ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Μια έκλειψη με «κρυφά χαρτιά» και μεγάλα σχέδια -Προσοχή σε όσα ακούμε και σε όσα λέμε

Μια έκλειψη με «κρυφά χαρτιά» και μεγάλα σχέδια -Προσοχή σε όσα ακούμε και σε όσα λέμε

Από την Καλλιόπη Τσικνάκη

Η ολική αυτή έκλειψη Ηλίου, που θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου, στις 9.42 το πρωί για την Ελλάδα και στη 12,22 μοίρα του Τοξότη, αποτελεί την τελευταία μιας περιόδου εκλείψεων τόσο στον Τοξότη όσο και στον αντίθετο πόλο, στους Διδύμους, που έλαβαν χώρα την τελευταία διετία και θα επαναληφθούν ξανά το 2029. Ο άξονάς αυτός έχει γνωσιακό και επικοινωνιακό χαρακτήρα και αναφέρεται από την μια στην αντικειμενική συλλογή της πληροφορίας, την επικοινωνία και διάδοση της και από την άλλη στην σύνθεση και την ιδεολογία που προκύπτει μέσα από την γνώση του περίγυρου μας. Ευρύτερα, σχετίζεται με την βασική εκπαίδευση ο Δίδυμος και με την ανώτερη γνώση και μετεκπαίδευση ο Τοξότης. Το ζώδιο του Τοξότη, που έχει τον Δία ως κυβερνήτη, είναι αυτό που θα φέρει τον ενθουσιασμό, τη διεύρυνση, την πίστη σε ένα ιδανικό, σε μια θρησκεία, ίσως όμως και τον φανατισμό και το δόγμα, ενώ ο Δίδυμος-που συμμετείχε ενεργά στις προηγούμενες εκλείψεις- είναι ο άπιστος Θωμάς του ζωδιακού.  Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι η αντικειμενική αλήθεια και η εφαρμογή της ώστε ο άνθρωπος να διευρύνει τους ορίζοντες του και να ανέλθει πνευματικά και ηθικά. Ο ίδιος ο άξονας των μεταβλητών  αποτελεί την μετάβαση από μια εποχή σε μια άλλη, και σίγουρα την τελευταία διετία βιώσαμε τεράστιες αλλαγές στον τρόπο που επικοινωνούμε, στον τρόπο που συνδιαλεγόμαστε ακόμη και η ίδια η διαδικασία της  μόρφωσης πέρασε σε ένα άλλο επίπεδο, ενώ η μετάδοση της πληροφορίας περιορίστηκε αλλά ταυτόχρονα έγινε πιο εστιασμένη, κατευθυνόμενη κάποιες φορές, αλλά και πιο ουσιαστική. Διαδικτυακά μαθήματα και επιμόρφωση κάθε είδους άνθισαν και πλέον έχουν γίνει θεσμός ενώ υπήρξε ένα παράπλευρο όφελος, ότι στην απομόνωση και το κλείσιμο βρήκαμε τον χρόνο και την απαραίτητη συγκέντρωση για να τακτοποιήσουμε τις σκέψεις μας και να αποβάλλουμε δυσαρμονικά και άχρηστα «πιστεύω». Η συμμετοχή του Ερμή είναι και πάλι τονισμένη και δείχνει μια δυσκολία σε θέματα εκπαίδευσης, επικοινωνίας, στις μετακινήσεις, στα ταξίδια, και πιθανά ατυχήματα. Και βέβαια μια έκλειψη στον Τοξότη δε μπορεί παρά να σημαίνει και αλλαγές σε θέματα εκκλησίας, θρησκείας. Η Αφροδίτη είναι πολύ δραστήρια μεσοδιαστηματικά, κάτι που εφιστά την προσοχή σε ερωτικές σχέσεις και σε χρηματικές συναλλαγές. Η συμμετοχή της Αφροδίτης και του Δία στα μεσοδιαστήματα δημιουργεί ευκαιρίες και αισιοδοξία, ωστόσο, με ένα Κρόνο να κρύβεται από πίσω ως κυβερνήτης τους χρειάζεται προσοχή μήπως ξεγελαστούμε ή  φανούμε επιπόλαιοι στις αποφάσεις μας. Με λίγη σύνεση και με τα πόδια στη γη, μπορούμε να ζήσουμε αυτήν την έκλειψη στον Τοξότη, που θέλει τον νου να πηγαίνει όλο και πιο ψηλά, όλο και πιο μακριά, ευχόμενοι μεγάλα όνειρα και στόχους από καρδιάς.

Στα γενικά χαρακτηριστικά της είναι η σύνοδος με τον Νότιο Δεσμό, ανήκει στον Saros 152 ή σύμφωνα με την ταξινόμηση της  B. Brady πρόκειται για τον 5 New South. Η ίδια έχει αναλύσει μεσοδιαστηματικά την αρχική έκλειψη  περιγράφοντας την ως μια χαρούμενη και με καλές ειδήσεις οικογένεια εκλείψεων, η οποία συνδέεται με έντονες και ευχάριστες εμπειρίες, συντείνει στο να ερωτευόμαστε και έχει μεγάλη διάρκεια στο να δίνει δώρα στη ζωή όσων επηρεάζει.  Η επιρροή της τωρινής ξεκινά τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν γίνει και θα συνεχιστεί για 2 μήνες περίπου, αλλά σε μια πιο ελαστική προσέγγιση μας επηρεάζει έναν μήνα πριν και μέχρι την επόμενη έκλειψη του Απριλίου. Τόσο το γεγονός ότι είναι νοτίου δεσμού, όσο και η αναδρομή της Αφροδίτης που συμπτωματικά «διαδραματίζεται» στο επόμενο δίμηνο, περιορίζουν τον θετικό αντίκτυπο της μητρικής έκλειψης χωρίς, όμως, να τον ακυρώνουν. Ο νότιος δεσμός συνδέεται με το παρελθόν, με παλιές πεποιθήσεις και ιδεολογήματα τα οποία θα μας απασχολήσουν και με διάκριση και σοφία θα πρέπει να τα απομακρύνουμε εντελώς από τη ζωή μας, διαφορετικά αυτά θα περάσουν στον επόμενο κύκλο εκλείψεων του 2022, στα λεγόμενα σταθερά ζώδια, που εκφράζουν και μια παγίωση στις απόψεις τους και συχνά δυσκολεύονται να αλλάξουν.  Επηρεάζει κυρίως τα μεταβλητά (τοξότες, διδύμους, ιχθύς και παρθένους) και τη 17η μοίρα των παρορμητικών. Μεσοδιαστηματικά επηρεάζει και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία-κυρίως ωροσκόπο, μεσουράνημα- στις μοίρες που αναφέρονται, πιο έντονα όσους βρίσκονται και στο ζώδιο που αναφέρεται. Τα μεσοδιαστήματα επηρεάζουν και χώρες, δείχνουν τάσεις, και το πως τελικά θα εκφραστούν εξαρτάται από μας τους ίδιους. Η ανοχή που δίνουμε είναι μιάμιση μοίρα. Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι μας επηρεάζουν και οι καθαυτές μοίρες των πλανητών, όπως φαίνονται στον χάρτη.

Τα φώτα

H σύνοδος του Ηλίου και της Σελήνης κατά τη νέα σελήνη μπορεί να εξεταστεί ως ένα ενιαίο μεσοδιάστημα με τον Ερμή να είναι ο πλανήτης που θα εκφράσει την ενέργεια τους. Για τα Φώτα και τον δεσμό θα δούμε και τον Ωροσκόπο και το Μεσουράνημα, που βέβαια ενεργοποιούνται μόνο στην Ελλάδα, με συντεταγμένες της πρωτεύουσας. Τα υπόλοιπα έχουν μια παγκόσμια έκφραση και βέβαια και προσωπική, αν κάπου συναντιούνται με τον χάρτη μας.

Ν. Σελήνη-Ερμής (13,47 Τοξότη- μεταβλητών): Δείχνει μια έμφαση που χρειάζεται να δώσουμε στην ευμετάβλητη φύση των πραγμάτων, είναι άξονας της συνείδησης και σχετίζεται και με την έκφραση των θέλω μας και των συναισθημάτων μας. Βέβαια, ένας πλανήτης τόσο κοντά στον ήλιο θεωρείται αδύναμος στο να εκφραστεί,  και με τον Ερμή σε αδυναμία από ζώδιο ουσιαστικά η έκλειψη μας δείχνει μια δυσκολία στην επικοινωνία και έκφραση μας και επίσης «κρυφά» θέματα που δεν θα γίνουν γνωστά προς το παρόν, αλλά πολύ αργότερα θα τα μάθουμε. Μπορεί να επηρεάσει και το εκπαιδευτικό σύστημα καθώς και τα media και να δυσκολέψει την αποκάλυψη της αλήθειας ή του «νοήματος»  που κρύβεται πίσω από την πληροφορία. Προβλήματα στην εκπαίδευση ή διακοπή σπουδών είναι πιθανά ενδεχόμενα. Επίσης, μπορεί να συνδεθεί με τον πολωτικό ή φανατικό λόγο.

Ποσειδώνας/Βόρειος Δεσμός (26,04 Κριού-παρορμητικών): Συνδέεται με ομάδες ανθρώπων, με ηθοποιούς, και στην αρνητική εκδοχή με ασυλοποίηση, ή με εξαπάτηση και με ιδιότυπες, παράξενες ομάδες. Γενικότερα είναι ένα μεσοδιάστημα που φέρνει την απογοήτευση, τον εγκλεισμό και την ασθένεια στο προσκήνιο ενώ μπορεί να συνδεθεί και με εξαρτησιογόνες ουσίες. Μια λαχτάρα για την πνευματικότητα, για τα υψηλά ιδανικά μπορεί να την ενισχύσει και αυτή είναι η θετική προσέγγιση του μεσοδιαστήματος, όπως και η δυνατότητα να οραματιστούμε τη ζωή μας καλύτερη και πιο όμορφη, πιο δημιουργική και με πιο ολιστική και ανθρώπινη φιλοσοφία. Με τον Ερμή αλλά και τα ίδια τα φώτα σε ανοιχτό τετράγωνο ο λόγος μπορεί να γίνει παραπλανητικός, η σκέψη νεφελώδης, η κρίση μας επιπόλαιη και η εξαπάτηση πιο εύκολη. Το μεσοδιάστημα αυτό μπορεί να συνδεθεί και με την εξασθένηση ηγετικών προσωπικοτήτων ή κυβερνήσεων.

Αφροδίτη/Μεσουράνημα (13,41 Τοξότη-μεταβλητών): Σύμφωνα με τον Έμπερτιν αναφέρεται σε: προσκόλληση σε γυναίκες, έρωτα, τέχνη, αγάπη αλλά και αυτοθαυμασμό, ματαιοδοξία. Είναι ένα μεσοδιάστημα που σχετίζεται με τον κοινωνικό σεβασμό, την αξιοκρατία, την κοινωνική μας φύση γενικότερα, πως εντασσόμαστε, πως συνεργαζόμαστε, πως αντιδράμε στην εργασία ή στην κοινωνία. Συνδέεται και με τους πόρους του κράτους και τη διανομή του πλούτου σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Ουρανός/Ωροσκόπος (12,04 ιχθύων-μεταβλητών): Αλλαγή σε κάτι πιο πρωτοποριακό, στις νέες τεχνολογίες,  επαναστατικότητα, σχεδιασμός που βρίσκεται πιο κοντά στο μέλλον, φιλία, ξαφνικά γεγονότα, ευφυείς ανακαλύψεις. Δίνει εκκεντρικότητα, επιθυμία να θέλουμε να ξεχωρίσουμε, ξαφνικά ξεσπάσματα. Επίσης, μια τάση εισβολής και παρενόχλησης των άλλων ακόμη και με εκφοβισμό.

Βόρειος Δεσμός

Νέα Σελήνη/Άρης (3,01 Τοξότη-μεταβλητών):  Μεσοδιάστημα δύναμης, εξουσίας, βίας, θάρρους, ζωτικότητας, σκληρότητας, δυνατών συγκινήσεων. Ο Δεσμός επιτάσσει τα φώτα σε μια πιο εντατική λειτουργία, ο Άρης χρωματίζει και πάλι με στρατιωτικά χαρακτηριστικά ενώ ευνοεί στη θετική εκδοχή του άξονα  τις συνεργασίες και τα ομαδικά εγχειρήματα, την τεράστια αντοχή, την αποφασιστικότητα. Φέρνει αλλαγές και ένταση, ακόμη και στρατιωτικές εισβολές. Συνδέεται με τον ανταγωνισμό, την έκφραση του θυμού και μια διάθεση φιλονικίας και ανυπομονησίας.

Αφροδίτη/Ωροσκόπος (17,24 Αιγόκερου-παρορμητικών): Ένα συνήθως προσωπικό μεσοδιάστημα, θετικό κατά κύριο λόγο, εξομαλύνει και εναρμονίζει όλες τις σχέσεις,  δίνει μια καλή διάθεση, χάρη και γοητεία. Αν το δούμε σε επίπεδο χώρας θα φέρει εξομάλυνση των εντάσεων, αγαθοεργία και καλές προθέσεις. Μπορεί να λειτουργήσει ωστόσο και λίγο ως μια ροπή προς τη σπατάλη και το βόλεμα, την ακραία καλοπέραση και φιληδονία.

Ουρανός/Ποσειδώνας (16,01 Κριού-παρορμητικών): Μπορεί να φέρει ευφυία αλλά και παραπλάνηση. Ομαδικές παραισθήσεις αλλά και ομαδικές διεκδικήσεις και επανάσταση και αναταραχές . Φέρνει καινοτομίες σε θέματα θρησκείας-εκκλησίας, συμβάλλει στο να δημιουργηθούν νέες ιδέες, νέα οράματα. Επίσης, μπορεί να συνδεθεί με πετρελαϊκές κρίσεις, με μόλυνση και με τη χρήση ναρκωτικών.

Ερμής

Νέα Σελήνη/Ποσειδώνας (1,23 Υδροχόου-σταθερών): Είναι μεσοδιαστήματα νοσηρότητας αλλά και φαντασίας. Σε μια αρνητική εκδοχή μπορεί να συνδεθεί με την πανδημία και να δείξει την εξάπλωση της. Επίσης, με τον Ερμή στο κέντρο του μεσοδιαστήματος υπάρχει η δυνατότητα τόσο για δημιουργικό λόγο, όσο και για ψέματα. Μπορεί να φέρει και ονειροπόληση και ψευδαισθήσεις αλλά και μεγάλη ευαισθησία και διαίσθηση, ενασχόληση με τον μυστικισμό και τη μαγεία. Γενικότερα δείχνει μια άρρωστη κατάσταση του νου και του νευρικού συστήματος αλλά πιθανά και του σώματος. Μπορεί να συνδεθεί και με την εξουσία και αποτελεί ένα μεσοδιάστημα εξασθένισης  της εξουσίας και λανθασμένης επικοινωνιακής πολιτικής ή και διάσπασης και σύγχυσης της εξουσίας.  

Αφροδίτη/Κρόνος (0,46 υδροχόου-σταθερών): Είναι λίγο «θλιμμένο» μεσοδιάστημα και συνδέεται πιο πολύ με χωρισμό, με ψυχρότητα και με ερωτική απογοήτευση, με έλλειψη χαράς και ικανοποίησης αλλά και με περιορισμό των οικονομικών πόρων. Έχει ωστόσο και τη δυναμική της στήριξης σχέσεων που έχουν σοβαρούς και σταθερούς δεσμούς, της σύναψη σχέσεων με άτομα εξουσίας ή με διαφορά ηλικίας, και μας παρακινεί να εκτιμάμε τις απλές χαρές και να αντλούμε απόλαυση από κάθε τι, παρά τις τυχόν αντίξοες συνθήκες. Επίσης εκφράζει και την οικονομική στενότητα που βιώνουμε ως χώρα ή ως άτομα, καθώς και την επιβολή φόρων ή την απαγόρευσή στις κοινωνικές συναναστροφές. Με τον Ερμή μπορεί να συνδεθεί και με απαγορεύσεις σε εκπαιδευτικούς χώρους ή ακόμη και με ιδιωτικοποιήσεις αλλά και με ερωτικά μηνύματα που θα έχουν πιθανά κρυφό χαρακτήρα.

Αφροδίτη

Να επισημάνουμε ότι σχηματίζει ευνοϊκές όψεις εξαγώνου με Ποσειδώνα και Άρη, σύνοδο με Πλούτωνα ενώ τα μεσοδιαστήματα που ενεργοποιεί είναι:

Νέα Σελήνη/Βόρειος Δεσμός (7,03 ιχθύων-μεταβλητών): Ευεργετικό και ελπιδοφόρο μεσοδιαστήματα οδηγεί σε νέες ερωτικές σχέσεις, σε βελτίωση σχέσεων και συναναστροφών, σε καλλιτεχνική δημιουργία, συναναστροφές με άτομα της τέχνης, σε οικονομική ανακούφιση. Χαρίζει αρμονία στις σχέσεις και στις κοινωνικές ομάδες-οικογένεια. Φέρνει στην επιφάνεια συναισθήματα αγάπης, στοργής, αλληλεγγύης και ευνοεί συνεταιρισμούς. Θα μπορούσε βέβαια να οδηγήσει και σε υπερβολές.  

Άρης/Ποσειδώνας( 22,02 Αιγόκερου-παρορμητικών): Είναι ένα μεσοδιάστημα που μπορεί να λειτουργήσει θετικά αν υπάρχει αυτοσυγκράτηση, ευνοεί και τους καλλιτέχνες και γενικότερα ο Άρης «τσιγκλάει» τον Ποσειδώνα να εκδηλώσει τις ανώτερες δυνατότητες του, όμως μπορεί να δώσει και βία, σύγχυση, ερωτικές διαστροφές, αυτοκαταστροφή, ακόμη και έγκλημα. Σε μια πιο ήπια εκδήλωση θα βοηθήσει στην παραγωγή σχεδίων και καλλιτεχνικών δρώμενων. Μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί η τέχνη για την εξιδανίκευση στρατιωτικών πρακτικών ή ελεγκτικών μηχανισμών. Η Αφροδίτη γενικά συμβάλλει στην ωραιοποίηση των παραπάνω, στην καλλιτεχνική μετουσίωση τους και στην ανοχή και κατανόηση τους.

Δίας/Ποσειδώνας (8,07 ιχθύων-μεταβλητών): Οι δυο ευεργέτες μαζί σε συνδυασμό με τον Ποσειδώνα μπορούν να δώσουν όμορφα σχέδια, όμορφα έργα, τόσο καλλιτεχνικά όσο και προσωπικά, εξιδανικευμένες σχέσεις. Ευνοούν την αντίληψη περί του τι αξίζει να αγαπάμε, ποιες είναι οι ανώτερες αρχές και αξίες μας, αυξάνουν την αισιοδοξία και την χαρά. Υπάρχει βέβαια και η παγίδα της κερδοσκοπίας,  της υπερ-αισιοδοξίας, της απάτης- τόσο στην αισθηματική, όσο και στην κοινωνική και οικονομική σφαίρα- και της αυταπάτης. Ευνοεί τον διαλογισμό και την επέκταση κάθε είδους.

Ερμής/Βόρειος Δεσμός (8,28 ιχθύων-μεταβλητών) : Και αυτό μπορεί να λειτουργήσει θετικά ως προς την κοινωνία, την τέχνη και τις διαπροσωπικές σχέσεις, υπάρχει βέβαια η παγίδα του ψέματος, των παραπλανητικών ειδήσεων, των συγκαλυμμένων δηλώσεων. Μπορεί να αφορά και σε ερωτικές σχέσεις και σε χρηματικές συναλλαγές.

Άρης

Νέα Σελήνη/Μεσουράνημα (23,42 Σκορπιού-σταθερών): Ένα δυνατό μεσοδιάστημα, ευνοεί επίτευξη στόχων, κοινωνική άνοδο, ανάληψη πρωτοβουλιών. Με τον Άρη, διευκολύνει τον γάμο, τη γονιμότητα, την καριέρα, την ευόδωση όσων θέλουμε να πετύχουμε. Μπορεί να φέρει, ωστόσο, και έπαρση και εξουσιομανία.

Ποσειδώνας/Πλούτωνας (22,45 υδροχόου-σταθερών): Δύσκολος άξονας, ευνοεί το να γινόμαστε υποχείριο άλλων, την εκμετάλλευση από την εξουσία, την απάρνηση του ίδιου μας του εαυτού και μπορεί να οδηγήσει σε βία εναντίον άλλων αλλά κυρίως εναντίον του ίδιου μας του εαυτού. Δίνει μεγάλη ικανότητα ενσυναίσθησης, υπερβατικά όνειρα ή ανεδαφικά όνειρα, που μπορεί να εμπεριέχουν την επιθυμία για δύναμη και εξουσία.  Μπορεί να νιώσουμε πίεση από διαφόρων ειδών εξουσίες ή να δούμε βίαιες αντιδράσεις απέναντι στην εξουσία.

Δίας

Τα μεσοδιαστήματα του Δία είναι ιδιαίτερα σημαντικά μιας και είναι ο κυβερνήτης της έκλειψης.

Νέα Σελήνη/Κρόνος (10,48 Αιγόκερου-παρορμητικών):  Άξονας χωρισμού, ασθένειας, θανάτου, μπορεί να δώσει και περιορισμό, απαγόρευση, μελαγχολία, απαισιοδοξία. Βοηθάει, όμως, στο να πειθαρχήσουμε και να εργαστούμε για τους στόχους μας. Αυξάνει την αυστηρότητα και τις κυρώσεις από την εξουσία, την επιβολή κανόνων, την προσκόλληση στο «τάξη και ηθική» ή κατά τα αμερικάνικα πρότυπα στο «νόμος και τάξη».

Νέα Σελήνη/Ουρανός (27 υδροχόου-σταθερών): Ξαφνικά γεγονότα που θα επηρεάσουν τις σχέσεις μας, αμφισβήτηση και διαμαρτυρία, ένταση. Εσωτερικές και εξωτερικές συγκρούσεις. Σύμφωνα με τον Έμπερτιν, ο Δίας στο μεσοδιάστημα αυτό  πριμοδοτεί ευτυχισμένες σχέσεις, ξαφνικές συνεργασίες και οικονομικά οφέλη. Αυξάνει τη διαίσθηση αλλά δίνει και έναν υπερβολικό ενθουσιασμό, και μια ανεξέλεγκτη διάθεση για ελευθερία.

Κρόνος

Είναι και πάλι ο χορηγός των περισσότερων πλανητών, μαζί με τον εαυτό του ελέγχει τους 8 από τους 10 βασικούς πλανήτες.

Αφροδίτη/Δίας (9,04 υδροχόου, σταθερών): Εύγλωττο μεσοδιάστημα, ο Κρόνος περιορίζει την αφθονία, που σημαίνει ότι θα χρειαστεί επιμονή και υπομονή στο επόμενο διάστημα και αυτοσυγκράτηση και αυτοέλεγχος, επίσης, για να μην έχουμε απώλειες σε χρήματα αλλά και χωρισμούς. Συνδέεται με μέτρα που θα περιορίσουν τις κοινωνικές δραστηριότητες. Τα καλά νέα είναι ότι γινόμαστε πιο σοβαροί και μεθοδικοί, πιο οργανωμένοι και πειθαρχημένοι.

Άρης/Πλούτωνας (24,23 Τοξότη-μεταβλητών): Ένα θλιβερό μεσοδιάστημα,  συνδέεται με δεινά, βία, βαρβαρότητα και μαύρα γεγονότα, μέχρι και με κτηνωδία, ευτυχώς δεν εμφανίζεται παρά μόνο μια φορά. Στην θετική του έκβαση δίνει απίστευτο θάρρος και γενναιότητα, δύναμη, επιρροή, αντοχή.

Δίας/Πλούτωνας (10,28 Υδροχόου-σταθερών): Ο Έμπερτιν το ονομάζει το μεσοδιάστημα του πλουτοκράτη, δίνει φήμη και δημοσιότητα και όταν ενεργοποιείται από τον Κρόνο εμποδίζει την πρόοδο, την εξέλιξη, φέρνει χωρισμό και γενικά δυσκολίες. Μια θετική έκβαση μπορεί να είναι η δύναμη να χρησιμοποιηθεί για ανθρωπιστικούς σκοπούς και να εμποδίσει φιλόδοξα σχέδια που δεν θα έχουν καλή έκβαση για την ανθρωπότητα.

Ουρανός

Αφροδίτη/Βόρειος Δεσμός (27,01 ιχθύων-μεταβλητών): Η Αφροδίτη μπορεί να μετατρέψει όλη αυτήν τη διέγερση του Ουρανού σε κεραυνοβόλους έρωτες, μπορεί, ωστόσο, να έχουμε και ξαφνικά οικονομικά γεγονότα, όχι απαραίτητα καλά.

Πλούτωνας

Ποσειδώνας/Βόρειος Δεσμός (26,04  Κριού-παρορμητικών) : Μεσοδιάστημα που σχετίζεται με κρυφά θέματα, με ασθένεια, με χωρισμούς και αποχωρισμούς. Σχετίζεται επίσης με μυστικές οργανώσεις και με ηθοποιούς.

Να θυμίσουμε ότι η έκλειψη δεν θα είναι ορατή στην Ελλάδα, και γενικότερα σε καμιά κατοικήσιμη περιοχή του πλανήτη. Ο ηλιακός δίσκος θα σβήσει εντελώς μόνο στην Ανταρκτική, ενώ οι νότιες περιοχές της αφρικανικής και της αυστραλιανής ηπείρου θα δουν το φαινόμενο ως μερική έκλειψη ηλίου. Η συνολική της διάρκεια θα είναι 1 λεπτό και 54 δευτερόλεπτα. Η πρώτη έκλειψη αυτής της σειράς εκλείψεων (Saros 152) ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1805 και η τελευταία θα είναι τον Αύγουστο του 3049, δίνοντας συνολικά 70 εκλείψεις. Η επόμενη έκλειψη του Saros 152  θα γίνει τον Δεκέμβριο του 2039.

ΠΗΓΕΣ:

R. Ebertin: Συνδυασμοί Κοσμικών Επιρροών

Β. Brady: Predictive Astrology

M. Munkasey: Midpoints

https://eclipse.gsfc.nasa.gov/SEsaros/SEsaros152.html

Αρέσει σε %d bloggers: