ΖΩΔΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Έκλειψη 19 Νοεμβρίου 2021 : Πανσέληνος για γερά Νεύρα!

Έκλειψη 19 Νοεμβρίου 2021: Πανσέληνος για γερά νεύρα!

Από την Χριστίνα Στεργίου

Η Πανσέληνος αυτή στις 27ο Ταύρου-Σκορπιού είναι και έκλειψη, όμως δεν.. ‘δαγκώνει’ όσο η αμέσως προηγούμενη στις 4 Νοεμβρίου που ήταν με την μορφή της Νέας Σελήνης, εφόσον η σύνοδος μεταξύ Σελήνης και Βόρειου Σεληνιακού Δεσμού είναι ασύμβατη (από διαφορετικό ζώδιο), σίγουρα όμως το σκηνικό και πάλι δεν είναι εύκολο. Θα επηρεαστούν Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι του τελευταίου πενθημέρου (δεύτερο μισό του τρίτου δεκαημέρου),  όμως και σε αρκετά μικρότερο βαθμό οι παρορμητικοί του 2ου δεκαημέρου (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι). Πρόκειται να αναθεωρήσουμε για ακόμη μία φορά τις σχέσεις μας με τους άλλους μέσω κρίσεων και για πολλούς θα επικρατήσει το συναίσθημα της ανασφάλειας. Η σύνοδος της Σελήνης με τον απλανή Algol, ένας από τους σκληρότερους κακεργέτες, αυξάνει τις αυτοκαταστροφικές μας τάσεις αποτρέποντας την επιτυχία.

Η φιλόδοξη Αφροδίτη στον Αιγόκερω πάνω στον ωροσκόπο και σε κρίσιμη μοίρα, πολλαπλασιάζοντας τα χαρακτηριστικά του ζωδίου, μας δείχνει την ανάγκη να κάνουμε οτιδήποτε περνά από το χέρι μας για να αποκτήσουμε κοινωνική αναγνώριση, δύναμη και χρήμα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς καταπιεστικών μέτρων, όπως ήδη παρατηρείται γύρω μας,  διότι συμβολικά το ζώδιο του Αιγόκερω τείνει συνήθως να γίνεται υπέρμετρα φιλόδοξο και να αγαπά τη δύναμη έπειτα από σκληρές εμπειρίες όπου το αίσθημα της υλικής και συναισθηματικής ανασφάλειας κυριάρχησε, συνεπώς του καλλιεργείται η δίψα περί κοινωνικής αποδοχής και δυνατότητας επιρροής άλλων ανθρώπων, ώστε να μη βρεθεί ξανά σε κατάσταση εκτός ελέγχου, απομονωμένος ή ταπεινωμένος. Το τρίγωνο με τον Ουρανό και το εξάγωνο με τον Άρη είναι ιδιαίτερα βοηθητικές όψεις που πρόκειται να φέρουν κεραυνοβόλους έρωτες με πάθος, αλλά και μία αναπάντεχη λύση στα προβλήματά μας συνοδευόμενη με την ευκαιρία. Ο Βόρειος Σεληνιακός Δεσμός στον 5ο οίκο ενδυναμώνει αυτή την ένδειξη της Πανσελήνου. Ο Κρόνος (επίσης σε κρίσιμη μοίρα) και ο Πλούτωνας στον 1ο οίκο πολλαπλασιάζουν τη σκληρότητα της κατάστασης που επικρατεί, εντείνοντας την ανασφάλεια, κτητικότητα και τάσεις αυτοκαταστροφής ή υπερβολικών αντιπαραθέσεων. Ενδιαφέρουσα είναι και η χιαστί μεταξύ Χείρωνα από τον 3ο οίκο (media, λόγος/συζητήσεις και μετακινήσεις) και Μεσουρανήματος που επιβεβαιώνει τις δυσκολίες των κατοίκων της χώρας μας ως προς τις μετακινήσεις και την επικοινωνία μας,  καθώς και την ‘πληγή’ που έχουν προκαλέσει τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, η οποία θα παραμείνει για αρκετό καιρό. Κοινώς, ακόμη κι όταν η επιβολή της καραντίνας σταματήσει, η συνήθεια της απομόνωσης, της πόλωσης και της καχυποψίας θα παραμείνει ως ένα βαθμό.

Επιπλέον, παρατηρείται πως η Σελήνη αποκλίνει (απομακρύνεται) από την αντιπαραλληλία με τον Κρόνο και συγκλίνει (πλησιάζει), αμέσως μετά προς την αντιπαραλληλία με τον Ήλιο. Η μεταφορά της ενέργειας αυτής σημαίνει πως η άσχημη ψυχολογική μας κατάσταση είναι ο κύριος λόγος των αντιπαλοτήτων γύρω μας,  άρα θα ήταν ωφέλιμο να προσέξουμε,  αγαπήσουμε και αποδεχθούμε πρώτα τον εαυτό μας καθώς και να αντικαταστήσουμε τη σκληρή κριτική με την κατανόηση των άλλων.

Η κοντινότερη όψη της Σελήνης είναι το τρίγωνο με τον Πλούτωνα, χαρίζοντάς μας όντως την ικανότητα και το σθένος να αλλάξουμε ριζικά,  εφόσον το επιθυμούμε και να ανατρέψουμε καταστάσεις που δεν μας άρεσαν. Παράλληλα, ο Πλούτωνας αποτελεί και την «κορυφή» της σφεντόνας μεταξύ Ηλίου και Σελήνης, με το ηθικό δίδαγμα πως η εμβάθυνση στα πράγματα, η ανάλυση, η ψυχική δύναμη και η βαθιά κατανόηση και αγάπη είναι το κλειδί της επίλυσης των προβλημάτων της περιόδου.

Τα μεσοδιαστήματα που ενεργοποιεί η Σελήνη είναι:

  • Ερμής/Βόρειος Δεσμός: Ανάγκη/επιθυμία των ανθρώπων να εκφράσουν τα συναισθήματά τους ή και προβλήματα με άλλους.
  • Αφροδίτη/Ωροσκόπος: Ερωτικές σχέσεις με αφοσίωση και στοργή.

Συγκεκριμένα, για τα 12 ζώδια έχουμε:

Κριός

1ου Δεκαημέρου: Ο Χείρωνας σε σύνοδο με τον Ήλιο σας αναμένεται να σας βοηθήσει να ‘σκάψετε’ μέσα σας προκειμένου να φέρετε στην επιφάνεια παλαιότερα ψυχικά τραύματα και να τα αντιμετωπίσετε. Το πόσο επίπονη ή όχι θα είναι η διαδικασία αυτή εξαρτάται από το προσωπικό σας ωροσκόπιο.

2ου Δεκαημέρου: Επαγγελματικές επιτυχίες και εκδήλωση ερωτικού ενδιαφέροντος από ή προς το πρόσωπό σας. Η Αφροδίτη διελαύνει από τον 10ο οίκο και δρα βοηθητικά για εσάς.

3ου Δεκαημέρου: Επαγγελματικές ευκαιρίες, εμμονή για επιτυχία και δεσποτικές τάσεις. Η Πανσέληνος θα επηρεάσει την ευρύτερη νοοτροπία και αντίληψη των αξιών σας και αν δεν προσέξετε θα έχετε και κρίσεις αυτοεκτίμησης.

Ταύρος

1ου Δεκαημέρου: Μόνο ο  Κρόνος σας πιέζει αυτήν την περίοδο στα επαγγελματικά και ως προς τη γενικότερη κοινωνική σας εικόνα. Σε βάθος χρόνου θα καρποφορήσουν  οι προσπάθειές σας. 

2ου Δεκαημέρου: Ο Ουρανός εξακολουθεί να ανατρέπει οτιδήποτε θεωρείτε δεδομένο και οι κοντινοί σας άνθρωποι προκαλούν εντάσεις κι αντιπαραθέσεις μαζί σας, όμως η Αφροδίτη χαρίζει τη δυνατότητα αναζωπύρωσης της σχέσης σας ή αν είστε ελεύθεροι μπορεί να γνωρίσετε έναν νέο έρωτα. 

3ου Δεκαημέρου: Η Πανσέληνος πολιορκεί ανελέητα τον ψυχικό σας κόσμο καθώς και σχέσεις και συνεργασίες, αυτό όμως πρόκειται να σας κάνει πολύ δυνατούς και να αποκαλύψει πράγματα που ήταν αναγκαίο να γνωρίζατε εδώ και καιρό, για την προσωπική σας εξέλιξη. 

Δίδυμοι 

 1ου Δεκαημέρου: Τα οικονομικά σας είναι σε καλή κατάσταση, βέβαια, πρέπει να δώσετε και σημασία στον εσωτερικό σας κόσμο, διότι η Πανσέληνος ‘ρίχνει φως’ σε ζητήματα ψυχολογικής φύσεως και παρελθοντικά γεγονότα που χρήζουν αντιμετώπισης. 

2ου Δεκαημέρου: Οι μεταξύ 12ης και 13ης μοίρας (μέσα του δεκαημέρου) θα νιώθετε πως δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε με τους άλλους εξαιτίας του σχηματισμού Yod με τον Άρη και την Αφροδίτη. Υπάρχουν γενικότερες πιέσεις, όχι όμως συνταρακτικά γεγονότα, επομένως ψυχραιμία.

3ου Δεκαημέρου: Και εσείς θα έχετε συναισθηματικές εξάρσεις και σοβαρές συνειδητοποιήσεις, αφού η Πανσέληνος λαμβάνει χώρα στον μυστικιστικό 12ο οίκο σας. Θα βγείτε νικητές μέσα από αρκετές προκλήσεις.

Καρκίνοι 

1ου Δεκαημέρου: Βιώνετε πιέσεις, λέτε και ακούτε ‘βαριές κουβέντες’ και πρέπει να αντιμετωπίσετε κάποιες φοβίες σας. Ο Κρόνος και ο Ήλιος προκαλούν κρίσεις μεν, συμβάλλουν στην επίλυση εμποδίων δε.

2ου Δεκαημέρου: Ερωτικές εντάσεις, αλλά κι επιτυχίες. Έχετε και τον Άρη και την Αφροδίτη να ενδυναμώνουν τις σεξουαλικές σας επιδόσεις και σας κάνουν πιο ελκυστικούς. 

3ου Δεκαημέρου: Σχετικά καλή περίοδος, όμως με εντάσεις μεταξύ φίλων ή ερωτικών συντρόφων με το παραμικρό. Ο Πλούτωνας από απέναντί σας, χαρίζει και τη δυνατότητα οικονομικών συνεργασιών.

Λέοντες 

1ου Δεκαημέρου: Ο Κρόνος διανύει την τελευταία του ορθοδρομή από απέναντί σας και συγχρόνως ο Χείρωνας βρίσκεται στον 9ο οίκο σας. Με λίγα λόγια όχι μόνο ωριμάζετε πνευματικά, αλλά βρίσκετε λύσεις και αποκολλάστε από τέως ουτοπικές αντιλήψεις που είχατε.

2ου Δεκαημέρου: Ο Ουρανός εξακολουθεί να πιέζει στα επαγγελματικά, αλλά η Αφροδίτη ομορφαίνει την καθημερινότητά σας και δίνει λύσεις σε εμπόδια που προκύπτουν. Προσοχή στις εντάσεις με συγγενικά πρόσωπα.

3ου Δεκαημέρου: Ζητήματα καριέρας, κοινωνικής εικόνας, οικογενειακά ζητήματα, όμως και ριζικών αλλαγών στην καθημερινότητά σας θα έρθουν στο προσκήνιο. Με ψυχραιμία μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε επιτυχώς.

Παρθένοι 

1ου Δεκαημέρου: Δεν εκτιμάται επιρροή από αυτή την έκλειψη, εκτός αν έχετε προσωπικούς πλανήτες στις τελευταίες μοίρες των σταθερών (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος).

2ου Δεκαημέρου: Ευνοϊκή είναι η έκλειψη αυτή για εσάς, με νέους έρωτες, θετικές ανατροπές, καλή διάθεση και τη δυνατότητα απόκτησης παιδιών, εάν το θέλετε. 

3ου Δεκαημέρου: Εντάσεις και αντιπαραθέσεις ως προς την ανταλλαγή απόψεων με τους άλλους, διότι η έκλειψη αφορά τον 9ο και 3ο οίκο, οι οποίοι συσχετίζονται με τα ιδανικά μας, τα ταξίδια εντός κι εκτός χώρας, τις γνώσεις και τον τρόπο επικοινωνίας μας. Ο Ποσειδώνας συνεχίζει να ‘θολώνει’ το τοπίο για εσάς, μη επιτρέποντάς σας να κάνετε τις σωστές για εσάς επιλογές. Υπομονή.

Ζυγοί 

1ου Δεκαημέρου: Απέναντί σας ο Χείρωνας και ο Βόρειος Δεσμός στον 9ο οίκο σας. Συμπερασματικά διανύετε μία χρονική περίοδο όπου οι σχέσεις ή συνεργασίες σας σάς πιέζουν ώστε να αντιληφθείτε τις βαθύτερες ανάγκες σας και να θεραπεύσετε παλιές πληγές είτε μέσω της πίστης, είτε μεταβάλλοντας κάποιες παγιωμένες πεποιθήσεις σας. 

2ου Δεκαημέρου: Γίνεστε σπάταλοι, όμως υπάρχει και εύνοια απόκτησης ακίνητης περιουσίας. Νιώθετε αρκετά καλά και οι συγγενείς σας δρουν βοηθητικά.

3ου Δεκαημέρου: Νιώθετε πως δεν παίρνετε την αγάπη που δίνετε στους άλλους, όμως αυτό δεν ισχύει απαραίτητα. Οφείλεται στο γεγονός πως παίρνετε στα σοβαρά τα πάντα γύρω σας, ώστε να αναλύετε τόσο πολύ που να χάνετε την ουσία των πραγμάτων. Εκφραστείτε ήπια και με ειλικρίνεια για να πάρετε αυτό που θέλετε.

Σκορπιοί 

1ου Δεκαημέρου: Πέρα από το τετράγωνο του Κρόνου που σηματοδοτεί δυσκολίες και προκλήσεις εντός της οικίας και του οικογενειακού περιβάλλοντος, καμία άλλη πίεση δεν ενδέχεται να βιώσετε. 

2ου Δεκαημέρου: Η αντίθεση Άρη-Ουρανού προκαλεί αντιπαραθέσεις και σας κάνει επιρρεπείς σε ατυχήματα, συνεπώς πρέπει να προσέξετε πώς οδηγείτε ή μετακινείστε. Αν είστε σε μία σχέση που σας δυσαρεστεί ή δεν έχει καλές βάσεις, πιθανόν να τερματιστεί. 

3ου Δεκαημέρου: Η έκλειψη επηρεάζει τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, όμως ο κυβερνήτης σας Πλούτωνας θα σας χαρίσει όλο το θάρρος που χρειάζεστε για να καταφέρετε ο,τι επιθυμείτε μέσω της ορθής διαχείρισης του εαυτού σας και των συναισθηματικών εξάρσεων που αισθάνεστε.

Τοξότες 

1ου Δεκαημέρου: Δεν επηρεάζεστε τόσο όσο οι σταθεροί του ζωδιακού, παρόλα αυτά ο Νότιος Σεληνιακός Δεσμός εξακολουθεί να πιέζει ψυχολογικά και πιθανόν να νιώθετε περιθωριοποιημένοι. Επενδύστε το χρόνο σας σε δραστηριότητες που σας ευχαριστούν. Μία γνωριμία πιθανόν να εμφανιστεί στη ζωή σας προκειμένου να σας ωθήσει να ξεπεράσετε πληγές του παρελθόντος.

2ου Δεκαημέρου: Μία πληθώρα πληροφοριών παρατηρείται για εσάς αυτές τις μέρες, χάρη στα ημιεξάγωνα Αφροδίτης και Άρη και της χιαστί με τον Ουρανό. Πρόκειται για περίοδο ξεκαθαρισμάτων και αλλαγών, όπως εσείς το επιλέξετε.

3ου Δεκαημέρου: Αποκαλύψεις, θέματα υγείας (όχι σοβαρά) και αντιμετώπιση φοβιών αναμένονται με την παρούσα έκλειψη. Είστε αρκετά δυνατοί και θα βγείτε αλάβωτοι.

Αιγόκεροι 

1ου Δεκαημέρου: Η αυτοεκτίμησή σας εξαρτάται κατά πολύ από την υλική σας ασφάλεια και αφθονία. Αυτή η πεποίθηση είναι θετική για την επαγγελματική σας επιτυχία, αλλά αρνητική για την προσωπική.

2ου Δεκαημέρου: Η αντίθεση Άρη-Ουρανού φέρνει ενδιαφέρουσες γνωριμίες από το πουθενά και δε βαριέστε στιγμή. Ιδανική περίοδος για τεκνοποίηση, γιατί η αντίθεση αυτή συμβαίνει στα γονιμότερα ζώδια και στον άξονα παιδιών για εσάς.

3ου Δεκαημέρου: Φαίνεται πως προσπαθείτε άμεσα ή έμμεσα να χειριστείτε τους γύρω σας και να επιβληθείτε στον/ην σύντροφό σας ή τα παιδιά σας. Προσοχή μην προκαλέσετε ρίξεις.

Υδροχόοι 

1ου Δεκαημέρου: Οι γεννημένοι τις πρώτες ημέρες είναι από τους τυχερούς του δεκαημέρου. Κατά τ ’άλλα εκτιμώνται κάποιες πιέσεις στην έκφρασή σας, χωρίς ιδιαίτερα γεγονότα.

2ου Δεκαημέρου: Πολλοί από εσάς θα έχουν ευκαιρίες σπουδών ή καριέρας στο εξωτερικό. Επιπλέον, ο Άρης σάς προσφέρει όλη την απαραίτητη ενέργεια για να επιτύχετε. 

3ου Δεκαημέρου: Η έκλειψη ολοκληρώνεται πάνω στον άξονα σπιτιού-καριέρας, δημιουργώντας μικρές δυσκολίες σε αυτά τα πεδία. Προσέξτε πολύ τον τρόπο που εκφράζεστε, αφού ο εγωισμός σας απαγορεύει να δείτε τα πράγματα αντικειμενικά.

Ιχθείς 

1ου Δεκαημέρου: Η οικογένειά σας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή σας αυτό το διάστημα και καλείστε να ξεπεράσετε προβλήματα ψυχολογικής και υλικής φύσεως. Η αυτοεκτίμησή σας έχει πάει περίπατο, όμως αν στρέψετε την προσοχή σας στη συλλογή νέων πληροφοριών (πχ βιβλία, νέες σπουδές, σεμινάρια κλπ) θα βοηθηθείτε σε πολλαπλούς τομείς ταυτοχρόνως.

2ου Δεκαημέρου: Θεωρείται σχετικά θετικό διάστημα για εσάς, όπου περνάτε το χρόνο σας με ευχάριστη παρέα και η διάθεσή σας βελτιώνεται.

3ου Δεκαημέρου: Οι παντρεμένοι πιθανόν να βιώσετε εντάσεις μεταξύ συγγενών δικών σας και του έτερον ήμισυ. Όσοι σπουδάζετε θα έχετε λίγες προσωρινές πιέσεις. Ο Ποσειδώνας επηρεάζει τις πρώτες ημέρες του δεκαημέρου μετατρέποντας εσωτερικές εντάσεις σε κάτι δημιουργικό.

Αρέσει σε %d bloggers: