ΖΩΔΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Αφροδίτη Στη Παρθένο

Αφροδίτη στην Παρθένο (22/07/2021 – 16/08/2021)

Από την Άννα Τσοπαναρίδου

Η Αφροδίτη είναι ο δεύτερος σε απόσταση από τον  Ήλιο πλανήτης του Ηλιακού συστήματος. Είναι το πιό λαμπρό αντικείμενο στον Ουρανό μετά την Σελήνη και ο λαός την ονομάζει Αυγερινό ή Αποσπερίτη. Στην αρχαιότητα ονομαζόταν Εωσφόρος ( αυτός που φέρνει την αυγή) όταν εμφανιζόταν το πρωί ή  Έσπερος το βράδυ. Είναι παρόμοια σε μέγεθος στην Γη, αλλά καλύπτεται με πυκνά νέφη διοξειδίου του άνθρακα και διοξειδίου του θείου και η πίεση και θερμοκρασία στην επιφάνειά της είναι πολύ μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες της Γης.

Η Αφροδίτη κατά την αρχαία ελληνική μυθολογία και θρησκεία είναι η θεά του έρωτα, της ομορφιάς,  της σεξουαλικότητας, της ηδονής και της τεκνοποίησης.  Η αντίστοιχη θεότητα της Αρχαίων Ρωμαίων ήταν η Βένους (Venus), και η αντίστοιχη Αιγυπτιακή θεά Άθωρ.

Σύζυγός της ήταν ο Ήφαιστος, αλλά είχε και πολλούς εραστές, τον Άρη, τον Δία, τον Αγχίση, τον Άδωνη και άλλους. Θωρείτο προστάτιδα κι ευμενής Θεά για τους ανθρώπους, γι’ αυτό και στην αστρολογία θεωρούνται μαζί με τον Δία ευεργέτες πλανήτες.

Η Παρθένος είναι ζώδιο του μεταβλητού σταυρού και ανήκει στο τρίγωνο της Γης. Είναι το ζώδιο της υπηρεσίας και της προσφοράς μέσα από την εργασία. Είναι ο έκτος ηλιακός οίκος, που αφορά την υγεία και την εργασία. Κυβερνήτης πλανήτης και σε έξαρση είναι ο Ερμής. Τα χαρακτηριστικά της Παρθένου είναι η μεθοδικότητα, η υπερανάλυση, η πρακτικότητα, η καθαριότητα,έχει  επιστημονική φλέβα, είναι ανθρωπιστικό ζώδιο, σχολαστικό, φοβάται την αρρώστεια και την φτώχια.

Η Αφροδίτη, η θεά που αντιπροσωπεύει τη ομορφιά και τον καλλωπισμό, επιζητά τις αρμονικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και θέλει την οικονομική άνεση.  Δεν ταιριάζει στο ζώδιο της Παρθένου, γι’ αυτό είναι το ζώδιο της πτώσης της. Είναι πρακτική, σχολαστική, εργατική επιζητώντας την οικονομική ασφάλεια, δραστήρια, υπεραναλυτική, ρεαλιστική και κάποιες φορές γίνεται μίζερη.  Η εμφάνισή της είναι προσεγμένη, καθαρή και  «αποστειρωμένη». Κάποιες φορές μπορεί να γίνει μικροβιοφοβική.

Χάνει τον ρομαντισμό από τη πολύ ανάλυση και πρακτικότητα, με κύριο στόχο  όμως να φροντίσει τους ανθρώπους γύρω της με πρακτικούς τρόπους και να καλύψει τις ανάγκες τους. Είναι ευσυνείδητη επαγγελματίας και πειθαρχημένη και μπορεί να γίνει πολύ καλή επιστήμονας, γιατρός, ή νοσοκόμα, αξιοποιώντας την πρακτική σκέψη της, την κριτική, τον προγραμματισμό της και την παρατηρητικότητά της.

Η Αφροδίτη θα μπει στο ζώδιο της Παρθένου στις 22 Ιουλίου και θα εγκαταλείψει το ζώδιο στις 16 Αυγούστου που θα μπεί στο ζώδιο του Ζυγού. Στην διέλευσή της από την Παρθένο θα συναντήσει άλλους πλανήτες με ευνοϊκές ή δύσκολες γωνίες-όψεις.

22 Ιουλίου 2021  Μόλις μπει η Αφροδίτη στο ζώδιο της Παρθένου, συναντά από το απέναντι ζώδιο στην πρώτη μοίρα των Ιχθύων τον Δία. Η συνάντηση των δύο ευεργετών πλανητών, ακόμη και σε δύσκολη γωνία όπως αυτή της αντίθεσης, έχει μόνο καλή χροιά.  Ίσως μιά τεμπελιά, ματαιοδοξία, γενναιοδωρία, αφέλεια, αλαζονεία, σπατάλη, υπερβολή.

30 Ιουλίου 2021  Αφροδίτη ενάμιση τετράγωνο με Πλούτωνα. Η αισθησιακότητα της Αφροδίτης έρχεται σε κόντρα με τη σεξουαλικότητα του Πλούτωνα. Έντονες σχέσεις, ανάγκη ελέγχου, οικονομικές  υπερβολές.

30 Ιουλίου 2021  Αφροδίτη χιαστί Κρόνος. Ο Κρόνος έρχεται να βάλει τάξη στις υπερβολές της Αφροδίτης και του Πλούτωνα, αναγκάζει στη μοναξιά, στον περιορισμό, ίσως και  χωρισμό αν έχει ολοκληρωθεί η πορεία μιάς σχέσης, κακοδιαθεσία, ασχολείστε περισσότερο με την εργασία για να ηρεμήσει η σκέψη σας.

1 Αυγούστου 2021  Αφροδίτη χιαστί Χείρωνας. Κάποιες τραυματικές εμπειρίες επανέρχονται στη επιφάνεια με στόχο την επούλωση της πληγής.

3 Αυγούστου 2021  Αφροδίτη τρίγωνο Ουρανός. Η ανάγκη για αρμονία και αγάπη(Αφροδίτη)  και η ανάγκη για ελευθερία και διασκέδαση (Ουρανός), έρχονται σε αρμονική επαφή. Ξαφνικοί έρωτες, ρομάντζα, γάμοι που συνήθως έχουν μικρή διάρκεια αλλά με πολλά «βεγγαλικά», έντονα συναισθήματα, ξαφνικές συναντήσεις.

10 Αυγούστου 2021 Αφροδίτη αντίθεση Ποσειδώνας. Υπερβολικές ευαισθησίες, δύσκολες καταστάσεις, ευπιστία με κατάληξη την εξαπάτηση, συναισθηματική ή οικονομική, ανασφάλεια, ζήλεια, ψυχικός πόνος,  απογοήτευση,  ευνοϊκή όψη για καλλιτεχνικές δημιουργίες μετά από δουλειά.

11 Αυγούστου 2021  Αφροδίτηενάμισητετράγωνο Κρόνος. Μοναξιά, στενοχώρια, περιορισμός, δυσκολίες.

12 Αυγούστου 2021  Αφροδίτη τρίγωνο Πλούτωνας. Έντονα συναισθήματα, ιδιαίτερη ελκυστικότητα, ικανότητα στα οικονομικά, επιμονή στην επιτυχία και άνοδο.

14 Αυγούστου 2021  Αφροδίτη χιαστί Δίας. Υπερβολή, σπατάλη, αλαζονεία, η ανάγκη προσοπικής ευημερίας και ανόδου έρχεται σε αντίθεση με τις ανώτερες ιδέες του Δία για την γενικότερη ευημερία.

16 Αυγούστου 2021  Αφροδίτη ενάμιση τετράγωνο Ουρανός. Πριν η Αφροδίτη εγκαταλείψει το ζώδιο της Παρθένου κάνει  μιά δύσκολη όψη με τον Ουρανό. Ιδιαιτερότητες, ξεσπάσματα, τάση για ανεξαρτησία, ελευθερία, αυτονομία.

16 Αυγούστου 2021  Η Αφροδίτη εγκαταλείπει την πρακτικότητα και την σχολαστικότητα της Παρθένου και μπαίνει στο δεύτερο ζώδιο που κυριαρχεί και είναι οικοδέσποινα, στο ζώδιο του Ζυγού.  Εκεί οι σχέσεις και η δικαιοσύνη έρχονται σε πρώτο πλάνο.

Η διέλευση της Αφροδίτης από το ζώδιο της Παρθένου επηρεάζει

-Τους Κριούς σε θέματα εργασίας και υγείας

-Τους Ταύρους σε ερωτικά θέματα, παιδιών και διασκέδασης

-Τους Διδύμους στα θέματα του σπιτιού

-Τους Καρκίνους στις επικοινωνίες, επαφές και μετακινήσεις

-Τους Λέοντες σε οικονομικά θέματα

-Τους Παρθένους στο εγώ και σε ατομικά θέματα

-Τους Ζυγούς σε θέματα μυστικών, εσωτερικών διεργασιών

-Τους Σκορπιούς στους στόχους, τους φίλους και τις ομάδες

-Τους Τοξότες σε θέματα καριέρας και κοινωνικής προβολής

-Τους Αιγόκερους  σε θέματα ανώτερων σπουδών, μακρυνών ταξιδιών, φιλοσοφικής σκέψης

-Τους Υδροχόους στα οικονομικά προς άλλους ή από άλλους, χρέη, κληρονομιές, φοβίες

-Τους Ιχθύες σε θέματα σχέσεων, σημαντικών άλλων της ζωής μας, σύζυγο ή συνεργάτη

Αρέσει σε %d bloggers: