ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Η όψη του μήνα

Η όψη του μήνα-Οκτώβριος 2021

Από τον Γιάννη Σπαθά

            Ο φετινός Οκτώβριος είναι γεμάτος από ενδιαφέρουσες όψεις κυρίως μέχρι τις 13 του μήνα. Παρόλα αυτά αν επιλέξουμε την πιο δραστική διέλευση, αυτή συμβαίνει μεταξύ του ισχυρότερου εξωτερικού πλανήτη, του Πλούτωνα καθώς και του πιο δραστήριου προσωπικού, του Άρη.

            Ο Πλούτωνας στο ζώδιο του Αιγόκερου τα τελευταία χρόνια, έχει δώσει πολλά μεταμορφωτικά γεγονότα και καταστάσεις που προήλθαν μετά από ακούραστο αγώνα για αναγνώριση και δύναμη. Είναι μια θέση όμως που ταυτίζεται και με δικτατορικές συμπεριφορές, παρόλο που χαρακτηρίζεται από επιτυχία πραγματοποίησης νέων ιδεών και σχεδίων.

           Ο Άρης με τη σειρά του σε μία όχι και τόσο καλή θέση, καθότι βρίσκεται στο ζώδιο του ζυγού (σε αδυναμία), απέναντι από τον Κριό, στο ζώδιο στο οποίο παρουσιάζει την μεγαλύτερη δυναμική του στον τρόπο που εκφράζεται (σε κυβέρνηση). Στον ζυγό ο Άρης αν και συνυφασμένος με την υψηλή ενέργεια, δράση και ορμή εμφανίζεται πιο κοινωνικός, εξωστρεφής και ευγενής. Παρόρμηση για συναναστροφή, φιλικοί και εγκάρδιοι τρόποι και ροπή ως προς την ομαδική εργασία, είναι κάποια  χαρακτηριστικά του Άρη στο ζώδιο του Ζυγού που για ενάμιση περίπου μήνα αγνοεί την πολεμική και μαχητική του ιδιότητα.

            Όταν ο Πλούτωνας  στις 22 Οκτωβρίου δημιουργήσει ένα τετράγωνο ακριβείας με τον Άρη καταλαβαίνουμε και μόνο από την φύση αυτών, ότι η όψη χαρακτηρίζεται από υψηλή ενέργεια και εκρηκτική συμπεριφορά. Η διέλευση ως αστρολογικό συμβάν συμβαίνει από τον Πλούτωνα στην 24η μοίρα (24 μοίρα 22΄΄ με ακρίβεια λεπτών) του Αιγόκερω και του Άρη στην 24η μοίρα του Ζυγού. Ως εκ τούτου, η όψη αναμένεται να επηρεάσει τα άτομα με Ωροσκόπο, Σελήνη, Ήλιο, Ερμή, Αφροδίτη και Άρη στις 23, 24 και 25 μοίρες των ζωδίων του παρορμητικού σταυρού, Κριού, Καρκίνου, Ζυγού και Αιγόκερου.

            Τα άτομα που θα επηρεαστούν παρότι θα αισθάνονται ισχυρά, πρέπει να έχουν υπόψη τους πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν από τον κοινωνικό τους περίγυρο. Κρυμμένα πάθη και ανομολόγητες επιθυμίες μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια. Είναι μια περίοδος που χαρακτηρίζεται από εγχειρήσεις, ατυχήματα, φθορές και βιαιότητα. Σε αυτή τη φάση απαιτείται η συνδρομή των αγαπημένων προσώπων και ο διαμοιρασμός των ζητημάτων που μας απασχολεί είναι η πιο συνετή προσέγγιση. Κι αυτό γιατί, όσο και αν δυνατοί και αν νιώθουμε χρειαζόμαστε κάποιον, που να μπορεί να δει πιο πέρα, πιο μακριά και σε περισσότερο βάθος τι γίνεται και με την απέναντι όχθη. Συχνά κάτω από αυτή την πλανητική σχέση, οι μάχες δε γίνονται φανερά, αλλά ύπουλα, λόγω της υπόγειας φύσης του Πλούτωνα. Η επιλογή των ανθρώπων που θα έχουμε κοντά μας πρέπει να γίνει με αυστηρά κριτήρια. Μια απερίσκεπτη γνώμη τους , μπορεί να μας επηρεάσει δυσμενώς.

            Ένα άλλο θέμα που χρειάζεται την προσοχή μας είναι η έντονη εκδήλωση των σεξουαλικών παθών. Είναι μια εποχή όπου ο σαρκικός έρωτας παίρνει τη μορφή εκτόνωσης όλων των καταπιεσμένων επιθυμιών, συνεπώς γεγονότα και ειδήσεις σε αυτό το νοσηρό μοτίβο έκφρασης είναι αναμενόμενα να αναδειχθούν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο βίαιος αυθορμητισμός του Άρη μπορεί να εξωτερικευτεί με εκδηλώσεις ζήλιας, κτητικότητας, ξυλοδαρμού και διαστροφής του γενετήσιου ενστίκτου.

            Υπό την επιρροή αυτής της  δύσκολης διέλευσης θα μπορούσαμε να μετατρέψουμε την αρνητική δύναμη σε θετική, δημιουργική, διοχετεύοντας τη σωματική και ψυχική μας δυναμικότητα σε δραστηριότητες που μας προάγουν ως ανθρώπους, επενδύοντας για παράδειγμα τη ζωτικότητα μας  σε χειρωνακτικές εργασίες ή σε κάποιο άθλημα.

            Σε ένα γενέθλιο χάρτη η όψη αυτή καταδεικνύει ένα άτομο που όταν θυμώνει, αισθάνεται ματαίωση ή μπορεί να καταφεύγει στη σωματική βία, πράγμα που θα δημιουργήσει χάος στις διαπροσωπικές  του σχέσεις. Θέματα ελέγχου στα σεξουαλικά και υλικά ζητήματα μπορεί να τραβάνε πολύ από την προσοχή του ατόμου για αυτό χρειάζονται προσεκτική εξέταση. Η σεξουαλική του συμπεριφορά χρειάζεται κατάλληλες συναισθηματικές διεξόδους και θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί από τα δημιουργικά του ένστικτα. Μπορεί να είναι άτομο με μεγάλη επιρροή στον περίγυρο του.

            Κοσμοβιολογικά και σύμφωνα με τον Reinhold Ebertin, o άξονας Άρη-Πλούτωνα ως γενική ιδιότητα και αντιστοιχία περιγράφεται ως υπεράνθρωπη δύναμη και εκφράζεται μάλλον με σκληρό τρόπο ως βία, σκληρότητα και κτηνωδία ή την επέμβαση μιας ανωτέρας δύναμης. Ως ψυχολογική ερμηνεία με θετική μορφή την ικανότητα του ατόμου να επιδεικνύει εξαιρετική δύναμη και σθένος και μεγάλη αυτοπεποίθηση, η ικανότητα και εμμονή να εργάζεται ασταμάτητα. Με αρνητική μορφή εκφράζεται με την πραγματοποίηση των σκοπών κάποιου με τρόπους σκληρούς ή άσπλαχνους για τους άλλους. Κοινωνιολογικά αντιστοιχεί με τους εργαζόμενους που εργάζονται υπερωρίες ή πέραν του κανονικού, μεγάλους αθλητές, υψηλά άτομα και ανάπηρους πολέμου. Ως εκδήλωση γεγονότων με θετική μορφή εκφράζεται η πραγματοποίηση της επιτυχίας μέσω υπερβολικής προσπάθειας, ενώ ως εκδήλωση γεγονότων με αρνητική μορφή εκδηλώνεται ως η τάση κάποιου να ενεργεί με ένα βάρβαρο, σκληρό ή απάνθρωπο τρόπο και συμπεριφορά, η ατυχία να υποστεί βίαιες επιθέσεις, τραυματισμός.

            Πρέπει φυσικά σε αυτό το σημείο να αναφερθεί ότι οι παραπάνω ερμηνείες διατυπώθηκαν από ένα άνθρωπο ο οποίος γεννήθηκε και μελέτησε σε βάθος την αστρολογία την πρώτη πεντηκονταετία του 20ου αιώνα και βίωσε δύο παγκόσμιους πολέμους ερμηνεύοντας  τα γεγονότα με ιδιαίτερη αρνητική και μελαγχολική χροιά και ύψος.

            Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι διελεύσεις όσο και αν μας επηρεάζουν, είναι παροδικές και όπως ο χρόνος στην καθημερινή ζωή , έτσι και αυτές έρχονται και φεύγουν. Η μελέτη τους παρόλα αυτά μας βοηθά να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι στις δυσχέρειες και περισσότερο παραγωγικοί σε ευνοϊκές όψεις….

Αρέσει σε %d bloggers: