ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ 8ης Αυγούστου

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ 8ης Αυγούστου: Το διάλειμμα που χρειαζόμαστε.

Από την Βίρνα Κουτράκου

Η Νέα Σελήνη του Αυγούστου θα σχηματιστεί στις 8 του μηνός στις 4.50 το απόγευμα στην 16ο μοίρα του Λιονταριού κ ο χάρτης της για την Ελλάδα έχει ωροσκόπο στις 19ο.58΄Τοξότη, ακριβώς απέναντι από την ποσειδώνια Ηλιακή έκλειψη της 10ης Ιουνίου:

Αρχετυπικά, το ζώδιο του Λέοντα σχετίζεται με τη γενναιότητα, τη μεγαλοψυχία, τη δημιουργικότητα, τον ενθουσιασμό, το παιγνίδι, τη λάμψη, το θέαμα, αλλά κ με τη δογματικότητα, τον δεσποτισμό, τον στόμφο, τη μισαλλοδοξία, τη σκληρότητα. Εδώ λοιπόν, αρχικά,  η Νέα Σελήνη θα χρωματιστεί από τον ενθουσιασμό, την πρόσχαρη διάθεση κ την αυτοπεποίθηση του Λιονταριού. Για να την δούμε όμως πιο αναλυτικά:

H N.Σ. γίνεται στον 8ο Οίκο (για την Ελλάδα), στο ζώδιο του Ηλίου, στην τριπλότητα του Ηλίου, σε όρια Κρόνου κ πρόσωπο Δία. Βλέπουμε ότι οι Ηλιακές ενέργειες επικρατούν, παρά το ότι ο Κρόνος εξακολουθεί να μας θυμίζει την παρουσία του. Η τελευταία όψη που σχημάτισε η Σελήνη μόλις ένα δίωρο πριν συναντηθεί με τον Ήλιο για να ξεκινήσει ο καινούργιος συνοδικός τους μήνας, ήταν τετράγωνο με τον Ουρανό κ πριν από αυτόν, είδε τον Κρόνο με αντίθεση, που σημαίνει ότι αν κ η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο του Ηλίου, η ενέργεια που μετέφερε κ μετασχημάτισε ήταν ενέργεια του δεσποτικού Κρόνου, με την μεσολάβηση του ανατρεπτικού κ διασπαστικού Ουρανού.

Η Ν.Σ. όμως δεν είναι μόνον σε τετράγωνο με τον Ουρανό, την επίδραση του οποίου εξακολουθεί να δέχεται παρά το ότι η όψη είναι αποκλίνουσα, ακριβώς επειδή είναι τόσο κλειστή, αλλά κ σε σύνοδο από αντισκιά (στις 13ο.49΄Ταύρου) , οπότε βλέπουμε ότι κ ο Ουρανός έχει καθοριστικό ρόλο κ κλασικά, αντίθετο από αυτόν του Κρόνου!

Οι πρώτοι πλανήτες τους οποίου θα ενεργοποιήσει η Σελήνη αφήνοντας τον Ήλιο είναι ο Ερμής (με σύνοδο) κ ο Δίας (με αντίθεση), ενισχύοντας την μεταξύ τους αντίθεση, μια όψη η οποία φέρνει καλή διάθεση κ πληθωρική επικοινωνία η οποία όμως πλησιάζει στην φλυαρία, την απερισκεψία κ την επιπολαιότητα κ στερείται αξιοπιστίας.
Η άλλη πολύ ενδιαφέρουσα όψη αυτού του χάρτη είναι η αντίθεση που σχηματίζει η Αφροδίτη, η οποία όμως δεν μετέχει στις διακυβερνήσεις της Ν.Σ.,  με τον Ποσειδώνα:  μία φαντασιακή όψη που μας κάνει να ονειρευόμαστε κ να αφηνόμαστε, επικίνδυνη όμως γιατί μπορεί αυτό που έχουμε απέναντι μας να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά  να είναι απλά μια προβολή του δικού μας υποσυνειδήτου, πράγμα που θα οδηγήσει σε σύγχυση κ απογοήτευση. Εδώ λοιπόν χρειάζεται προσοχή!
Αν διερευνήσουμε περισσότερο την  Ν.Σ. με την βοήθεια κ του δωδεκατημοριακού της χάρτη:

 H σύνοδος Ηλίου/Σελήνης έχει έρθει ακριβώς απέναντι, στην 15ο Υδροχόου κ βρίσκεται κ πάλι σε τετράγωνο με τον Ουρανό στις 14 Ταύρου, ενισχύοντας πολύ το συντηρητικό κ φοβικό Κρόνιο – από διακυβέρνηση- κ το επαναστατικό κ απελευθερωτικό Ουράνιο – από όψη- μοτίβο. Ταυτόχρονα όμως βλέπουμε ότι η Αφροδίτη έχει έρθει σε σύνοδο με τον Ερμή στις 11ο  κ 13ο  Ταύρου αντίστοιχα, μία όψη που ενισχύει τον ιδεαλισμό, την ευαισθησία κ την αρμονία, κ που θα ήταν εξαιρετικά ευνοϊκή, αν δεν υπήρχε ο δωδεκατημοριακός Άρης ακριβώς απέναντι, στις 13ο Σκορπιού, να κάνει αισθητή την παρουσία του μέσω της αντίθεσης του κ με την σύνοδο αυτή αλλά κ με τον Ουρανό, προκαλώντας εκνευρισμό, ένταση, εριστικότητα, λογομαχίες, ζήλια…. Και πάλι βλέπουμε ότι η φορτισμένη ζώνη είναι από την 11 έως την 16 μοίρα των Σταθερών ζωδίων, αυτό δηλαδή που λέμε «τρίτο πενθήμερο των Σταθερών». Είναι σαν  το Σύμπαν να έχει επικεντρωθεί σε όσους έχουν Ωροσκόπο, Ήλιο ή Σελήνη πάνω σε αυτές τις μοίρες κ να τους λέει ότι δεν πηγαίνει άλλο, πρέπει να κάνουν  άμεσα ριζικές αλλαγές, αλλιώς θα παρέμβει το ίδιο. Επίσης, είναι καλό όσοι έχουν Φώτα ή ωροσκόπο εκεί  να γνωρίζουν ότι έπεται συνέχεια, δεδομένου ότι κ η στάση για αναδρομή του Ουρανού θα γίνει στην 14ο Ταύρου (θεωρώ εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός αυτό επειδή εκεί υπάρχει ένας απλανής φύσης Κρόνου, ο Menkar, το Α του Κήτους, που πέραν του μύθου του, συνδέεται άμεσα με το συλλογικό ασυνείδητο: ο ρόλος του Ουρανού εκεί είναι να προκαλέσει αλλαγές ακριβώς στα αρχέτυπα κ τους μύθους μας), αλλά κ του χρόνου την Άνοιξη ο Ουρανός κ πάλι θα διελαύνει σε αυτήν τη ζώνη κ στην συνέχεια, θα έχουμε 2 σεληνιακές εκλείψεις σε αυτές τις μοίρες. Είπαμε, το Σύμπαν αποφάσισε να μας αλλάξει, εκόντες άκοντες! Οπότε, είναι καλό  να θυμόμαστε ότι δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στην θέλησή του.

Συνοψίζοντας μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μία Νέα Σελήνη αρκετά πρόσχαρη κ δημιουργική που προσπαθεί να ξεφύγει από τους 2 μεγάλους για να αλλάξει την ατζέντα ώστε να ξεφύγουμε από την ασφυκτική πίεση κ τα διαρκή σοκ του προηγουμένου  διαστήματος. Ευνοημένοι θα είναι κατά κύριο λόγο τα ζώδια της φωτιάς:  οι Λέοντες (όχι κ τόσο όμως του 3ου πενθημέρου) , οι Τοξότες κ οι Κριοί. Οι αέρινοι Δίδυμοι κ Ζυγοί θα εισπράξουν κ αυτοί λίγη λάμψη, κοινωνικότητα κ ευδιαθεσία. Οι Καρκίνοι κ οι Αιγόκεροι κυριολεκτικά θα «κάνουν ταμείο», καθώς αυτή η Ν.Σ. έχει άμεσο, αλλά όχι αρνητικό, αντίκτυπο στα οικονομικά τους. Οι Παρθένοι κ οι Ιχθύες θα κάνουν σχέδια , με προσοχή όμως, κυρίως όσοι έχουν προσωπικά στοιχεία (ωροσκόπο, ήλιο, σελήνη) από τις 20ο έως τις 23ο. Άφησα για το τέλος τους γνωστούς-αγνώστους της περιόδου που διανύουμε: Ταύρους, Σκορπιούς κ Υδροχόους: Ούτε κ για εκείνους αυτή η ΝΣ είναι κακή, (με εξαίρεση τα δεύτερα πενθήμερα αυτών των ζωδίων): τους κινητοποιεί θέματα οικογενείας κ σπιτιού (Σκορπιοί), διαπροσωπικών σχέσεων (Υδροχόοι), δημόσιας εικόνας κ εργασιακού περιβάλλοντος (Ταύροι). Τώρα, οι γεννημένοι με ωροσκόπο, Ήλιο, Σελήνη, κυβερνήτη Ωροσκόπου από τις 11ο έως την 16ο Σταθερών, ας πάρουμε μία βαθιά ανάσα, άντε κ μία δεύτερη κ ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα αν δεν θέλουμε να πάμε σε ρήξη (την οποία βεβαίως δεν θα γλιτώσουμε αργότερα) ώστε να περάσει κ αυτό το διάστημα, ώστε να φτάσουμε στην ανάπαυλα που ακολουθεί μετά!

Αρέσει σε %d bloggers: