ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Σεληνιακή έκλειψη: Όταν οι φόβοι παίρνουν σάρκα και οστά

Σεληνιακή Έκλειψη 19ης Νοεμβρίου 2021:   

Όταν οι φόβοι μας παίρνουν σάρκα κ οστά…

από την Βίρνα Κουτράκου

Στις 19 Νοεμβρίου κ ώρα 10.57 το πρωί θα γίνει η πρώτη μετά από 7 χρόνια έκλειψη στον άξονα Ταύρου/Σκορπιού, μία μερική έκλειψη Σελήνης, η οποία, δεδομένου ότι γίνεται πρωί δική  μας ώρα, δεν είναι ορατή απ’ την Ελλάδα.

Η Έκλειψη αυτή ανήκει στην Σεληνιακή σειρά 126Saros που όπως καταλαβαίνουμε από την αρίθμησή της, είναι Βορείου Δεσμού και ξεκίνησε στις 18/7/1228, στη 2ο Υδροχόου. Μια σειρά που μέχρι τώρα έχει δώσει 44 συνολικά εκλείψεις Σελήνης, εκ των οποίων οι 14 ολικές κ θα δώσει ακόμα άλλες 26 μέχρι να ολοκληρωθεί στις 19/8/2472. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η έκλειψη είναι η πρώτη μη ολική που προέρχεται από αυτήν τη σειρά μετά από αρκετούς αιώνες. Θα επανέλθουμε όμως αργότερα στην Μητρική Έκλειψη, γιατί παρουσιάζει ενδιαφέρον τόσο η ίδια, όσο κ η σύγκριση της με την τωρινή.

Η Έκλειψη γίνεται στις 27ο Ταύρου.
Το ζώδιο του Ταύρου είναι κρύο κ ξηρό (μελαγχολικό ως προς την ιδιοσυγκρασία του) κ σχετίζεται με την πρώτη γείωση των δημιουργικών ενεργειών του Κριού, δλδ με την μορφοποίηση, με την Φύση, με την ύλη, με την διατήρηση (γιαυτό κ θεωρείται συντηρητικό), με την σιγουριά, με την ασφάλεια, την μονιμότητα, την οικονομία, το ρίζωμα, την υπομονή, την ισχυρή θέληση κ επιμονή, την αποφασιστικότητα, την εκτίμηση όλων των αξιών, οικονομικών κ καλλιτεχνικών, αλλά κ με το πείσμα, την ισχυρογνωμοσύνη, την έλλειψη πλαστικότητας κ ελαστικότητας, την ζήλια κ τους αργούς ρυθμούς. Είναι το θεμέλιο της Ζωής, τόσο ισχυρό κ τόσο ακλόνητο που μπορεί να αντέξει σε οτιδήποτε!  Σύμφωνα με την κλασική αστρολογία, ο Ταύρος κυβερνάει το Χαμαντάν, το Κουρδιστάν, το Μαχίν (σημερινή Χομς) αλλά κ την Κύπρο κ την Μικρά Ασία (σε αυτά συμφωνούν κ οι H.S. GreenκCharlesE.OCarter).

Η Σελήνη στην 27ο βρίσκεται σε σύνοδο με τον απλανή Algol. Και επειδή έχει γίνει πολύς λόγος για τον Algol, εδώ θα σταθούμε λίγο για να δούμε πώς αποκρυπτογραφείται.

Ο απλανής αυτός αστέρας είναι το Β΄του αστερισμού του Περσέως κ σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία απεικονίζει την κεφαλή της Μεδούσης, την οποία απέκοψε ο Περσέας. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι αν κ η Μέδουσα ήταν τέρας, που για μαλλιά είχε φίδια κ το βλέμμα της πέτρωνε όποιον το συναντούσε, από το αίμα της ξεπήδησε ο Πήγασος, το φτερωτό άλογο, ως επίσης κ το ότι ο Περσέας έδωσε το κομμένο κεφάλι στην Αθηνά που το έβαλε στην αιγίδα της, ως αποτροπαΐκό σύμβολο (το λεγόμενο Γοργόνειον κ αυτό ήταν κ το αρχαίο ελληνικό όνομα του Algol) , αφού προηγουμένως χάρισε το αίμα της στον Ασκληπιό για να θεραπεύει τους ανθρώπους. Αν λοιπόν πάρουμε τον μύθο της κεφαλής της Μεδούσης ως αντιπροσωπευτικό του Algol, είναι καλό να τον πάρουμε ολόκληρο κ να κρατήσουμε ότι μέσα από μία πολύ σκληρή, ακραία κ  επώδυνη δοκιμασία θα γεννηθεί η ελπίδα για κάτι καλύτερο.

Οι Άραβες το άστρο αυτό το ονόμαζαν «RaʼsalGhul»(το Algol είναι παραφθορά αυτού) κ σήμαινε «η κεφαλή του Δαίμονα». Οι φίλοι των κόμικς θα έχουν αναγνωρίσει τον ομώνυμο χαρακτήρα που εισήγαγε η DCComicsκ έκανε καριέρα ως «κακός» (αλλά πολύ κακός)! Οι Κινέζοι αυτόν τον απλανή τον αποκαλούσαν «TseihShe», που σημαίνει «σωρός από πτώματα», ενώ κατά τους Ιουδαίους λεγόταν Λίλιθ. Από τα ονόματα κ μόνον καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι ευοίωνος, κάθε άλλο, θεωρείται το πιο δυσοίωνο κ καταστροφικό αστέρι.  Κατά τον Πτολεμαίο έχει φύση Κρόνου κ Δία, κ προκαλεί κακοτυχίες, ταραχές, βίαιους θανάτους, εξεγέρσεις του όχλου, ενώ η Σελήνη σε σύνοδο με αυτό εκτός των άλλων , μπορεί να δώσει κ βαριές ασθένειες (VivianRobson, TheFixedstarsandconstellationsinastrology).
Για να μην υπάρξουν όμως παρανοήσεις κ υποψίες καταστροφολογίας, πρέπει να τονίσουμε ότι είναι διαφορετική η επίδραση του σε προσωπικούς, από ότι σε εγκόσμιους χάρτες: ενώ προκαλεί βίαια γεγονότα σε κοσμικό επίπεδο (κ όποτε έχει γίνει σεληνιακή έκλειψη επάνω στον Algol έχει δώσει περιστατικά ακόμα κ πολεμικά περιστατικά), σε προσωπικούς χάρτες δεν είναι τόσο βλαπτικός. Υπάρχουν διάσημοι άνθρωποι με μεγάλη καριέρα που η γενέθλια σελήνη τους ήταν επάνω στον Algol, όπως η AndieMcDowell, η CaroleBouquet, ο MickJagger(η σελήνη του είναι σε συγκλίνουσα σύνοδο 1ο.30΄) στους οποίους δεν έχει εκδηλωθεί αρνητικά, απεναντίας, τους έχει βοηθήσει να υπερνικήσουν εμπόδια.

Η Σελήνη που χάνεται από το ουράνιο στερέωμα βρίσκεται στην κατοικία κ την τριπλότητα της Αφροδίτης, στην δική της έξαρση, σε όρια Άρη κ σε πρόσωπο Κρόνου. Είναι στο 5ο (αραβικό) σεληνιακό μέγαρο, το ονομαζόμενο «λευκό  σημείο» που βρίσκεται σε διακυβέρνηση του Δία κ σχετίζεται με την επιτυχή έναρξη πολέμων κ γενικότερα «εκστρατειών». Η τελευταία όψη που σχημάτισε πριν την έκλειψή της (ας μην ξεχνάμε ότι μία έκλειψη σελήνης είναι πάντοτε πανσέληνος) ήταν τετράγωνο με τον Δία, ένα τετράγωνο που παραμένει εν ισχύ κ εξάγει την αντίθεση Ηλίου κ Σελήνης, διογκώνοντας κ μεγεθύνοντας την επίδραση της. Η Σελήνη που είναι αργή προέρχεται ακόμα από μία αντίθεση με τον Ερμή κ ένα τρίγωνο με τον Πλούτωνα, ενώ στην σύγχρονη αστρολογία ασχηματίζει κ όψη ενάμισι τετραγώνου με την κυβερνήτρια της Αφροδίτη, η οποία όμως είναι σε ζώδιο (ανωτέρου) τριγώνου, οπότε δεν είναι βλαπτική. Η ίδια η Αφροδίτη βρίσκεται στον Αιγόκερω, στην τριπλότητα της μεν, οπότε δεν είναι περιπλανώμενη, αλλά σε ζώδιο του Κρόνου κ επιπλέον έχει ήδη μπει κ κινείται στην σκιά της, στην ζώνη δλδ εκείνη που θα καλύψει κατά την αναδρομή της, την οποία ξεκινάει στις 19/12, οπότε δεν είναι πολύ ισχυρή για να την βοηθήσει, πέραν του ότι είναι Νυχτερινός πλανήτης κ εδώ, ο χάρτης είναι Ημέρας. Αν κοιτάξουμε στον δυτικό ορίζοντα μετά το ηλιοβασίλεμα, θα δούμε ότι ήδη έχει μειωθεί πολύ το φως της, κ σε λίγες μέρες θα μπει κάτω από τις ακτίνες του Ηλίου κ δεν θα είναι πια ορατή, ξεκινώντας κ αυτή το ταξίδι της στον Κάτω Κόσμο.

Ο Κυβερνήτης ορίων της έκλειψης, ο Άρης που είναι κ κυβερνήτης του Ηλίου, βρίσκεται στην κατοικία του στον Σκορπιό, αλλά είναι απασχολημένος με τον πόλεμο που διεξάγει με τον Ουρανό, λόγω αντίθεσης (κ αντιπαραλληλίας) του, την οποία σχημάτισε μετά το τετράγωνο του με τον Κρόνο, «θερμαίνοντας» το κλίμα, επιταχύνοντας κ υπερτονίζοντας ακόμα περισσότερο την επαναστατική διασπαστική φύση του Ουρανού απέναντι στα όρια που θέλει να βάλει κ την τάξη που προσπαθεί να διατηρήσει ο νομοθέτης Κρόνος. Ουσιαστικά, οι όψεις αυτές που ξεκίνησαν εδώ κ 1 εβδομάδα αποτελούν το πρελούδιο της τρίτης συνάντησης Κρόνου κ Ουρανού που θα κορυφωθεί την παραμονή των Χριστουγέννων κ μας δίνουν μία ιδέα για τα θέματα που θα αντιμετωπίσουμε. Επιπλέον, ο Άρης θα βρίσκεται άλλες 2 μέρες κάτω από τις ακτίνες του Ηλίου, ύπαυγος, κ μέχρι να βγει κ να αποκτήσει την απόλυτη αυτονομία του, δεν θα μπορεί να εκδηλώσει ξεκάθαρα τα κίνητρα κ τις προθέσεις του κ να λειτουργήσει δυναμικά κ καταλυτικά. Η μοναδική διευκόλυνση που έχει ο Άρης σε αυτόν τον χάρτη είναι η ακτίνα εξαγώνου από την Αφροδίτη που βρίσκεται στην έξαρση του κ που τον προτρέπει να ηρεμήσει κ να βάλει στόχους.

Ο Ήλιος, ακριβώς απέναντι, βρίσκεται στη νυκτερινή κατοικία του Άρη, σε τριπλότητα κ πρόσωπο Αφροδίτης κ όρια Κρόνου: εξακολουθεί να βρίσκεται στον «κάτω κόσμο», να ομφαλοσκοπεί κ να έρχεται αντιμέτωπος με τις αδυναμίες, τις φοβίες κ τις κρίσεις του, να σκέπτεται αν είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα, αλλά κ τι θα βρει μπροστά του, κ βέβαια, όλη αυτή η συγκέντρωση πλανητών (7 τον αριθμό) στα σταθερά δεν τον ενθαρρύνει καθόλου ούτε να ανοιχτεί, ούτε να ξεπεράσει τα μπλοκαρίσματά του, ούτε να μετασχηματιστεί, είναι πρακτικά εγκλωβισμένος στους φόβους του κ τους ξαναζεί συνέχεια.

Ο Ερμής ο οποίος αντιπροσωπεύει την επικοινωνία, την λογική, την αντίληψη κ την πληροφορία, δεν εμπλέκεται στην έκλειψη που κ αυτό έχει την σημασία του κ είναι σε δικά του όρια, αν κ στην κατοικία του Άρη, παράλληλα όμως βρίσκεται κ σε σύνοδο αντισκιάς (η αντισκιά του Ερμή είναι στις 08ο.24΄του Υδροχόου) με τον Κρόνο, που μας δείχνει ότι η ενέργεια του Ερμή συμπιέζεται ανάμεσα στον Άρη κ τον Κρόνο, ενώ η σχέση τετραγώνου που έχει με τον Δία δεν διευκολύνει τα πράγματα δίνοντας του μία ανυπόστατη αισιοδοξία για την εξέλιξη των πραγμάτων. Επιπλέον, βρίσκεται κ αυτός υπό τις ακτίνες του Ηλίου, καμένος, κ όσο πάει βυθίζεται περισσότερο, οπότε η δύναμη του αναγκαστικά θα εκφραστεί μέσω του Ηλίου.

Ο Δίας, κυβερνήτης του μεγάρου στο οποίο βρίσκεται η Σελήνη, βρίσκεται στον Υδροχόο, στην εξουσία του Κρόνου κ όπως είδαμε εμπλέκεται άμεσα στην έκλειψη. Ο Κρόνος βρίσκεται στην ημερήσια κατοικία του στον Υδροχόο κ από εκεί προσπαθεί ανεπιτυχώς να βάλει όρια κ να διατηρήσει την ισχύουσα τάξη, δεδομένου ότι βρίσκεται σε ζώδιο τετραγώνου προς τον άξονα της έκλειψης.

Αν τώρα δούμε κ τον δωδεκατημοριακό χάρτη της Έκλειψης, θεωρώ ότι ξεκαθαρίζουν ακόμα περισσότερο τα αιτήματα της κ οι απαιτήσεις της:

Νομίζω ότι είναι πολύ χαρακτηριστική η σύνοδος ιδιομοιρίας του Ηλίου με τον Ουρανό (σε αντίθεση βέβαια με την 12μοριακή σελήνη), η μεταφορά του Κρόνου στο ζώδιο του Ταύρου, στην μοίρα που δέχτηκε το χτύπημα από το τετράγωνο του Άρη τονίζοντας την δυσκολία που έχουμε όλοι οι άνθρωποι να πραγματώσουμε τα αιτήματα του Ταύρου (για σταθερότητα κ ασφάλεια), αλλά κ η μεταφορά του Άρη στο άλλο δικό του ζώδιο, τον Κριό: Ο 12μοριακός χάρτης μας δείχνει ξεκάθαρα τον Άρειο κ Ουράνιο χαρακτήρα της έκλειψης αυτής.

Πριν συγκεντρώσουμε τα στοιχεία που έχουμε δει στον χάρτη της τωρινής έκλειψης, ας δούμε κ τον χάρτη της μητρικής, για να ανιχνεύσουμε τις ομοιότητες (ο χάρτης έχει μπει για Greenwich, γιατί εκεί μηδενίζεται το γεωγραφικό μήκος, αλλά δεν παίζει ρόλο για όπου κ να μπει δεδομένου ότι ξεκινάει την περιοχή του Πόλου):

Βλέπουμε ότι κ η μητρική έκλειψη ξεκίνησε στα σταθερά, ενισχύοντας περισσότερο την έννοια του «αμετακίνητου» που είδαμε κ στον τωρινό χάρτη. Ο Κυβερνήτης της Σελήνης ο Κρόνος ήταν κ πάλι στον Υδροχόο, σε αντίθεση ιδιομοιρίας με τον Ερμή (όπως τώρα είναι σε σύνοδο αντισκιάς), κ πάλι σε πολύ κλειστό τετράγωνο με τον Ουρανό: Βλέπουμε δλδ ότι η ίδια η μητρική έκλειψη θέτει το θέμα α/ της σταθερότητας κ β/ του τετραγώνου Κρόνου/Ουρανού. Θεωρώ εξαιρετικά ενδιαφέρον το ότι 1 μήνα μετά  από αυτή την έκλειψη ο Φρειδερίκος ο Β΄, αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Έθνους κήρυξε την 6η σταυροφορία, ως επίσης κ ότι ακριβώς την ίδια περίοδο οι Ναΐτες Ιππότες ανέλαβαν τραπεζίτες του Ερρίκου του Γ’ της Αγγλίας!

Ας συνοψίσουμε με λίγα λόγια αυτά που έχουμε δει:

Έχουμε έκλειψη Σελήνης που γίνεται στην 27ο Ταύρου (διότι στις σεληνιακές εκλείψεις μας ενδιαφέρει πρωτίστως το πού βρίσκεται η Σελήνη), επάνω στον «κακοποιητικό» απλανή Algol ο οποίος σε κοσμικό επίπεδο συνδέεται με βία, ασθένειες κ θανάτους. Την αντίθεση Ηλίου/Σελήνης βλέπει ο Δίας με εξάγωνο, ο οποίος λειτουργεί «πληθωριστικά», διογκώνοντας τα γεγονότα κ της συνέπειες της. Η Άρεια κ η Ουράνια ενέργεια είναι σε πρώτο πλάνο, ενώ η λειτουργία του Κρόνου κ η ωριμότητα κ η τάξη που απαιτεί, είναι πιο έμμεση κ όχι τόσο δυνατή. Η έκλειψη αυτή μας φέρνει όλους προ μιας γενικής εκκαθάρισης: έχουμε μαζέψει πολλά, που κάποια θα μείνουν, αλλά κάποια πρέπει να φύγουν, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για νέα (τα καινούργια που θα μας έρθουν θα αρχίσουμε να τα βλέπουμε σε 6 μήνες). Πρέπει να αποφασίσουμε τι θα μείνει κ τι θα φύγει. Επειδή τα σταθερά, ως σταθερά, έχουν πρόβλημα να κόψουν πράγματα (καταστάσεις, δουλειές κ ανθρώπους) από τη ζωή τους, για αυτό κ θα βιώσουν πολύ πιο έντονα κ πιο «απότομα» αυτή τη μεταβολή: κάτι που μέχρι τώρα τους ήταν ενοχλητικό ή κ εκνευριστικό, τώρα πια γίνεται αβάσταχτο k αφόρητο, οπότε θα φύγει κ δεν θα είναι με τις πιο ήπιες διαδικασίες. Η έκλειψη λοιπόν αυτή σε προσωπικό επίπεδο θα σημειοδοτήσει μεγάλες λήξεις (για τους σταθερούς δύσκολες κ επώδυνες), αλλά κ μεγάλες ενάρξεις!

Για την Ελλάδα ο χάρτης έχει ωροσκόπο στις 16ο Αιγόκερω, με την Αφροδίτη να έχει ανατείλει πριν από λίγο στον ουρανό, στις 12 αιγόκερω κ σε σύνοδο με αυτόν. Η Σελήνη που εκλείπει βρίσκεται στον 4ο οίκο , που στην εγκόσμια αστρολογία αναφέρεται στα σπίτια, την γη κ γενικά στην ακίνητη περιουσία, στις σοδειές, στα καιρικά φαινόμενα, στον απλό κόσμο μιας χώρας, αλλά  κ την αντιπολίτευση. Η Σελήνη κυβερνάει τον 7ο οίκο (σύμμαχοι, εταίροι, φανεροί εχθροί), άρα εκεί περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες κ προβλήματα.  Ο Ουρανός που βρίσκεται σχεδόν επάνω στο IC, την ακμή του 4ου οίκου, δείχνει ότι είτε ο κόσμος, είτε η αντιπολίτευση θα αιφνιδιάσουν κ θα «χτυπήσουν» την Κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται στον 10ο οίκο του χάρτη, μαζί με τον Ήλιο (ο αρχηγός της χώρας), τον Άρη (στρατός κ σώματα ασφαλείας) κ τον Ερμή (πληροφορία, τύπος, επικοινωνία, μάθηση, νεαρά άτομα) που είναι κ οι 2 κάτω από τις ακτίνες του Ηλίου κ αδυνατούν να λειτουργήσουν αυτόνομα. Ο Δίας (Κλήρος, δικαστικοί, τράπεζες, ασφαλιστικοί φορείς) είναι τον 2ο οίκο (έσοδα, οικονομία) αλλά είναι στην εξουσία του Κρόνου, άρα φέρνει πενιχρές εισπράξεις, ενώ ο Κρόνος (Νόμος κ η επιβολή, δημόσια διοίκηση, περιορισμός) βρίσκεται στον 1ο οίκο (η ίδια η χώρα), όπου στέκεται αυτεξούσιος. Κατά την γνώμη μου κ ο Κρόνος στον 1ο οίκο, αλλά κ ο Ουρανός στον 4ο οίκο είναι πολύ δύσκολες θέσεις που μαρτυρούν ότι έρχεται ένα δύσκολο δίμηνο, αλλά κ ο Ήλιος που κυβερνάει τον 8ο οίκο (θάνατοι) δεν μας υπόσχεται κάτι καλό. Θεωρώ όμως ότι η Αφροδίτη επάνω στον ωροσκόπο, ας είναι κ σε ζώδιο Κρόνου παραμένει η ελάσσων ευεργέτης, θα αποσοβήσει τα χειρότερα για την χώρα μας, η οποία ούτως η άλλως ούτε στο μονοπάτι της έκλειψης βρίσκεται (βλέπει κυρίως Δυτική Αφρική, Νότια Αμερική κ Ειρηνικό), ούτε όμως κ κυβερνάται από τον Ταύρο, γιατί σύμφωνα με την θεωρία των εκλείψεων το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργείται στις περιοχές που περνάει το μονοπάτι της Έκλειψης, αλλά κ σε εκείνες που κυβερνώνται από το ζώδιο που γίνεται η έκλειψη. 

Η διάρκεια που έχει η επίδραση μιας έκλειψης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Γενικά, οι σεληνιακές εκλείψεις κρατούν λιγότερο από τις ηλιακές, αλλά οι εκλείψεις στα σταθερά ζώδια θεωρείται ότι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια από εκείνες που γίνονται στις άλλες τετραπλότητες, αν κ κάποιες φορές επιδρούν απροσδόκητα γρήγορα, με βίαια συνήθως αποτελέσματα, ειδικά εκεί όπου μετέχουν Άρης ή Ουρανός ως καταλύτες. Εκλείψεις στα ζώδια της Γης γενικά σχετίζονται με θέματα τροφή κ παραγωγής προϊόντων, εμπορίου, οικονομίας κ χρηματαγορών. Σύμφωνα με όσα έγραψε ο Κλαύδιος Πτολεμαίος στο Βιβλίο ΙΙ , παρ.VII στην Τετράβιβλο του, η επίδραση μιας σεληνιακής έκλειψης κρατάει τόσους μήνες, όσες ώρες κράτησε η συσκότιση της, πράγμα όμως το οποίο δεν έχει επαληθευτεί ιστορικά. Σήμερα θεωρούμε ότι η επίδραση μιας σεληνιακής έκλειψης ξεκινάει περίπου 2 εβδομάδες πριν την έκλειψη (από την Νέα σελήνη που έχει προηγηθεί) κ κρατάει ένα τρίμηνο, με πιο «δραστήρια περίοδο» τις εβδομάδες γύρω από την έκλειψη, αλλά κ την ενεργοποίηση της, κυρίως αν γίνει από τον Άρη από διέλευση είτε συνόδου/αντίθεσης, είτε τετραγώνου. Στην περίπτωση που αναφερόμαστε τώρα, ο Άρης θα μπεις την μοίρα της έκλειψης στις 9/12, οπότε θα την ενεργοποιήσει κ πάλι, ενώ ταυτόχρονα, θα είναι κ η σελήνη στο ζώδιο του Υδροχόου, οπότε κ πάλι θα τονιστεί η μεγάλη πύκνωση στα σταθερά.

Σε προσωπικούς χάρτες, πολύ πιο έντονα θα αισθανθούν την έκλειψη όσοι την δέχονται σε γωνιακούς οίκους του χάρτη τους (1ος,  10ος, 7ος, 4ος) , δλδ όσοι έχουν ωροσκόπο ή μεσουράνημα από την 25 σταθερών μέχρι την 0 μοίρα μεταβλητών, αλλά κ όσοι έχουν Φώτα ή προσωπικούς πλανήτες σε αυτή την ζώνη. Επίσης κ όσοι έχουν ωροσκόπο, μεσουράνημα, φώτα ή προσωπικούς πλανήτες στα παρορμητικά (κριός, καρκίνος, ζυγός, αιγόκερως) από την 11ο έως την 13ο : θεωρώ ότι αυτοί θα είναι πιο ευνοημένοι σε σχέση με τα σταθερά, γιατί  οι μοίρες αυτές θα ενεργοποιηθούν από την Αφροδίτη κατά την αναδρομή της, που θα κατέβει μέχρι κ την 11ο Αιγόκερω, στις  28 Ιανουαρίου.
Οι υπόλοιποι παρορμητικοί καθώς κ οι μεταβλητοί που δεν έχετε στοιχεία σε αυτές τις μοίρες που αναφέρθηκαν, θα αισθανθείτε τον αντίκτυπό της μόνον στο κοινωνικό επίπεδο.

Αρέσει σε %d bloggers: