ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Νέα Σελήνη Νοεμβρίου 2021: Σκληρό ροκ για γερά νεύρα!

Νέα Σελήνη Νοεμβρίου 2021: Σκληρό ροκ για γερά νεύρα!

Από την Βίρνα Κουτράκου

Η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου θα γίνει στις 4 του μηνός, στις 11.14 το βράδυ στην 12ο σκορπιού κ για την Ελλάδα θα έχει ωροσκόπο στην 8ο Λέοντα:

Το ζώδιο του Σκορπιού είναι σταθερό, εσωστρεφές, φλεγματικό (δλδ υγρό κ κρύο), ενώ σχετίζεται με τα νερά των ποταμών, των ερήμων, του υπεδάφους, κ των υπονόμων: με όλα δλδ τα υγρά που βρίσκονται σε βάθος κ είναι κρυμμένα. Αρχετυπικά σχετίζεται με την ένταση, το πάθος, την αντοχή, την αυξημένη αίσθηση σκοπού κ την προσήλωση, την εμμονή, την αποφασιστικότητα, την διορατικότητα, την κριτική ικανότητα, το βαθύ συναίσθημα κ την ανεπτυγμένη φαντασία, με την μετάλλαξη, με τα κρυμμένα βάθη. Επίσης όμως και με την αινιγματικότητα, τον φόβο, τη ζήλεια, την καχυποψία, την μνησικακία, την αδιαλλαξία κ τις ακρότητες: γενικά, μπορούμε να πούμε ότι οι διάφορες κρίσεις που περνάει τον κάνουν να ακροβατεί ανάμεσα στη ζωή κ το θάνατο, να μπορεί να ανέλθει σε δυσθεώρητα ύψη, αλλά κ να κατέλθει σε αμέτρητα βάθη. Η Νέα Σελήνη του Σκορπιού δεν μπορεί παρά να εμφορείται από όλες αυτές τις ιδιότητες! Ας την δούμε όμως αναλυτικά:

Η Ν.Σ. για την Ελλάδα γίνεται στον 4ο οίκο που στην εγκόσμια αστρολογία σχετίζεται με το σπίτι, την οικογένεια, τις συνθήκες διαβίωσης, την ακίνητη περιουσία, αλλά κ με τα καιρικά φαινόμενα, ως επίσης κ με τις σοδειές, τα αγροτικά κ κτηνοτροφικά προΐοντα. Βρίσκεται στην κυβέρνηση κ την τριπλότητα του Άρη, ο οποίος αισθάνεται πανίσχυρος έχοντας πια μπει στον Σκορπιό (κ σε δική του τριπλότητα, όρια κ πρόσωπο), σε όρια Ερμή κ σε πρόσωπο του Ηλίου.

Αν ανιχνεύσουμε την κίνηση της Σελήνης (η οποία στο ζώδιο του Σκορπιού είναι σε πτώση καθώς το περιβάλλον δεν της ταιριάζει), πριν την συνάντησή της με τον Ήλιο θα δούμε ότι έρχεται από σύνοδο με τον Άρη, την οποία σχημάτισε το πρωί της ίδιας μέρας κ στην συνέχεια, πήγε σε τετράγωνο με τον Κρόνο, μεταφέροντας του την Άρεια ενέργεια κ προϊδεάζοντας τον για το τετράγωνο που θα ακολουθήσει σε λίγες μέρες. Στη  συνέχεια αυτό το αμάλγαμα της Άρειας κ Κρόνιας ενέργειας το μετέφερε στον Ήλιο που ερχόταν κ αυτός από τετράγωνο με τον Κρόνο, ενώ κ τα δύο Φώτα έχουν να αντιμετωπίσουν την αντίθεση ιδιομοιρίας με τον Ουρανό από τον Ταύρο, μια όψη η οποία θα γίνει ακριβής λίγα λεπτά μετά. Επιπλέον, τα 2 Φώτα βρίσκονται πάνω σε 2 απλανείς, τον Acrux (φύσης Δία) κ τονAlphecca (φύσης Ερμή κ Άρη), κ στο 18ο σεληνιακό μέγαρο, στην «καρδιά του σκορπιού», σε κυβέρνηση Ερμή, άρα αυτοί  οι πλανήτες αναβαθμίζονται στον χάρτη. Εν ολίγοις, καλούμαστε να αποκρυπτογραφήσουμε κ να βιώσουμε την καθόλου ειρηνική συνύπαρξη κ σύζευξη των ενεργειών του Άρη, του Κρόνου κ του Ουρανού που χαρακτηρίζουν αυτήν την Νέα Σελήνη.

Επιπλέον, ο κυβερνήτης ορίων της ΝΣ την επόμενη κιόλας μέρα αλλάζει ζώδιο κ μπαίνει κ αυτός στον σκορπιό, ενώ η Αφροδίτη εγκαταλείπει το χαρούμενο περιβάλλον του Τοξότη για να μπει στον σοβαρό Αιγόκερω όπου θα μείνει μέχρι κ τις 6/3/2022 δεδομένης της αναδρομής που θα κάνει εκεί. Το μόνον καλό αυτής της υπόθεσης είναι το εξάγωνο που θα σχηματίσει ο Ερμής με την Αφροδίτη, η μόνη θετική διέξοδος που θα έχουμε για το προσεχές δεκαπενθήμερο. Βεβαίως, με το πέρασμα και του Ερμή στα σταθερά, θα έχουμε σύνολο 6 πλανήτες στον σταθερό σταυρό, πράγμα που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

 Για να δούμε όμως τι επιπλέον στοιχεία έχει να μας δώσει ο δωδεκατημοριακός χάρτης, πριν περάσουμε στην ανάλυση αυτού του καινούργιου φεγγαριού:

Βλέπουμε την δωδεκατημοριακή Ν.Σ. να έχει μεταφερθεί στο άλλο ζώδιο του Άρη, στον Κριό, στον 9ο οίκο (εξωτερικό, μακρινά ταξίδια, θρησκεία, φιλοσοφία, ανώτατη εκπαίδευση), ενώ στον 4ο οίκο έχει μεταφερθεί ο ωροσκόπος, συνδέοντας ακόμα περισσότερο τα θέματα του εσωτερικού με το εξωτερικό.Ο 12μοριακός Άρης βάλλει το Ζενίθ, ενώ πάνω στο Μεσουράνημα του πρωταρχικού χάρτη βρίσκεται σε ιδιομοιρία ο 12μοριακός Κρόνος.

Ας αποκρυπτογραφήσουμε τώρα αυτό που μας λένε οι χάρτες:

Ο Ήλιος κ η Σελήνη καλούνται να φωτίσουν τα βάθη της αβύσσου, της προσωπικής μας κ της κοσμικής, για να αντιληφθούμε ποια είναι τα κρυμμένα εμπόδια κ να καταφέρουμε να τα προσπεράσουμε. Πάντα αυτές οι διαδικασίες «αυτοανακάλυψης» μάς αφήνουν  τρωτούς κ εκτεθειμένους. Αισθανόμαστε τις ενέργειες, σαν να είναι κάτω από την επιφάνεια του νερού, αλλά μόλις πάμε να τις ακουμπήσουμε κ να αντλήσουμε από αυτές, αντιμετωπίζουμε απροσδόκητες καταστάσεις,εξελίξεις που δεν τις περιμέναμε, μια γενική αποδιοργάνωση στην οποία προσπαθούμε αλλά δεν καταφέρνουμε να βάλουμε τάξη!

Ο Άρης στον Σκορπιό, πανίσχυρος, μοιάζει με έναν άνθρωπο ο θυμός του οποίου σιγοβράζει, είναι κ αυτός ακριβώς κάτω από την επιφάνεια κ χρειάζεται μόνον ένα ερέθισμα για να ξεσπάσει. Παράλληλα όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Άρης είναι ακόμα κάτω από τις ακτίνες του Ηλίου, ύπαυγος, οπότε δεν μπορούμε να δούμε τα κίνητρά του, ούτε τις αιτίες του θυμού του που θα μας αποκαλυφθούν μόλις ο Άρης βγει κάτω από τις ακτίνες κ γίνει επιφαίνων, οπότε θα μπορούμε πια να τον δούμε καθαρά στον ουρανό (μετά τις 20/11). Πηγαίνει να συναντήσει τον Κρόνο με τετράγωνο, (όψη που θα κλείσει στις 10/11), τον «νομοθέτη», τον πλανήτη που βάζει τα όρια κ την τάξη, επίσης πανίσχυρο στην κατοικία του κ στην τριπλότητα του. Ο Άρης όμως εδώ, είναι σε ανώτερο τετράγωνο προς τον Κρόνο, οπότε μπορεί να τον υποσκάψει. Την εξίσωση συμπληρώνει, ή πιο σωστά δυναμιτίζει, ο Ουρανός από τον Ταύρο, που βλέπει με αντίθεση τον Άρη (όψη που θα κλείσει στις 17/11) κ με τετράγωνο τον Κρόνο ( όψη που θα κλείσει την παραμονή των Χριστουγέννων).  Αν θυμηθούμε ένα από τα πολλά περιστατικά που συνέβησαν την τελευταία φορά που οι 3 αυτοί πλανήτες συναντήθηκαν με σκληρές όψεις, θα πάμε στον περασμένο Ιούλιο, στη αρχή του, με την υποθαλάσσια φωτιά λόγω καταστροφής αγωγού φυσικού αερίου στον κόλπο του Μεξικού. Κρατείστε αυτήν την εικόνα!

Μέχρι στιγμής λοιπόν βλέπουμε μία ΝΣ η οποία μας μιλάει για ανάγκη να καθαρίσουμε όλα αυτά που έχουμε μαζέψει μέσα μας (κ όχι μόνον). Η διαδικασία αυτή θα είναι μακρά κ επίπονη, θα χαρακτηρίζεται από πάρα πολύ πείσμα κ καθόλου ελαστικότητα ή ενδοτικότητα, θα απαιτήσει μεγάλη προσπάθεια (τετράγωνο Άρη/Κρόνου) κ θα πιέσουμε τον εαυτό μας για να την ολοκληρώσουμε. Πριν την ολοκληρώσουμε όμως, θα περάσουμε μέσα από ανατρεπτικές κ χαοτικές καταστάσεις (Ουρανός), οι οποίες κυριολεκτικά θα μας φτάσουν στα όρια μας, εξαντλώντας κ την υπομονή μας, αλλά  κ αρκετούς από τους πόρους μας.

Κ επειδή τα πράγματα δεν ήταν ήδη αρκετά δύσκολα, ή επειδή το Σύμπαν αρέσκεται να μας «τρολλάρει», στον χάρτη της Ν.Σ. ενεργοποιούνται κ κάποια δύσκολα μεσοδιαστήματα:

Ο Ωροσκόπος (για την Ελλάδα) βάλλεται με αντίθεση από τον Κρόνο (πράγμα που δείχνει μεγάλη πίεση να έρχεται τόσο από συμμάχους όσο κ από φανερούς εχθρούς) κ αμφότεροι ενεργοποιούν τα μεσοδιαστήματα Άρη/Φώτων (δυσαρέσκεια, αγώνας, ταλαιπωρία, ακυρώσεις συμφωνιών) κ Άρη/Ουρανού (ταραχές, συγκρούσεις). Τις ίδιες πληροφορίες παίρνουμε κ από τις 12μοριακές όψεις, όπου οι Κρόνος κ Άρης πιέζουν ασφυκτικά τα μεσουρανήματα. Επιπλέον όμως βλέπουμε ότι κ ο Ποσειδώνας ενεργοποιεί  το μεσοδιάστημα του Άρη/Κρόνου που δείχνει εξασθένιση και θέματα υγείας. Αυτό, σε συνδυασμό με τα προηγούμενα, μάς προϊδεάζει για κάποια επιπλέον μέτρα που θα ληφθούν, που όμως θα είναι σπασμωδικά κ αναποτελεσματικά.

Σε προσωπικούς χάρτες τώρα, περισσότερο θα την αισθανθούν εκείνοι που έχουν σταθερό ωροσκόπο (Ταύρο, Λέοντα, Σκορπιό, Υδροχόο), δεδομένου ότι πέφτει σε κέντρο του χάρτη τους, καθώς κ όσοι έχουν Ωροσκόπο, μεσουράνημα, Φώτα, Ερμή, Αφροδίτη ή Άρη από την 10η μέχρι κ την 15η μοίρα των σταθερών, αλλά κ από την 6η έως την 8η μοίρα σταθερών. Οι υπόλοιποι δείτε σε ποιον οίκο πέφτει αυτή η Ν.Σ κ αντίστοιχα θα καταλάβετε τι θέματα θα σας κινητοποιήσει. Η Ν. Σ αυτή θα είναι βοηθητική για τους Καρκίνους κ τους Ιχθύες, ενώ κ οι Παρθένοι θα διευκολυνθούν στο να βάλουν τάξη!
Οι πιο δύσκολες ημερομηνίες σε κοσμικό επίπεδο είναι η 10/11 κ η 17/11, δεδομένου ότι εκτός από το κλείσιμο των όψεων εκείνες τις μέρες, θα έχουμε κ την Σελήνη στα σταθερά να ενεργοποιεί περισσότερο την κατάσταση.

Αρέσει σε %d bloggers: