ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Νέα Σελήνη Οκτωβρίου 2021 : Εξελίξεις και επαναδιαπραγματεύσεις

Νέα Σελήνη Οκτωβρίου 2021:

Μήνας εξελίξεων κ επαναδιαπραγματεύσεων!

Από την Βίρνα Κουτράκου

Η Νέα Σελήνη του Οκτωβρίου θα γίνει στις 6 του μηνός, στις 02.05 το μεσημέρι, στην 13ο Ζυγού κ για την Ελλάδα θα έχει ωροσκόπο στην 5 Αιγόκερω:

Αρχετυπικά το ζώδιο του Ζυγού, ημερήσια κατοικία της Αφροδίτης, σχετίζεται με την αρμονία, την ισορροπία, την ηρεμία, την διπλωματικότητα, την καλαισθησία, την καλλιτεχνία, την συνεργασία, την συντροφικότητα,  την συσχέτιση, την συνύπαρξη κ φυσικά, με τις σχέσεις! Ας μην ξεχνάμε όμως ότι μία ζυγαριά εκτρέπεται εύκολα από την θέση ισορροπίας της, μόλις αλλάξει ακόμα κ το παραμικρό δεδομένο,  οπότε βλέπουμε κ καταστάσεις αναποφασιστικότητας, επιπολαιότητας, ευμεταβλητότητας, αστάθειας κ αμφιταλάντευσης. Αυτά λοιπόν είναι τα χαρακτηριστικά που θα «ξυπνήσει» αυτή η Νέα Σελήνη! Ας την δούμε πιο αναλυτικά:

H N.Σ. για την Ελλάδα γίνεται στον 9ο οίκο ο οποίος συνδέεται με τα διεθνή ταξίδια, τις διεθνείς μεταφορές κ το διεθνές εμπόριο, τις διεθνείς επικοινωνίες κ τα διεθνή δίκτυα ειδήσεων, με την ανώτατη εκπαίδευση, την θρησκεία κ με την δικαιοσύνη. Αυτός λοιπόν είναι ο τομέας που θα φωτίσει κ εκεί πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις.

Βρίσκεται σε κυβέρνηση Αφροδίτης, στην έξαρση, την τριπλότητα κ το πρόσωπο του Κρόνου κ σε όρια του Ερμή: Άρα καταλαβαίνουμε ότι μπορεί Κυβερνήτρια της Ν.Σ. να είναι η Αφροδίτη λόγω του Ζυγού, πραγματικός κυρίαρχος όμως, almuten, όπως τον λέμε στην γλώσσα μας, είναι ο Κρόνος, ο οποίος βρίσκεται στον Υδροχόο, στην ημερήσια κατοικία του, κ με τον οποίο η Σελήνη σχημάτισε την τελευταία της όψη (τρίγωνο), άρα την δική του ενέργεια μεταφέρει, πριν πάει να βρει τον Ήλιο. Η Αφροδίτη βρίσκεται στον Σκορπιό, το σκοτεινό  περιβάλλον του οποίου δεν της είναι εύκολα διαχειρίσιμο κ επιπλέον, από το ζώδιο που βρίσκεται, δεν «βλέπει» το ζώδιο του Ζυγού, ώστε να το κυβερνήσει αποτελεσματικά. Απεναντίας, το γεγονός ότι σχηματίζει όψη ακριβείας 45ο με την Ν.Σ. επιβαρύνει περισσότερο την κατάσταση δημιουργώντας ατμόσφαιρα ένταση2.

Ο Ερμής που την κυβερνάει από όρια δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση, οπότε κ δεν μπορεί να την βοηθήσει: είναι ανάδρομος, καμένος κ συγκλίνει προς τον Άρη. Τον Άρη που σε αυτή την φάση αποτελεί το βασικό πρόβλημα καθώς είναι σε ιδιομοιρία με την Ν.Σ.

Ο Άρης δεν αισθάνεται άνετα στον Ζυγό καθώς ο αρμονικός κ ειρηνικός Ζυγός δεν είναι περιβάλλον για Ήρωες, αναγκάζεται λοιπόν να προσαρμοστεί, μόνον που δεν το κάνει ευχάριστα. Ένας άλλος λόγος που δεν αισθάνεται καλά, είναι το γεγονός ότι «καίγεται» από τον Ήλιο κ ναι, ο Άρης, παρά το ότι σύμφωνα με την θερμοκρασιακή αντίληψη της αστρολογίας είναι θερμότερος από τον Ήλιο, «καίγεται» κ αυτός, όπως κ οι άλλοι κλασσικοί πλανήτες, όταν βρεθούν κάτω από το Ηλιακό Φως. Ο υπέρ πυρωμένος λοιπόν αυτός Άρης είναι ο ενεργοποιητής της Ν.Σ. : αυτός που μας λέει ότι η ώρα να ξεκινήσουμε την δράση είναι τώρα, η ώρα που πρέπει να επαναδιαπραγματευθούμε το πώς συσχετιζόμαστε  κ συνυπάρχουμε με τους άλλους, με οποιονδήποτε τρόπο κ μορφή.

Το πρώτο λοιπόν θέμα που θέτει αυτή η Ν.Σ. είναι θέμα σχέσεων και διεκδικήσεων μέσα σε αυτές, αλλά όλο αυτό γίνεται σε ένα κλίμα δυσφορίας κ δυσαρέσκειας κ ωθείται περισσότερο από το ότι έχει φτάσει πλέον ο χρόνος που πρέπει να γίνει κ λιγότερο από το ότι θέλουμε να το κάνουμε. Η διεκδικητική αλλά κ αμφιθυμική αυτή τάση επιτείνεται από την όψη ακριβείας 150ο με την οποία συνδέεται ο Ουρανός από τον Ταύρο, το άλλο ζώδιο της Αφροδίτης, με την Ν.Σ. κ τον Άρη, που της προσδίδει ένταση, νευρικότητα κ εκνευρισμό.

Το δεύτερο θέμα προκύπτει από την στενή σχέση του Ερμή με την Ν.Σ. κ τον Άρη: Ο Ερμής που ούτως ή άλλως δυσλειτουργεί λόγω αναδρομής κ καψίματος αντιπροσωπεύει εκτός των άλλων κ το εμπόριο κ τις αγορές: δυστυχώς, τις περισσότερες φορές που στο παρελθόν ο ανάδρομος Ερμής είχε εμπλοκή με τον Άρη , αλλά κ με τον κύκλο Ηλίου/ Άρη στο ζώδιο του Ζυγού είχαμε «σκληρό ροκ» στις Αγορές κ χρηματοπιστωτικό πρόβλημα. Θεωρώ ότι κ τώρα θα υπάρξει μια μίνι οικονομική κρίση, εισαγωγή εκείνης που θα ακολουθήσει τον Δεκέμβριο, ελπίζω όμως ότι δεν θα είναι τόσο εκτεταμένη όσο άλλες φορές δεδομένου ότι προλαβαίνει η Σελήνη κ μπαίνει εκείνη ανάμεσα σε Άρη κ Ερμή , παρεμποδίζοντας την σύνοδό τους κατά την Ν.Σ.

Παράλληλα με την Ν.Σ. κ μέσα στις επόμενες 48 ώρες συμβαίνουν τα εξής πολύ ενδιαφέροντα στο πλανητικό σκηνικό που θα παίξουν κ αυτά τον ρόλο τους:

  • Μερικές ώρες μετά την Ν.Σ. πηγαίνει σε στάση ορθοδρόμησης ο Πλούτωνας (κ άλλος ένας λόγος που θεωρώ ότι θα «μαζευτεί» το χρηματοπιστωτικό θέμα).
  • Η Αφροδίτη την επόμενη μέρα αφήνει τον Σκορπιό κ μπαίνει στον Τοξότη: αφήνει τον κόσμο της σκιάς για ένα φωτεινό κ αισιόδοξο περιβάλλον, φέρνοντας έτσι νέα προοπτική, κατανόηση κ κάποιες λύσεις στα θέματα σχέσεων κ συσχετίσεων.
  • Δύο μέρες μετά, στις 8/10 το πρωί, έχουμε Άρη cazimi, τον Άρη δλδ σε σύνοδο ακριβείας με τον Ήλιο (στην 15ο Ζυγού), σηματοδοτώντας έτσι τον νέο κύκλο Ήλιου/Άρη, έναν κύκλο που έχει διάρκεια 25 περίπου μηνών κ σχετίζεται με δύναμη κ την ενέργεια, έναν κύκλο που από μόνος του δεν είναι τόσο σημαντικός, όμως δρα κατά κύριο λόγο σαν ενεργοποιητής άλλων κύκλων κ όψεων γι αυτό  κ εξετάζεται πάντα στην εγκόσμια αστρολογία.

Επιστρέφοντας όμως στον δωδεκατημοριακό χάρτη της Ν.Σ. πάμε να δούμε δυο-τρία πράγματα ακόμα:

Τα πιο σημαντικά σημεία που παρατηρούμε είναι ότι τόσο η ίδια η  Ν.Σ. όσο κ ο ωροσκόπος του χάρτη περνούν στους Ιχθύες, ζώδιο του Δία, αλλά έρχονται μέσα στον 2ο Οίκο, ενισχύοντας το θέμα των οικονομικών. Ο δωδεκατημοριακός Ουρανός κ η Αφροδίτη από την άλλη πηγαίνει στον Ζυγό, στον 9ο, πολύ κοντά στην Ν.Σ. κ τον Άρη, δείχνοντας μας κ πάλι το πρόβλημα σχέσεων κ από την άλλη ενεργοποιώντας περισσότερο τα θέματα βιαστικών συναισθηματικών αποκρίσεων, απερισκεψίας κ αναστάτωσης.

Αν τώρα προβάλουμε αυτήν την Ν.Σ. πάνω στον χάρτη της Ελλάδας της Μεταπολίτευσης θα δούμε ότι πέφτει στον 4ο Οίκο, στο ίδιο το θεμέλιο της χώρας, ενώ ο Άρης ενεργοποιεί τα μεσοδιαστήματα Σελήνης/Ουρανού κ Ουρανού/Πλούτωνα : είναι μια Ν.Σ. που θα μπορούσε να δώσει πρόωρες εκλογές (αν και δεν θεωρώ ότι θα γίνουν τώρα εκλογές) , ή άλλο ξαφνικό πολιτικό θέμα.

Σε προσωπικούς τώρα χάρτες: επηρεάζει περισσότερο εκείνους που έχουν Φώτα, Ωροσκόπο, μεσουράνημα ή προσωπικούς πλανήτες από 11 έως 16 παρορμητικών (Ζυγού, Αιγόκερω, Κριού, Καρκίνου)  καθώς κ εκείνους που στους χάρτης τους βρίσκεται στον 1ο, 10ο, 7ο ή 4ο Οίκο. Πιο ευνοημένοι θα είναι οι Υδροχόοι, οι Δίδυμοι κ οι Λέοντες σε θέματα επικοινωνίας, κοινωνικότητας κ ανταλλαγής ιδεών κ πληροφοριών. Γενικά, για να δείτε τι θα κινητοποιηθεί στον χάρτη σας κ ποιος είναι ο τομέας ενδιαφέροντος, δείτε σε ποιο Οίκο γίνεται είτε μια Ν.Σ. ή Πανσέληνος, είτε κάποια σημαντική διέλευση γιατί εκεί θα εστιαστεί το ενδιαφέρον.

Αρέσει σε %d bloggers: