ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Χειμερινό Ηλιοστάσιο, τι θα γίνει μέχρι τέλη Μαρτίου!

Χειμερινό ηλιοστάσιο – Προσμένοντας το Νέο Έτος και τον Δία στους Ιχθείς

Από την Άννα Τσοπαναρίδου

     Το ηλιοστάσιο είναι η χρονική στιγμή που ο άξονας της Γης είναι πιό κοντά (θερινό ηλιοστάσιο) ή πιό μακρυά (χειμερινό ηλιοστάσιο) από τον Ήλιο. Η λέξη ηλιοστάσιο είναι σύνθετη και προέρχεται από τις λέξεις  Ήλιος και στέκομαι (στάση), καθώς λίγες μέρες πριν ή μετά τα ηλιοστάσια ο  Ήλιος φαίνεται να επιβραδύνει την φαινομενική κίνησή του προς τα βόρεια ή τα νότια, κίνηση που την ημέρα του ηλιοστασίου μηδενίζεται και αντιστρέφεται. Συμβαίνει δύο φορές τον χρόνο, τον Ιούνιο το θερινό και τον Δεκέμβριο το χειμερινό και είναι συνδεδεμένο με τις εποχές του έτους. Το θερινό ηλιοστάσιο είναι η μεγαλύτερη μέρα του έτους και το χειμερινό ηλιοστάσιο είναι η μικρότερη μέρα του έτους.

     Στην αρχαία Ελλάδα στο χειμερινό ηλιοστάσιο γιόρταζαν την γέννηση του Διονύσου, γιού του Δία και της παρθένου Σεμέλης.

     Η περίοδος από το χειμερινό ηλιοστάσιο μέχρι την εαρινή ισημερία συμβολίζει την εποχή κατά την οποία η ψυχή του ανθρώπου αποβάλει τα πάθη και οδεύει προς την πνευματική της αναγέννηση, η οποία θα λάβει χώρα κατά την εαρινή ισημερία. Στο φυτικό επίπεδο γίνεται η εκκόλαψη και η βλάστηση των σπερμάτων δηλαδή η γέννηση νέων φυτών μέσα στο γόνιμο, από τις βροχές του φθινοπώρου, έδαφος. Συνεπώς είναι η εποχή της εκδήλωσης της φυτικής ζωής και βλαστήσεως αυτής.

     Το χειμερινό ηλιοστάσιο γίνεται 21 Δεκεμβρίου 2021 17:59:18 για την Αθήνα και ο χάρτης με συντεταγμένες Αθήνας είναι:

    Ο Ωροσκόπος του χάρτη είναι στην 12ο 09΄του Καρκίνου σε όριο Αφροδίτης και αντίστοιχα το κατερχόμενο στην 12ο 09΄του Αιγόκερω σε όριο Δία που θεωρούνται ευεργέτες πλανήτες.

    Το Sabian symbol  της μοίρας του ωροσκόπου «ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΜΕ ΠΡΟΕΞΕΧΟΝΤΑ ΑΝΤΙΧΕΙΡΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΩΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ». Η δύναμη της επιθυμίας στην διαμόρφωση του χαρακτήρα.

Λέξη-κλειδί:  ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

    Το χειμερινό ηλιοστάσιο ξεκινά με την είσοδο του Ήλιου στην μηδενική μοίρα του Αιγόκερω. Ο  Ήλιος στον Αιγόκερω είναι φιλόδοξος, σοβαρός, αφοσιωμένος στο καθήκον, εργάζεται με πειθαρχία, θέλει να πετύχει στην καριέρα του και θέλει να έχει πολύ καλή κοινωνική εικόνα. Κάνει ασύμβατο εξάγωνο με τον Δία και χιαστί με τον Βόρειο δεσμό και ουσιαστικά είναι χωρίς πτολεμαϊκές όψεις.

    Ο κυβερνήτης του Ήλιου είναι ο Κρόνος, στην ημερήσια παραδοσιακή κυβέρνησή του, στον Υδροχόο, σε όριο Αφροδίτης, που του δίνει πιό ήπια και ευεργετική ενέργεια. Είναι πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει το τρίτο και τελευταίο, για το 2021, τεράγωνο με τον Ουρανό, μοντέρνο κυβερνήτη του Υδροχόου.

    Η Σελήνη είναι εκτός των ορίων της εκλειπτικής, σε ζώδιο κυβέρνησης, στον Καρκίνο, σε όριο Κρόνου, στην 27ο 01΄, λίγο πριν μπει στο ζώδιο του Λέοντα. Βρίσκεται σε όψη αποκλίνουσας αντίθεσης με την ανάδρομη Αφροδίτη και τον Πλούτωνα, παθιασμένες σχέσεις και έντονες συνεργασίες, ίσως και από το παρελθόν, προσπαθούν να ισορροπήσουν συναισθηματικά μέσα στην ψυχή μας. Τα συναισθήματά μας είναι πολύ έντονα, ανεξέλεγκτα, κάποιες φορές στα όρια της εμμονής. Η Σελήνη κάνει τρίγωνο με το Μεσουράνημα και με τον Ποσειδώνα, αυξημένα αλτρουιστικά αισθήματα, ενασχόληση με ψυχικά ή πνευματικά θέματα, καλλιτεχικά ταλέντα και καλλιτεχνικές δημιουργίες.

    Ο Ερμής στον Αιγόκερω, εκτός ορίων της εκλειπτικής, πάνω στο κατερχόμενο (ακμή 7ου οίκου), μόλις 17 λεπτά της μοίρας απόσταση από την ακμή του 7ου οίκου.  Είναι στρατηγικός, σοβαρός, δουλεύει σκληρά με λεπτομέρεια και προσοχή, είναι μεθοδικός στην σκέψη και στην πράξη, έχει διοικητικές και πολιτικές ικανότητες. Σε αυτό τον χάρτη οι ικανότητές του επικεντρώνονται στις σχέσεις, ερωτικές και επαγγελματικές. Είναι σε τρίγωνο με τον Ουρανό, ευφυής, σε πνευματική εγρήγορση, δυνατή διαίσθηση, τον ενδιαφέρει η τεχνολογία και έλκει άτομα με κοινά ενδιαφέροντα και ιδεώδη. Κάνει μισό τετράγωνο με τον Δία, προσοχή στην υπερβολή και στα έξοδα. Η αναδρομή του τον Ιανουάριο θα μας βάλει στην διαδικασία να επαναπροσδιορίσουμε καταστάσεις και σχέσεις.

     Η Αφροδίτη είναι στον Αιγόκερω, ανάδρομη, σε όριο Άρη. Ο Αιγόκερως δεν είναι πολύ καλή θέση για την Αφροδίτη. Αναζητά το κύρος και τα υλικά αγαθά, καταπιέζει τον αισθησιασμό της, προσπαθώντας να προστατεύσει το κύρος της. Έχει ηγετικές ικανότητες και συχνά είναι επιτυχημένη. Είναι σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, ο αισθησιασμός και η σεξουαλικότητα σε ένα ζώδιο που αναζητά εμμονικά το κύρος και τις ρομαντικές συγκινήσεις. Η αντίθεσή της με την Σελήνη, την κάνει λίγο κυκλοθυμική και υπερπροστατευτική. Ο ρόλος της το επόμενο τρίμηνο θα είναι πολύ σημαντικός, θα κάνει 2 φορές σύνοδο με τον Άρη και την τριπλή σύνοδο Αφροδίτης Άρη Πλούτωνα. Το πάθος, ο έρωτας και οι σεξουαλικές επιθυμίες θα είναι στο κορυφαίο σημείο, πιθανόν και με σχέσεις από το παρελθόν, λόγω της ανάδρομης Αφροδίτης. Θα είναι έντονες και οι οικονομικές επιδιώξεις και συνεργασίες. Γενικά όλες οι σχέσεις, ερωτικές ή οικονομικές, θα έχουν μεγάλο πάθος και ένταση.

     Ο Άρης είναι στον Τοξότη σε ζώδιο και όριο Δία, ευμενής επιρροή με μιά τάση υπερβολής στην δράση και στην ένταση γεγονότων και συναισθημάτων. Είναι σε σύνοδο με τον Νότιο δεσμό και ουσιαστικά είναι χωρίς πτολεμαϊκές όψεις. Έντονες συγκρούσεις και εντάσεις με άτομα στις κάθε είδους σχέσεις του.

     Ο Δίας στον Υδροχόο, σε ζώδιο και όριο Κρόνου. Ο Κρόνος προσπαθεί να του βάλει όρια και να μετριάσει την τάση υπερβολής, λίγο πριν την πολυαναμενόμενη είσοδό του στο ζώδιο παραδοσιακής κυβέρνησής του στους Ιχθείς. Κάνει ένα ασύμβατο εξάγωνο με τον Ήλιο, χιαστί με την Σελήνη και μισό τετράγωνο με τον Ερμή. Έντονο ΕΓΩ, συναίσθημα και λόγια.

     Ο Ουρανός στον Ταύρο σε πτώση, σε όριο Ερμή και τρίγωνο με τον Ερμή, τετράγωνο με τον Κρόνο. Έξυπνες ιδέες και επικοινωνία, με περιορισμό και συγκρούσεις σε θέματα οικονομικά και εργασιακά.

     Από τα μεσοδιαστήματα του χάρτη, διαπιστώνουμε μεγάλη ένταση και πάθος στην δράση, οικονομική και ερωτική και σε εργασιακά θέματα. Στο παγκόσμιο, τα πιό έντονα μεσοδιαστήματα είναι, Ερμής/Κρόνος, Αφροδίτη/Πλούτωνας, Ποσειδώνας/Βόρειος, Ήλιος/Ποσειδώνας=Κρόνος (ιδιομοιρία), Σελήνη/Πλούτωνας. Συντηρητικότητα, αναστολές, κεραυνοβόλοι έρωτες, αισθησιακές απολαύσεις, ξαφνικές οικονομικές απώλειες ή κέρδη, εξαπάτηση, αντικοινωνική συμπεριφορά, αϋπνίες, περιορισμοί και έντονα προβλήματα με τον Covid-19, εμμονές, ζήλιες, έντονες συναισθηματικές εκρήξεις.

     Μελετώντας τα Declinations, βλέπουμε ότι η Σελήνη κι ο Ερμής είναι εκτός ορίων. Η Αφροδίτη, ο Άρης, ο Πλούτωνας είναι πολύ ψηλά στις αποκλίσεις κι ο Ήλιος είναι στα άνω όριά του (χειμερινό ηλιοστάσιο, όπως ανέφερα στην αρχή). Ο  Ήλιος είναι σε παραλληλία με τον Πλούτωνα και αντιπαραλληλία με τον Ωροσκόπο, η Αφροδίτη σε παραλληλία με τον Άρη και αντιπαραλληλία με τον Βόρειο και ο Ποσειδώνας σε αντιπαραλληλία με τον Χείρωνα. Επιβεβαιώνονται αυτά που ανέφερα, βία, ένταση, πάθος, οικονομικά προβλήματα, σχέσεις με άτομα από το παρελθόν, ξαφνικές σχέσεις, προβλήματα και περιορισμοί με τον ιό. Ο Δίας είναι ο πιό δυνατός πλανήτης στο μέσο του άξονα των αποκλίσεων και βοηθά στην διαχείριση των καταστάσεων.

     Οι απλανείς αστέρες που είναι σε σύνοδο με Σελήνη, Ήλιο και Βόρειο και επηρεάζουν τον χάρτη είναι ο Procyon, Acumen, Zosma, Mirfak. Δεν είναι καταστροφικοί, δείχνουν κάποιες δυσκολίες, που με προσπάθεια και σύνεση μπορούν να αντιμετωπισθούν.

     Οι αστεροειδείς που συμμετέχουν και χρωματίζουν τις ενέργειες είναι ο Isis που είναι καλός αστεροειδής με θετική επιρροή, καλλιτεχνικά, γάμους, η Juno  που μας δείχνει τις σοβαρές σχέσεις και τους γάμους, η Nemesis που είναι η τιμωρία για τις παράνομες ενέργειες, η Proserpina που φέρνει εύνοια και είναι σε παραλληλία με τον Δία, ο Toro σε παραλληλία με τον Ήλιο που είναι έντονες σεξουαλικές σχέσεις, βία και ένταση, ο Vesta4 που μας δείχνει την υγεία, σωματική και ψυχική και την προσπάθεια για την ασφάλεια.

     Ας δούμε την επιρροή στα ζώδια για το επόμενο τρίμηνο. Τα παρορμητικά, Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αγόκεροι, θα έχουν νέες σχέσεις και συνεργασίες, επανασυνδέσεις, οικονομικά οφέλοι, κυρίως του τρίτου δεκαημέρου. Τα σταθερά, Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι, έχουν μεγάλοι πίεση, ξαφνικές δυσκολίες, κυρίως του δευτέρου δεκαημέρου, ευκαιρίες για νέες σχέσεις και συνεργασίες. Τα μεταβλητά, Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες, θα πρέπει να προσέχουν την απάτη και αυταπάτη του Ποσειδώνα, με την είσοδο όμως του Δία στους Ιχθείς, θα έχουν νέες ευκαιρίες στην ζωή τους, ερωτικές, οικονομικές, κοινωνικές, οικογενειακές.

    Περιμένοντας τον ευεργέτη Δία στους Ιχθείς, αντιμετωπίζουμε με σύνεση και υπομονή τις δυσκολίες και τους περιορισμούς, συγκρατώντας τα πάθη, τις ζήλιες και τις εμμονές, προσέχοντας την υγεία και την σωματική μας ακεραιότητα και προσμένουμε τα καλύτερα στην ζωή μας. Εύχομαι ολόψυχα ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ!!!

Αρέσει σε %d bloggers: