ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Άρης στον Σκορπιό: Η αρχέγονη δύναμη

Άρης στον Σκορπιό: Η αρχέγονη δύναμη

Απο την Καλλιόπη Τσικνάκη

Έρχεται για να μας ξυπνήσει, να μας θυμίσει, να μας αναγεννήσει. Στις 30 Οκτωβρίου ο Άρης βρίσκεται στο δικό του του σπίτι, στην παραδοσιακή του κυβέρνηση, δυνατός και ατρόμητος στον Σκορπιό. Το μυστηριώδες και μαγνητικό ζώδιο που δεν επιδέχεται μέτρο και κανόνες προκειμένου να πάρει αυτό που θέλει. Τα σαρώνει όλα αυτός ο Άρης με τη δύναμη ενός πολεμιστή, που του αρέσουν τα σπαθιά και τα μαχαίρια, που δεν δείχνει έλεος στη μάχη, αλλά ούτε και στον έρωτα.  Μυρίζει θάνατο και φοράει μαύρα ρούχα. Μοιάζει με στρατιωτικό που λαμβάνει την τιμή να μας αναφέρει ότι πρέπει να σκοτώσουμε ότι παλιό μας κρατάει πίσω και να ξαναγεννηθούμε, προσκλητήριο για ένα βάφτισμα στο νερό της ζωής. Θα μείνει στο σκορπιό μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου και μαζί με το βασικό μας ένστικτο θα ξυπνήσει και αψιμαχίες, ίντριγκες και κρυφές επιθυμίες. Η βία και η σκληρότητα, η ζήλια και η κτητικότητα, οι οικονομικές ανατροπές και η τραπεζική ευμάρεια μπορούν να συνδεθούν με  αυτόν τον  Άρη του σταθερού σταυρού, που σε κάθε μοίρα του θα φέρνει γεγονότα σε λέοντες, ταύρους και υδροχόους αλλά και σε σκορπιούς βέβαια. Πιο δύσκολα για όσους έχουν πλανήτες  στις 6-8 και 11-13 σταθερών μιας και εκεί βρίσκονται ο Κρόνος και ο Ουρανός και σχηματίζουν δύσκολες όψεις με τον Άρη. Τα ζώδια του νερού, ιχθύες και καρκίνοι ευνοούνται, καθώς  και οι ίδιοι οι σκορπιοί, οι οποίοι παρ’ ότι θα βιώσουν κρίσεις θα έχουν όλη αυτή τη δυναμική του υδάτινου Άρη προς όφελος τους.

Οι πιο σημαντικές όψεις και ημερομηνίες

Όλες οι όψεις μας επηρεάζουν λίγες μέρες πριν και μετά τις κρίσιμες ημερομηνίες.

Στις 10 Νοεμβρίου ο Άρης θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Κρόνο, στην 7η μοίρα των σταθερών. Μια δύσκολη συνάντηση, μια και μιλάμε για τους δυο παραδοσιακούς κακεργέτες του ζωδιακού, οι οποίοι μάλιστα θα βρίσκονται στην κυβέρνηση τους, ρωμαλέοι και ανελέητοι. Είναι μια όψη αντίδρασης, όξυνσης, έντασης, κουράγιου, δύναμης αλλά και θανάτου. Οι προκλήσεις της ημέρας θα είναι καλό να αντιμετωπιστούν με μέτρο και με αντοχή.

Την ίδια μέρα ο Άρης θα συναντήσει τον Ερμή, και σε συνδυασμό με το τετράγωνο του Κρόνου μπορεί να δώσει ατυχήματα. Πολλά νεύρα, τσουχτερός λόγος, σκληρές ανακοινώσεις από την εξουσία, εντάσεις και καυγάδες αλλά και επιχειρηματικά βήματα μετά από προσεκτική δράση και σκέψη.

Στις 17 Νοεμβρίου, ημέρα του εορτασμού του Πολυτεχνείου, μια μέρα σύμβολο αντίστασης και αντίδρασης σε κάθε μορφή εξουσίας ο Άρης συναντά τον Ουρανό, στην 12η μοίρα των σταθερών,  είναι μια μικρή ειρωνεία του σύμπαντος, μια παράξενη συγχρονικότητα, μιας και ο επαναστάτης Ουρανός θα συναντήσει τον μπουρλοτιέρη Άρη με όψη αντίθεσης. Δύσκολη μέρα, με έντονη την τάση ατυχημάτων, αντιπαραθέσεων, διαμαρτυρίας και πόλωσης. Και επίσης αναπάντεχων, βίαιων ή σοκαριστικών γεγονότων. Με τον Ουρανό να είναι στον Ταύρο μπορούμε σχεδόν με βεβαιότητα να πούμε ότι θα έχουμε και εξελίξεις σε θέματα οικονομίας και στο τραπεζικό κατεστημένο. Καλό είναι να μη βιάζεστε σε ότι κι αν κάνετε.

Στις 21 Νοεμβρίου ο Άρης συναντά την Αφροδίτη σε εξάγωνο, στη 14η μοίρα των σταθερών και παρορμητικών, ευνοϊκή μέρα για αγάπη, για έρωτα, για επιχειρηματικά ανοίγματα. Μια μέρα που οι κάνουλες του σύμπαντος θα βρέχουν αγάπη, αφθονία, πάθος. Πάρτε πρωτοβουλίες.

Στις 29 Νοεμβρίου ο Άρης τριγωνίζει τον Ποσειδώνα, εδώ πλέον έχουμε τους καταρράκτες του ουρανού,  νερό με νερό, στην 20η μοίρα, έχουμε σταθερό και μεταβλητό σταυρό και τα πάντα μπορούν να αλλάξουν με ενθουσιασμό, με όραμα για κάτι καλύτερο και πιο όμορφο, με έρωτα και με αγάπη. Μέρα έμπνευσης και δημιουργίας.

Στις 6 Δεκεμβρίου ακόμη ένα εξάγωνο με το ζώδιο του Αιγόκερου, στην 25η μοίρα σταθερών παρορμητικών, συνάντηση με τον Πλούτωνα, μοντέρνος και παλιός κυβερνήτης του Σκορπιού συναντώνται και κοιτάζονται με συμπάθεια, συνωμοτούν για μας. Όταν η δύναμη συναντά τη δύναμη  όλα μπορούν να συμβούν. Στην οικονομία, στον έρωτα, στη ζωή. Μέρα κατάκτησης στόχων και συντρόφων. Αδράξτε την ευκαιρία, θα είναι μια συναρπαστική μέρα, να τη ζήσετε με πάθος.

Στις 8 Δεκεμβρίου ο Άρης τετραγωνίζει το Δία. Η ενέργεια και η αφθονία σε αρχετυπική μορφή, όταν συγκρούονται γίνονται μικρά και μεγάλα bang, εκρήξεις, αλλά είναι και  η σπορά και η γέννηση, μέρα που μπορείτε να θερίσετε τους καρπούς των κόπων σας ή να σπαταλήσετε τη δύναμη σας σε ανούσιους καυγάδες και σε ίντριγκες.

Προβλέψεις για τα 12 ζώδια

ΚΡΙΟΣ: Είναι και δικό σας κυβερνήτης ο Άρης και δεν θα αποφύγετε τα πάθη και τους έρωτες κατά τη διάρκεια της διέλευσης. Το ανικανοποίητο που σας διακατέχει θα βγει στην επιφάνεια, αυτός ο εσωστρεφής κυβερνήτης θα έρθει σε κόντρα με όλη την εξωστρέφεια και την ανυπομονησία σας, για αυτό αφεθείτε να νιώσετε πιο βαθιά, και ζήστε πιο αληθινά και πιο ουσιαστικά αυτήν την περίοδο που θα σας μεταμορφώσει. Μην παρασύρεστε στα οικονομικά σας και μη βιάζεστε. Ίσως είναι καιρός να μάθετε και σεις κάτι να κρύβετε, κάτι να προφυλάσσετε, και κάπου να βάζετε φρένο.

ΤΑΥΡΟΣ: Εσείς πολεμάτε με τριαντάφυλλα, αλλά αυτός ο Άρης δεν αστειεύεται, ρίχνει αληθινά πυρά. Αντλήστε δύναμη από τη χαρά και την ομορφιά της δικής σας κυβερνήτριας, της Αφροδίτης, ώστε να μην σας αφήσει γυμνούς στο τέλος της διέλευσης. Το σίγουρο είναι ότι θα βιώσετε συναισθηματικές και οικονομικές κρίσεις,  αλλά θα νιώθετε πιο ζωντανοί και πιο δυνατοί. Έρχονται πάθη και νέοι έρωτες. Ο παθιάρης Άρης θα σας ξεβολέψει, δεν γίνεται αλλιώς, κάτι θα πρέπει να πεθάνει από όλα αυτά που κουβαλάτε και σας κάνουν να νιώθετε ψεύτικα ασφαλείς,  αρκεστείτε στο να το ζήσετε, με όπλο την ταυρίσια υπομονή σας και τη γλύκα σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Είναι πιο πιθανό να ασχοληθείτε με τα επαγγελματικά σας πιο ζεστά αυτήν την περίοδο, όχι ότι δεν θα προκύψουν και ερωτικά ζητήματα αλλά η καθημερινότητα και οι υποχρεώσεις θα έχουν το προβάδισμα. Επειδή είναι όμως και πονηρός αυτός ο Άρης, μπορεί να σας τυλίξουν «σε μια κόλλα χαρτί» χωρίς να το καταλάβετε, με άλλα λόγια όσο «γάτες» και αν νιώθετε έχετε δρόμο ακόμη για βρείτε και σεις την αλήθεια σας, το μάθημα σας θα πρέπει να το μάθετε από την αρχή. Στο μεταξύ να είστε προσεκτικοί και να μην παρασύρεστε σε υπερ-αναλύσεις και σε υπερ-φροντίδες των άλλων, κοιτάξτε πιο πολύ τον εαυτό σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Ερωτικό και καλοδεχούμενο και στα οικονομικά σας αυτό το διάστημα, ευεργετικό ύδωρ ενέργειας και ζωντάνιας. Είναι μια καλή περίοδος για να δημιουργήσετε, να ζήσετε πιο παθιασμένα και να συμβουλευτείτε την εσωτερική φωνή και το ένστικτο σας. Βαθιά, πιο βαθιά θα λέει αυτός ο Άρης και σεις όλο και θα ηδονίζεστε και θα ρουφάτε με περισσότερη λαχτάρα ότι σας κάνει να νιώθετε όμορφοι, σημαντικοί, δυνατοί και ασφαλείς. Εξετάστε τα οικονομικά σας και παγιώστε θέματα που σας ωφελούν ενώ αποβάλλετε ότι σας ρουφάει πόρους και σας εξαντλεί, οικονομικά, ηθικά αλλά και προσωπικά.

ΛΕΩΝ: Ένα τετράγωνο Άρη δεν είναι ποτέ εύκολο, προσέξτε την υγεία σας, την οικογένεια σας, τους πόρους σας και την εργασία σας ακόμη. Η δυναμική ενός τετραγώνου είναι ότι μας καλεί να πάρουμε αποφάσεις και σεις σαν ηγέτης που είστε ξέρετε ότι κάποιες αποφάσεις πονάνε, δεν γίνεται διαφορετικά, διαλέξτε, αλλά αυτήν την φορά διαλέξτε αυτό που πραγματικά θέλετε, αυτό που πραγματικά σας φωτίζει και σας κάνει να λάμπετε. Συγκρατήστε τον ενθουσιασμό σας και μείνετε πιο πολύ στο σπίτι σας, στον εαυτό σας, δείτε το εσωτερικό σας παιδί.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Εσείς δεν παύετε να σχεδιάζετε και να βάζετε σε πράξη τα σχέδια σας με μεθοδικότητα αλλά και με μεγαλύτερη δυναμική αυτήν την φορά μιας και ο Άρης κινητοποιεί την κρυμμένη προσεκτικά φιλοδοξία σας. Δεν είναι καιρός για ταπεινοφροσύνες, είναι εποχή για να κάνετε σταθερά  βήματα μπροστά, οπλισμένοι με κουράγιο και θέληση. Είναι καλή περίοδος για να βάλετε σε εφαρμογή τα σχέδια σας, για να «κινήσετε» λίγο την αύρα σας, για να δείτε νέα πρόσωπα και να ζήσετε νέες καταστάσεις, όπως αυτές που ονειρευόσαστε.

ΖΥΓΟΣ: Ασυναίσθητα, αυτό ο Άρης μπορεί να τορπιλίσει προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις και να επηρεάσει και τα οικονομικά σας αλλά και οτιδήποτε αξίζει για σας. Είναι ένα διάστημα που πρέπει να κρατήσετε χαμηλούς τόνους,  γιατί οι καταστάσεις θα σας αποκαλύπτονται έμμεσα και ψιθυριστά, μην σπαταλάτε ενέργεια και πόρους για να νιώστε καλύτερα εσείς ή και αυτοί που αγαπάτε, είναι μια πιο εσωστρεφής περίοδος και θα πρέπει να διατηρήσετε τα κεκτημένα σας και την αξιοπρέπεια σας. Είναι ένας Άρης που θα σας θυμίσει τι θα πει αυτοσεβασμός και όρια.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Για σας είναι μια δυναμική και έντονη περίοδος, γεμάτη ενέργεια, θα ευεργετηθείτε από τον Άρη αν δείξετε αυτοσυγκράτηση, έλεγχο στον εαυτό σας και όχι στους άλλους, αν αποφύγετε τα μακάβρια παιχνίδια με το ασυνείδητο το δικό σας και των γύρω σας και αν βάλετε στόχο. Όλα μπορείτε να τα καταφέρετε.  Αυτό που πραγματικά θέλετε γιατί ακόμη και σε σας , το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου σας δεν σας είναι πάντα φανερό.  Βουτιά στα βαθιά, προσοχή σε εκρήξεις θυμού, ζήλιας, κτητικότητας και σε μετακινήσεις. Έλκετε και μαγνητίζετε, είστε οι κατακτητές της ζωής και του έρωτα, είναι η δική σας εποχή τώρα.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Ο εξωστρεφής και αισιόδοξος εαυτός σας συρρικνώνεται λιγάκι αυτό το διάστημα, τραβάτε τις κουρτίνες, κλείνεστε στον εαυτό σας  και επικεντρώνεστε στα πιο υψηλά σας ιδανικά, στους πιο ευγενικού σας στόχους. Δεν είναι εποχή για να τολμήσετε, μπορείτε όμως να κάνετε έναν απολογισμό και να δείτε τις πραγματικές σας ανάγκες και την πιο βαθιά σας δύναμη. Ονειρευτείτε, ταξιδέψτε στη φύση, και ζήστε πιο ήρεμα. Θα έρθει η έκλειψη στις 4 Δεκεμβρίου για να σας ξεσηκώσει και πάλι και να βάλετε μπρος τις μηχανές και να υλοποιήσετε τα σχέδια σας, γι’ αυτό μαζέψτε δυνάμεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ: Ευεργετική και για σας η διέλευση του Άρη, τρέφει ότι επιθυμείτε, ζωογονεί κάθε επιθυμία σας. Είναι αυτό το άγγιγμα ψυχής που χρειάζεστε για να ξεφύγετε λίγο από τα καθήκοντα και το τι γνώμη θα σχηματίζουν οι άλλοι για σας. Λίμπιντο, επιχειρηματικά ανοίγματα, εργασία, επικοινωνιακή δικτύωση, ευνοούνται αυτό το διάστημα. Ο Άρης θα ποτίσει όσους έχουν αφυδατωθεί συναισθηματικά και έρωτες και γνωριμίες θα έρθουν στο προσκήνιο, ίσως κάποιες στιγμές να νιώσετε και λίγη μελαγχολία επειδή θα δείτε και σεις κομμάτια από τον κρυμμένο σας εαυτό.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Είναι οι επαγγελματικές προκλήσεις και η κοινωνία η ίδια που τόσο αγαπάτε, αυτά που θα σας δυσκολέψουν αυτό το διάστημα. Νερό και αέρας όταν σμίγουν φτιάχνουν μπουρμπουλήθρες, γι’ αυτό μην κάνετε γαργάρα τα συναισθήματα σας και εμπιστευτείτε το ένστικτο σας. Φιλόδοξα σχέδια και φιλόδοξες αποφάσεις είναι στο προσκήνιο, χρειάζεται προσοχή και έλεγχος σε ότι κι αν κάνετε. Δεν θα αποφύγετε μια παθιασμένη σχέση όσο κι αν δεν σας αρέσουν τα δυνατά πάθη, ερωτευτείτε, ομορφύνετε και τραβήξτε μπροστά, σε ότι πρωτοποριακό θέλετε να κάνετε.

ΙΧΘΥΣ: Άσπρα πανιά μεσοπέλαγα, ταξίδια από σύννεφο σε σύννεφο, η ουράνια προφητεία, όλα σας έρχονται μαζί με έναν ωραίο ιδανικό έρωτα. Βάλτε μανταλάκια στα όνειρα σας, βρείτε λιμάνι για τη βάρκα σας για να μην σας παρασύρει το ρεύμα και τραβήξτε γιαλό- γιαλό προς αυτό που επιθυμείτε. Είναι δυνατός ο Άρης και σας βλέπει με καλό μάτι, τριγωνίζει τον ήλιο σας και σας γεννά επιθυμίες για κάτι μεγαλειώδες. Το σύμπαν σας φέρεται ευγενικά και με ευκολία κατορθώνετε τους στόχους σας. Δεχτείτε τα δώρα σας και σύντομα θα καταφέρετε να γειώσετε ότι θέλετε να κάνετε.

Αρέσει σε %d bloggers: