ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Στασιμότητα, Συνειδητοποιήσεις και Έντονα Συναισθήματα: Η Πανσέληνος της 18ης Ιανουαρίου

Από τη Χριστίνα Στεργίου

Η πρώτη Πανσέληνος του έτους 2022 χαρακτηρίζεται ως αρκετά συναισθηματική, αφού η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιό της και αντιτίθεται του Πλούτωνα. Με απλά λόγια, περιμένουμε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα που θα προκαλέσει εντάσεις, ζήλιες, πάθη, εμμονές, φιλοδοξίες και καχυποψία με διάρκεια. Επηρεάζονται οι μοίρες 25ο – 29ο των παρορμητικών, δηλαδή το 3ο δεκαήμερο του Κριού, Καρκίνου, Ζυγού, Αιγόκερω και με μικρότερη ισχύ επηρεάζονται οι 16ο – 18ο των μεταβλητών, άρα Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς του 2ου δεκαημέρου.

Το στοιχείο του Πλούτωνα είναι το δυνατότερο εκείνη την ημέρα και στην Ελλάδα η Πανσέληνος πραγματοποιείται στον άξονα 3ου – 9ου οίκου, δηλαδή τον τομέα μεταφορών, επικοινωνίας, μάθησης, φιλοσοφίας κι επέκτασης. Κοινώς, το κλίμα που επικρατεί είναι η εμμονή με τα ζητήματα περιορισμών στις μεταφορές σε Ελλάδα κι εξωτερικό. Από την άλλη ο Κυβερνήτης του 8ου οίκου που συμβολίζει το θάνατο και τις φοβίες, τυγχάνει στην Ελλάδα κατά την Πανσέληνο να είναι ο ανάδρομος Ερμής στον Υδροχόο στον 3ο οίκο, τον οίκο των  μεταφορών. Η αναδρομή του Ερμή δείχνει πάντα μία αναθεώρηση των αποφάσεών μας ή κάποιων μικρών ταξιδιών και φαίνεται ξεκάθαρα πως η αδράνεια του κόσμου και η έλλειψη κοινωνικοποίησης να υπάρχει ακόμη, όμως πλέον γίνεται κομμάτι του εαυτού μας.

Η στασιμότητα του Ουρανού είναι επίσης ένα από τα δυσκολότερα φαινόμενα αυτής της Πανσελήνου. Οι στάσιμοι πλανήτες σχεδόν πάντα μας φέρνουν αντιμέτωπους με καταστάσεις που δεν εξελίσσονται και για τις οποίες δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά, παρά μόνο να τις αποδεχτούμε. Το θετικό είναι πως λίγες ώρες μετά την Πανσέληνο θα πάρει ξανά την ορθή του πορεία, επιτρέποντάς μας να δράσουμε όπως σχεδιάζαμε καιρό. Αυτό έχει και τα αρνητικά του σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού οι κοινωνίκες εντάσεις, προβλήματα και οικονομική ύφεση θα σιγά – σιγά θα αρχίσουν να αυξάνονται ξανά.

Για το κάθε ζώδιο η Πανσέληνος φέρνει τα εξής:

Κριός

Α) Ακόμη και όσοι περάσατε δύσκολα αυτό το διάστημα, η διάθεσή σας φαίνεται βελτιωμένη. Μάλιστα η συναναστροφή σας με φίλους και η ενασχόληση με πνευματικές ή καλλιτεχνικές δραστηριότητες θα είναι ο,τι καλύτερο μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας.

Β) Κάποια ζητήματα οικονομικής φύσεως επανέρχονται στο προσκήνιο για να τα αντιμετωπίσετε. Το ενδεχόμενο ξεκινήματος μίας νέας εργασίας ή η αναζήτηση βοήθειας από ανθρώπους που γνωρίζετε θα αποδειχθεί σωτήρια. Μπορεί ακόμη και να επιστρέψετε σε μία παλιά δουλειά ή συνεργασία ή σχέση.

Γ) Δώστε μεγάλη προσοχή στα ζητήματα σπιτιού και καριέρας. Πολύ πιθανόν να ήσασταν απορροφημένοι από ζητήματα δουλειάς ή της κοινωνικής σας εικόνας με αποτέλεσμα να παραμελήσετε την προσωπική και ιδίως οικογενειακή ζωή σας.

Ταύρος

Α) Σκέφτεστε την καριέρα και κοινωνική εικόνα σας αρκετά, τελευταία. Εκτιμώνται αποκαλύψεις ή πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις στο εργασιακό σας περιβάλλον. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την οξυδέρκεια και τις γνωριμίες σας για να εξελιχθείτε επαγγελματικά.

Β) Ο Ουρανός επανορθοδρομεί στο δεκαήμερό σας και η καθημερινότητά σας ξαναποκτά ενδιαφέρον, δεν είμαι σίγουρη όμως αν θα σας αρέσει, αφού δεν αρέσουν οι αλλαγές σε αυτό το ζώδιο. Το καλό είναι ότι ευνοείστε πολύ στα αισθηματικά και είτε σε νέες γνωριμίες είτε επανασυνδέσεις.

Γ) Πολύ ενδιαφέρουσα καθημερινότητα αποκτάτε κι εσείς, επίσης, με ευκαιρίες ταξιδιών ή καριέρας στο εξωτερικό, ή ακόμη και νέες σπουδές που θα αλλάξουν τη ζωή σας. Οι δεσμοί πλέον είναι στο δεκαήμερό σας, σηματοδοτώντας μία νέα μακροχρόνια περίοδο σημαντικών γεγονότων, με αφετηρία μία σειρά συνειδητοποιήσεων για τον εαυτό σας.

Δίδυμος

Α) Πολύ ενδιαφέρουσες ενασχολήσεις φαίνεται να ξεκινάτε. Δεν επηρεάζεστε από την Πανσέληνο, όμως ο Ερμής σε εξάγωνο με το Χείρωνα σας δίνει τη δυνατότητα να εκφράσετε αυτά που νιώθετε προκειμένου να ξεθυμάνετε και οι φίλοι σας δείχνουν να είναι υποστηρικτικοί σε αυτό.

Β) Η Πανσέληνος αυτή σας επηρεάζει περισσότερο από ψυχολογική άποψη και δεν προκαλεί ιδιαίτερα γεγονότα. Πιο πολύ φαίνεται να έχετε σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή σας, είτε από μικρογεγονότα που συμβαίνουν, είτε από σκέψεις που κάνετε και ανησυχείτε.

Γ) Η Πανσέληνος επηρεάζει τον άξονα των οικονομικών και της αυτοεκτίμησής σας. Αυτή την περίοδο προσπαθείτε να πείσετε τον εαυτό σας ότι σας αξίζουν πολύ καλύτερα από όσα έχετε και επιδιώκετε να τα αποκτήσετε. Μεγάλη προσοχή στις εντάσεις των διαπροσωπικών σας σχέσεων.

Καρκίνος

Α) Ο Χείρωνας στο 10ο οίκο συνήθως δείχνει αλλαγή επαγγελματικής κατεύθυνσης σε κάτι πιο πνευματικό, θεραπευτικό ή δημιουργικό, όμως και απώλεια κάποιας εργασίας στην περίπτωση που δε θεωρείτε ότι ταιριάζετε σε αυτό που κάνετε και το κάνετε μόνο από ανάγκη.

Β) Είναι περίοδος εσωστρέφειας, αλλά κι επανασυνδέσεων με άτομα που είχατε χαθεί στο παρελθόν. Η διάθεσή σας είναι καλή και οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρέφεστε σας κάνουν να νιώθετε ασφάλεια.

Γ) Είστε οι πρωταγωνιστές της Πανσελήνου. Αναμένονται πολλές αποκαλύψεις και συνειδητοποιήσεις όσον αφορά τον ίδιο σας τον εαυτό, μέσα από αντιπαραθέσεις ή σχόλια άλλων ατόμων. Πάντως ο Ποσειδώνας ενισχύει την έμπνευση και δημιουργικότητά σας και μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό.

Λέων

Α) Με τον Ερμή απέναντί σας, μάλλον οι άλλοι σας κάνουν να σκέφτεστε πολύ τα οικονομικά σας ή τα διαχειρίζονται οι ίδιοι. Ευνοείστε σε οικονομικές συμφωνίες, αλλά προσπαθήστε να είστε διπλωματικοί στον τρόπο που επικοινωνείτε.

Β) Ο Ουρανός ξεκινά και πάλι την ορθοδρομή του και θα δείτε εξελίξεις στην καριέρα και την κοινωνική εικόνα σας. Νιώθετε πως οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρέφεστε έχουν υπερβολικές απαιτήσεις, όμως σε γενικές γραμμές η καθημερινότητά σας είναι ευχάριστη.

Γ) Η Πανσέληνος συμβαίνει στον άξονα 12-6 και σας επηρεάζει σε ψυχολογικό επίπεδο. Καλό θα είναι να προσέξετε πολύ τη δική σας υγεία, αλλά και των δικών σας ανθρώπων, γιατί είστε πιο ευαίσθητοι σωματικά και ψυχικά αυτό το διάστημα. Καλό είναι να κάνετε και κάποιο τσεκ-απ.

Παρθένος

Α) Ο περίγυρός σας αυξάνεται και νιώθετε ότι οι άνθρωποι γύρω σας είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν. Ευνοείστε σε νέες γνωριμίες που μπορεί να οδηγήσουν σε σχέση ή και επαγγελματική συνεργασία.

Β) Η Αφροδίτη είναι ακόμη ανάδρομη στον 5ο οίκο σας, επομένως δεν αποκλείονται οι ερωτικές επανασυνδέσεις ή οι νέες γνωριμίες και έρωτες σε όσους γεννήθηκαν με Ανάδρομη Αφροδίτη. Παλιότερα δημιουργικά χόμπι σας απασχολούν και όσοι γεννηθήκατε μεταξύ 12ο – 14ο θα νιώσετε ότι δε μπορείτε να συνεννοηθείτε με τους άλλους.

Γ) Η Πανσέληνος ρίχνει ‘φως’ σε θέματα με φίλους, όμως εσείς τείνετε να εξιδανικεύετε τις καταστάσεις. Πρέπει να είστε πονηρεμένοι γιατί μπορεί να υπάρξουν παρεξηγήσεις στα προσωπικά και οικογενειακά σας.

Ζυγός

Α) Είναι καλό διάστημα για εσάς, με καλή διάθεση, γνωριμίες και νιώθετε δημιουργικοί. Ασχολείστε με πράγματα που σας κάνουν να νιώθετε ωραία, όμως καλό είναι να προσέξετε και αξιολογήσετε επαρκώς σχέσεις και συνεργασίες και να θέσετε όρια, γιατί ο Χείρωνας στον οίκο των σχέσεων και συνεργασιών μπορεί να φέρει απρόοπτα.

Β) Δεν φαίνεται κάποια σοβαρή επιρροή από το φαινόμενο της Πανσελήνου του Ιανουαρίου για εσάς, ενώ φαίνεται πως αυτή την περίοδο έχετε καθαρό μυαλό και διαχειρίζεστε τις καταστάσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στρέφοντας ακόμη και τις δύσκολες καταστάσεις υπέρ σας.

Γ) Αναμένονται αποκαλύψεις σε ζητήματα εργασίας και κάποιες δυσκολίες ως προς την εξισορρόπηση προσωπικής ζωής και εργασιακών, κυρίως για τους γεννημένους τις τελευταίες ημέρες. Παράλληλα ο Ποσειδώνας στον 6ο οίκο σας κάνει είτε πολύ δημιουργικούς, είτε έχετε την τάση να κουράζεστε πιο εύκολα απ’ ο,τι συνήθως.

Σκορπιός

Α) Είστε από τους πιο τυχερούς αυτής της Πανσελήνου, αφού το δεκαήμερό σας σχηματίζει καλές όψεις. Ειδικά τα αισθηματικά και οικογενειακά είναι γεμάτα ευκαιρίες βελτίωσης, ενώ όσοι κοινωνικοποιείστε, ξεφεύγετε από προβλήματα και αρνητικές σκέψεις που κάνατε το τελευταίο διάστημα.

Β) Έχετε τον Κρόνο που σας πιέζει σε θέματα οικογενειακά ή σπιτιού, όμως αυτή η Πανσέληνος δεν αναμένεται να σηματοδοτήσει κάποιο ιδιαίτερο γεγονός. Ευνοείστε σε θέματα επανασυνδέσεων, ενώ πολλοί θα ξαναεπικοινωνήσετε με συγγενείς με τους οποίους δεν είχατε στενές επαφές.

Γ) Ζητήματα σπουδών, ιδεολογίας, αλλά και ευκαιρίες από το εξωτερικό έρχονται στο προσκήνιο αυτό το διάστημα. Θεωρείστε σχετικά τυχεροί κατά την Πανσέληνο αυτή και μάλιστα είναι και μία περίοδος μεγάλων αλλαγών, κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο. Πολύ πιθανόν να χρειαστεί να αναθεωρήσετε και αλλάξετε την κοσμοθεωρία σας.

Τοξότης

Α) Στα ερωτικά πολλοί θα έχετε εξελίξεις όμως συνιστάται η ιδιαίτερα προσεκτική αξιολόγηση των ανθρώπων που βάζετε στη ζωή σας σε οποιονδήποτε τομέα, αφού ο Χείρωνας στον 5ο οίκο σας σε καλή όψη με τον Ερμή, χαρίζει την ευκαιρία επούλωσης παλαιών ψυχικών τραυμάτων.

Β) Είστε μετρημένοι σε αυτά που λέτε και καλά κάνετε. Η Πανσέληνος θα στέψει την προσοχή σας σε οικονομικά ζητήματα, αλλά και θέματα αντιμετώπισης φοβιών. Οτιδήποτε κι αν είναι αυτό που πρέπει να κάνετε, πείτε ή σκεφτείτε, συνιστάται να το διασταυρώσετε με όσο περισσότερες πληροφορίες έχετε διαθέσιμες.

Γ) Γενικώς σας εμφανίζονται ευκαιρίες εργασίας ή νέες πηγές εσόδων, ενώ ταυτόχρονα ο Άρης στο δεκαήμερό σας, σάς δραστηριοποιεί σε κάθε τομέα. Η σκληρή του όψη με τον Ποσειδώνα μπορεί να σας αυξήσει τη δημιουργικότητα, όμως είστε επιρρεπής σε λοιμώξεις ή ατυχήματα, οπότε καλό είναι να προσέχετε τον εαυτό σας με όποιον τρόπο μπορείτε.

Αιγόκερως

Α) Περνάτε λίγο δύσκολα στα οικογενειακά σας, αλλά τουλάχιστον η Πανσέληνος του Γενάρη δεν προκαλεί ιδιαίτερα γεγονότα, εκτός κι αν αυτό ανατρέπεται από το προσωπικό ωροσκόπιό σας. Το καλό είναι ότι έχετε καλές ευκαιρίες επί των οικονομικών σας ζητημάτων.

Β) Η αναδρομή της Αφροδίτης, μαζί με τη στασιμότητα του Ουρανού, δείχνει μία κατάσταση που δεν εξελίσσεται όπως σχεδιάζατε, τουλάχιστον όχι για τώρα. Το καλό είναι πως αν σας χρωστάνε χρήματα, είναι η καλύτερη περίοδος να τα διεκδικήσετε κι επίσης φροντίζετε τον εαυτό σας όσο χρειάζεται.

Γ) Σχέσεις και συνεργασίες, αμφότερα στα προσωπικά κι επαγγελματικά, έρχονται στο προσκήνιο και η ζωή σας αποκτά ενδιαφέρον. Οι επαγγελματικές συνεργασίες σας βοηθούν να βγάλετε πολλά χρήματα και να αναγνωριστεί η δουλειά σας, όμως στα προσωπικά σας φαίνεται να έχετε την τάση να ελέγχετε τους άλλους.

Υδροχόος

Α) Είστε κοινωνικοί κι επικοινωνιακοί. Αντιμετωπίζετε οποιαδήποτε κατάσταση με διπλωματικό τρόπο και βγαίνετε κερδισμένοι. Αν και δεν αναμένονται ιδιαίτερα γεγονότα από την πρώτη Πανσέληνο του 2022, φαίνεται πως περνάτε καλά κι έχει φύγει μεγάλο βάρος από πάνω σας, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

Β) Η στασιμότητα του Ουρανού στον 5ο οίκο σας, δείχνει μία στάσιμη κατάσταση είτε στα ερωτικά σας, είτε σε ζητήματα παιδιών, εάν προσπαθήστε να αποκτήσετε απογόνους. Αποδεχθείτε την κατάσταση ως έχει, προς το παρόν και αναστοχαστείτε για να αποκομίσετε όσο περισσότερα μπορείτε από αυτή την περίοδο της ζωής σας.

Γ) Πολλές λάθος επιλογές κάνετε επί των οικονομικών σας ζητημάτων κι αυτό γιατί δεν εκτιμάτε αντικειμενικά τη βαρύτητα των καταστάσεων. Είναι καλή περίοδος να κάνετε ένα τσεκ-απ, αφού η Πανσέληνος ευνοεί στην ορθή διάγνωση της υγείας σας.

Ιχθύς

Α) Πολύ τυχερό διάστημα για εσάς, έχοντας το Δία στη θέση της παραδοσιακής του κυριαρχίας να κάνει σύνοδο με το ζώδιό σας. Τύχη, επέκταση, αισιοδοξία, νέα ξεκινήματα, συνειδητοποιήσεις για τον εαυτό σας που σας κάνουν να νιώθετε καλά, ευγνωμοσύνη και ευκαιρίες να λύσετε κάποια παλιά ψυχολογικά σας θέματα παρουσιάζονται.

Β) Ευκαιρίες φαίνεται πως έχετε στα ερωτικά και μάλλον μαθαίνετε και νέα πάνω στον τομέα αυτόν. Επιπλέον, αν σκοπεύατε να μετακομίσετε ή να πάτε κάποιο ενδοχώριο ταξίδι, ίσως αντιμετωπίσετε κάποια εμπόδια, κατά τ’ άλλα φαίνεται να περνάτε καλά και να επανασυνδέεστε και με φίλους.

Γ) Ο Ποσειδώνας για αρκετό καιρό ακόμη θα είναι ‘επάνω’ σας. Το κακό είναι ότι μπορεί να εξιδανικεύετε ανθρώπους και καταστάσεις που ζείτε, το καλό όμως είναι ότι είστε δημιουργικοί και φαίνεται να λειτουργεί θετικά η Πανσέληνος, δίνοντας ευκαιρίες για την απόκτηση απογόνων ή γνωριμιών.

Αρέσει σε %d bloggers: