ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Ολική ηλιακή έκλειψη 4 Δεκεμβρίου 2021 – Τελευταία έκλειψη της χρονιάς

Ολική ηλιακή έκλειψη 4 Δεκεμβρίου 2021 – Τελευταία έκλειψη της χρονιάς

Από την Άννα Τσοπαναρίδου

     Στις 4 Δεκεμβρίου και ώρα 9:43 το πρωί για την Αθήνα, θα γίνει η τέταρτη και τελευταία έκλειψη για το 2021. Είναι ολική ηλιακή έκλειψη και είναι η 13η του κύκλου Saros 152, σύμφωνα με τα αρχεία της NASA. Είναι σχετικά νέα έκλειψη, η πρώτη έγινε στις 26/7/1805, θα γίνουν 70 συνολικά εκλείψεις αυτής της οικογένειας εκλείψεων και η τελευταία θα γίνει στις 20/8/3049.

     Η διάρκειά της είναι περίπου 2 λεπτά και η επιρροή της είναι για 2 μήνες. Γίνεται στην 12ο 22΄ του ζωδίου του Τοξότη και θα επηρεάσει Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθύες, όσους έχουν Ωροσκόπο, Μεσουράνημα, Ήλιο, Σελήνη ή προσωπικούς πλανήτες στις μοίρες 10-15 των μεταβλητών ζωδίων. Από 8η αρμονική θα επηρεαστούν οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι των μοιρών 26-28. Η προηγούμενη έκλειψη της ίδιας οικογένειας έγινε 23 Νοεμβρίου 2003 και η επόμενη θα γίνει 15/12/2039.

    Ας δούμε την πρώτη Solar Saros 152:

     Η πρώτη έκλειψη έγινε στην 2ο του Λέοντα, ο Βόρειος Δεσμός ήταν στην 16 μοίρα του Αιγόκερου, σε σύνοδο ιδιομοιρίας με τον Χείρωνα, που είναι τραύματα και θεραπεία και από 8η αρμονική ισούται με τον Ουρανό.

     Η έκλειψη ισούται με τα μεσοδιαστήματα:

Αφροδίτης/Βόρειου  Αισθηματικοί δεσμοί, καλλιτεχνικές ενώσεις, ευγένεια τρόπων και συναισθημάτων

Αφροδίτης/Ουρανού  Ξαφνικές αισθηματικές αναστατώσεις, συναισθηματική απελευθέρωση, ξαφνικές ερωτικές περιπέτειες, συναισθηματικά ξεσπάσματα

Κρόνου/Ποσειδώνα   Βάσανα, ταλαιπωρίες, πάθη, ασθένειες σωματικές και ψυχικές, έλλειψη ζωτικότητας, συναισθηματική καταπίεση και αναστολές

Δία/Κρόνου   Επίτευξη επιτυχίας με επιμονή και υπομονή, επιφυλακτικότητα, συντηρητικότητα, αστάθεια, απομόνωση, ευμετάβλητες σχέσεις, ευτυχία μετά από χωρισμό

Ο Δίας είναι στην μοίρα που ήταν ο Ήλιος στην σεληνιακή έκλειψη της 19ης Νοεμβρίου και ο Ποσειδώνας σε πολύ κοντινή σύνοδο. Δίας – Ποσειδώνας είναι άξονας κερδοσκοπίας, σπατάλης αλλά και ιδεαλισμού και πλούσια και ευγενή συναισθήματα για τους συνανθρώπους μας.

Ο Κρόνος είναι σε σύνοδο με τον Ουρανό στον ζυγό, ξαφνικός περιορισμός, δυσάρεστη ένταση, εκνευρισμός, ξαφνικός χωρισμός.

Ο Ερμής σε σύνοδο με την Αφροδίτη, ερωτικές σκέψεις και συναισθήματα, καλλιτεχνικές εμπνεύσεις, χαρούμενη όψη, πολυτέλεια, χάρη.

Γενικά, η μητρική έκλειψη δεν είναι πολύ δύσκολη, αν και είναι νότιου δεσμού, δείχνει επιτυχία σε στόχους, νέες σχέσεις, χωρισμούς που θα είναι για καλό, αλλά και ασθενικότητα, ο Χείρωνας όμως σε σύνοδο με τον Βόρειο δεσμό είναι θεραπεία των τραυμάτων των ανθρώπων.

     Ο χάρτης της ολικής ηλιακής έκλειψης της 4ης Δεκεμβρίου 2021 είναι:

     Η μοίρα της έκλειψης είναι 12ο 22΄του Τοξότη, επηρεάζονται, όπως προανέφερα, οι μεταβλητοί με πλανήτες στις μοίρες 12-15 και οι παρορμητικοί στις μοίρες 26-28. Ο Τοξότης είναι χαρούμενος, αισιόδοξος, ζώδιο με ιδεαλισμό, υπερβολή και φιλοσοφία και αγάπη για την μάθηση και τα ταξίδια. Κυβερνήτης πλανήτης του Τοξότη και της έκλειψης αυτής είναι ο Δίας, βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες του Υδροχόου, λίγο πριν μπει στο ζώδιο παραδοσιακής κυβέρνησής του, τους Ιχθύες. Κυβερνήτης του ορίου της μοίρας της έκλειψης (σύμφωνα με τα όρια του Δωρόθεου) είναι η Αφροδίτη που βρίσκεται στον Αιγόκερω. Η πρώτη αίσθηση για την έκλειψη είναι καλή, γιατί οι δύο κυβερνήτες είναι ευεργέτες πλανήτες.

     Τα μεσοδιαστήματα της έκλειψης είναι:

Ποσειδώνας/Βόρειος    ‘Ελλειψη κοινωνικής αίσθησης, έλλειψη προσαρμοστικότητας ή κοινωνικού πνεύματος, δυσκολία επαφής με τους άλλους, απογοητεύσεις, εγκατάλειψη

Ήλιος, Σελήνη/Ερμής    Σχέση μεταξύ νου, ψυχής, διανόησης, συναισθηματική επικοινωνία, διανοητική δύναμη, μνήμη, φαντασία

     Οι δεσμοί της Σελήνης είναι στάσιμοι, λίγο πριν αναδρομήσουν πάλι και αλλάξουν άξονα ζωδίων. Θα φύγουν από τον άξονα Διδύμων-Τοξότη και θα μπουν στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού. 

     Τα μεσοδιαστήματα του Βόρειου Δεσμού είναι:

Ουρανός /Ποσειδώνας    Άξονας επαναστάσεων, μυστικισμού, απώλεια εσωτερικής ισορροπίας, ευαισθησίας μαζί με άλλους, κοινοί πόνοι, στενοχώρια, λύπη

Ήλιος, Σελήνη/Άρης    Ζωτικότητα, σθένος, έντονα συναισθήματα, υπερδιέγερση, καλές σχέσεις με τους άλλους, ομαδική προσπάθεια, ομαδική εργασία, ένταξη σε μιά οργάνωση ή κοινότητα

Αφροδίτη, Πλούτωνας/Χείρωνας    Τα μεσοδιαστήματα με τον Κένταυρο Χείρωνα τα αναφέρω επειδή στην αρχική έκλειψη ο Βόρειος δεσμός ήταν σε σύνοδο ιδιομοιρίας με τον Χείρωνα και αφορά τραύματα αλλά και ίαση μεγάλων ομάδων ανθρώπων. Όλοι γνωρίζουμε την τραγική κατάσταση με τον Covid-19 και τις μεταλλάξεις του, την κατάσταση στα νοσοκομεία και τους θανάτους, ελπίζοντας στην βοήθεια των φαρμάκων και στην θεραπεία των ανθρώπων από τον ιό.

     Ο Ερμής και η Αφροδίτη είναι εκτός των ορίων της εκλειπτικής και η ενέργειά τους είναι πολύ έντονη. Ο Ερμής είναι σε σύνοδο με την έκλειψη, καμμένος από τον Ήλιο και σε ζώδιο αδυναμίας. Ο κοινός νους και η λογική δεν πρυτανεύει σε αυτήν την έκλειψη. Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω, σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, βγάζει φανατισμό, πάθος, εμμονή στις ερωτικές σχέσεις, αλλά και στους οικονομικούς στόχους ίσως και καλλιτεχνικούς, με πείσμα και μεγάλη προσπάθεια για επιτυχία.

     Ο Άρης στον Σκορπιό, ζώδιο παραδοσιακής κυβέρνησής του, είναι σε όψη τριγώνου με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες, ζώδιο κυβέρνησής του. Διαίσθηση, ενόραση, δράση για την επίτευξη στόχων και καλλιτεχνικών σχεδίων. Κάνει εξάγωνο με Αφροδίτη, Πλούτωνα, είναι έντονη η ερωτική έλξη, και η δύναμη για την επίτευξη οικονομικών στόχων. Το τετράγωνό του με τον Δία του δίνει δύναμη για δράση, αλλά και ανυπομονησία και υπερβολή και ίσως απογοήτευση αν δεν πετύχει γρήγορα τον στόχο του.

     Ο Κρόνος είναι σε εξαγωνική όψη με την έκλειψη και είναι βοηθητικός στις σχέσεις, στα σχέδια και στους στόχους, βάζει πρόγραμμα και δίνει την ευκαιρία για επιτυχία με υπομονή και επιμονή.

     Ο Ουρανός σε ζώδιο πτώσης, στον Ταύρο, είναι σε τετράγωνο με τον Κρόνο και χιαστί (όψη 150ο ) με την έκλειψη. Η ενέργεια που βγαίνει είναι, οτιδήποτε σκάρτο πρέπει να το πετάξουμε τώρα, ότι μας πονάει πρέπει να το γιατρέψουμε, μιά σχέση που δεν είναι καλή πρέπει να τελειώσει για να προχωρήσουμε μπροστά. Αυτή είναι και η ενέργεια της αρχικής Solar Saros 152.

     Στον χάρτη της έκλειψης βλέπουμε τον σχηματισμό δύο μικρών τριγώνων ή μικρών ταλέντων. Το ένα σχηματίζεται από Ήλιο-Σελήνη, Κρόνο, Χείρωνα, η ίαση των τραυμάτων επιτυγχάνεται με πρόγραμμα, υπομονή και επιμονή. Το άλλο μικρό τρίγωνο σχηματίζεται από τον Άρη, Αφροδίτη-Πλούτωνα, Ποσειδώνα, ευκαιρία για την επίτευξη του ονείρου και του θαύματος.

     Για την Ελλάδα η έκλειψη είναι στον έβδομο οίκο. Δυσκολίες στις σχέσεις με τα άλλα κράτη, εντάσεις, αντιδράσεις του κόσμου σε αποφάσεις της κυβέρνησης, καταστολή των αντιδράσεων ίσως και με την χρήση βίας, προβλήματα στα οικονομικά της χώρας. Ξαφνικές αποφάσεις για τους ηλικιωμένους, εξαπατήσεις και λανθασμένες εκτιμήσεις και αποφάσεις για τα οικονομικά και την ευτυχία του λαού.

     Η τελευταία έκλειψη της χρονιάς, θα αφήσει μιά πικρή γεύση για τις καταστάσεις στην χώρα μας αλλά και σε όλο τον πλανήτη. Σε προσωπικό επίπεδο, οι μεταβλητοί του δευτέρου δεκαημέρου έχουν βοήθεια να ξεκαθαρίσουν τι γίνεται στην ζωή τους. Είναι ευεργετική έκλειψη για το τρίτο δεκαήμερο των Κριών, Καρκίνων, Ζυγών και Αιγόκερων, με χρήματα, επιτυχία σε στόχους, ίσως ένα μεγάλο έρωτα, υπέρβαση εμποδίων, άνοδο, επίτευξη ονείρων. Προσοχή στις γνωστές ομάδες που ταλανίζονται τον τελευταίο χρόνο. Τέλος δευτέρου δεκαημέρου αρχές τρίτου, δηλαδή 17ο έως 22ο μεταβλητών, ψευδαισθήσεις, εξαπατήσεις, λανθασμένες εκτιμήσεις στις διαπροσωπικές σχέσεις, προβλήματα στην ζωή τους και στην κοινωνική τους εικόνα. Αρχές δευτέρου δεκαημέρου σταθερών, δηλαδή 9ο έως 15ο , πίεση, προβλήματα προσωπικά και οικονομικά, άγχος. Αυτή η έκλειψη είναι ένα μικρό διάλλειμα για τους σταθερούς και μιά ανάσα μέχρι το τρίτο και τελευταίο τετράγωνο του Κρόνου Ουρανού που θα γίνει τις ημέρες των εορτών.

Αρέσει σε %d bloggers: