ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

2022: Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τους ανάδρομους

2022: Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τους ανάδρομους

Από την Καλλιόπη Τσικνάκη

Η ανάδρομη πορεία των πλανητών δεν πρέπει να δαιμονοποιείται και καλό είναι να έχουμε υπόψιν κάποια πράγματα για να μπορούμε να καταλαβαίνουμε τις επιρροές τους. Η αναδρομή των εξωκρόνιων πλανητών διαρκεί μέχρι και μισό χρόνο και δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Ωστόσο είτε γρήγοροι είτε αργοί έχει ενδιαφέρον να ξέρουμε πως αντιδρούν οι ανάδρομοι πλανήτες και τι γεγονότα φέρνουν συνήθως. Το 2022, αν λάβουμε υπόψιν και την αναδρομή της Αφροδίτης που συνεχίζεται το Ιανουάριο, θα έχουμε την αναδρομή όλων των πλανητών στις ημερομηνίες που φαίνονται παρακάτω:

ΠλανήτηςΣτάσηΑναδρομήΜοίραΟρθοδρομήΜοίρα
Ερμής13 Ιανουαρίου 202215 Ιανουαρίου 202210η Υδροχόου5 Φεβρουαρίου 202224η Αιγόκερου
Ερμής9 Μαΐου 202211 Μαΐου 20224η Διδύμων4 Ιουνίου 202226η Ταύρου
Ερμής9 Σεπτεμβρίου  202211 Σεπτεμβρίου 20228η Ζυγού3 Οκτωβρίου 202224η Παρθένου
Ερμής28 Δεκεμβρίου 202230 Δεκεμβρίου 202224η Αιγόκερου(19 Ιανουαρίου 2023)8η Αιγόκερου
Αφροδίτη(18 Δεκεμβρίου 2021)(20 Δεκεμβρίου 2021)26η Αιγόκερου30 Ιανουαρίου 202211η Αιγόκερου
Άρης29 Οκτωβρίου 202231 Οκτωβρίου 202225η Διδύμων(13 Ιανουαρίου 2023)8η Διδύμων
Δίας27 Ιουλίου 202229 Ιουλίου 20228η Κριού25 Νοεμβρίου 202228η Ιχθύων
Κρόνος3 Ιουνίου 20225 Ιουνίου 202225η Υδροχόου24 Οκτωβρίου 202218η Υδροχόου
Ουρανός(19 Αυγούστου 2021)(21 Αυγούστου 2021)14η Ταύρου19 Ιανουαρίου 202210η Ταύρου
Ουρανός23 Αυγούστου 202225 Αυγούστου 202218η Ταύρου(24 Ιανουαρίου 2023)14η Ταύρου
Ποσειδώνας27 Ιουνίου 202229 Ιουνίου 202225η Ιχθύων5 Δεκεμβρίου 202222η Ιχθύων
Πλούτωνας28 Απριλίου 202230 Απριλίου 202228η Αιγόκερου10 Οκτωβρίου 202226η Αιγόκερου

Βλέπουμε ότι κάποιες μοίρες θα έχουν πιο πολύ την τιμητική τους όπως η 14η του Ταύρου, που ο Ουρανός θα την επισκεφτεί 5 φορές (!) και η 27-28 του Αιγόκερου που θα δεχτούν και αυτές τη διέλευση του Πλούτωνα 5 φορές, μιας και θα τις επισκεφτεί  ξανά και στην αναδρομή του το 2023. Στην περίπτωση του Ουρανού επηρεάζεται πιο πολύ η 14η μοίρα των σταθερών και των ζωδίων της γης και στην περίπτωση του Πλούτωνα κυρίως και πάλι τα ζώδια της γης καθώς και τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού.  Η στάση των πλανητών προς αναδρομή είναι πιο δύσκολη περίοδος και γι’ αυτό αναφέρεται στο πίνακα. Η πιο σπάνια αναδρομή είναι του Άρη, που συμβαίνει κάθε 2 χρόνια περίπου και διαρκεί 2,5 μήνες περίπου, ενώ και η αναδρομή της Αφροδίτης είναι σπάνια αφού συμβαίνει κάθε 1,5 χρόνο περίπου και κρατάει λίγο, περίπου 6 εβδομάδες. Και βέβαια όλοι έχουμε συνηθίσει τις αναδρομές του Ερμή 3-4 φορές το χρόνο, για περίπου 21 μέρες και είμαστε προετοιμασμένοι, μήπως έχουμε προβλήματα με τον υπολογιστή ή με κάποια πτήση. Η αναδρομή του Δία διαρκεί 4 μήνες περίπου ενώ του Κρόνου γύρω στους 5 μήνες.

Βέβαια κανένας πλανήτης δεν πάει στην πραγματικότητα πίσω, εμείς τους βλέπουμε από τη Γη μας έτσι και θεωρείται συνθήκη αδυναμίας, γιατί ο πλανήτης δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα, ενίοτε όμως μας προστατεύει από κακοτοπιές. Γενικά η αναδρομή είναι ακατάλληλη περίοδος για πρωτοβουλίες και συμφωνίες και οτιδήποτε νέο στα θέματα που αφορούν στον πλανήτη, εκτός κι αν θέλουμε να διορθώσουμε κάποιο παλιό λάθος ή να διαλογιστούμε ή να μελετήσουμε, ή να συλλογιστούμε πάνω στην επίλυση ενός ζητήματος. Σε περιόδους αναδρομής ο πλανήτης μπορεί να αναθεωρήσει ξανά και ξανά, κλείνεται πιο πολύ στον εαυτό του, γι’ αυτό καλό είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί σε αποφάσεις και δεσμεύσεις. Όσο πιο πολλά είναι τα «χτυπήματα» δηλαδή τα περάσματα μπρος-πίσω του πλανήτη πάνω από προσωπικούς πλανήτες ή σημεία στον χάρτη μας τόσο πιο έντονα θα είναι τα αποτελέσματα της διέλευσης. Και βέβαια, όσο πιο αργός είναι ο πλανήτης τόσο πιο βαθιές οι αλλαγές και οι συνέπειες που θα έχει στη ζωή μας. Μια ανάδρομη Αφροδίτη λοιπόν, ως γρήγορος πλανήτης,  δεν μπορεί από μόνη της να μας επηρεάσει σημαντικά εκτός κι αν δεχόμαστε παράλληλα και μια διέλευση από Πλούτωνα για παράδειγμα. Μπορεί ωστόσο να μας κάνει να ξοδέψουμε ένα μισθό για να πάρουμε είδη καλλωπισμού ή να μας κάνει να έχουμε τόσο καλή διάθεση ώστε να κερδίσουμε μια θέση εργασίας για παράδειγμα. Και βέβαια όλα αυτά είναι σχηματικά γιατί οι πλανήτες δεν παίρνουν τις αποφάσεις, δεν μας αναγκάζουν να κάνουμε κάτι, εμείς δρούμε, απλά για όσους εμπιστεύονται την αστρολογία οι πλανήτες μας δείχνουν τάσεις, «ενέργειες», είναι δείκτες κάτι βαθύτερου, ενός κοσμικού σχεδίου ίσως, που μας αφορά και μας προσωπικα.

Γενικότερα η αναδρομή δίνει μια εσωστρέφεια, μια επαναληπτικότητα, μια επαναξιολόγηση, μια συνεχή αναδρομή στα παλιά και κάποιες φορές αυτό μπορεί να είναι καλό γιατί αν ο πλανήτης γίνεται επιθετικός σε κάποιο ζώδιο η αναδρομή τον συγκρατεί και τον βοηθά να επενεξετάζει, να σκέπτεται πριν δράσει και να αναθεωρεί τυχόν λάθη. Πάντως, δεν είναι καλή περίοδος η αναδρομή για να ξεκινάμε πράγματα.

Η αναδρομή του Ερμή συχνά φέρνει μια σύγχυση στη σκέψη και λάθη που σχετίζονται με την επικοινωνία και τις μεταφορές ενώ μας κάνει να αλλάζουμε συχνά άποψη, ακόμη και να λέμε ψέματα. Δεν είναι καλή περίοδος για συμβόλαια και άλλα έγγραφα, ακόμη και για πιστοποιητικά. Είναι καλό διάστημα, πάντως, αν θέλουμε να ξεκινήσουμε κάποια εργασία που απαιτεί επαναληπτικότητα και επιμονή,  ή για να ασχοληθούμε με μελέτες και αλληλολογραφία με φίλους. Παραδόξως θεωρείται καλή περίοδος για να κυκλοφορήσει ένα καινούργιο βιβλίο γιατί θα κάνει πολλές επανεκδόσεις!

Η αναδρομή της Αφροδίτης δεν ευνοεί κανενός είδους επενδύσεις, αγοραπωλησίες, κτηματομεσιτικά. Δεν ευνοεί καινούργιες σχέσεις, ούτε τον γάμο, μπορεί μάλιστα να σημάνει και τον τερματισμό τους. Κρίνεται καλή μόνο για επανασυνδέσεις αλλά και πάλι ενδεχομένως να υπάρξει και πάλι χωρισμός όταν ορθοδρομήσει, αν βέβαια συντελούν και άλλοι παράγοντες σε αυτό. Γενικά στη βιβλιογραφία υπάρχουν αναφορές που αντιμετωπίζουν την ανάδρομη Αφροδίτη ως έναν κακεργέτη και μάλιστα την χαρακτηρίζουν ως Άρη Junior!

Η αναδρομή του Άρη φέρνει ηρεμία και γαλήνη. Ναι! Γενικά ησυχάζει η πλάση αλλά όσα δεν έχουν εκτονωθεί κατά την αργή πορεία του προς τα πίσω ξεσπάνε αργότερα και γι’ αυτό δεν είναι η καλύτερη περίοδος για τη σύναψη σχέσεων ή πολύ περισσότερο για γάμο γιατί με την ορθοδρομή μπορεί να δούμε ένα άλλο πρόσωπο, πιο επιθετικό,  που δε θα μας αρέσει καθόλου.

Η αναδρομή του Δία επηρεάζει και αυτή μεγάλα επιχειρηματικά σχέδια, μεγάλα project, την καταναλωτική δυνατότητα και επομένως και το εμπόριο και τον τουρισμό. Θα λέγαμε ότι κλείνουν οι στρόφιγγες, μειώνονται τα αγαθά και τα χρήματα και γι’ αυτό δεν θεωρείται ευνοϊκό κανένα ξεκίνημα αυτήν την περίοδο. Προβλήματα δημιουργούνται και σε θέματα που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση ή με την εκκλησία.

Η αναδρομή του Κρόνου δεν θεωρείται ευνοϊκή για κάθε είδους ενέργεια που απευθύνεται σε μεγάλα κοινωνικά σύνολα, για μια καμπάνια, την καριέρα μας ή τις επιχειρήσεις μας. Γενικότερα στην αναδρομή του Κρόνου γινόμαστε πιο αμελείς, λιγότερο υπεύθυνοι και συνεπείς. Θεωρείται πάντως καλό διάστημα για να ασχοληθούμε με ότι απαιτεί πολύ προσπάθεια και γι’ αυτό το είχαμε παρατήσει παλαιότερα. Όμως, δίνει μια μεγάλη επάρκεια και υπομονή στο άτομο, ωστόσο το δυσκολεύει να βάλει όρια και να πει όχι εκεί που πρέπει.

Η αναδρομή του Ουρανού θα φέρει ξαφνικά γεγονότα και ίσως και ατυχήματα, ωστόσο θεωρείται ότι μπορεί να μας προστατέψει από το να πάθουμε τα χειρότερα, δηλαδή μπορεί να φέρει καταστάσεις όπου τη γλυτώνεις «παρά τρίχα».

Η αναδρομή του Ποσειδώνα φέρνει αποκαλύψεις, ρεαλισμό και καλοσύνη, αναστρέφει την ονειροπόλα και πλανερή φύση του και αποκαλύπτει πολλά μυστήρια! Γενικότερα γινόμαστε πιο ενεργητικοί  στην αναδρομή του γιατί έχουμε λιγότερη πίστη!

Η αναδρομή του Πλούτωνα σχετίζεται με θετικά γεγονότα όπως η ανακάλυψη ενός φαρμάκου, ή η σύλληψη ενός διαβόητου κακοποιού αλλά σχετίζεται και με απαγωγές, βιασμούς, μαζικούς θανάτους. Στον προσωπικό μας χάρτη όλες οι διελεύσεις του Πλούτωνα σχετίζονται με κρίσεις που βιώνουμε και η αναδρομή του συχνά διογκώνει τα προβλήματα.

Αρέσει σε %d bloggers: