ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Σύνοδος Ήλιου-Πλούτωνα:Γνώση από το Παρελθόν και Δύναμη για το Μέλλον.

Η Όψη του μήνα.

Σύνοδος Ήλιου-Πλούτωνα:Γνώση από το Παρελθόν και Δύναμη για το Μέλλον.

Από τον Γιάννη Σπαθά.

            Μετά από το πολύ νοσηρό τετράγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα που όλοι βιώνουμε ως κοινωνία, παρακολουθώντας τον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού  να ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες σε καθημερινή βάση, θα επιχειρήσουμε να αναλύσουμε την πιο σημαντική όψη του πρώτου μήνα του νέου έτους. Έτσι στις 16 Ιανουαρίου του 2022 θα πραγματοποιηθεί μία από τις πιο ισχυρές συνόδους του έτους, του ζωοδότη Ήλιου με τον υπερβατικό και μεταμορφωτικό Πλούτωνα. Η σύνοδος αυτή θα συμβεί στο ζώδιο του Αιγόκερω στις 26 μοίρες και 26 λεπτά. Αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο όσους έχουν στον γενέθλιο χάρτη τους τουλάχιστον έναν πλανήτη εκ των Ήλιο, Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη, Άρη, Δία και Κρόνο στις 25,26 και 27 μοίρες του Αιγόκερω.

            Ο Ήλιος ως αρχετυπικό σύμβολο, ταυτίζεται με τον ήρωα, τον πατέρα, τον βασιλιά. Η σκοτεινή πλευρά του είναι συνυφασμένη με τον καταπιεστικό χαρακτήρα και την μεγαλομανία. Στο ζώδιο του Αιγόκερω εκφράζεται αρμονικά ως προσωπικότητα με αυξημένο το συναίσθημα της ευθύνης που έχει ως αποστολή την απόλυτη αντιπροσώπευση του νόμου, της τάξης, των αρχών και των αξιών. Δυσαρμονικά εκφράζεται ως ψυχρός, μίζερος και αγέλαστος άνθρωπος.

            Παράλληλα η διέλευση του Πλούτωνα από το ίδιο ζώδιο χρωματίζει και χαρακτηρίζει ανάλογα μια χρονική περίοδο με ριζικές αλλαγές στις κοινωνικές τάξεις, τις ιεραρχίες και τους νόμους καθώς και σε θέματα που αφορούν στις προσωπικές ευθύνες, την εκπλήρωση των καθηκόντων και την κατανόηση του πεπρωμένου.

            Σε έναν γενέθλιο χάρτη η  σύνοδος Ήλιου-Πλούτωνα εκδηλώνεται  με ισχυρές επιθυμίες σε όλα τα επίπεδα:σωματικό, πνευματικό και οικονομικό και μπορεί να δώσει  εξτρεμιστικούς χαρακτήρες που κατευθύνονται από μία ισχυρή επιθυμία για δύναμη. Επιπλέον μπορεί να   είναι δύσκολο  στο άτομο που τη έχει στον χάρτη του, να καταλάβει την αδυναμία ή την έλλειψη ορμής και θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει με εποικοδομητικό τρόπο πιθανά ψεγάδια του χαρακτήρα του όπως η έλλειψη ανοχής και ο εγωισμός. Είναι άτομο με αποφασιστικότητα, ικανότητα ολοκλήρωσης των εργασιών με αποτέλεσμα να γίνεται αντικείμενο θαυμασμού από τους άλλους.

            Ειδικότερα η συγκεκριμένη σύνοδος είναι αρκετά δυναμική και η οποία μπορεί, αν επηρεάζει τον χάρτη μας, να μας ανεβάσει στην υψηλότερη βαθμίδα της επιτυχίας ή να μας κατεβάσει στην χαμηλότερη βαθμίδα της αποτυχίας. Για αυτό σε αυτή την χρονική περίοδο θα χρειαστεί επιμονή και σκληρή δουλειά για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που θα εμφανιστούν και να φθάσουμε στον στόχο που θέλουμε. Θα απαιτηθεί άμεση αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων με ιδιαίτερη προσοχή σε παγίδες που δεν φαίνονται.

            Ο Πλούτωνας, ως πλανήτης του θανάτου και της αναγέννησης, έρχεται σκληρός και αμείλικτος να εξαφανίσει κάθε φθαρτή κατάσταση και να μας οδηγήσει σε μια νέα ζωή, αντίστοιχη των επιλογών μας. Είναι ένα στάδιο όπου κρίνεται σημαντικά η μετέπειτα εξέλιξη μας. Καλούμαστε να δούμε αλήθειες, να αναλογιστούμε ποιοι είμαστε και τι σκοπεύουμε να κάνουμε, όχι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά και για τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν. Τα γεγονότα εξελίσσονται αργά, αρχικά νοιώθουμε ότι κάτι δεν πάει καλά στον τομέα που πραγματοποιείται η όψη. Στο επόμενο στάδιο αντιλαμβανόμαστε την όποια φθορά, αρχίζουμε να αμυνόμαστε, μέχρι που φθάνει η στιγμή της οριστικής ρήξης. Η σύγκρουση μπορεί να γίνει  απλά μια εμπειρία και να αποφευχθεί μια πιθανή οδύνη αν προετοιμαστούμε ανάλογα από την αρχή. Ο Πλούτωνας μας δίνει το κίνητρο και τη δύναμη να αγωνιστούμε για την εξάλειψη κάθε φθαρμένης και παλιάς κατάστασης αλλά όχι να κάνουμε ότι θέλουμε και ότι εξυπηρετεί εμάς.

            Στόχος μας πρέπει να είναι η αυτοβελτίωση και η προσφορά μας προς τους άλλους. Το προβάδισμα, λοιπόν, πρέπει να δίνεται στην αντικειμενική λήψη αποφάσεων και όχι στην υποκειμενική. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να απαρνηθούμε τον εαυτό μας και κατά συνέπεια τις ανάγκες μας, αλλά να λειτουργήσουμε και με τον άλλο εσωτερικό εαυτό μας, αυτόν που δε φαίνεται, αυτόν που υπάρχει ως εσωτερική παρόρμηση, χωρίς την παρέμβαση της λογικής. Υποχρεωνόμαστε οπωσδήποτε σε αυτό το είδος εσωτερικής διεργασίας, καθώς έτσι μόνο θα εκδηλώσουμε τον πραγματικό μας εαυτό.

            Σε αυτή τη φάση κοιτάμε μέσα μας, εντοπίζουμε τα πάθη, τις αναστολές, τις ανησυχίες και τις αγωνίες μας για τη ζωή. Αφήνουμε όλα τα επουσιώδη ζητήματα και ασχολούμαστε μόνο με αυτά που μας εξασφαλίζουν ένα καλύτερο μέλλον. Υπό αυτή τη σύνοδο είναι συχνό εντελώς διαφορετικά άτομα να συμμετέχουν σε κοινές συλλογικές δραστηριότητες. Έτσι είναι πιθανό να συναντήσουμε και άλλα άτομα με ισχυρή προσωπικότητα και τότε να αντιληφθούμε ότι συμμετέχουμε σε ένα παιχνίδι δυνάμεων ή συνωμοσίας. Σε αυτή την περίπτωση, οφείλουμε να υποστηρίξουμε τις αρχές μας. Ο τρόπος δράσης μας θα καθορίσει ποιόν δρόμο θα ακολουθήσουμε:αυτό που οδηγεί στη συνάντηση με το “καθαρό φώς” ή με τον κατώτερο που οδηγεί στο “σκότος”.

            Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι διελεύσεις όσο και αν μας επηρεάζουν, είναι παροδικές και όπως ο χρόνος στην καθημερινή ζωή , έτσι και αυτές έρχονται και φεύγουν. Η μελέτη τους παρόλα αυτά μας βοηθά να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι στις δυσχέρειες και περισσότερο παραγωγικοί σε ευνοϊκές όψεις…

Αρέσει σε %d bloggers: