ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ 2022

ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ 2022

Από την Βίρνα Κουτράκου

Το 2022 αναμένεται να είναι μία αρκετά ενδιαφέρουσα χρονιά από πλευράς εξέλιξης των συνοδικών, ή πλανητικών κύκλων.
Ως «πλανητικό κύκλο» ορίζουμε το διάστημα ανάμεσα σε 2 διαδοχικές συναντήσεις, δλδ συνόδους, που κάνουν 2 πλανήτες μεταξύ τους και ακριβώς για αυτόν το λόγο, λέγονται κ «συνοδικοί κύκλοι». Ο γνωστότερος «πλανητικός» κύκλος είναι αυτός που βλέπουμε κάθε μήνα και πραγματοποιείται με την συνάντηση του Ηλίου με την Σελήνη. Κατ’ ουσίαν, οι φάσεις του Ηλιο – Σεληνιακού κύκλου μεταφέρονται κ περιγράφουν κ τους άλλους κύκλους.

Η μελέτη των πλανητικών κύκλων ξεκίνησε από τον Γάλλο αστρολόγο André Barbault, στην προσπάθεια του να ερμηνεύσει το πώς φτάσαμε στον Β΄Π.Π. τον οποίο η δυτική αστρολογία είχε πρακτικά αποτύχει να προβλέψει κ συνεχίζεται από άλλους Ευρωπαίους κ Αμερικάνους αστρολόγους. Οι πλανητικοί κύκλοι τους οποίους μελετάμε στην εγκόσμια αστρολογία για να δούμε τα γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο είναι οι κύκλοι των εξωτερικών πλανητών, δλδ εκείνων που βρίσκονται πέρα από την ζώνη των αστεροειδών. Όσο πιο μακριά είναι ένας πλανήτης, τόσο μεγαλύτερος ο χρόνος περιφοράς του γύρω από τον Ήλιο, κ τόσο πιο αργά συναντιέται με έναν άλλο, επίσης αργό, πλανήτη, κ αντίστοιχα τόσο πιο σημαντικός κ με «βαρύ» αντίκτυπο είναι ο κύκλος τους.

Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε πάντα είναι ότι εμείς μπορεί να επικεντρωνόμαστε σε ένα πλανητικό ζεύγος κ να μελετάμε την μεταξύ τους σχέση, αλλά  είναι εξαιρετικά σπάνιο οι 2 αυτοί πλανήτες, ακόμα κ σχηματίζοντας όψη  ακρίβειας μεταξύ τους, να μην έχουν όψεις, άρα κ αλληλεπιδράσεις με άλλους πλανήτες, οπότε ένας πλανητικός κύκλος υπεισέρχεται μέσα σε έναν άλλον πλανητικό κύκλο, κ τον αλλοιώνει. Είναι ένα παράδειγμα που το βλέπουμε συνέχεια κ θα το δούμε κ το 2022.

Τα ζευγάρια των εξωτερικών πλανητών που θα μας απασχολήσουν φέτος είναι ο Δίας/Ουρανός, ο Δίας/Ποσειδώνας, ο Δίας/Πλούτωνας αλλά κ ο Κρόνος/Ουρανός. Κ στην συνέχεια, θα δούμε κ ένα γρήγορο κύκλο, τον οποίο χρησιμοποιούμε για να πάρουμε πληροφορίες για τον χρόνο που θα γίνουν τα γεγονότα, τον κύκλο του Άρη/Κρόνου.

Ο Δίας/Ουρανός είναι ένας άξονας που δείχνει αιφνίδια αλλαγή, διαύγεια, επαναστατική δράση, απελευθέρωση, μετανάστευση,  ευημερία, δημιουργικότητα, ταχύτατες επιστημονικές κ τεχνολογικές εξελίξεις, αστάθεια κ νευρικότητα, υπερβολή, πνευματικό ελιτισμό, φανατισμό κ παρωπιδισμό. Οι 2 αυτοί πλανήτες συναντιούνται κάθε περίπου 13 με 14 χρόνια κ η τελευταία σύνοδος τους έγινε τον Ιανουάριο του 2011 στην 27ο Ιχθύων, ενώ η επόμενη θα γίνει τον Απρίλιο του 2024 στην 21ο Ταύρου, βλέπουμε δλδ ότι ο κύκλος τους πάει να κλείσει, για να δημιουργηθεί ο καινούργιος. Στις 18 Φεβρουαρίου θα κλείσει το μεταξύ  τους φθίνον εξάγωνο, από τον Δία στις 11ο  Ιχθύων προς τον Ουρανό στις 11ο  Ταύρου, που θα σημειοδοτήσει μία τελευταία αναλαμπή σε θέματα επιστήμης (κυρίως θέματα φαρμακευτικά, διατροφικά, αλλά κ κοσμετολογικά, λόγω της φύσης των ζωδίων) και οικονομίας. Στην συνέχεια, ο κύκλος θα μπει στην «σκοτεινή» φάση του, θα μας δώσει όμως 3 φθίνοντα ημιτετράγωνα, στις 11 Μαΐου, στις 28 Σεπτεμβρίου κ στις 24 Δεκεμβρίου, όπου εκεί περιμένω ότι θα κάνει πολύ πιο αισθητή την παρουσία του, κ λόγω της δυσαρμονικής φύσης της όψης, αλλά  κ επειδή ο Δίας στις 2 από αυτές τις συναντήσεις, την πρώτη κ την Τρίτη, θα βρίσκεται στην 0ο  Κριού, επάνω στην αρχή του ζωδιακού, στο Aries point,  οπότε εκεί θα δούμε οικονομική αστάθεια κ αβεβαιότητα, κινήσεις υψηλού ρίσκου, κοινωνική αναταραχή κ σπάσιμο κανόνων κ την τάση να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα δημιουργώντας ρήξεις.

Στην συνέχεια, χρονικά, έχουμε την συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο, του Δία με τον Ποσειδώνα στο ζώδιο των Ιχθύων, εκεί όπου παραδοσιακά κυβερνάει ο Δίας έχοντας την νυκτερινή του κατοικία,  κ η σύγχρονη αστρολογία, λόγω της συμβατής φύσης του ζωδίου με τα αιτήματα του πλανήτη, έχει ορίσει ως κυβερνήτη τον Ποσειδώνα. Ο άξονας Δία/Ποσειδώνα χαρακτηρίζεται από ουτοπική ιδεολογία και ιδεαλισμό, καλλιτεχνία, διαίσθηση κ γενικά εξωαισθητηριακή αντίληψη, πίστη, θρησκευτικότητα, πνευματικότητα κ ροπή στον μυστικισμό, αλλά κ από υπεραισιοδοξία, αφέλεια, ευπιστία, έλλειψη ευθυκρισίας, απουσία επαφής με την πραγματικότητα, φυγοπονία. Είναι ο κύκλος στο οποίο υπόκειται η τιμή των καυσίμων, κ θεωρείται κερδοσκοπικός αλλά  κ πληθωριστικός.

Ο Δίας με τον Ποσειδώνα θα συναντηθούν στις 12 Απριλίου στην 23ο.58΄ Ιχθύων. Η συνάντηση τους γίνεται κάθε 13 χρόνια κ συνήθως, συναντιούνται στο επόμενο ζώδιο από εκείνο που βρέθηκαν την τελευταία φορά (με εξαίρεση τις συνόδους του 1984 κ 1997 που έγιναν αμφότερες στον Αιγόκερω), ενώ η τελευταία συνάντηση τους το 2009 έγινε στις 26ο κ 24ο (η τελευταία) Υδροχόου κ χαρακτηριστικά αναφέρει ο André Barbault ότι συνέβαλε κ αυτή στην εκλογή του πρώτου Αφροαμερικανού Προέδρου στον Λευκό Οίκο, του Barack Obama, στον 1ο οίκο του οποίου πραγματοποιήθηκε!

Από τον καινούργιο λοιπόν αυτό συνοδικό κύκλο περιμένουμε (δεδομένου κ του Ιχθυακού περιβάλλοντος) έμφαση σε θέματα πνευματικότητας και μεταφυσικής, διάφορες «εξ αποκαλύψεως» αλήθειες, αυτόκλητους Μεσσίες που θέλουν να μας σώσουν κ αναζωπύρωση όλων των θεωριών για καταγωγή κατοίκων του πλανήτη από άλλα άστρα κ μετάβαση σε άλλες διαστάσεις…. Παράλληλα, η Τέχνη θα αποκτήσει μια πιο τρυφερή και ονειρική πλευρά, σαν να εμπνέεται από άλλους κόσμους κ διαφορετικές πραγματικότητες. Θα εμφανιστούν κάποιες ιδεολογίες που θα επαγγέλλονται αδελφοποίηση κ αρμονική συνύπαρξη όλων. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι κ λόγω του ζωδίου, αλλά  κ λόγω της φύσης των 2 αυτών πλανητών οι οποίοι με την σύνοδο πρακτικά συγχωνεύονται, δεν μιλάμε για αλήθεια κ αντικειμενικότητα, αλλά  για τι το «φαίνεται» να είναι αληθές κ αντικειμενικό (χωρίς απαραίτητα να είναι) κ κυρίως, το τι αντιλαμβάνεται ως «αλήθεια» ο καθένας από εμάς.
Επιπλέον, αυτό που περιμένουμε είναι αύξηση της τιμής των καυσίμων κ περαιτέρω πληθωριστικές τάσεις κ πιέσεις. Και στο σημείο αυτό θα πρέπει να θυμηθούμε αυτό που είπαμε νωρίτερα, ότι πρακτικά, κανείς κύκλος δεν είναι αυτόνομος, γιατί  συνήθως, συνυπάρχει με διάφορες φάσεις άλλων κύκλων, οπότε, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το πώς ο Πλούτωνας θα επηρεάσει τον Δία/Ποσειδώνα!

Ο Δίας συναντιέται με τον Πλούτωνα κάθε 12 με 13 χρόνια, ανάλογα με το σε ποια πλευρά του ζωδιακού βρίσκεται ο Πλούτωνας, η τροχιά του οποίου είναι εξαιρετικά έκκεντρη. Σαν άξονας σχετίζεται με βαθιά οικονομική εξουσία η οποία έρχεται σωρευμένη από το παρελθόν (είτε ως οικονομική δυναστεία, είτε ως τραπεζικό κατεστημένο), με ισχύ, αρχηγία, ηγεσία και απολυτότητα, με επιρροή, ακρότητα και φανατισμό, με δυσαρέσκεια,  δυσαρμονία, παραφωνία και διχόνοια. Λέμε ότι ο Πλούτωνας επιφέρει «μεταλλάξεις» και μετασχηματισμούς: ξεχνάμε όμως ότι για να μεταλλαχθεί κ να μετασχηματιστεί κάτι, πρέπει να «πεθάνει» ο προηγούμενος εαυτός του, είτε συμβολικά (εξού κ η σχέση του κύκλου αυτού με κάποιες φονταμενταλιστικές μεταφυσικές / θρησκευτικές θεωρίες), είτε και βιολογικά. Η τελευταία τους συνάντηση έγινε στις 12 Νοεμβρίου 2020 στην 22ο.51΄Αιγόκερω, το κατ’ εξοχήν ζώδιο εξουσίας, με τον κυβερνήτη της συνόδου τους, Κρόνο, να εμπλέκεται άμεσα. Πριν από αυτήν, είχαν συναντηθεί τον Δεκέμβριο του 2007 στην 28ο Τοξότη, ενώ η επόμενη θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2033 στην 14ο  Υδροχόου. Με το πέρασμα του Δία στους Ιχθύες κ την ταχύτατη κίνηση που κάνει, ο κύκλος βγαίνει από την «σκοτεινή» του φάση κ σχηματίζει πρώτα το αύξον ημιτετράγωνο   του (στις 24 Φεβρουαρίου)  κατά το οποίο περιμένουμε ότι θα αντιμετωπιστεί η αδράνεια κ της Κοινωνίας αλλά κ αυτή που έχουν δείξει οι Κρατούντες με φιλόδοξες αποφάσεις οι οποίες θα σπάσουν ταμπού, θα οδηγήσουν σε ρήξεις κ δεσμεύσεις για ανάπτυξη νέων στρατηγικών.  Θα ακολουθήσει το αύξον εξάγωνο στις 4 Μαΐου, μία εξαιρετικά δυναμική κ παραγωγική φάση σε όλους τους κύκλους, το οποίο θα μας δώσει τις πρώτες πληροφορίες για το τι πρέπει να περιμένουμε: κίνηση, δραστηριοποίηση, γρήγορη πρόοδο, μεταρρύθμιση, αναμόρφωση, αυξημένη επιβολή επί  ομάδων/ κοινωνικού συνόλου.  Αυτό όμως συμπίπτει χρονικά (με διαφορά ελαχίστων ημερών) με την σύνοδο Δία/Ποσειδώνα, οπότε η φάση του συνοδικού κύκλου επηρεάζεται, αλλά  αντίστοιχα και ο Πλούτωνας «μετέχει» στην σπορά του νέου κύκλου Δία/Ποσειδώνα προσδίδοντας της δικά του χαρακτηριστικά.

Και ερχόμαστε τώρα στο δίπολο των ορκισμένων εχθρών, που όμως πολύ συχνά δρουν ως μία οντότητα με διχασμένη προσωπικότητα, στο πλανητικό ζεύγος Κρόνου/Ουρανού: σχημάτισαν το τρίτο τέλειο τετράγωνο τους, με γωνιακή απόσταση δλδ μεταξύ τους ακριβώς 90ο στις 24 Δεκεμβρίου της χρονιάς που πέρασε, στην 11ο σταθερών, όμως δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη: μέχρι κ τον Μάρτιο η μεταξύ τους όψη θα είναι εντός ανοχών, ενώ από τον Απρίλιο χαλαρώνει η σχέση τους, παραμένοντας βεβαίως σε ζώδια τετραγώνου. Ο Κρόνος θα κινηθεί ταχύτατα αφήνοντας πίσω τον πιο αργό Ουρανό κ θα φτάσει μέχρι την 25ο Υδροχόου, στην οποία θα κάνει στάση αναδρομής τον Ιούνιο. Κατά την αναδρομή του θα ξαναπλησιάσει τον Ουρανό που θα γυρίσει κ αυτό ανάδρομος στα τέλη Αυγούστου στην 18ο Ταύρου κ θα πορεύονται μαζί, από τα μέσα του καλοκαιριού σε όψη τετραγώνου, η οποία όσο πηγαίνει κ θα πλησιάζει περισσότερο. Το μεταξύ τους τετράγωνο θα πυροδοτήσει τον Αύγουστο 2022 ο Άρης, ο οποίος στον Ταύρο πρώτα θα κάνει σύνοδο με τον Ουρανό (κ τον βόρειο δεσμό) κ στην συνέχεια τετράγωνο με τον Κρόνο. Το αποκορύφωμα θα έρθει τον Οκτώβριο που θα βρεθούν σε απόσταση κάτω της 1ο, στην 18ο σταθερών, ενώ θα μετέχουν αμφότεροι στην πολύ δύσκολη έκλειψη (κ παγκόσμια αλλά κ ειδικά για την χώρα λόγω του Ηλίου στον χάρτη του 1830 στην 14ο σταθερών)  της 8ης Νοεμβρίου 2022 στην 16ο Ταύρου. Το μεταξύ τους «ατελές» τετράγωνο θα σβήσει στο τέλος του 2022.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, το φθίνον τετράγωνο σημειοδοτεί πάντα την κρίση ενός κύκλου: έρχονται στην επιφάνεια όλα τα λάθη κ οι αστοχίες που έχουν γίνει κ είτε επιμένουμε σε αυτά, είτε προσπαθούμε να τα διορθώσουμε, χαράσσοντας μία νέα πορεία, έχοντας όμως υπόψιν μας τον περιορισμένο χρόνο που διατίθεται . Στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεδομένων των λοιπών συνθηκών στον ουράνιο χάρτη, αλλά  κ του γεγονότος ότι μιλάμε για το δίπολο Κρόνου/Ουρανού (κύκλος συντηρητικότατος με ριζοσπαστικές τάσεις και ακραίες εμπνεύσεις, σκληρός, συγκρουσιακός, εκρηκτικός, προκαλεί αιφνίδιες ρήξεις κ αποσχίσεις) δεν πρόκειται να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τίποτα κ θα πάμε στην επιμονή στα λάθη κ την ήδη χαραγμένη πορεία.

Έμεινε για το τέλος ο πολύ γρήγορος κύκλος του Άρη/Κρόνου. Είναι οι 2 πλανήτες που στην παραδοσιακή αστρολογία θεωρούνται οι «κακεργέτες» των Ουρανών, αυτοί που μας προκαλούν τα προβλήματα, γι’ αυτό  κ οι Άραβες έδιναν βαρύτητα στον κύκλο τους, ειδικά όταν γινόταν στην αρχή του Καρκίνου (κάθε 30 χρόνια) γιατί εκεί έδινε αρκετά δύσκολα θέματα.
Αυτοί οι 2 πλανήτες συναντιούνται κάθε 2 χρόνια στο ίδιο (αν την προηγούμενη φορά είχαν συναντηθεί στην αρχή αυτού του ζωδίου) ή στο επόμενο (συνηθέστερα) ζώδιο. Η προηγούμενη συνάντηση τους έγινε στις 31 Μαρτίου 2020, στην 0ο Υδροχόου, μετά όμως από συνοδική τους πορεία που διήρκησε πολύ καιρό στον Αιγόκερω (άρα την ενέργεια του Αιγόκερω όπου ο Κρόνος έχει την νυκτερινή κατοικία του κ ο Άρης έχει την έξαρσή του μετέφεραν στην σύνοδο αυτή), εκεί που τον Δεκέμβριο του 2020 έγινε η σύνοδος Δία/Κρόνου (κ η μεταφορά του συνοδικού τους κύκλου στο στοιχείο του Αέρα). Απέναντι από εκεί, στην 0ο Λέοντα είναι ο Ήλιος της Ελλάδας στον χάρτη της Μεταπολίτευσης  (οπότε καταλαβαίνουμε κ γιατί ως χώρα έχουμε χτυπηθεί αρκετά από τότε). Η νέα τους συνάντηση θα γίνει στις 5 Απριλίου στην 22ο Υδροχόου κ σε τετράγωνο ιδιομοιρίας με τον βόρειο δεσμό (κ αντιστοίχως με τον νότιο) στις 22ο Ταύρου και μάλιστα με τους δεσμούς στάσιμους: δείχνει ασθένεια, θάνατο, μεγάλη πίεση, αναστολή κ απαγορεύσεις καθώς κ επιθυμία αποδέσμευσης έστω και μέσω ρήξης. Στους χάρτες της Ελλάδος δεν πιάνει κάτι, όμως η σύνοδος καθεαυτή για συντεταγμένες Αθηνών γίνεται στον 1ο μας οίκο κ πολύ κοντά στον ωροσκόπο,  πράγμα που γενικά δείχνει απομόνωση, πίεση, εμποδισμένη έκφραση και κίνηση, καθώς και περιορισμούς.

Αυτοί ήταν οι συνοδικοί κύκλοι που θα μας επηρεάσουν μέσα στο 2022. Αν μη τι άλλο, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν ζούμε σε ενδιαφέρουσα εποχή!

Αρέσει σε %d bloggers: