ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Ολική Ηλιακή Έκλειψη: Κάθε ταξίδι κάποια στιγμή φτάνει στο τέλος του.

Ολική Ηλιακή Έκλειψη: Κάθε ταξίδι κάποια στιγμή φτάνει στο τέλος του.

Από την Βίρνα Κουτράκου

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στις 9.42 το πρωί γίνεται η τελευταία για τώρα έκλειψη στον άξονα Διδύμων/Τοξότη. Η επόμενη σε αυτόν τον άξονα θα γίνει στα τέλη του 2029, δλδ σε 8 χρόνια, αλλά με τους δεσμούς της Σελήνης αντίστροφα (βόρειος στον Τοξότη κ νότιος στους Διδύμους), οπότε για τώρα πέφτει η αυλαία που άνοιξε σχεδόν 2 χρόνια πριν, τον Ιούνιο του 2020. ΟΙ αλλαγές λοιπόν που τα μεταβλητά κυρίως αλλά κ όλοι μας κληθήκαμε τότε να κάνουμε, έρχονται τώρα κ ολοκληρώνονται. Η αλήθεια είναι πως τα μεταβλητά δεν πέρασαν εύκολα με τις εκλείψεις κ ειδικά, με την τελευταία, την ηλιακή έκλειψη του Ιουνίου, το καλό όμως είναι ότι λόγω της εύπλαστης κ ευπροσάρμοστης φύσης τους, άκουσαν τις επιταγές του Σύμπαντος, δέχτηκαν τις υποδείξεις του κ τώρα είναι έτοιμα να γυρίσουν σελίδα στη ζωή τους. 

Η έκλειψη αυτή ανήκει στην 152 σειρά Saros ηλιακών εκλείψεων, που όπως μαρτυρά η αρίθμησή της είναι νοτίου δεσμού. Πρόκειται για μία πολύ καινούργια σειρά που ξεκίνησε το 1805, στις 26/7, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 20/8/3049 κ μέχρι στιγμής έχει δώσει μόλις 12 εκλείψεις, τώρα πάμε για την 13η. Στο γεγονός ότι η έκλειψη αυτή προέρχεται από πολύ καινούργια σειρά οφείλεται κ το ότι δεν θα είναι ορατή από το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, παρά μόνον από τον νότιο πόλο κ την Ανταρκτική. Θα επανέλθουμε όμως αργότερα στην μητρική έκλειψη, αφού πρώτα εξετάσουμε αυτήν που έρχεται τώρα.

Η έκλειψη Ηλίου (κ ας μην ξεχνάμε πως ΚΑΘΕ έκλειψη Ηλίου είναι και Νέα Σελήνη) γίνεται στην 12ο Τοξότη κ για την Ελλάδα έχει ωροσκόπο στον Αιγόκερω κ Μεσουράνημα στον Σκορπιό, 2 ζώδια που παραδοσιακά θεωρούνται ζώδια «ταλαιπωρίας». 

Ο Τοξότης είναι το 9ο κατά σειρά ζώδιο του ζωδιακού, ξηρό κ ζεστό ως προς την ιδιοσυγκρασία του,  κ αντιπροσωπεύει την φιλοσοφία, την ελευθερία, την επέκταση, την περιπέτεια, την αισιοδοξία, την ευστροφία κ το ελεύθερο πνεύμα, την γενναιοδωρία, την πολυμορφία κ την προσαρμοστικότητα. Η φύση του όμως μπορεί να οδηγήσει τις ιδιότητες του στα άκρα κ έτσι να χαρακτηρίζεται από απολυτότητα κ φανατισμό, από υπεραισιοδοξία κ απουσία επαφής με την πραγματικότητα, από υπερβολή κ αεικινησία, από απειθαρχία κ τυχοδιωκτισμό, από ανευθυνότητα κ υπερβολή του «εγώ» (όπως όλα τα ζώδια της Φωτιάς άλλωστε), αλλά  κ από παντελή έλλειψη ευαισθησίας κ τακτ! Αυτές λοιπόν θα είναι πρωτίστως οι ιδιότητες που θα χαρακτηρίζουν την έκλειψη αυτή.

Ο Ήλιος κ η Σελήνη βρίσκονται  στην κατοικία του Δία, στην τριπλότητα του Ηλίου, στο όριο της Αφροδίτης κ σε πρόσωπο Σελήνης, δλδ κ τα 2 Φώτα έχουν μία μικρή εξουσία επί της μοίρας αυτής που γίνεται η έκλειψη, δεν είναι εντελώς αστήρικτα. Επίσης βρίσκονται στο 20ο αραβικό σεληνιακό μέγαρο που κυβερνάει η Αφροδίτη κ είναι καλό για να εδραιώσουμε κ να χτίσουμε πράγματα, αλλά κ για να ζητήσουμε χάρες κ να εισακουσθούμε. H αντισκιά τους δεν ενεργοποιεί κάτι, ενώ από απλανείς κάνουν σύνοδο μόνον με το Alwaid Rastaban, (δεδομένου ότι έχει ήδη προσπεράσει κατά 2ο τον Αντάρη οπότε έχουν φύγει από την επιρροή του), το β΄ του αστερισμού του Δράκοντα, που σημειοδοτεί βία, ασθένειες κ απώλεια περιουσίας.    Η τελευταία όψη που έκανε η Σελήνη πριν πάει στην σύνοδό της με τον Ήλιο ήταν το εξάγωνο με τον Κρόνο, ενώ η πρώτη όψη που κλείνει λίγες ώρες μετά την έκλειψη είναι η σύνοδός της με τον Ερμή.

Βλέπουμε ότι εκτός από τα ίδια τα Φώτα, οι κυβερνήτες αυτής της έκλειψης είναι πρωτίστως ο Δίας κ δευτερευόντως η Αφροδίτη, οπότε ας δούμε κατ’ αρχήν σε τι κατάσταση είναι αυτοί  οι 2 κ αν μπορούν να προσφέρουν βοήθεια στον Ήλιο που εκλείπει.

Ο Κυβερνήτης της έκλειψης Δίας βρίσκεται στον Υδροχόο, στην κατοικία κ την τριπλότητα του Κρόνου, σε ζώδιο όμως εξαγώνου προς τον Τοξότη, οπότε μπορεί τουλάχιστον ζωδιακά να δει το σπίτι του. Το γεγονός όμως ότι δέχεται τετράγωνο από τον Άρη στον Σκορπιό , ο οποίος είναι κ στην κατοικία του κ σε ανώτερη θέση από τον Δία, αλλά κ σε χαμηλότερη (μικρότερη) μοίρα, προκαλεί κάκωση κ προβλήματα στον Δία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνει η υπερβολή, το ρίσκο κ ο τυχοδιωκτισμός του Δία, καθώς κ να προσδίδει βιασύνη κ απερισκεψία στον τρόπο που ενεργούμε, καθώς κ μία διάθεση να επαναστατήσουμε γενικά, εναντίον όλων, χωρίς όμως να το έχουμε εξετάσει κ οργανώσει νωρίτερα. Έτσι ο Άρης, τον οποίο θα ξανασυναντήσουμε λίγο αργότερα στις ενεργοποιήσεις αυτής της έκλειψης, προσθέτει την ενέργεια του στα Φώτα παρά το ότι ούτε κυβερνάει κάποιο από αυτά  ούτε κ σχηματίζει κάποια όψη με αυτά.

Η κυβερνήτρια του ορίου της έκλειψης Αφροδίτη βρίσκεται στον Αιγόκερω όπου, λόγω του πρωινού χάρτη, έχει τριπλότητα, άρα μπορεί κ εκείνη να υποστηρίξει τα αιτήματα της. Σε σχέση όμως με τα Φώτα έχει 2 προβλήματα: το πρώτο είναι ότι βρίσκεται σε ζώδιο που δεν σχηματίζει πτολεμαΐκή όψη με τον Τοξότη, άρα δεν μπορεί να τους προσφέρει την υποστήριξη που θα τους προσέφερε αν ήταν σε ζώδιο φωτιάς ή αέρα, κ το δεύτερο είναι ότι βρίσκεται σε συγκλίνουσα σύνοδο με τον Πλούτωνα, οπότε αρχικά θα κοιτάξει να υποστηρίξει τις δικές της ανάγκες. Ευεργετικά προς την Αφροδίτη κ τις   ανάγκες της δρα ο Ποσειδώνας ο οποίος την υποστηρίζει με κατώτερο εξάγωνο, ενισχύοντας τα ερωτικά της όνειρα κ την επίτευξη τους.

Ο Ερμής, που όπως αναφέραμε νωρίτερα είναι η πρώτη όψη της ταχέως κινούμενης Σελήνης μετά  την έκλειψη, είναι στην αδυναμία του αλλά κ καμένος από τον Ήλιο. Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρουμε κ πάλι την έννοια ενός «καμένου» πλανήτη: ο πλανήτης μπαίνει κάτω από τις ακτίνες του Ήλιο κ δεν είναι ορατός στο στερέωμα, άρα ο πλανήτης αυτός δεν μπορεί να επιφέρει γρήγορα αποτελέσματα. Δεν σημαίνει ότι ο πλανήτης «καταστρέφεται», αλλά ότι την δύναμη του πλανήτη αυτού, με όλες τους τις ιδιότητες που εκφράζει στο συγκεκριμένο ζώδιο που είναι, τις παίρνει ο Ήλιος κ τις εκφράζει εκείνος στον οίκο που κυβερνάει. Ο Ερμής βρίσκεται επίσης σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, πράγμα που θολώνει ακόμα περισσότερο την κρίση του κ βάζει ερωτηματικά στην πνευματική του διαύγεια κ αξιοπιστία.  Αυτός ο Ερμής αν κ μεταβλητός, λόγω των συνθηκών που αναφέρθηκαν θα προσδώσει στον Ήλιο ιδιότητες δογματισμού, φονταμενταλισμού, αυτοδικαίωσης κ αυταρέσκειας, τραβώντας τα πράγματα στα άκρα.

Για τον Άρη έχει ήδη γίνει μία αναφορά ως προς την σχέση του με τον κυβερνήτη της έκλειψης Δία, αλλά ας τον δούμε λίγο περισσότερο: εξακολουθεί να βρίσκεται στην νυκτερινή κατοικία του, άρα είναι πολύ ισχυρός, κ επιπλέον, έχει βγει από τις ακτίνες του Ηλίου (είναι δλδ ορατός στον ουρανό) κ έχει γίνει δυτικός (τον βλέπουμε στον δυτικό ορίζοντα μετά την δύση). Ο Άρης από την φύση του είναι εξαιρετικά διαχωριστικός, οπότε με αυτόν τον τρόπο θα λειτουργήσει κ εδώ. Δεν κυβερνάει κάτι σε αυτήν την έκλειψη, όμως θα την ενεργοποιήσει στο τέλος Δεκεμβρίου που θα περάσει πάνω από την 12ο Τοξότη. Πριν όμως ενεργοποιήσει την έκλειψη, θα κάνει σύνοδο με τον  Νότιο Δεσμό κ αντίθεση με τον βόρειο, στις 15/12, στην 1ο Τοξότη, όψη εξαιρετικά σημαντική γιατί θα μας οδηγήσει στις τελικές αποκοπές κ απορρίψεις των πραγμάτων που πρέπει να αφήσουμε πίσω, των βαρών από τα οποία πρέπει να απαλλαγούμε, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο μέλλον. Δεδομένου ότι αυτό γίνεται στον Τοξότη, μας υποδεικνύει ότι πρέπει να απαλλαγούμε από τον φανατισμό, τον δογματισμό, τις ακρότητες, τις διάφορες πεποιθήσεις μας κ την άποψη ότι μόνον η δική μας «αλήθεια» είναι αυτή που υπάρχει, από την υπερβολή, ώστε να μπορέσουμε να δούμε το καινούργιο μονοπάτι που ανοίγεται μπροστά μας με την μετάβαση των δεσμών στον επόμενο ζωδιακό άξονα. Φυσικά πιο σημαντικό θα είναι αυτό για όσους έχουν Φώτα, γωνίες, δεσμούς κ προσωπικούς πλανήτες στην 0ο, 1ο κ 2ο μεταβλητών, αλλά είναι κάτι που μας αφορά όλους κ θα το δούμε να εκφράζεται κοινωνικά.

Ο Κρόνος με το αποκλίνον εξάγωνο που σχηματίζει με τα Φώτα αποτελεί την σταθεροποιητική ενέργεια σε αυτήν την έκλειψη. Δεν κυβερνάει κάτι εκτός από τα όρια των δύο ευεργετών πλανητών, αυξάνοντας έτσι την ούτως ή άλλως μεγάλη επιρροή επάνω τους, οπότε δεν αποτελεί ανάσχεση, απλά «δανείζει» την υποστήριξη του ως προς την συντήρηση κάποιων καταστάσεων, δεδομένου ότι η δική του ενέργεια κ μάλιστα από τον Υδροχόο, είναι μακράς διαρκείας κ επίδρασης.

Ο Ουρανός σχηματίζει όψη χιαστί ακριβείας με τα Φώτα την οποία παρά το ότι εδώ γράφουμε την ανάλυση της έκλειψης με βάση την παραδοσιακή αστρολογία, δεν γίνεται να αγνοήσουμε κ να τους δούμε απλά ως «άβλεπτους» (δλδ σε ζώδια που μεταξύ τους δεν κάνουν πτολεμαΐκή όψη), δεδομένου ότι σημειοδοτεί ένταση, ξαφνικές ανατροπές κ αναταραχές, ίσως κ αιφνίδια ανάγκη προσαρμογής σε νέα δεδομένα κ ουσιαστικά λειτουργεί αποσταθεροποιητικά προς τον Κρόνο, με τον οποίο ούτως ή άλλως βρίσκεται σε συγκλίνον τετράγωνο, εντείνοντας κ υποδαυλίζοντας τα φαινόμενα φανατισμού κ ακροτήτων.

Στον Ποσειδώνα ήδη έχει γίνει αναφορά μέσω των όψεων του, ενώ ο Πλούτωνας εκτός από την συνοδό του με την κυβερνήτρια του ορίου της έκλειψης Αφροδίτη, σχηματίζει με τα Φώτα όψη ημιτετραγώνου, που θεωρείται αρκετά προκλητική ώστε να προσδώσει φαινόμενα επιβολής εξουσίας κ καταστολής των όποιων αντιδράσεων, φυσικών ή συναισθηματικών. H όψη ημιτετραγώνου ενισχύεται από την παραλληλία που έχει ο Πλούτωνας με τα Φώτα.

Ας δούμε τώρα κ τον δωδεκατημοριακό χάρτη της έκλειψης (για Αθήνα), ώστε να ξεκαθαρίσει ακόμα περισσότερο το τοπίο:

Βλέπουμε ότι η ίδια η Έκλειψη έχει έρθει στο επίσης πύρινο ζώδιο του Κριού κ προβάλλεται στον 3ο οίκο (κατώτερη κ μέση εκπαίδευση, ενημέρωση, πληροφορία, ΜΜΕ, συγκοινωνίες), ενώ ο ωροσκόπος του Χάρτη για την Ελλάδα ήρθε στον 5ο οίκο (παιδιά, διασκέδαση) κ επάνω στον βόρειο δεσμό, δείχνοντας μας κανονικά πού πρέπει να εστιάσουμε. Ο δωδεκατημοριακός άξονας Ναδίρ / Ζενίθ έρχεται μέσα στον άξονα 6/12 που σχετίζεται με ασθένειες κ νοσοκομεία, ο δωδεκατημοριακός όμως Δίας έρχεται επάνω στην έκλειψη παρέχοντας προστασία κ σώζοντας μας από τα χειρότερα. Το βασικό πρόβλημα σε αυτόν τον χάρτη είναι οι θέσεις του 12μοριακού Άρη που χτυπάει με αντίθεση τον Κρόνο, αλλά κ του 12μοριακού Κρόνου που χτυπάει με αντίθεση τον χάρτη. 

Νομίζω ότι είναι προφανές ότι ο χάρτης θέτει με τον πιο σαφή τρόπο τα θέματα που αντιμετωπίζουμε ως Κοινωνία: της πανδημίας, του (υποχρεωτικού) εμβολιασμού, της διακίνησης του ιού μέσω των σχολείων κ τον μέσων μεταφοράς, της διακίνησης ψευδών πληροφοριών κ ειδήσεων, του κινδύνου που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς κ τα γεμάτα νοσοκομεία,   του βάρους κ του φόβου που αισθάνεται ο κόσμος. Υπάρχει μεγάλος θυμός ο οποίος υποβόσκει, δεν εκδηλώνεται ακόμα αλλά κρατιέται κ σιγοβράζει με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται: οι ρυθμοί είναι αργοί κ προσπαθούμε να δραστηριοποιηθούμε κ να τρέξουμε έχοντας μία μολυβένια μπάλα δεμένη στο πόδι μας. Επειδή όλα αυτά γίνονται  στα σταθερά, βλέπουμε ότι υπάρχει παγίωση του προβλήματος.

Τέλος, ας δούμε κ τον χάρτη της μητρικής έκλειψης, αυτής που έγινε πριν από 216 χρόνια, για να δούμε αν υπάρχουν κοινά μοτίβα (εδώ για μηδενικές συντεταγμένες):

Βλέπουμε μία σειρά εκλείψεων που ξεκίνησε στο πύρινο στοιχείο, με τους δεσμούς όμως σε παρορμητικά, τα εντυπωσιακά στοιχεία όμως αυτού του χάρτη είναι ότι ξεκίνησε επανω σε σύνοδο Δία / Ποσειδώνα αλλά κ Κρόνου/Ουρανού. Φέρει δλδ εν σπέρματι δύο συνοδικούς κύκλους οι οποίοι μας απασχολούν κ εμάς τώρα! Ο συνοδικός κύκλος Δία / Ποσειδώνα σε εμάς είναι στην σκοτεινή , την «βαλσαμική» φάση του καθώς πηγαίνουν για την σύνοδο τους που θα γίνει τον Απρίλιου του 2022, εντός της διάρκειας επίδρασης αυτής της έκλειψης. Ο Συνοδικός κύκλος Κρόνου/Ουρανού που στην μητρική έκλειψη τον βλέπουμε να σβήνει για να γεννηθεί ο καινούργιος (καθώς ο Κρόνος συγκλίνει στον Ουρανό) σε εμάς βρίσκεται σε φάση φθίνοντος τετραγώνου το οποίο είναι ενεργότατο κ προκαλεί  κ πάρα πολλά προβλήματα! Το γεγονός ότι η ίδια η μητρική έκλειψη θέτει αυτά τα θέματα σημαίνει ότι αυξάνει η επίδραση τους στο  χάρτη της σημερινής έκλειψης.

Σε προσωπικούς χάρτες τώρα, πιο έντονα θα βιώσουν το τέλος κ θα δημιουργηθεί χώρος για νέες δραστηριότητες κ πρόσωπα σε όσους προβάλλεται στον χάρτη τους σε γωνιακούς οίκους (1ο, 10οοο, 7ο, 4ο) αλλά κ σε εκείνους που έχουν Ήλιο, Σελήνη, Ωροσκόπο, Μεσουράνημα ή προσωπικούς πλανήτες (Ερμή, Αφροδίτη, Άρη) από την 10ο μέχρι την 15ο μεταβλητών , κ σε όσους έχουν τα αντίστοιχα στοιχεία στην 26ο, 27ο κ 28ο παρορμητικών. Οι υπόλοιπες μοίρες των μεταβλητών δεν θα έχουν θέμα, καθώς είναι «σαν έτοιμοι από καιρό» για να περάσουν σε αλλαγές. Οι υπόλοιποι θα δούν τον αντίκτυπό της σε κοινωνικό επίπεδο.

Αρέσει σε %d bloggers: