ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

H Ηλιακή έκλειψη και οι παρελθούσες συνδέσεις της

H Ηλιακή έκλειψη και οι παρελθούσες συνδέσεις της

Από τη Βάλια Παγίδα

Η Ηλιακή έκλειψη στις 4 Δεκεμβρίου και οι παρελθούσες συνδέσεις της.

Στις 4 Δεκεμβρίου του 2021 πραγματοποιείται η Ηλιακή έκλειψη στις 12ο του Τοξότη και ανήκει στη σειρά Saros 152, ενώ είναι η τελευταία έκλειψη για το 2021.

Σαν γενική αρχή να πούμε ότι οι Ηλιακές εκλείψεις συνδέονται με τη Νέα σελήνη, και η Νέα Σελήνη με τη σειρά της υποδηλώνει την έναρξη καταστάσεων και εξελίξεων ίσως σε θέματα που μας απασχολούσαν. 

Chart, radar chart

Description automatically generatedΗ έκλειψη αυτή αφορά τα μεταβλητά ζώδια Διδύμους, Παρθένους , Τοξότες και Ιχθύες και επηρεάζει συγκεκριμένα όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες στις 09,10,11,12,13,14 και 15ο των ζωδίων αυτών.

Αυτό που κυριαρχεί σε αυτή την έκλειψη είναι το Τ-τετράγωνο που δημιουργείται μεταξύ μεσουρανήματος, Κρόνου και Ουρανού. Ξαφνικά θέματα θα προκύψουν τα οποία έχουν ως σκοπό να μας ταρακουνήσουν ενώ εμείς θα νιώσουμε ότι «χάνουμε τον έλεγχο» των πραγμάτων όπως τα γνωρίζαμε.  

Παράλληλα, την ίδια μέρα ο Άρης θα είναι σε όψη τετραγώνου με τον Δία στον άξονα 2-10 (οικονομικά δικά μας, αξίες και δημόσια εικόνα, πως μας αντιλαμβάνεται το κοινωνικό σύνολο) άρα ίσως δείξουμε μια υπερβολή μια αδεξιότητα στο θέμα διαχείρισης των οικονομικών μας μέσω σπαταλών το οποίο ίσως βλάψει την εικόνα μας.

Τέλος, ο Ερμής στο Τοξότη, ήδη σε μια θέση που μας σκορπίζει τη σκέψη μας και δεν μας αφήνει να συγκεντρωθούμε, κάνει όψει τετραγώνου με τον Ποσειδώνα, οπότε ίσως ακούσουμε και για θέματα εξαπάτησης μέσω του διαδικτύου.  

Όπως πάντα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι  οι Ηλιακές εκλείψεις γενικά έχουν επιρροή 1 μήνα πριν και μπορούν να εκδηλώσουν γεγονότα από 1 μήνα μετά ή όταν πραγματοποιήσει ο Ήλιος το πρώτο τετράγωνο με την έκλειψη 3 μήνες μετά ή την πρώτη αντίθεση 6 μήνες μετά.

Παρακάτω θα δούμε παλαιότερες εκλείψεις που έγιναν με 2ο διαφορά από την τωρινή έκλειψη που εξετάζουμε.

Chart, radar chart

Description automatically generatedΞεκινάμε λοιπόν το ταξίδι μας με πρώτο σταθμό το μακρινό, 1956, όπου η Ηλιακή αυτή έκλειψη πραγματοποιήθηκε στις 10ο  του Τοξότη.

Μια έκλειψη που αν δεν υπήρχε η σύνοδος του Κρόνου με τα φώτα Σελήνη Ήλιο θα τη χαρακτήριζες και σαν αισιόδοξη, κάνει και όψη τριγώνου με τον Ουρανού, ευκαιρίες στις σχέσεις και στη σύναψη νέων γνωριμιών που μπορεί να βοηθήσουν και να παίξουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον.  Παρατηρούμε ότι ταυτόχρονα ο Κρόνος δεχόταν όψει τετραγώνου από τον Πλούτωνα το οποίο καλούσε να αναλάβουμε τις ευθύνες των άλλων και το κόστος των πράξεων μας.  Τέλος ο Άρης έκανε αντίθεση με το Δία, έδειχνε μια τάση να προβαίνουμε σε πράξεις με σκοπό όμως να λάβουμε και κάποιο όφελος, κυρίως οικονομικό.

Συγκεκριμένα λοιπόν τι συνέβη εκείνη τη περίοδο:

7 Νοεμβρίου – Κρίση του Σουέζ: Η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υιοθετεί ψήφισμα με το οποίο καλεί το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και το Ισραήλ να αποσύρουν αμέσως τα στρατεύματά τους από την Αίγυπτο.

12 Νοεμβρίου – Το Μαρόκο, το Σουδάν και η Τυνησία γίνονται μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

2 Δεκεμβρίου ανημερα της έκλειψης- Το Γκράνμα φτάνει στις ακτές της Κούβας. Ο Φιντέλ Κάστρο, ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και άλλα 80 μέλη του Κινήματος της 26ης Ιουλίου αποβιβάζονται για να ξεκινήσουν την Κουβανική Επανάσταση.

6 Δεκεμβρίου – Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1956 στη Μελβούρνη, διεξάγεται βίαιος αγώνας υδατοσφαίρισης μεταξύ της Ουγγαρίας και της Ε.Σ.Σ.Δ. με φόντο την Ουγγρική Επανάσταση του 1956.

9 Δεκεμβρίου – Η πτήση 810 της Trans-Canada Air Lines συντρίβεται σε βουνό της Βρετανικής Κολομβίας. Και οι 62 επιβαίνοντες σκοτώνονται.

31 Δεκεμβρίου – Η Τηλεόραση της Ρουμανίας πραγματοποιεί την πρώτη της μετάδοση στο Βουκουρέστι.

1 Ιανουαρίου – Το Σάαρλαντ ενσωματώνεται στη Δυτική Γερμανία.

9 Ιανουαρίου – Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Άντονι Ήντεν παραιτείται από το αξίωμά του μετά την αποτυχία του να ξαναπάρει τον έλεγχο της διώρυγας του Σουέζ από την αιγυπτιακή κυριαρχία.

10 Ιανουαρίου – Ο Χάρολντ Μακμίλαν γίνεται πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Chart, radar chart

Description automatically generatedΠροχωράμε μπροστά στο χρόνο για να πάμε στις 4 Δεκεμβρίου του 1964.  Πάλι στις 11ο του Τοξότη και η συγκεκριμένη έκλειψη, σε ένα δύσκολο χάρτη.

Παρατηρούμε ότι τη συγκεκριμένη μέρα, τα φώτα δέχονται όψη τετραγώνου από την πολυαστρία στη Παρθένο από Άρη, Ουρανό και Πλούτωνα.  Κάτι πρέπει να πεθάνει, να τελειώσει, ξαφνικά ώστε να μπορέσει να αναγεννηθεί, να φύγει το άρρωστο κομμάτι και να μείνει το υγείες.

Ας δούμε μερικά από τα γεγονότα που έλαβαν μέρος εκείνους τους μήνες:

21 Νοεμβρίου – Παραδίδεται στην κυκλοφορία η γέφυρα Βερρατσάνο Νάροους (εκείνη την εποχή ήταν η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου).

28 Νοεμβρίου – Πρόγραμμα Μάρινερ: Η NASA εκτοξεύει το σκάφος Μάρινερ 4 με προορισμό τον Άρη.

29 Νοεμβρίου – Κλίμα ανωμαλίας με αφορμή δολοφονική έκρηξη στο Γοργοπόταμο. 13 νεκροί και 51 τραυματίες από έκρηξη νάρκης στον εορτασμό της 22ης επετείου της ανατίναξης της γέφυρας από τις αντιστασιακές δυνάμεις. Παραβρίσκονταν ο υφυπουργός Άμυνας Μιχάλης Παπακωνσταντίνου και ο Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Ευ. Καλατζής. Για παλιά νάρκη μιλάει το επίσημο πόρισμα, για πολιτική συνωμοσία η Αριστερά.

11 Δεκεμβρίου – Ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα ομιλεί στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

12 Δεκεμβρίου – Ο πρωθυπουργός Γιόμο Κενυάτα γίνεται ο πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κένυας.

22 Δεκεμβρίου – Γαλλική αρχαιολογική αποστολή ανακαλύπτει αρχαία ελληνική πόλη στο βόρειο Αφγανιστάν, κοντά στον ποταμό Παντζ.

24 Δεκεμβρίου – Πόλεμος του Βιετνάμ: Οι Βιετκόνγκ βομβαρδίζουν ξενοδοχείο στη Σαϊγκόν, στο Νότιο Βιετνάμ, αποδεικνύοντας ότι μπορούν να χτυπήσουν μία αμερικανική εγκατάσταση στην αυστηρά φρουρούμενη πρωτεύουσα.

28 Δεκεμβρίου – Έπειτα από ανακρίσεις 19 μηνών, εκδίδεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Παραπέμπονται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως οι Σπύρος Γκοτζαμάνης και Μανώλης Εμμανουηλίδης και για ηθική αυτουργία οι Ξενοφών Γιοσμάς και Εμμανουήλ Καπελώνης. Οι ανώτεροι αξιωματικοί της Χωροφυλακής παραπέμπονται μόνο για παράβαση καθήκοντος και όχι για ηθική αυτουργία, όπως είχε προτείνει ο ανακριτής Χρήστος Σαρτζετάκης.

Chart, radar chart

Description automatically generatedMεταφερόμαστε στις αρχές των 80ς και συγκεκριμένα στις 4 Δεκεμβρίου του 1983.

Εδώ παρατηρούμε ένα Stelium στο Τοξότη στον 8ο σε αντίθεση με τον Βόρειο Δεσμό, μπορούμε να πούμε ότι ήταν η χαρά της υπερβολής, ξαφνικές επεκτάσεις, χωρίς κάποια ιδιαίτερη σκέψη. Δεν επικρατεί η λογική.

Κατά τη διάρκεια εκεινής της περιόδου συνέβησαν τα εξής:

10 Νοεμβρίου – Ο Μπιλ Γκέιτς παρουσιάζει τα Windows 1.0.

15 Νοεμβρίου – Το κατεχόμενο από τους Τούρκους τμήμα της Κύπρου ανακηρύσσει την ανεξαρτησία του.

27 Νοεμβρίου – Boeing 747 της Avianca συντρίβεται κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μαδρίτης Μπαράχας, σκοτώνοντας 181 άτομα.

7 Δεκεμβρίου – Boeing 727 της Iberia Líneas Aéreas de España συγκρούεται με DC-9 της Aviaco, ενώ τα δύο αεροπλάνα τροχοδρομούσαν μέσα σε πυκνή ομίχλη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μαδρίτης Μπαράχας, σκοτώνοντας 93 άτομα.

17 Δεκεμβρίου – Πυρκαγιά σε ντισκοτέκ της Μαδρίτης σκοτώνει 81 άτομα.

27 Δεκεμβρίου – Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ επισκέπτεται τον Μεχμέτ Αλί Αγκτσά στη φυλακή και τον συγχωρεί προσωπικά για την επίθεση εναντίον του στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου το 1981.

Tελευταίος μας σταθμός για αυτή τη φορά θα είναι η Ηλιακή έκλειψη που πραγματοποιήθηκε στα 4 Δεκεμβρίου του 2002 στις 11ο του Τοξότη.

Chart, radar chart

Description automatically generatedΜεταμορφωτική θα τη χαρακτήριζε κανείς αυτή την έκλειψη, με το Πλούτωνα σε σύνοδο με τα Φώτα. Ο Πλούτωνας επειδή έχει συσχετιστεί με το θάνατο συχνά ξεχνάτε η διπλή του φύση. Μιλάμε πέρα από το φυσικό θάνατο, τον υλικό, το θάνατο τον άψυχο, το θάνατο των καταστάσεων όπως τις γνωρίζαμε και την αλλαγή πορείας.

Tην ίδια στιγμή, είχαμε εκείνη την ημέρα τον Ερμή να κάνει όψη αντίθεσης με το Κρόνο, χρωμάτιζε την μέρα με μια δόση επικριτισμού, γκρίνιας. Από την άλλη, η αντίθεση μεταξύ Δία – Ουρανού έδινε μια τάση για σπατάλη ενέργειας και χρημάτων άνευ σημασίας και ουσίας, μια υπερβολή χωρίς κάποια λογική σκέψη από πίσω.  Δεν θα μπορούσαμε να μη σχολιάσουμε το τετράγωνο Αφροδίτης-Αρη με τον Ποσειδώνα, που έδινε απογοητεύσεις στα αισθηματικά αλλά μπορούσε εύκολα μεταφραστεί και σαν ασθένειες, εξαρτήσεις από διάφορες ουσίες.

Παρακάτω μπορούμε να διαβάσουμε μερικά πράγματα που συνέβησαν εκείνη τη περίοδο:

9 Δεκεμβρίου – Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, παραδίδει στην ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά το αναθεωρημένο σχέδιό του για επίλυση του Κυπριακού.

17 Δεκεμβρίου – Β΄ Πόλεμος του Κονγκό: Τα κονγκολέζικα κόμματα υπογράφουν ειρηνευτική συμφωνία που προβλέπει μεταβατική κυβέρνηση και εκλογές εντός δύο ετών.

23 Δεκεμβρίου – Ένα αμερικανικό MQ-1 Predator καταρρίπτεται από ένα ιρακινό Mikoyan-Gurevich MiG-25 στην πρώτη μάχη μεταξύ ενός μη επανδρωμένου και ενός συμβατικού αεροσκάφους.

27 Δεκεμβρίου – Δύο φορτηγά παγιδευμένα με εκρηκτικά σκοτώνουν 71 άτομα και τραυματίζουν 640 στην έδρα της φιλορωσικής τσετσενικής κυβέρνησης στο Γκρόζνυ.

Συνοψίζοντας, η εκλείψεις υπάρχουν και λειτουργούν σα μοχλός αφύπνησης για το τι θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας μέσω των γεγονότων που λαμβάνουν μέρος σε εκείνη τη περίοδο.

Είναι καλή ευκαιρία να δούμε τι θέλουμε να ξεκινήσουμε, αν το έχουμε οργανώσει καλά τότε δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα!

Αρέσει σε %d bloggers: