση, επιπολαιότητα και υπερβολές στην καλοπέραση.

Κρόνος: Υπάρχει ένας ενδόμυχος φόβος και αίσθημα ευθύνης σε θέματα που δίνουν χαρά όπως είναι και τα Παιδιά. Ο γονιός πιθανόν να έχει και ο ίδιος βιώσει καταπίεση στην παιδική ηλικία που γίνεται βίωμα για αυτό και είναι λίγο αυστηρός και προσπαθεί να επιβάλλει με αυστηρό τρόπο τα όρια του. Πιθανόν να καθυστερήσει να γίνει γονιός και να υπάρχει μεγάλη διαφορά ηλικίας. Θέλει προσεκτικούς χειρισμούς γιατί μπορεί να αναπτυχθεί κάποια ψυχρότητα στη σχέση τους και τα παιδιά να απομακρύνονται από κοντά του.

Ουρανός: Υπάρχει δημιουργική ικανότητα σε ασυνήθιστους τομείς με πρωτότυπα ενδιαφέροντα. Διαθέτει εξυπνάδα αλλά είναι νευρικό , απρόβλεπτο και ανεξάρτητο.  Αστάθεια εμφανίζει η σχέση με τα παιδιά του. Ξαφνικά γεγονότα ενδέχεται να αιφνιδιάζουν συχνά τον γονιό ενώ και το παιδί μπορεί να έχει κάπως εκκεντρική και ιδιόμορφη στάση απέναντι στον γονιό. Μπορεί να εμφανίζει επαναστατικό και αντισυμβατικό χαρακτήρα και με αρνητική γωνία μπορεί να έχει ασταθή και αποστασιοποιημένη συμπεριφορά.

Ποσειδώνας: Υπάρχει μεγάλη αγάπη στα παιδιά και οτιδήποτε είχε σχέση με καλλιτεχνικές δραστηριότητες ,ο γονιός μπορεί να αφήσει άλλα πράγματα πίσω για να προσφέρει στο παιδί τα πνευματικά εφόδια που θέλει. Εμπνέεται μέσα από τα παιδιά του. Μπορεί να απασχολήσει το παιδί του με θέατρο , μουσική και δραστηριότητες όπως κολύμβηση και σπορ σχετικά με τη θάλασσα.  Από την άλλη δημιουργεί μπερδέματα ή μυστικά με τα παιδιά και έλλειψη σταθερότητας.

Πλούτωνας: Η αγάπη για τα παιδιά είναι πολύ βαθιά αγάπη και νιώθει τη ζωή και τη δημιουργία μέσα από την ύπαρξη των παιδιών του. Δείχνει μια αρκετά τονισμένη προσωπικότητα , ίσως ένα παιδί να γίνει πολύ γνωστό μέσα από κάποια καλλιτεχνική δραστηριότητα. Τα παιδιά μέσα από ένα καθοριστικό ρόλο θα επηρεάσουν με μοιραίο τρόπο την προσωπικότητα του ατόμου. Επιπλέον το άτομο μπορεί να αγχώνεται υπερβολικά για τα παιδιά του ή να φοβάται ευθύνες.

Β. Δεσμός: Κεντρικό ζήτημα του γονιού είναι τα παιδιά εφόσον νιώθει ότι εξελίσσεται μέσα από αυτά και προσπαθεί να εκπληρώσει τα δικά του όνειρά μέσα από τα παιδιά του. Ίσως αυτά που δεν μπόρεσε ο ίδιος να υλοποιήσει, συνειδητά πλέον ωθεί θα παιδιά να τα ακολουθήσουν για να ικανοποιηθεί και ο ίδιος. Εκφράστε την οποιαδήποτε δημιουργική ικανότητα και δραστηριοποιηθείτε για να επιτύχετε τους προσωπικούς σας στόχους για να ολοκληρωθείτε. Διδάξτε με αυτή τη στάση και στα παιδιά σας πως εσείς οι ίδιοι μπορείτε να επιτύχετε, χωρίς να εξαρτάστε από τους άλλους, βοηθώντας έτσι να καταγραφεί και στο δικό τους υποσυνείδητο  η δική σας θέληση σαν απαραίτητο συστατικό επίτευξης θετικών αλλαγών !

https://asteroskonis.webnode.gr/

www.facebook.com/asteroskonis

www.facebook.com/rania.markelli

Αρέσει σε %d bloggers: