ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

H όψη του Μήνα: Άρης σε Σύνοδο με Ερμή και σε Τετράγωνο με Κρόνο

Η Όψη του μήνα

“Άρης σε Σύνοδο με Ερμή και σε Τετράγωνο με Κρόνο-Θυμός,Στρές και Δυσάρεστες Ειδήσεις”

από τον Γιάννη Σπαθά

            Πριν προχωρήσουμε και αναλύσουμε την πολύ δύσκολη όψη του μήνα, θα ήθελα να παραθέσουμε λίγες λέξεις πάνω στα γεγονότα που εξελίχθηκαν στις 22 Οκτωβρίου 2021 όπου και συνέβη η προηγούμενη όψη, που αναλύθηκε στο τελευταίο μου άρθρο, αναφορικά με το τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα. Η σοκαριστική δολοφονία ενός υπαλλήλου εγκατάστασης φυσικού αερίου από έναν ψυχοπαθή στην περιοχή της Κηφισιάς, ο θάνατος μιας πολύτεκνης μητέρας από τον 19χρονο γιο της και η περίεργη “εκτέλεση” μιας παραγωγού από τον διάσημο ηθοποιό Άλεκ Μπόλντγουιν από ένα περίστροφο που βρέθηκε “κατά λάθος” γεμάτο   είναι κάποια από τα πολύ άσχημα γεγονότα που εξελίχθηκαν εκείνες τις ημέρες και χαρακτηρίζονται από τον υπόγειο και εγκληματικό χαρακτήρα της εν λόγω όψης.

            Και σε αυτή την όψη που θα αναλυθεί για τον μήνα Νοέμβριο, πρωταγωνιστής και ενεργοποιητής  πλανήτης είναι ο Άρης που για αυτό τον μήνα θα διέρχεται από το ζώδιο του Σκορπιού. Αστρολογικά η  θέση αυτή ερμηνεύεται ως πολύ καλή για τον υπόψη πλανήτη, καθότι βρίσκεται σε ένα ζώδιο που δίνει μια πολύ έντονη δυναμική και ενέργεια καθώς σύμφωνα με την παραδοσιακή αστρολογία βρίσκεται σε “κυβέρνηση” (κατά την μοντέρνα-σύγχρονη αστρολογία κυβερνήτης του Σκορπιού είναι ο Πλούτωνας). Ο Άρης-Σκορπιός είναι δυνατός με αυτοπειθαρχία,αυτοδυναμία με έλλειψη όμως προσαρμοστικότητας, έντονη ζήλια και μυστικοπάθεια.

            Ο επόμενος πλανήτης που συμμετέχει καταλυτικά στην εν λόγω όψη είναι ο Ερμής. Στον Σκορπιό ο Ερμής, ο προσωπικός πλανήτης της επικοινωνίας, μεταμορφώνεται σε έναν επικριτικό, δύσπιστο και μερικές φορές και καχύποπτο, μυστικοπαθή χαρακτήρα. Σε αυτή την θέση οι άνθρωποι οχυρώνονται πίσω από τις απόψεις τους και είναι δύσκολο να αλλάξουν γνώμη. Αποφασιστικότητα χωρίς όρια και μια τάση να χρησιμοποιούμε τις αδυναμίες των άλλων προς δικό μας όφελος είναι άλλα δύο σημαντικά χαρακτηριστικά.

            Ο εξωτερικός πλανήτης της όψης είναι ο Κρόνος, πλέον ορθόδρομος, στο ζώδιο του Υδροχόου, σε μια ισχυρή θέση (κυβερνήτης  του ζωδίου του Υδροχόου, κατά την παραδοσιακή αστρολογία) με δημοκρατικά και δημιουργικά χαρακτηριστικά, φιλοδοξία, σκληρή δουλειά και αμεροληψία αλλά και εγωιστικό χαρακτήρα, αρνητικός στο να κάνει κάτι που δεν του αρέσει μπορεί να εκδηλώσει και διανοητική περηφάνια μαζί με απουσία ευγνωμοσύνης  και με την μοναχικότητα να πάνε μαζί παρέα. Η διέλευση του Κρόνου από το ζώδιο του Υδροχόου έχει χρωματίσει ανάλογα τα τελευταία χρόνια που διανύει η ανθρωπότητα.

            Το τετράγωνο Κρόνου με τον Άρη-Ερμή θα συμβεί στις 10 Νοεμβρίου 2021 με τον πρώτο στην 7η μοίρα του Υδροχόου και την σύνοδο των άλλων δύο εμπλεκομένων πλανητών στην 7η μοίρα του Σκορπιού. Κατά επέκταση την επιρροή θα βιώσουν τα άτομα που έχουν στον γενέθλιο χάρτη τους, Ωροσκόπο, Ήλιο, Σελήνη και προσωπικούς πλανήτες(Άρη,Ερμή,Αφροδίτη) στην 6η,7η και 8η μοίρα του Ταύρου, Λέων,Σκορπιού και Υδροχόου, δηλαδή σε αυτές τις μοίρες των ζωδίων του λεγόμενου σταθερού σταυρού.

            Ο Άρης σε σύνοδο με τον Ερμή, θα επηρεάσει τα παραπάνω άτομα με τρόπο που θα είναι δύσκολο να κυριαρχήσουν στα νεύρα τους κάνοντας τα επιρρεπή σε προστριβές με όσους συναλλάσσονται ακόμα και για ασήμαντες αφορμές. Αντιθέσεις και συγκρούσεις θα προκληθούν από μια ασυνείδητη παρόρμηση, ίσως κάνοντας παρατηρήσεις σε κάποιους ανθρώπους του περίγυρου τους με ύφος αναίδειας ή χρησιμοποιώντας εκφράσεις και ύφος σκληρό και ασυνήθιστο. Επειδή είναι μια περίοδος όπου το μυαλό λειτουργεί με περισσότερες στροφές από ότι συνήθως δίνεται η δυνατότητα να διεκπεραιώσει κανείς περισσότερες δραστηριότητες στην καθημερινότητα. Αν η σύνοδος αυτή δεν συνοδευόταν από την σκληρή όψη με τον Κρόνο, σίγουρα η σκέψη θα μπορούσε να συμβαδίσει με την δράση και θα μπορούσαμε να επωφεληθούμε σημαντικά.

            Ωστόσο λόγω της δύσκολης αυτής όψης των δύο πλανητών με τον Κρόνο έχουμε την δημιουργία δύο ταυτόχρονα τετραγώνων, το ένα Κρόνου-Άρη και το άλλο Κρόνου-Ερμή.

            Ο Κρόνος σε τετράγωνο με τον Άρη σηματοδοτεί μια περίοδο σφοδρών συγκρούσεων. Ο εγωισμός και ο τρόπος που θα λειτουργεί το άτομο μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις από τον συνανθρώπους του, οι οποίοι με τη σειρά τους θα προσπαθήσουν με τον δικό τους τρόπο να περιορίσουν και να σταματήσουν το άτομο, διότι θα το αντιλαμβάνονται ως απειλή. Οι αντιδράσεις αυτές ανάλογα με τον γενέθλιο χάρτη του ατόμου μπορεί να φέρουν δυσάρεστα γεγονότα σε όλους τους τομείς της ζωής, την εργασία, την οικογένεια, την αισθηματική ή κοινωνική ζωή.

            Επιπλέον ο Κρόνος σε τετράγωνο με τον Ερμή θα φέρει σίγουρα και δυσκολίες σε όλων των ειδών τις επικοινωνίες. Οι διαφωνίες και διχογνωμίες, οξύνονται δραματικά με αποτέλεσμα συναισθήματα όπως η κατάθλιψη, η μελαγχολία και το άγχος να είναι τα πιο συνηθισμένα σε αυτή την χρονική περίοδο.

            Συνεπώς, τα άτομα που θα επηρεαστούν από αυτό τον ταυτόχρονο συνδυασμό όψεων, θα χρειαστεί να αποφύγουν τη λήψη σοβαρών αποφάσεων καθώς το νοητικό μπλοκάρισμα θα είναι έντονο και οι πιθανότητες για λάθη μεγαλύτερες. Επίσης, λόγω  της συμμετοχής του Άρη, θα χρειαστεί αυτοκυριαρχία, αποφυγή δραστηριοτήτων με ανταγωνιστικά κίνητρα και το ξεστόμισμα πικρόχολων σχολίων. Δε χρειάζεται να χάνεται η ψυχραιμία και κανείς να απογοητεύεται όσο και αν η διαρκεί η εν λόγω όψη. Όπως και κάθε διέλευση, έτσι και αυτή τίποτα δεν κρατάει αιώνια και η Αστρολογία είναι εδώ να μας προετοιμάζει για τις δυσκολίες και για να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες ανάλογα.

Αρέσει σε %d bloggers: