ΛΟΙΠΑ

24 Ιουλίου 2021: Τα 47α Γενέθλια της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας

24 Ιουλίου 2021: Τα 47α Γενέθλια της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας

Από τη Βίρνα Κουτράκου

Η Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία, ή η «Μεταπολίτευση», όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, γεννήθηκε την νύχτα της 24ης Ιουλίου 1974, όταν λόγω της Κυπριακής τραγωδίας κ της απώλειας πατρογονικού εδάφους, έγινε η μετάβαση από το δικτατορικό καθεστώς των Συνταγματαρχών σε διακυβέρνηση της χώρας από Πολιτικούς. Ως έναρξη της περιόδου αυτής θεωρείται η ώρα ορκωμοσίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο Nicholas Campion  στο βιβλίο του “The Book of World Horoscopes” δίνει τον χάρτη με ώρα 4η πρωινή, υπάρχουν ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες που λένε ότι η ορκωμοσία έγινε στις 04.13΄.


Χρησιμοποιώ τον χάρτη για 04.00, με ωροσκόπο στις 13ο  Καρκίνου, αλλά ακόμα κ αν χρησιμοποιούσα το 04.13, κ δεδομένου ότι ο Καρκίνος είναι ζώδιο μακράς ανόδου, η διαφορά στον ωροσκόπο θα ήταν λιγότερο από 3ο (, οπότε δεν αλλάζει κάτι σημαντικά, ούτε από οικοθεσία, ούτε από όψεις, ούτε από διακυβερνήσεις (γιατί κ στις 2 περιπτώσεις είναι σε όρια Αφροδίτης), παρά μόνον ο δωδεκατημοριακός ωροσκόπος, με τον οποίο όμως δεν θα ασχοληθούμε εδώ:

Για περίπτωση που κάποιοι παραξενεύονται γιατί χρησιμοποιούμε αυτόν τον χάρτη, ενώ ο επίσημος χάρτης της χώρας είναι της 3ης/2/1830, με την αναγνώριση της ώ κρατικής οντότητας με την Συνθήκη του Λονδίνου, να πούμε ότι δεν είναι καθόλου περίεργο μία χώρα, δεδομένων των μεταβολών (εδαφικών αλλά κ καθεστωτικών) που γίνονται στο διάβα του χρόνου να έχει περισσότερους από έναν χάρτες. Συμβαίνει με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Επίσης, είναι καλό να ξέρουμε ότι τις περισσότερες φορές υπάρχει ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους διαφορετικούς χάρτες μίας χώρας: Στην περίπτωσή μας είναι η προγενέθλια έκλειψη του χάρτη του 1830 που έγινε στις 04ο.39΄Ζυγού, ακριβώς στο σημείο που ο Χάρτης που δημιουργήθηκε 145 χρόνια αργότερα έχει την Σελήνη του (04.32), η οποία στην Εγκόσμια αστρολογία συμβολίζει τον λαό! Μπορούμε λοιπόν άνετα να χρησιμοποιήσουμε κ αυτόν τον χάρτη, τουλάχιστον ως συμπληρωματικό ως προς τον χάρτη του 1830.

Επειδή στόχος αυτού του άρθρου δεν είναι η ανάλυση του γενεθλίου χάρτη, γι’ αυτό θα γράψω λίγα μόνον πράγματα για να έχουμε μία βάση αναφοράς:

Βλέπουμε έναν χάρτη νυχτερινό, με Ήλιο στο Λέοντα, πρακτικά να μπαίνει στον 2ο Οίκο τον οποίο κυβερνά (στην εγκόσμια αστρολογία είναι τα οικονομικά της χώρας κ του κόσμου κ γενικά τα έσοδα κ ένας Ήλιος με προβλήματα στον 2ο οίκο μπορεί πολύ εύκολα να αδειάσει το ταμείο!) , με ωροσκόπο στον Καρκίνο (Ο Ωροσκόπος κ ο 1ος Οίκος δείχνουν την ίδια την χώρα, την κατάσταση της, τα χαρακτηριστικά που προβάλλει προς τα έξω, κ το κοινωνικό σύνολο γενικότερα),  σε κυβέρνηση Σελήνης, στην έξαρση του Δία, ο οποίος τον υποστηρίζει με ένα συγκλίνον τρίγωνο (πρακτικά είναι κ η μόνη υποστήριξη που έχει, δεδομένου ότι ο Δίας μπορεί στους Ιχθύες να είναι σε Κυβέρνηση, είναι όμως ημερήσιος πλανήτης σε νυχτερινό χάρτη, ως επίσης κ ανάδρομος), σε τριπλότητα Άρη κ σε όρια Αφροδίτης.


Βλέπουμε ότι ο Ερμής με τον Κρόνο βρίσκονται σε πολύ κλειστή σύνοδο, λιγότερο από 1ο, ενώ είναι κ οι δύο επάνω στον ωροσκόπο κ πρακτικά στον 1ο Οίκο (συνθήκη που διατηρείται ακόμα κ αν η ώρα του Χάρτη διορθωθεί σε 04.13΄). Αυτό έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, όχι μόνον γιατί ο Κρόνος στον συγκεκριμένο χάρτη είναι φοβικός κ υπερσυντηρητικός, οπότε λειτουργεί σαν ανασχετικός παράγων κ τροχοπέδη στην εξέλιξη της χώρας, αλλά κ γιατί ο Κρόνος σε αυτόν τον χάρτη κυβερνάει τον 7ο Οίκο που είναι οι σύμμαχοι κ οι φανεροί εχθροί, αλλά κ τον 8ο Οίκο (που είναι τα χρήματα των άλλων, δλδ τα χρήματα που οφείλουμε σε δάνεια, οι φόροι, τα χρήματα του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά κ οι δείκτες θνησιμότητας). Καταλαβαίνουμε δλδ ότι οι σύμμαχοι μας (κ οι εχθροί  μας) από την μία κ τα χρήματα που οφείλουμε από την άλλη, έχουν (επιτρέψτε μου την έκφραση) καθίσει επάνω στο κεφάλι μας κ αυτά καθορίζουν την εξέλιξη μας ως χώρα. Είναι από εκείνα τα «οφθαλμοφανή» πράγματα που αρνείσαι να τα αποδεχτείς όσο συχνά κ αν τα βλέπεις μπροστά σου, μέσα σε χάρτες…
Υπάρχει άλλος ένας παράγων που ενισχύει πάρα πολύ το επιχείρημα αυτό κ είναι οι κλήροι του 2ου Οίκου: Πρώτα ο κλήρος των αποκτημάτων (Assets) που σε αυτόν τον χάρτη είναι στον καρκίνο, στον 1ο Οίκο, στις 5ο από  τον Ωροσκόπου, με Κυβερνήτρια την Σελήνη από τον 4ο Οίκο, σε σύνοδο με τον Κρόνο, αλλά κ κλήρος των Δανείων, ο οποίος υπολογίζεται από τον Κρόνο προς τον Ερμή κ προβάλλεται από τον Ωροσκόπο, κ εδώ βρίσκεται πρακτικά επάνω στον Ωροσκόπο,  (γιατί  Κρόνος κ Ερμής έχουν διαφορά μισής μοίρας), στον Καρκίνο στον 1ο Οίκο, σε σύνοδο με τον Κρόνο, που είναι ο Κυβερνήτης του 7ου κ 8ου Οίκου. Αν τώρα συνδυάσουμε ερμηνευτικά τους 2 αυτούς Κλήρους  κ την κυβερνήτρια τους Σελήνη με την πολυαστρία του Καρκίνου, αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε όλο αυτό το πάθος των Ελλήνων με την απόκτηση Γης κ ακινήτων, αλλά αντίστοιχα, κ την κακοδαιμονία που μαστίζει τα ακίνητα κ το πώς οι άνθρωποι πήγαν για σιγουριά κ κέρδος, αλλά βρέθηκαν υπερφορολογημένοι κ τελικά, χαμένοι!

Η Σελήνη, η οποία γενικά αντιπροσωπεύει τον Λαό κ την Κοινή Γνώμη, που εδώ είναι κ το Φως του χάρτη αλλά κ η κυβερνήτρια του ωροσκόπου, βρίσκεται στο ζώδιο του Ζυγού, σε αμοιβαία υποδοχή με την κυβερνήτρια της Αφροδίτη, στη έξαρση κ το όριο του Κρόνου, από τον οποίο δέχεται ανώτερο τετράγωνο  κ προς τον οποίο μετά τον Ερμή συγκλίνει (περιορισμός, ανασφάλεια, κατάθλιψη, μιζέρια, φόβος) κ σε τριπλότητα Ερμή. Είναι γωνιακή, στον 4ο Οίκο (το έδαφος κ υπέδαφος της χώρας, τα ακίνητα, οι φυσικές καταστροφές, αλλά κ η Αντιπολίτευση),  σε σύνοδο ιδιομοιρίας με τον Πλούτωνα, τον οποίο έχει αποχωριστεί για λίγα μόλις λεπτά (τρόμος, ακραίες συναισθηματικά αντιδράσεις, φανατισμός, αυτοκαταστροφικές τάσεις).

Δεν θα επεκταθώ άλλο στην ανάλυση του «γενεθλίου» χάρτη της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας, απλά θα τονίσω πως θεωρώ ότι ο χάρτης αυτός αντανακλά πλήρως τις συνθήκες υπό τις οποίες δημιουργήθηκε (μια στρατιωτική δικτατορία έπεσε εξαιτίας μιας εθνικής τραγωδίας ενώ ο Λαός κυριολεκτικά δεν ήξερε τι του ξημέρωνε), κ με τις οποίες «προικίστηκε» κ που τις κουβαλάει μαζί του.

Τα χρόνια όμως πέρασαν κ φέτος συμπληρώνονται 47 περιστροφές της Γης γύρω από τον Ήλιο από όταν συνέβησαν αυτά τα γεγονότα. Ας έρθουμε λοιπόν στο τώρα:

Στο σύστημα των ανιουσών ο ωροσκόπος περνάει στον 12ο Οίκο, στους Διδύμους, αναδεικνύοντας τον Ερμή ως ετήσιο κυβερνήτη. Ο 12ος Οίκος παραδοσιακά σχετίζεται με ό,τι είναι μυστικό κ κρυμμένο κ προτιμάμε να μην έρθει στο Φως, με τους κρυφούς εχθρούς αλλά σχετίζεται επίσης κ με τον εγκλεισμό κ την περιθωριοποίηση, με τις φυλακές, με την ιδρυματοποίηση, με τα νοσοκομεία κ τα ιδρύματα, καθώς κ με το έγκλημα, ακόμα κ με υποθέσεις κατασκοπείας και μυστικής διπλωματίας. Τα μοτίβα λοιπόν που θα κυριαρχήσουν μέχρι τον Ιούλιο του 2022 θα είναι αυτά.


Ο Ερμής, χρονοκράτορας της χρονιάς από την ανιούσα, στο γενέθλιο δεν είναι κ σε τόσο καλή κατάσταση, είναι στον Καρκίνο, πρακτικά στον 1ο Οίκο, κ σε δικό του πρόσωπο, πράγμα που τον σώζει από την περιπλάνηση, αλλά τίποτα δεν τον σώζει από τον σφικτό εναγκαλισμό του Κρόνου κ τα προβλήματα που αυτός του προκαλεί (επιφυλακτικότητα, στενομυαλιά, καχυποψία, υπερσυντηρητισμός, διανοητική δυσκαμψία).
Πριν τον δούμε σε τι κατάσταση είναι ο Ερμής στην Ηλιακή επιστροφή, να αναφέρουμε απλά ότι στις Πρωτεύουσες Κατευθύνσεις ο ωροσκόπος βρίσκεται στον Λέοντα σε όρια Ερμή (ακόμα κ στην περίπτωση που ο χάρτης γίνει για 04.13, κ πάλι σε όρια Ερμή στον λέοντα παραμένει), άρα πρέπει να λάβουμε τον Ερμή πολύ σοβαρά υπ’ όψιν μας!

Ας δούμε για λίγο την Ηλιακή Επιστροφή, τον χάρτη δλδ που προκύπτει όταν ο διελαύνων Ήλιος πιάσει ακριβώς την μοίρα, το λεπτό κ το δευτερόλεπτο που ήταν στον «γενέθλιο» χάρτη:

Βλέπουμε ότι η Επιστροφή έτυχε φέτος να είναι ημερήσιος χάρτης κ όχι νυχτερινός, που έχει κ αυτό την σημασία του, κ ο Ωροσκόπος είναι στον Σκορπιό ( 01ο. 52΄) κ ακόμα κ αν πάρουμε ως ώρα «γέννησης» την 04.13΄, θα δούμε ότι μεταφέρεται κατά 3ο  μόνον μοίρες, δλδ δεν αλλάζει κάτι από διακυβερνήσεις (εκτός από τον δωδεκατημοριακό ωροσκόπο που κ πάλι δεν θα λάβω υπόψη μου).

Κυβερνήτης της (κ από θέση κ από όριο κ από πρόσωπο) είναι ο Άρης, ενώ βρίσκεται σε τριπλότητα Αφροδίτης (κ κανείς δεν έχει έξαρση στον Σκορπιό). Ο Άρης βρίσκεται στον Λέοντα, στον 10ο Οίκο, σε δικό του όριο κ πρόσωπο (οπότε γλιτώνει την περιπλάνηση) , αλλά δεν είναι αυτεξούσιος: χρειάζεται την έγκριση του Κυβερνήτη του, του Ηλίου. Οι πιο σημαντικοί πλανήτες για τον χάρτη μας λοιπόν για την γενεθλιακή χρονιά που ξεκινάει είναι ο Ερμής (για τους λόγους που αναφέρθηκαν πιο  πάνω),  ο Άρης κ ο Ήλιος. Ο Ήλιος είναι κ ο βασικός κυβερνήτης της περιόδου σύμφωνα με τα Περσικά Firdaria.  Δεδομένου ότι αναφερόμαστε σε Ηλιακή Επιστροφή, όπου ο Ήλιος έχει πάντοτε τον πρώτο λόγο, ας ξεκινήσουμε από αυτόν:

Φυσικά κ βρίσκεται στην 0.48 Λέοντα (αυτό άλλωστε σημαίνει επιστροφή: το να γυρίζει ο πλανήτης, ή ο Ήλιος εν  προκειμένω, στην θέση που είχε στον μητρικό χάρτη) κ στον 9ο Οίκο, σε έναν Οίκο φωτεινό κ χαρούμενο, όχι όμως πολύ δυνατό, που στην εγκόσμια αστρολογία συμβολίζει την Ανώτατη Εκπαίδευση, το Δικαιικό  σύστημα, τους θρησκευτικούς οργανισμούς κ την κρατούσα θρησκεία και το Εξωτερικό (τόσο ως προς την σύνδεση μέσω οδικών αρτηριών κ αεροπορικών δρομολογίων, όσο κ ως προς τις διπλωματικές αποστολές). Ο Ήλιος (που στην Εγκόσμια συμβολίζει τον Αρχηγό μιας Χώρας) λοιπόν είναι προσανατολισμένος σε αυτούς τους τομείς. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να θυμηθούμε ότι η μοίρα 0 Λέοντα βρίσκεται απέναντι από την 0 Υδροχόου, μοίρα που δέχτηκε 2 ενεργοποιήσεις, κ άρα κ ο Ήλιος που είναι σε αντίθεση προς αυτή την μοίρα, δέχτηκε αυτές τις 2 ενεργοποιήσεις: η 1η χρονικά έγινε στις 31/3/2020 κ ήταν η σύνοδος Άρη/Κρόνου στην 00.39 Υδροχόου (ο συνοδικός κύκλος Άρη/Κρόνου αν κ δεν ανήκει στους 10 συνοδικούς κύκλους των εξωτερικών πλανητών, είναι
ένας ελάσσων κύκλος διάρκειας περίπου 2 ετών κ είναι καλό να τον έχουμε υπόψη μας γιατί πολλές φορές λειτουργεί πυροδοτώντας γεγονότα), η μοίρα αυτή θα παραμείνει ενεργοποιημένη μέχρι τις 5/4/2022 που θα γίνει η καινούργια σύνοδος Άρη/Κρόνου στις 22ο.24΄Υδροχόου. Το 2ο γεγονός ήταν η συνάντηση του Δία με τον Κρόνο στην 0.29 Υδροχόου, απέναντι απ τον Ήλιο μας στις 21 Δεκεμβρίου 2021. Ο Ήλιος της επιστροφής δεν κάνει καμία Πτολεμαΐκή όψη μέσα στον χάρτη,  οπότε θα λειτουργήσει πιο αποκομμένος από τους άλλους πλανήτες, αλλά  θα «φανεί» κ περισσότερο, λόγω της φύσης του, κ της ζωδιακής κ οικιακής του κατάστασης. Η χιαστί γωνία με τον Δία (κυβερνήτη του 2ου κ του 5ου της Επιστροφής) δείχνει οικονομικά προβλήματα, τόσο από στον τομέα των εσόδων, όσο κ της επιχειρηματικότητας.

Ο Άρης, ( που αντιπροσωπεύει τις ένοπλες δυνάμεις κ τα σώματα ασφαλείας κ τις συγκρούσεις), κυβερνήτης του Ωροσκόπου της Επιστροφής, βρίσκεται στον Λέοντα, σε δικό του όριο κ πρόσωπο κ στον 10ο Οίκο, σε δεσπόζουσα θέση μέσα στον χάρτη. Με βάση τις (μικρότερες) ανοχές που δίνουμε σε χάρτες Ηλιακών επιστροφών, δεν κάνει καμία Πτολεμαΐκή όψη, παρά μόνον μία γωνία χιαστί με τον Πλούτωνα (δείχνει μία διελκυστίνδα δύναμης, σκληρότητας, θέλησης, εξαναγκασμού, βίας), με το μεσοδιάστημα του με τον Πλούτωνα να ενεργοποιείται από τον Κρόνο, ενώ η πρώτη όψη που θα κάνει στο μέλλον είναι αντίθεση με τον Δία, αμέσως μόλις ο Δίας ξαναμπεί στον Υδροχόο, στην 29ο του άξονα αυτού (υπερβολή, βιασύνη, ρίσκο, παρανομία.

Ο Ερμής (που αντιπροσωπεύει τις επικοινωνίες, τις συγκοινωνίες, τα άτομα νεαρής ηλικίας, τους δασκάλους κ τους συμβούλους των ηγετών) της Ηλιακής επιστροφής βρίσκεται στον Καρκίνο, σε σύνοδο με τον Κάστορα  περιπλανώμενος κ πηγαίνει σε αντίθεση με την Κυβερνήτρια του Σελήνη (συναισθηματική αντίληψη, απουσία κριτικής ικανότητας, φλυαρία, κουτσομπολιό) κ σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα (δημιουργική φαντασία, όραμα, μίξη πραγματικότητας κ ονείρου) κ στην συνέχεια θα δεί τον Πλούτωνα με όψη αντίθεσης (παρά τις 5ο απόσταση, θεωρώ ότι η παρουσία της Σελήνης λειτουργεί ως «γέφυρα» μεταξύ των 2 (πειθαναγκασμός, στοχευμένη επικοινωνία, προπαγάνδα).


Υπάρχουν 2 ακόμα ενδιαφέροντα σημεία του χάρτη της Επιστροφής:  Το πρώτο είναι η σύνοδος Σελήνης με τον Πλούτωνα στο σκληρό Κρόνιο περιβάλλον του Αιγόκερω, στον 3ο Οίκο (επικοινωνίες, συγκοινωνίες, κατώτερη κ μέση εκπαίδευση, μέσα ενημέρωσης), όψη η οποία υπάρχει κ στον Γενέθλιο χάρτη κ επαναλαμβάνεται κ το δεύτερο είναι το κοσμικό τετράγωνο Κρόνου/Ουρανού το οποίου βρίσκεται σε γωνιακούς Οίκους που σημαίνει ότι θα εκφραστεί άμεσα κ θα κάνει πολύ αισθητή την παρουσία του.

Διερευνώντας λίγο περισσότερο την Επιστροφή, ας δούμε κ τον δωδεκατημοριακό της χάρτη:

Υπάρχουν κάποια στοιχεία που μας τονίζουν ακόμα περισσότερο αυτά που είδαμε στον απλό χάρτη:

Βλέπουμε τον δωδεκατημοριακό Πλούτωνα επάνω στον ωροσκόπο (δύναμη, εξουσία, έλεγχος επί του περιβάλλοντος), τον 12μοριακό Ήλιο να έχει έρθει σε εξαιρετικά κλειστή αντίθεση με τον Κρόνο στον άξονα των Οίκων 4/10 (πειθαρχία πίεση, περιορισμός, καταπίεση, απαισιοδοξία), κ τέλος, βλέπουμε τους δωδεκατημοριακούς Άρη κ Κρόνο σε σύνοδο στον 8ο Οίκο (ασφαλιστικό σύστημα, δάνεια, δημόσιο χρέος) επάνω στον βόρειο δεσμό της Επιστροφής (καταπίεση, συγκρούσεις, προβληματικές συνεργασίες, διάλυση συνεργασιών). Η τελευταία αυτή όψη υπονοείται κ από τον απλό χάρτη διότι ο Άρης ενεργοποιεί το μεσοδιάστημα Κρόνου/Β. δεσμού.

Συνοψίζοντας όλα όσα είδαμε μπορούμε να πούμε ότι η επόμενη χρονιά θα είναι δύσκολη, τόσο σε επίπεδο ατομικών δικαιωμάτων, όσο κ σε επίπεδο οικονομικής δυσπραγίας κ δυσανεξίας. Θα υπάρξει αρκετή πόλωση, ενώ θα επικρατήσουν κ από τις 2 πλευρές οι πλέον συντηρητικές κ σκληροπυρηνικές απόψεις, με την Alt right να ισχυροποιείται κ να έρχεται ακόμα περισσότερο στο προσκήνιο.   Η Κυβέρνηση θα πιεστεί αλλά θα παραμείνει στη θέση της (ακόμα κ αν γίνουν πρόωρες εκλογές), ενώ τα fake news, προερχόμενα κ από τις 2 πλευρές, θα κυριαρχήσουν σε μια προσπάθεια απόλυτης χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

Δεν μένει παρά να ευχηθώ καλή Ηλιακή επιστροφή στην Γ’ Ελληνική Δημοκρατία κ καλό  κουράγιο σε όλους εμάς.

Αρέσει σε %d bloggers: