ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Από την Άννα Τσοπαναρίδου

    Η δεύτερη Σεληνιακή έκλειψη του 2021 γίνεται στις 19 Νοεμβρίου 2021 10:57:26 am για την Αθήνα.  Είναι μερική Σεληνιακή έκλειψη και ανήκει στην Lunar Saros 126. Γίνεται στην 27ο 14΄ του Ταύρου και η διάρκειά της είναι 1 ώρα και 45 λεπτά. Είναι πανσέληνος και ο Ήλιος είναι στην 27ο 14΄του Σκορπιού και η Σελήνη 27ο 14΄του Ταύρου. Είναι έκλειψη Βόρειου δεσμού, με τους δεσμούς να είναι πολύ κοντά στον να εγκαταλείψουν τον άξονα Διδύμου-Τοξότη και να μπουν στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού.

    Η Lunar Saros 126 ξεκίνησε το 1228 και θα τελειώσει το 2472. Περιλαμβάνει 70 σεληνιακές εκλείψεις, εκ των οποίων οι 14 ήταν ολικές. Η τελευταία ολική έκλειψη της ίδιας Saros  έγινε στις 9 Νοεμβρίου 2003. Η σεληνιακή έκλειψη της 19ης Νοεμβρίου είναι η 45η και η επόμενη θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου 2039.

    Η πρώτη έκλειψη της Lunar Saros 126 έγινε 18 Ιουλίου 1228 18:28:45

    Σε αυτήν την έκλειψη ο Ήλιος είναι στο ζώδιο που κυβερνά, στον Λέοντα, στην 2ο 41΄ και η Σελήνη στο ζώδιο του Υδροχόου στην 2ο 40΄. Ο Βόρειος δεσμός είναι στην 16ο 25΄του Αιγόκερω.

    Η έκλειψη ισούται από όγδοη αρμονική με τον Πλούτωνα. Δείχνει τον αγώνα για εξουσία και δύναμη, αναμόρφωση ή καταστροφή, φανατισμό, αλαζονεία, υπερβολική έκφραση συναισθημάτων, συναισθηματικές εκρήξεις.

    Η έκλειψη είναι στο μεσοδιάστημα Ποσειδώνα / Βόρειου, δυσκολίες στις επαφές με τους άλλους, έλλειψη προσαρμοστικότητας, κοινωνικού πνεύματος, απογοητεύσεις, εγκατάλειψη, και στο μεσοδιάστημα  Άρη / Πλούτωνα, δύναμη, βία, σκληρότητα, σύγκρουση, θάρρος, τόλμη, φιλοδοξία, τραυματισμός, ατύχημα.  Να αναφέρω, ότι ο Άρης είναι “εκτός ορίων” και τονίζονται περισσότερο τα άρεια στοιχεία του και ο δυναμισμός του και δρα ανεξέλεγκτα.

    Ο Βόρειος δεσμός ισούται από όγδοη αρμονική με την Αφροδίτη. Είναι οι αισθηματικοί δεσμοί, οι ερωτικές ενώσεις, οι καλλιτεχνικές ενώσεις, μπορεί να δείχνει και τον ανθρωπισμό και την αγάπη για την ανθρωπότητα, οικονομικές ενώσεις ή οικονομικά που αφορούν ομάδες ανθρώπων.

    Ο Βόρειος δεσμός είναι στο μεσοδιάστημα Αφροδίτης / Ουρανού, ξαφνικές συναισθηματικές αναστατώσεις, αγάπη για ελευθερία, νέες σχέσεις ίσως ιδιόρρυθμες, χωρισμοί, καλλιτεχνική ευφυία,  και στο μεσοδιάστημα  Άρη / Ποσειδώνα, σωματική αδυναμία, ασθενικότητα, ιώσεις, αλλεργίες, αναξιοπιστία, αδυναμία της θέλησης, σχέσεις με αδύναμα ή άρρωστα άτομα.

    Η Αφροδίτη είναι στην Παρθένο στο ζώδιο της πτώσης της, ο Ποσειδώνας είναι στον Ταύρο, ο Άρης και ο Δίας είναι σε αμοιβαία υποδοχή από κυβέρνηση, δηλαδή ο Άρης είναι στον Τοξότη, στην κυβέρνηση του Δία και ο Δίας στον Κριό στην κυβέρνηση του Άρη.

    Ο Ερμής στον Λέοντα είναι σε ιδιομοιρίας αντίθεση με τον Κρόνο στην παραδοσιακή κυβέρνησή του στον Υδροχόο και σχηματίζουν ταυ τετράγωνο με τον Ουρανό σε έξαρση στον Σκορπιό. Συντηρητικότητα, αναστολές, στενοκεφαλιά, ισχυρογνωμοσύνη, εσωτερική ένταση, εκνευρισμός, βιασύνη, γρήγορες αποφάσεις.

    Η μητρική έκλειψη δείχνει μιά ένταση, διάσπαση, χωρισμούς, εκκεντρικές σχέσεις, ασθενικότητα, πολεμική ατμόσφαιρα και γενικά εντάσεις και εκνευρισμούς.

Ας δούμε τώρα την έκλειψη της 19ης Νοεμβρίου 2021.

Ο χάρτης με συντεταγμένες Αθήνας είναι :

     Ο Ήλιος στον χάρτη είναι στην 27ο 14΄ του Σκορπιού και η Σελήνη στην 27ο 14΄του Ταύρου. Επηρεάζεται το τρίτο δεκαήμερο των σταθερών κυρίως οι μοίρες 25 έως 29 και από όγδοη αρμονική οι μοίρες 10 έως 14 των παρορμητικών.

     Ο Ήλιος στον Σκορπιό είναι οξυδερκής, αυτοπειθαρχημένος, με δύναμη θέλησης, επιμονή, ίσως και εμμονή, εμβαθύνει τις καταστάσεις, έχει διαπεραστική ενόραση.

     Η Σελήνη στον Ταύρο αναζητά την συναισθηματική σταθερότητα, τις υλικές ανέσεις, είναι πιστή, σταθερή, λίγο πεισματάρα, θέλει μακροχρόνιες σχέσεις στην φιλία ή στον έρωτα. Στον Ταύρο είναι σε ζώδιο έξαρσης, αλλά στην μοίρα της έκλειψης είναι λίγο “στριμωγμένη” γιατί βρίσκεται σε δεκανό Κρόνου και σε σύνοδο με τον απλανή αστέρα Algol. Θεωρείται κακότυχος απλανής που φέρνει βία. Ο Πτολεμαίος τον αναφέρει  “η Γοργόνα του Περσέα” και αναφέρεται στην Μέδουσα. Συμβολικά ο αποκεφαλισμός του κακού φέρνει την λύτρωση και την ευκαιρία επούλωσης τραυμάτων.

    Η πρόκληση για τα άτομα που επηρεάζονται είναι να αποκτήσουν έλεγχο των συναισθηματικών καταστάσεων, να αποφύγουν ζήλιες,και τάσεις καταστροφής, να εμβαθύνουν και να ελαφρύνουν την ψυχή τους από τραύματα. Αυτό ενισχύεται από τους στάσιμους δεσμούς, που δείχνουν ότι κάποιες καταστάσεις  πρέπει να λυθούν τώρα.

     Εξετάζοντας μεσοδιαστηματικά την έκλειψη βλέπουμε:

Ήλιος και Σελήνη = Αφροδίτη, η Αφροδίτη στον Αιγόκερω εκτός των ορίων της εκλειπτικής, εντείνει περισσότερο τα χαρακτηριστικά της στο ζώδιο του Αιγόκερου, αναζητά το οικονομικό όφελος, το κέρδος, έχει ηγετικές ικανότητες, αγαπά την εργασία και το κέρδος, είναι λάγνα και αν βρει τον ιδανικό σύντροφο είναι πολύ πιστή και αφοσιωμένη.

Ήλιος και Σελήνη = Ερμής/Βόρειος

Συναναστροφές και διανοητικές επαφές με άλλους ανθρώπους, ανταλλαγή ιδεών, φιλοσοφικός τρόπος ζωής.

Ήλιος και Σελήνη = Δίας/Βόρειος

Αλληλεγγύη, συναδελφικότητα, αίσθηση κοινωνικής δικαιοσύνης, ευτυχισμένες σχέσεις.

Βόρειος = Άρης/Ποσειδώνας

Οξυθυμία, αδυναμία, ασθενικότητα, έλλειψη σταθερότητας, αναξιοπιστία, αδυναμία της θέλησης.

Βόρειος = Ουρανός/Ποσειδώνας

Απώλεια εσωτερικής ισορροπίας μαζί με άλλους, ίδια ευαισθησία με άλλους, κοινός πόνος, στενοχώρια, λύπη.

     Στον χάρτη της έκλειψης βλέπουμε δύο σημαντικούς σχηματισμούς ταυ τετραγώνων. Το ένα σχηματίζεται από την αντίθεση Ηλίου Σελήνης με κορυφή του ταυ τετραγώνου τον Δία. Εσωτερική δυσαρέσκεια, εσωτερικές συγκρούσεις, διογκώνονται από τον Δία. Αν αποφύγουμε την υπερβολή, μπορούμε να πετύχουμε την πνευματική υγεία, χαρούμενη συναισθηματική διάθεση, και ίσως και μιά ευτυχισμένη σχέση, καταφέρνοντας να επουλώσουμε τα εσωτερικά μας τραύματα.

    Το δεύτερο ταυ τετράγωνο, που είναι και δυσκολότερο, είναι η αντίθεση Άρη Ουρανού και το τετράγωνό τους με τον Κρόνο στην κορυφή του ταυ τετραγώνου. Ο Άρης είναι στον Σκορπιό σε ζώδιο παραδοσιακής κυβέρνησης, στην μοίρα του σταθερού σταυρού που έγινε το δεύτερο τετράγωνο Κρόνου Ουρανού. Ο Ουρανός είναι σε πτώση στον Ταύρο και ο Κρόνος είναι στην παραδοσιακή κυβέρνησή του στον Υδροχόο. Αυτός ο σχηματισμός δείχνει επεμβάσεις, εγχειρήσεις, τραυματισμούς, βίαια γεγονότα, χωρισμούς. Η αντίθεση Άρη Ουρανού απαλύνεται λίγο από την διευκολυμένη αντίθεση που σχηματίζεται με την Αφροδίτη, μιά Αφροδίτη που δεν είναι και πολύ χαρούμενη στον Αιγόκερω, αλλά είναι πρακτική, οργανωμένη, με στρατηγική και ίσως ηρεμήσει την ένταση ‘Αρη και Ουρανού.

     Ο Ποσειδώνας από τους Ιχθείς, ζώδιο της κυβέρνησής του, σχηματίζει μιά ευνοϊκή όψη τριγώνου με τον Ερμή στον Σκορπιό, που είναι αρκετά εσωστρεφής και λιγομίλητος και πολύ πιθανό να δούμε καλλιτεχνικές δημιουργίες, που θα απαλύνουν την ψυχή και θα ομορφύνουν το πνεύμα μας.

     Στον εγκόσμιο τομέα, μπορεί να δούμε ξαφνικούς πολέμους, τρομοκρατικά  χτυπήματα, πιθανές ταραχές σε διάφορες περιοχές του πλανήτη. Ο Κένταυρος Χείρωνας ισούται από όγδοη αρμονική με τον Δία, βιώνουμε ήδη εξάρσεις του Covid-19, μπορεί όμως να έχουν αποτέλεσμα τα φάρμακα που δοκιμάζονται και αυτό θα φανεί με την είσοδο του Δία στην παραδοσιακή κυβέρνησή του, στο ζώδιο των Ιχθύων.

     Για την Ελλάδα, η έκλειψη Σελήνης πέφτει στον 12ο οίκο του χάρτη της 3/2/1830, ο Ήλιος στον 6ο και φαίνεται η πίεση των νοσοκομείων από την έξαρση των κρουσμάτων του Covid-19 και η δυσκολία κανονικής λειτουργίας των οικονομικών δραστηριοτήτων στην χώρα μας.

Θα δούμε αστάθεια στα οικονομικά, και απεργίες και (απεύχομαι) ταραχές και τραυματισμούς.

     Γενικά, η έκλειψη της 19 Νοεμβρίου 2021, δεν είναι πολύ δύσκολη, θα μπορούσε να είναι και ευεργετική για τις μοίρες των σταθερών που επηρεάζονται, δίνοντάς τους την ευκαιρία να κόψουν σάπιες και αρρωστημένες καταστάσεις και να πετύχουν τους στόχους τους και την ηρεμία τους, να έχουν νέες προοπτικές και σχέσεις. Αυτοί που εξακολουθούν να υποφέρουν είναι οι σταθεροί από την 7 μοίρα έως την 14 μοίρα του Ταύρου, Λέοντα, Σκορπιού και Υδροχόου.

     Και όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, οι σεληνιακές εκλείψεις δεν δίνουν μεγάλα  γεγονότα, αλλά είναι περισσότερο εσωτερικές. Με σύνεση, ηρεμία, προσοχή, οργανωμένη σκέψη και στρατηγική, αντιμετωπίζονται όλες οι δυσκολίες και τελικά να μετατραπούν σε επιτυχία.

Αρέσει σε %d bloggers: