ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

H Σεληνιακή έκλειψη και οι Παρελθούσες συνδέσεις της

Η Σεληνιακή έκλειψη που πραγματοποιείται στις 19 Νοεμβρίου γίνεται με τη Σελήνη στις 27η μοίρα του Ταύρου και ανήκει στη σειρά 126 Saros.

Απο την Βάλια Παγίδα

Πριν δούμε τις προηγούμενες εκλείψεις που πραγματοποιήθηκαν στην ίδια μοίρα ή σε κοντινές μοίρες και τα γεγονότα που έγιναν τότε, να πούμε λίγα λόγια για τη φετινή και τι πραγματεύεται.

Η έκλειψη αυτή βλέπουμε ότι κάνει ένα Τ τετράγωνο με Ήλιο, Ερμή ,Σελήνη, Δια, όπου εξάγει ο Δίας από τους Υδροχόο. Ο Δίας βρίσκεται σε ένα ζώδιο που του προσδίδει μεγάλη ανεκτικότητα. Ο Δίας στον Υδροχόο προσφέρει ευσυνειδησία και επιθυμεί να προωθήσει την ισότητα και την ειρήνη σε όλο το κόσμο. Η Σελήνη να πούμε ότι είναι σε ζώδιο έξαρσης στο Ταύρο, όπου εκεί είναι η θαλπωρή, η ασφάλεια, η χαρά των όμορφων υλικών αγαθών. Η Σελήνη στο Ταύρο χαρακτηρίζεται και ως η τροφός.

Ένα χαρακτηριστικό λοιπόν αυτής της Σεληνιακής έκλειψης είναι η εσωτερική ανακάλυψη του εαυτού μας σε σχέση με τους γύρω μας. Ήρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες και να μάθουμε την αλήθεια για το ποιόν των ανθρώπων που μας περιτριγυρίζουν.

Επιπλέον, ταυτόχρονα με το Τ τετράγωνο μεταξύ των πλανητών που είπαμε παραπάνω, είναι σωστό να επισημάνουμε ότι ταυτόχρονα εκείνη την ημέρα σχηματίζεται ένα ακόμα Τ τετράγωνο (μεταξύ Άρη, Κρόνου και Ουρανού). Το συγκεκριμένο Τ τετράγωνο είναι και το πιο σκληρό, μιας και ο Άρης βρίσκεται στην έξαρση του στον Σκορπιό και ο Κρόνος στη κυριαρχία του την παλιά, από τον Υδροχόο.  Με τον Ουρανό στο Ταύρο να δυσανασχετεί, η ανάγκη ριζικών αλλαγών είναι επιτακτική. Αυτό και μόνο μας δείχνει το ενεργειακό φορτίο που φέρει αυτή η έκλειψη.

Είναι σημαντικό να πούμε, ότι όταν κοιτάμε για γεγονότα που θα εκδηλωθούν λόγω της επιρροής της Σεληνιακής έκλειψης πρέπει να κοιτάξουμε 20 μέρες πριν την ημέρα της έκλειψης και 3 μήνες μετά την έκλειψη.

Ας δούμε λοιπόν τώρα την αμέσως προηγούμενη έκλειψη που είχε γίνει στις 20 Νοεμβρίου του 2002 καθώς και τι έγινε εκείνη τη χρονιά.  Παρατηρούμε ότι σε εκείνη την έκλειψη είχαμε ένα μεγάλο Τ-τετράγωνο μεταξύ Ηλίου Σελήνης και Ουρανού. Το σύνθημα όλης αυτής της ενέργειας μεταφραζόταν σε αλλαγές, εδώ και τώρα, να εμπιστευτούμε το διαφορετικό και να τολμήσουμε την αλλαγή, ειδάλλως η αλλαγή θα μας βρει θέλουμε δεν θέλουμε. Ο άξονας κιόλας που γινόταν η έκλειψη ήταν ο 2-8 (προσωπικές αξίες, τα χρήματα μας, τα λεφτά των άλλων, και ο θάνατος -μεταφορικός εδώ). Το μεγάλο τρίγωνο μεταξύ Άρη Κρόνου και Ουρανού βοηθά πολύ στην εξομάλυνση υποθέσεων και στην εύρεση λύσεων.

Στις 11 Νοεμβρίου 2002, Το Σχέδιο Ανάν, σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού, που συνέταξε ο γενικός γραμματέας του Ο.Η.Ε. Κόφι Ανάν, παραδίδεται στην Κύπρο, την τουρκοκυπριακή πλευρά και τις εγγυήτριες δυνάμεις Ελλάδα, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Στις 9 Δεκεμβρίου 2002, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, παραδίδει στην ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά το αναθεωρημένο σχέδιό του για επίλυση του Κυπριακού.

Τέλος, στις 17 Δεκεμβρίου του ιδίου έτους, ο Β’ Πόλεμος του Κογκό, παίρνει άλλη τροπή καθώς, τα κονγκολέζικα κόμματα υπογράφουν ειρηνευτική συμφωνία που προβλέπει μεταβατική κυβέρνηση και εκλογές εντός δύο ετών.

Πάμε τώρα να δούμε μια σειρά εκλείψεων που δεν έγιναν ακριβώς στην 27η  μοίρα του Ταύρου αλλά πολύ κοντά (-2μοιρες max διαφορά).

Πάμε στα 90s και συγκεκριμένα στις 18 Νοεμβρίου 1994, όπου και πραγματοποιήθηκε μια Σεληνιακή έκλειψη στην 25η  μοίρα του Ταύρου. Εκείνη η έκλειψη σχημάτιζε ένα Τ-τετράγωνο με τον Άρη να το εξάγει, ενώ συμμετείχαν και ο Δίας με τον Πλούτωνα πέρα από τον Ήλιο και τη Σελήνη. Πρόκειται για ένα σκληρό Τ-τετράγωνο όπου ο Άρης εμφανίζεται ως ο αμείλικτος τιμωρός που ήρθε να επιβληθεί. Τα τετράγωνα των Ηλίου Δία και Πλούτωνα στο Σκορπιό με τον Άρη υποδηλώνουν το θάνατο ώστε να επέλθει μετά η αναγέννηση.

Συγκεκριμένα, στις 21 Οκτωβρίου η καταστροφική καταιγίδα του Ποδονίφτη πλήττει την Αττική, με τραγικό απολογισμό 14 νεκρούς.

Ενώ στις 11 Δεκεμβρίου,ο Μπόρις Γέλτσιν διατάσσει την εισβολή του Ρωσικού στρατού στην Τσετσενία.

Ακόμα,  στις 24 Δεκεμβρίου, πραγματοποιείται στο Αλγέρι αεροπειρατεία στην πτήση 8969 της Air France. Κατά τη διάρκεια τριών ημερών, σκοτώνονται τρεις επιβάτες καθώς και οι τέσσερις τρομοκράτες.

Επιπλέον,  την 1 Ιανουαρίου 1995, ιδρύεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου.

Ταυτόχρονα, την ίδια ημέρα, η Αυστρία, η Σουηδία και η Φινλανδία γίνονται μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, στις 17 Φεβρουαρίου 1995, κατόπιν μεσολάβησης του Ο.Η.Ε. συμφωνείται εκεχειρία στον πόλεμο μεταξύ του Περού και του Ισημερινού.

Γυρνάμε το χρόνο και βρισκόμαστε στα 70s και συγκεκριμένα στις  19 Νοεμβρίου 1975. Τότε η Σεληνιακή αυτή έκλειψη πραγματοποιήθηκε στην 25η μοίρα του Ταύρου και ενώ δεν πραγματοποιήθηκε κάποιος μεγάλος σχηματισμός, η έκλειψη έγινε πάνω στον άξονα 3-9, ο οποίος έχει να κάνει με την επικοινωνία, με τα ταξίδια, με την ανώτερη εκπαίδευση, την θρησκεία και γενικά επαφή με το εξωτερικό αλλά και τα δικαστήρια. Οι συγκρούσεις σε θέματα ιδεολογίας/ αξιών και διαχείρισης πόρων γίνονται εμφανές από την αντίθεση των Αφροδίτη Πλούτωνα με τον Δία.

Aς δούμε κάποια γεγονότα που συνέβησαν εκείνη τη περίοδο της έκλειψης.

Συγκεκριμένα, στις 2 Νοεμβρίου, εγκαινιάζεται η σιδηροδρομική γέφυρα Άρδα.

Στις 11 Νοεμβρίου, Πραγματοποιείται η ανεξαρτησία της Ανγκόλας, ενώ στις 12 Νοεμβρίου, οι Κομόρες εντάσσονται στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Ακόμα, στις 22 Νοεμβρίου, ο Χουάν Κάρλος ανακηρύσσεται βασιλιάς της Ισπανίας μετά το θάνατο του Φρανθίσκο Φράνκο.

Επιπλέον, στις 25 Νοεμβρίου, το Σουρινάμ αποκτά την ανεξαρτησία του από την Ολλανδία και στις 28 Νοεμβρίου το Ανατολικό Τιμόρ κηρύσσει την ανεξαρτησία του από την Πορτογαλία.

Στα δικά μας, στις 23 Δεκεμβρίου, η Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη δολοφονεί τον σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα Ρίτσαρντ Γουέλς και τέλος, στις 30 Δεκεμβρίου λήγει η δίκη του Πολυτεχνείου. Καταδικάζονται σε ισόβια οι Δημήτριος Ιωαννίδης, Σταύρος Βαρνάβας και Νικόλαος Ντερτιλής.

Eπόμενη και τελευταία έκλειψη που θα δούμε είναι αυτή που πραγματοποιήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 1956. H έκλειψη αυτή πραγματοποιήθηκε και αυτή στις 25 μοίρες του Ταύρου. Αυτό που χρωμάτιζε τη συγκεκριμένη έκλειψη ήταν Τ-Τετράγωνο που σχηματιζόταν από τη συμμετοχή των Ηλίου Ερμή Σελήνης και Πλούτωνα, όπου ο Πλούτωνας ήταν αυτός που το εξήγαγε. Μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια έκλειψη ολικής μεταμόρφωσης, όπου τα μυστικά και ότι μας δημιουργούσε άγχος θα έβγαιναν έξω και θα έπρεπε να τα αντιμετωπίσουμε ώστε να έλθει η πρόοδος.

Μερικά  από τα γεγονότα που συνέβησαν τη περίοδο της έκλειψης ήταν τα παρακάτω.

Συγκεκριμένα, στις 31 Οκτωβρίου στη Κρίση του Σουέζ,το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία βομβαρδίζουν την Αίγυπτο για να την αναγκάσουν να ανοίξει τη Διώρυγα του Σουέζ.

Στις 4 Νοεμβρίου τα Σοβιετικά στρατεύματα εισέρχονται στη Βουδαπέστη για να τερματίσουν την ουγγρική επανάσταση ενάντια στη Σοβιετική Ένωση, που άρχισε στις 23 Οκτωβρίου. Χιλιάδες άνθρωποι σκοτώνονται, περισσότεροι τραυματίζονται και σχεδόν 250.000 εγκαταλείπουν τη χώρα.

Στις 7 Νοεμβρίου η Κρίση του Σουέζ συνεχίζεται και η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υιοθετεί ψήφισμα με το οποίο καλεί το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και το Ισραήλ να αποσύρουν αμέσως τα στρατεύματά τους από την Αίγυπτο.

Στις 12 Νοεμβρίου, το Μαρόκο, το Σουδάν και η Τυνησία γίνονται μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Τέλος, στις 2 Δεκεμβρίου 1956, το πλοιάριο Γκράνμα φτάνει στις ακτές της Κούβας. Ο Φιντέλ Κάστρο, ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και άλλα 80 μέλη του Κινήματος της 26ης Ιουλίου αποβιβάζονται για να ξεκινήσουν την Κουβανική Επανάσταση.

Κοιτώντας, τα μοτίβα των εκλείψεων βλέπουμε ότι έχουν να κάνουν με την αλλαγή και τη μεταμόρφωσή μας. Ο άξονας Ταύρου-Σκορπιού μας δείχνει πως η αλλαγή πρέπει πρώτα να ξεκινήσει από μέσα μας, όπως ο Σκορπιός που θα κρατήσει καλά κρυμμένα τις σκέψεις και τις ενέργειες του αλλά όταν αυτά βγουν στο φως, θα φέρουν αποκαλύψεις και θα επέλθουν αλλαγές. Οι αλλαγές αυτές θα μας βγάλουν από τη βολή μας, από την ασφάλεια μάς από το γνώριμο. Όπως ο Ταύρος που είναι κατά των αλλαγών και που προτιμά κάτι σίγουρο, κάτι που προσφέρει ασφάλεια, όταν του το πάρεις αυτό, μπορεί να φέρει το κόσμο ανάποδα μέχρι να ξαναγυρίσει στη γνώριμη θαλπωρή του σίγουρου.

Έτσι όμως δεν προχωράμε μπροστά και θα πρέπει να ανοίξουμε το μυαλό μας στο διαφορετικό και στο άγνωστο ώστε να προοδεύσουμε και να εξελιχθούμε.

Αρέσει σε %d bloggers: