ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Άρης στο Ζυγό!

Άρης στο Ζυγό

Από την Χριστίνα Στεργίου

Ο Άρης εισέρχεται στο Ζυγό κατά τα χαράματα της 15ης Σεπτεμβρίου, στη θέση αδυναμίας του, μιας και ο πλανήτης φέρεται με χαρακτηριστικά που δεν του ταιριάζουν. Θα επηρεάσει κυρίως Ζυγούς, Κριούς, Διδύμους και Υδροχόους, καθώς και τους υπόλοιπους μέσω των όψεων που θα σχηματίσει κατά τη διέλευσή του και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Ο Άρης συμβολίζει τα βασικά ένστικτα και δεν είναι τυχαίο που οι άνθρωποι με πολύ δυνατό Άρη στο γενέθλιο χάρτη τους ακολουθούν πολύ δυναμικά επαγγέλματα που απαιτούν σωματική άσκηση (αθλητισμός), ηγετικές ικανότητες (διευθυντικές, αρχηγικές θέσεις), ή συσχετίζονται με την ασφάλεια (στρατιωτικοί, αστυνομικοί), ενώ παράλληλα είναι ιδιαίτερα παθιασμένοι άνθρωποι στον έρωτα με υψηλές επιδόσεις. Η αξιοσημείωτη η ενεργητικότητά τους αν δε διοχετευτεί σωστά λειτουργεί καταστροφικά, δίνοντας ένα μόνιμο αίσθημα υπερέντασης, στρες ή και θυμού και τάσεις για καβγάδες.

Στη θέση του Ζυγού λειτουργεί με τα χαρακτηριστικά της Αφροδίτης, εφόσον εκείνη κυριαρχεί το ζώδιο αυτό, όμως και η ίδια θα βρίσκεται σε ζώδιο του Άρη (Σκορπιός) ως τις 7 Οκτωβρίου, άρα αναμένεται μία σύγχυση της θηλυκής και αρσενικής ενέργειας, με παθητικότητα και αναβλητικότητα εκεί που δεν θα έπρεπε και ενεργητικότητα σε περιστάσεις που απαιτείται υπομονή. Τα υπέρ είναι πως το ευρύτερο σύνολο θα συμπεριφέρεται πιο ευγενικά, θα κρατά ήπιους τους τόνους, ενώ πολλοί μπορεί να ‘ξεσπάσουν’ μέσω της τέχνης ή ακόμη και της μελέτης κάποιων θεωρητικών θεμάτων (νομική, ψυχολογία, λογοτεχνία κλπ). Η λίμπιντο θα ανέβει σε γενικότερα επίπεδα και θα έχουμε πολλούς νέους έρωτες, κρυφούς και φανερούς, αναλόγως του προσωπικού ωροσκοπίου του καθενός, χάρη στην αμοιβαία υποδοχή Αφροδίτης – Άρη.

Δυστυχώς το βασικό μειονέκτημα του Άρη στο Ζυγό είναι η επιθυμία του να είναι αρεστός στους άλλους, επομένως σε κοινωνικό επίπεδο πρόκειται κάνουμε πράγματα που δεν μας εκφράζουν ή ικανοποιούν με απώτερο σκοπό την αποδοχή των άλλων και την αποφυγή εντάσεων. Μολονότι η θετική του όψη με τον Κρόνο μας κάνει κοινωνικά αποδεκτούς, πειθαρχημένους και ικανούς να θέσουμε ρεαλιστικούς στόχους, πιθανόν να χρειαστεί να κτίσουμε τα θεμέλια μίας κοινωνίας στην οποία είναι ευχάριστη και όχι πιεστική και μονίμως υποχωρητική η συμβίωση. Η αλλαγή του ζωδίου του πλανήτη από την απόλυτη αδυναμία του στην παραδοσιακή του κυριαρχία (Σκορπιός), στο μετέπειτα, που θα σχηματίσει και σκληρή όψη με τον Κρόνο, αποδεικνύει πως η γενικότερη καταπίεση και ηρεμία που παρωδικά θα επικρατήσει, δεν θα έχει καλά αποτελέσματα μακροπρόθεσμα. Αυτό θα έχει ήδη γίνει ορατό όταν ο πλανήτης πλησιάσει κατά τις τελευταίες μοίρες του ζωδίου του Ζυγού τον Πλούτωνα με τετράγωνο από τον Αιγόκερω, που προμηνύει αφόρητη καταπίεση που πλέον αγγίζει τα όρια της κακοποίησης. Συμβουλή μου, λοιπόν, να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, ανεξαρτήτως ζωδιακής ομάδας, να θέτετε όρια προκαταβολικά με τους γύρω σας με ευγενικό τρόπο, ακόμη κι αν φοβάστε πως θα προκαλέσετε δυσαρέσκειες. Είναι πιο σημαντικό να αγαπάμε εμείς τον εαυτό μας, παρά οι άλλοι. Παρακάτω αναλύεται το γενικότερο κλίμα που θα επικρατεί κατά τη διέλευση του πλανήτη.

Στις 16 Σεπτεμβρίου το απόγευμα έχουμε το τρίγωνο Σελήνης-Άρη, μία θετική όψη που χαρίζει κουράγιο και πολύ μεγάλη ανάγκη για επικοινωνία. Αν δεν μπορείτε να βγείτε με φίλους, τότε μία διαδικτυακή κλήση θα σας ανεβάσει σίγουρα παραπάνω από ο,τι συνήθως.

Κατά τις 21 του Σεπτέμβρη ολοκληρώνεται το τρίγωνο με τον Βόρειο Δεσμό που χαρίζει τύχη, κοινωνικοποίηση και μας κάνει να νιώθουμε δημοφιλείς. Είναι καλή περίοδος να αναπτύξετε έναν κύκλο γνωριμιών που θα σας ωφελήσει μελλοντικά ή να επανασυνδεθείτε με άτομα που σας έχουν λείψει. Επηρεάζονται Διδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι 1ου δεκαημέρου

25 Σεπτεμβρίου έχουμε το τρίγωνο Άρη-Κρόνου που σταθεροποιεί τη δράση μας και παλαιότερα σχέδιά μας. Πειθαρχούμε ως προς την προετοιμασία αυτών (πχ απόκτηση νέας γνώσης), ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας υπεύθυνα και αποδοτικά μόλις ο Κρόνος ορθοδρομήσει. Την ίδια ημέρα σχηματίζεται η αντισκιά Άρη-Ποσειδώνα που μας καλεί να προσέξουμε την υγεία μας, αλλά και τις εξαπατήσεις. Οι δύο αυτές όψεις απαιτούν την ισορροπία μεταξύ πειθαρχίας, σκληρής προσπάθειας, θετικής διάθεσης και πίστης πως τα πράγματα θα καλυτερεύσουν και κατά την αμέσως επόμενη ημέρα το Μεγάλο Τρίγωνο (πολύ τυχερή όψη) δίνει ευκαιρίες σε θέματα καριέρας, σχέσεων, βελτίωσης της ψυχολογίας και επίλυσης κάποιων προβλημάτων για όλα τα ζώδια του αέρα και της φωτιάς (Κριοί, Δίδυμοι, Λέοντες, Ζυγοί, Τοξότες και Υδροχόοι του 1ου δεκαημέρου).

Το πρωί της 29ης Σεπτεμβρίου παρατηρείται το τετράγωνο Σελήνης – Άρη που προκαλεί μικροεντάσεις, χωρίς όμως ιδιαίτερα γεγονότα. Επηρεάζονται Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί κι Αιγόκεροι του 1ου δεκαημέρου.

7 Οκτωβρίου η σύνοδος Ήλιου – Άρη θα προκαλέσει σύγχυση, θυμό, δυσαρέσκειες και καταπιεσμένη ενέργεια, άρα φροντίστε να εκτονώνεστε συστηματικά ακόμη και πριν το σχηματισμό της, μέσω της τέχνης ή της σωματικής άσκησης, για την πρόληψη των εντάσεων. Όσοι έχετε πολλές υποχρεώσεις θα βρείτε την ενέργεια για την αποπεράτωσή τους, αλλά οφείλετε να είστε αποφασιστικοί. Ο Ερμής μάλιστα θα είναι ανάδρομος εκείνη την περίοδο, συνεπώς πρέπει να προσέχουμε τι λέμε και πώς, αφού οι παρεξηγήσεις θα είναι συχνές. Η ενέργεια θα είναι αντιληπτή από τις 2 Οκτωβρίου, λόγω των δύσκολων σχετικά όψεων της Σελήνης που θα φέρουν παλιά ψυχολογικά τραύματα στην επιφάνεια. Τέλος, ευνοείται η επαναφορά παλαιών συμφωνιών. Επηρεάζονται Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι 2ου δεκαημέρου.

10 Οκτωβρίου η σύνοδος Άρη-Ερμή με τον δεύτερο ανάδρομο και την αισιόδοξη Σελήνη στον Τοξότη ανοίγει την πόρτα σε επανασυνδέσεις, όμως με ένταση. Το αν θα διαρκέσουν είναι αμφίβολο και θα εξαρτηθεί από το εκάστοτε προσωπικό ωροσκόπιο. Η οξυδέρκειά μας αυξάνεται αισθητά και γινόμαστε διπλωματικοί. Επηρεάζονται Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι του 2ου δεκαημέρου.

12 Οκτωβρίου το τετράγωνο Σελήνης – Άρη θα φέρει καταπίεση και απαισιοδοξία. Επηρεάζονται Διδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι 3ου δεκαημέρου, αλλά θα επικρατήσει και ως γενικότερη συλλογική διάθεση.

19 Οκτωβρίου το τρίγωνο Άρη – Δία, μία τυχερή όψη, με το Δία, όμως, στάσιμο μας ωθεί να αναθεωρήσουμε πολλά θέματα και μας δίνεται κουράγιο κι αισιοδοξία και σωματικές αντοχές, με εξελίξεις που έρχονται έπειτα από μεγάλη προσπάθεια, πράγμα που θα προκαλέσει και πάλι εντάσεις συνοδευτικά με την αντίθεση Σελήνης-Άρη, άρα αναμένονται αντιπαραθέσεις και διεκδικήσεις.  Επηρεάζονται Κριοί, Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι 3ου δεκαημέρου

22 Οκτωβρίου το πρωί συναντάται το τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα όπου εκτιμάται χειραγώγηση, επίδειξη και κατάχρηση δύναμης και εξουσίας και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Επηρεάζονται Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι 3ου  δεκαημέρου.

25 Οκτωβρίου το τρίγωνο Σελήνης-Άρη και πάλι, δίνει το απαιτούμενο κουράγιο να προσπαθήσουμε για όσα έχουμε ανάγκη, προετοιμάζοντάς μας για τις τελευταίες εντάσεις στις 28 Οκτωβρίου (τετράγωνο Σελήνης-Άρη), όπου ο Άρης σιγά σιγά θα αρχίσει να ισχυροποιείται και θα εισέλθει σε ζώδιο που αγαπά στις 30 Οκτώβρη. Συμπερασματικά, η τελευταία ένταση θα μας κάνει πιο δυναμικούς.

Αρέσει σε %d bloggers: