ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ο μικρός Σκορπιός

Από τη Ράνια Μαρκέλλη

Ο μικρός Σκορπιός

  • 💠Γενέθλια: 23 Οκτωβρίου-22 Νοεμβρίου
  • 💠Στοιχείο: Νερό
  • 💠Ποιότητα: Σταθερό Ζώδιο
  • 🎠Κυβερνήτης Πλανήτης: Πλούτωνας (Άρης)
  • 🎨Χρώματα:  Φωτεινό κόκκινο, πορτοκαλί, μωβ, βυσσινί.

Το παιδί Σκορπιός είναι ένα παιδί με πλούσιο συναισθηματικό κόσμο που ξεχωρίζει για τη σωστή του κρίση, την ψυχραιμία και την οξυδέρκειά του. Είναι προικισμένο από τη φύση του με πολλά χαρίσματα, όπως η διαίσθηση, η φαντασία και η αναλυτική σκέψη. Ο μικρός Σκορπιός θα σε κοιτάξει κατάματα με ένα βλέμμα που είναι πολύ βαθύ και σχεδόν μαγνητίζει. Θέλει να έχει το προσωπικό του ημερολόγιο κλειδωμένο, να κρύβει την ιδιωτική του ζωή κάτι το οποίο δυσκολεύει τους γονείς του. Ο τρόπος επικοινωνίας του είναι δύσκολος καθώς κρύβει αυτά που νιώθει και οι γονείς θα πρέπει με υπομονή και ευελιξία να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του. Συναισθηματικά έχει την τάση να δένεται με αυτούς που αγαπάει και πληγώνεται όταν νιώσει συναισθηματική προσβολή ,ενώ δεν ξεχνάει όταν κάποιος το πειράξει ή του κάνει κακό.

Έχει κλίση στις θετικές επιστήμες και γοητεύεται από καθετί μυστηριώδες και ανεξερεύνητο και επικίνδυνο. Ο μικρός Σκορπιός χρειάζεται τη στήριξη των γονιών παρόλο που δείχνει αυτάρκεια, για να τον βοηθήσουν να βρει ένα σκοπό που να αξίζει να στρέψει εκεί την εσωτερική του δύναμη. Είναι ένα αρκετά περήφανο και πεισματάρικο πλάσμα, κάτι που μπορεί να δυσκολέψει τους γονείς καθώς αρνείται να υπακούει σε εντολές, ενώ έχει ένα επίμονο γιατί για όλα. Είναι εκ φύσεως κτητικό και ζηλιάρικο παιδί και έχει ανάγκη από πολύ αγάπη, στοργή και αποκλειστικότητα για να μεγαλώσει με τον καλύτερο τρόπο. Χρειάζεται την αγάπη και την υποστήριξή σας για να νιώθει ότι είστε πάντα εκεί όταν σας χρειάζεται . Θα πρέπει να το διδάξετε πώς να αγαπήσει και να αγαπηθεί και πως δεν είναι καλό να χρησιμοποιεί τη δύναμη του σε εκδίκηση και μνησικακία. Είναι ένα παιδί που θέλει να κερδίζει και επιδιώκει την κορυφή με μεθοδικότητα, στρατηγική και επιμονή όταν βάλει ένα στόχο.   

Οι κυβερνώντες πλανήτες του Σκορπιού είναι ο Πλούτωνας και ο Άρης. Ο συνδυασμός αυτός κάνει τα άτομα του Σκορπιού να είναι πολύ καλά συνδεδεμένα με τις δονήσεις των άλλων γύρω τους και να βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση. Ο Πλούτωνας είναι ένας αινιγματικός πλανήτης, σκοτεινός που  δείχνει το θάνατο με στόχο την αναγέννηση και τα σκοτεινά συναισθήματα που κρύβονται μέσα στην ψυχή. Στην πραγματικότητα ο Πλούτωνας, αν χρησιμοποιηθεί σοφά, μας βοηθά να βρούμε την εσωτερική μας δύναμη, να μας γεμίσει εμπειρίες και να χρησιμοποιήσουμε οτιδήποτε άχρηστο ή περιττό ως λίπασμα για να ξαναγεννηθεί με άλλη μορφή! Αν δεν χρησιμοποιηθεί η δύναμη σοφά και συνυπολογίζοντας την φύση του Άρη, μπορεί να οδηγηθεί μέσα από τα σκοτεινά ένστικτά του στον πόλεμο ή την καταστροφή . Οι ιδιότητες αυτές είναι συνυφασμένες με το ζώδιο του Σκορπιού και βοηθά να ξαναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες του, πολλές φορές με βίαιο τρόπο .Προσδίδει στους εκπροσώπους του έντονη διαίσθηση και την ικανότητα να θυμούνται τα πάντα για το ποιος και τι συμβαίνει γύρω τους, αναγνωρίζοντας έτσι με ευκολία τα κίνητρα των άλλων και τα χρησιμοποιούν κατάλληλα όταν χρειάζεται!

Σύμφωνα με τη Σχολή του Μονάχου του Debereiner, έχει έξαρση και βγάζει όλη την ισχύ του στο ζώδιο του Αιγόκερω, δυσκολεύεται να λειτουργήσει με όλη την ισχύ του όταν βρίσκεται σε φθορά στον Ταύρο και είναι εξασθενημένος στον Καρκίνο, ζώδιο της πτώσης του.

Ο Πλούτωνας στο Σκορπιό σχετίζεται με την αναζωογόνηση, τη μετάλλαξη, τη δύναμη, τις φοβίες, τον θάνατο και την αναγέννηση, την επίβλεψη, την ψυχοθεραπεία, τις περιβαλλοντικές αλλά και τις ατομικές μολύνσεις. Είναι ο κατεξοχήν πλανήτης που σχετίζεται με τα παιχνίδια εξουσίας, τη χειραγώγηση , τον εξαναγκασμό,  το κουράγιο, την αντοχή, αλλά και τα χαρισματικά άτομα με οξείες αισθήσεις και δύναμη χαρακτήρα.

Ο Πλούτωνας στον ανθρώπινο οργανισμό κυβερνάει το DNA , τα κύτταρα και τη γονιμοποίηση, σχετίζεται με την αναπαραγωγική ικανότητα, τα όργανα αναπαραγωγής, το παχύ έντερο καθώς επίσης και τους ιούς και τα βακτήρια. 

  • Επαγγελματική κλίση όταν μεγαλώσει: Οι περισσότεροι Σκορπιοί προτιμούν επαγγέλματα που συνδέονται με την έρευνα και την ανάλυση. Ονειρεμένες εργασίες για το Σκορπιό περιλαμβάνουν τον ερευνητή, μηχανικός, μυστικός πράκτορας, εγκληματολόγος, χειρουργός, παθολόγος,  ασφαλιστής, εφοριακός, ψυχίατρος, ψυχολόγος. 
  • Υγεία: Οι μικροί Σκορπιοί παρουσιάζουν ευαισθησία στα όργανα αναπαραγωγής,  γι’ αυτό πρέπει να φροντίζετε πολύ προσεκτικά την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής του μικρού σας και να το μάθετε να τη φροντίζει αργότερα και το ίδιο. Προβληματάκια μπορεί να παρουσιάσουν με κήλη και αιμορροΐδες. Είναι ανθεκτικά παιδιά και συνήθως έχουν καλές αναρρωτικές ικανότητες. 

Σκορπιός 1ου δεκαημέρου

🤰  Γεννήθηκε: 23 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου
Κυβερνήτης ζωδίου και δεκανού: Πλούτωνας
Μοίρες 1ο δεκαήμερο από 0°-09° 59

Το παιδί του πρώτου δεκαημέρου του Σκορπιού κυβερνάται διπλά  από τον πλανήτη Πλούτωνα και ξεχωρίζει για τον έντονο μαγνητισμό του, τη διεισδυτική του ματιά, την αστείρευτη επιμονή αλλά και το ανεξάντλητο πείσμα του! Το μικρό αυτό δυσκολεύεται να δεχθεί αλλαγές στη ζωή του και το χαρακτηρίζει η ένταση με την οποία λειτουργεί στα πάντα. Είναι ένα παιδί με βαθιά συναισθήματα, πολύ καλά κρυμμένα, περίπλοκα αλλά γνήσια. Χρειάζεται συναισθηματικούς δεσμούς αδιάρρηκτους, με συναισθηματικό βάθος για να νιώσει ασφαλές με τη διαρκή παρουσία σας δίπλα του. Ο Πλούτωνας του προσδίδει εντυπωσιακή δύναμη και διαμορφώνει ένα άφοβο μαχητή γεμάτο δύναμη και ενέργεια για να αντέχει, να ξεπερνά, δυσκολίες και προβλήματα. Η ισχυρή του θέληση συνοδεύεται με την δύναμη της επιθυμίας να εξερευνήσει το άγνωστο  και αυτό είναι ένα σημείο που θέλει προσοχή μεγαλώνοντας. Είναι ένα παιδί που η κοινωνικότητα δεν είναι το δυνατό του σημείο και του αρέσει η μοναξιά και συνήθως λειτουργεί περισσότερο μυστικά. Διαθέτει έμφυτη διορατικότητα, πείσμα και επιμονή ειδικά όταν πρόκειται να ολοκληρώσει ότι ξεκινά, δεν αναβάλλει εύκολα , ούτε παραιτείται. Το σημείο αυτό θέλει την προσοχή των γονιών γιατί δεν παραιτείται με τίποτα είτε για το καλό είτε για το κακό,  γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε δημιουργικό ή σε καταστροφικό αποτέλεσμα.. Η ουσιαστική σας απασχόληση στο κομμάτι αυτό και η διαπαιδαγώγηση σας μπορεί να δείξει το σωστό δρόμο. 

Διδάξτε του το σεβασμό στις ιδιαιτερότητες των άλλων και την αξία της συγχώρεσης! Μάθετέ του να εκλογικεύει τα σκοτεινά του συναισθήματα, να αποδέχεται και να συγχωρεί τα λάθη και τους ανθρώπους για να μπορέσει μεγαλώνοντας να εξισορροπήσει την εκδίκηση που κυλάει στο αίμα του. Προσπαθείτε να μην του δημιουργείτε ενοχές αλλά μέσα από το παιχνίδι και τη συζήτηση βοηθήστε το να ελευθερώσει τα συναισθήματα αυτά με δημιουργικό τρόπο, μέσα από την τέχνη, τη ζωγραφική, το θεατρικό παιχνίδι. 

 Η έμφυτη καχυποψία του το οδηγεί να μην εμπιστεύεται εύκολα καινούρια πρόσωπα για αυτό μάθετέ το  από νωρίς να συνδιαλέγεται με τους άλλους, προκαλέστε το να μοιράζεται τα πράγματα και τα συναισθήματά του με τους φίλους του. Το χάδι και η σφιχτή σας αγκαλιά το κάνουν να νοιώθει ασφάλεια και ικανοποίηση αλλά μην το καθησυχάζεται απόλυτα μέσα στη φωλιά σας γιατί η ανεξαρτητοποίηση του θα είναι δυσκολότερη. Δημιουργείστε ένα περιβάλλον χαράς γεμάτο με αγάπη και τρυφερότητας και στηρίξτε το να δείξει τις θετικές του ιδιότητες και το κοφτερό μυαλό του!

Σκορπιός 2ου δεκαημέρου

🤰  Γεννήθηκε: 2-11 Νοεμβρίου
➰ Κυβερνήτης ζωδίου και δεκανού: Πλούτωνας-Ποσειδώνας
➰ Μοίρες 2ο δεκαήμερο από 10°-19° 59

 

Το παιδί του δευτέρου δεκαήμερου του Σκορπιού δέχεται και τη επιρροή του ονειροπόλου Ποσειδώνα και δηλώνει ένα παιδί που προσαρμόζεται πιο εύκολα στις καταστάσεις και είναι πιο ευέλικτο. Έχει τρυφερή καρδιά και χρειάζεται προσεκτικό χειρισμό των συναισθημάτων του. Είναι σημαντικό για αυτό το παιδί να λάβει άνευ όρων αγάπη γιατί έτσι ενισχύεται η αυτοεκτίμηση του! Είναι υπομονετικό και ανεκτικό στις καταστάσεις ενώ οι αντιδράσεις του καλύπτονται με ένα πέπλο μυστηρίου και δεν μπορείς εύκολα να αντιληφθείς τα κίνητρά του. Η φύση του είναι πιο λεπτοφυής και καλλιτεχνική και απολαμβάνει να περνάει χρόνο με πολλές δραστηριότητες που εξιτάρουν την φαντασία του. Η τονισμένη διαίσθησή του και η ήρεμη δύναμη που κινείται μέσα του, το βοηθά να κατανοεί τους άλλους και να καταφέρνει να διατηρεί μια επαφή με την πραγματικότητα. Ο τρόπος όμως που αντιλαμβάνεται τον κόσμο περιέχει κάποια ασάφεια που μπορεί να το αποπροσανατολίζει από τους στόχους του και να επιμένει σε απόψεις που δεν στηρίζονται στη λογική. Είναι κυρίως ένα εσωστρεφή παιδί που συχνά απομονώνεται στο δωμάτιο του , αναζητά τη σιωπή  και βυθίζεται στις σκέψεις του, ή ταξιδεύει με τη φαντασία του και το πνεύμα του. Είναι σημαντικό να το βοηθήσετε να είναι γειωμένο παρέχοντας του τη δυνατότητα να συμμετέχει σε δραστηριότητες που μετουσιώνουν την έμπνευση του και τη φαντασία σε κάτι χειροπιαστό. 

Η δίψα του για να εκφράσει τα ταλέντα του και να νιώσει αποτελεσματικό θα φωτίσει με δημιουργικό τρόπο την εξωστρεφή πλευρά του και δίνοντάς του τα εφόδια να τα αναπτύξει, θα διαμορφώσει θετικά την αυτοπεποίθησή του και την συναισθηματική του ισορροπία. Η ευαισθησία του και η καλοσύνη του σε συνδυασμό με τη μεταβλητή πινελιά του χαρακτήρα του το κάνουν ευάλωτο σε τάσεις φυγής τη στιγμή ακριβώς που έχει ανάγκη την αγκαλιά και την ψυχική οικειότητα. Αυτή του η τάση πολλές φορές το οδηγεί να εγκλωβίζεται στα συναισθήματα του και να τα βιώνει σαν μια σοβαρή κρίση που το βάζει στη διαδικασία της αυτοτιμωρίας και της αυτολύπησης. Δυναμώσετε τα δυνατά του σημεία την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα και προτρέψτε το να εστιάσει σε ένα υγιή και καθαρό τρόπο ανάπτυξης στο εγώ του και της προσωπικής του αξίας. Αφιερώστε σημαντικό χρόνο στο μικρό σας να κάνετε δραστηριότητες μαζί ακόμα και μέσα σε περιόδους σιωπής απλά κρατώντας το τρυφερά και χαλαρά στην αγκαλιά σας για να το βοηθάτε να ανατροφοδοτείται ψυχικά και δείξτε του πόσο το αγαπάτε!

Σκορπιός 3ου δεκαημέρου

🤰  Γεννήθηκε: 12-22 Νοεμβρίου
➰ Κυβερνήτης ζωδίου και δεκανού: Πλούτωνας-Σελήνη
➰ Μοίρες 3ο δεκαήμερο από 20°-29° 59

 

Tο παιδί του τρίτου δεκαημέρου του Σκορπιού δέχεται την επιρροή της Σελήνης και οι δυο μαζί με τον Πλούτωνα δημιουργούν μια πολύ ιδιαίτερη προσωπικότητα που αγαπά απόλυτα και αναπτύσσει ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς με τα άτομα που το περιβάλλουν. Αναζητά την ασφάλεια και την προστασία της οικογένειας και επιζητεί το συνεχές ενδιαφέρον και την αποκλειστικότητα για να νιώθει ασφαλής. Οι διακυμάνσεις στην ψυχολογία του, ο δραματικός τρόπος που εκφράζει τα συναισθήματα του, η ζήλεια και ο ανταγωνισμός αποτελούν στοιχεία της προσωπικότητας του που θα σας προβληματίσουν. Ο συνδυασμός της Πλούτωνα- Σελήνης  διαμορφώνουν  ένα συναισθηματικό κόσμο που  εκφράζεται ταυτόχρονα τόσο με ατρόμητο και άλλο τόσο ευάλωτο τρόπο. Το παιδί Σκορπιός του τρίτου δεκαημέρου οδηγείται από τα συναισθήματα, κυριαρχείται από τη φαντασία και χρησιμοποιεί τη διαίσθησή του. Η παραμικρή αμφιβολία στον τρόπο που αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του το αποσυντονίζει και αισθάνεται μετέωρο. Η επιρροή της Σελήνης καθορίζει τη διάθεσή του η οποία επηρεάζεται από πολύ μεταβλητά και αστραπιαία πράγματα, ικανά να μεταμορφώσουν τη συμπεριφορά του και να δώσουν την εικόνα ενός πυρηνικού εργοστασίου που εκτινάχθηκε. Στη θετική εκδήλωση των συναισθημάτων του θα εκφράσει τρυφερότητα και ευαισθησία στην αρνητική εκδήλωση θα εκφραστεί με αυτοκαταστροφικές αντιδράσεις και υπάρχει έντονη τάση να πέφτει σε φάσεις βαθιάς εσωστρέφειας. Βοηθήστε το να καλλιεργήσει τη συναισθηματική του ισορροπία για να βιώνει ψυχική ηρεμία, για να έχει καλύτερη ζωή και να βελτιώσει την κοινωνική του δικτύωση και δημοφιλία που τόσο το ενδιαφέρει. 

Στην παιδική του ηλικία οτιδήποτε το έχει πληγώσει και απογοητεύσει αποτυπώνεται στον ευαίσθητο ψυχισμό του και καθορίζει αργότερα πως διαχειρίζεται τις συναισθηματικές κρίσεις και τα προβλήματα του. Στηρίξτε το και θωρακίσετε την ψυχή του με αγάπη , ειλικρίνεια, και ουσιαστική επικοινωνία για να αναπτύξει μια ομαλή βάση για την εξέλιξη του. Μέσα από την συζήτηση και την αγάπη σας, βοηθήστε να καταφέρει να κρατά τους φόβους και τις ανασφάλειές του υπό έλεγχο, βοηθήστε το να κατανοήσει σε στιγμές που νιώθει μεγάλη αδυναμία να παραμένει αντικειμενικό ακόμα και όταν νιώθει πως βρίσκεται σε ένα μη υποστηρικτικό περιβάλλον και να μην οδηγείται σε αυτόματη ανάφλεξη. Παρόλα αυτά η χαρακτηριστική του ιδιότητα να επιβιώνει στις δυσκολίες σε αυτό το δεκαήμερο βασίζεται στο ένστικτό του, την διαίσθηση και την ικανότητα του να παρατηρεί και να αφουγκράζεται τις προθέσεις και τις ανάγκες των άλλων. Αναπτύξετε μια ουσιαστική σχέση μαζί του που θα το βοηθήσει να εκφράσει αυτά που έχει μέσα στην καρδιά του, να αναπτυχθεί σχέση ασφάλειας και εμπιστοσύνης για να απελευθερωθεί και να κατανοήσει ακόμα και τη δική του αινιγματική ψυχή!

⭐⭐⭐⭐⭐⭐

https://asteroskonis.webnode.gr/

http://www.facebook.com/asteroskonis

http://www.facebook.com/rania.markelli

Αρέσει σε %d bloggers: