ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Νέα Σελήνη Φεβρουαρίου 2022: Ξεπερνώντας την Σκύλα φθάνουμε στη Χάρυβδη!

Από την Βίρνα Κουτράκου

Η Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου 2022 θα γεννηθεί στον ουρανό το πρωί της Τρίτης 1ης Φεβρουαρίου, στις 07.45, στις 12ο Υδροχόου κ για την Ελλάδα θα έχει ωροσκόπο στην 16ο Υδροχόου:

Ο Υδροχόος είναι ζώδιο της αέρινης τριπλότητας και η ημερήσια κατοικία του Κρόνου (στην σύγχρονη έχει αποδοθεί η διακυβέρνηση του στον Ουρανό, παρακάμπτοντας το ερώτημα πώς ο Ουρανός, πλανήτης που εκφράζει το αρχέγονο Χάος,  μπορεί να κυβερνάει ένα σταθερό ζώδιο ). Αρχετυπικά σχετίζεται με την κοινωνικοποίηση, την δικτύωση, τις ομάδες, τις κοινότητες, τις συλλογικότητες. Είναι το ζώδιο στο οποίο ο Ήλιος (που στην σύγχρονη αστρολογία εκφράζει την ατομικότητα) έχει την αδυναμία του, ο Υδροχόος λοιπόν είναι ζώδιο που «ετεροπροσδιορίζεται» μέσα από το ρόλο του στην ομάδα κ το κοινωνικό σύνολο. Είναι το ζώδιο που βάζει το «Εμείς» πάνω από το «Εγώ». Είναι πρωτότυπος, ευρηματικός, μεταρρυθμιστής, ανεξάρτητος, αφοσιωμένος (ας μην ξεχνάμε ότι ανήκει στα σταθερά ζώδια), αλλά κ αδιάφορος στους άλλους ως «μονάδες», απόμακρος έως κ παγωμένος, αντισυμβατικός, εκκεντρικός, αντικομφορμιστής, άκαμπτος (το σταθερό που λέγαμε…), αδιάκριτος κ πνεύμα αντιλογίας! Αυτές λοιπόν οι ενέργειες χαρακτηρίζουν τη Νέα αυτή Σελήνη. Ας την δούμε όμως αναλυτικά:

Η Ν.Σ. γίνεται στην 12ο Υδροχόου στην κατοικία κ την τριπλότητα του Κρόνου, σε όριο Αφροδίτης κ σε (χαλδαϊκό) δεκανό, ή «πρόσωπο» Ερμή κ στο 25ο Αραβικό Σεληνιακό μέγαρο («το τυχερό άστρο των κρυμμένων πραγμάτων») κ σε διακυβέρνηση Ερμή.  Ο Κρόνος βρίσκεται στον Υδροχόο, εντός τριών μοιρών από την σύνοδο Ηλίου/Σελήνης, ενώ η τόσο Αφροδίτη που έκανε στάση ορθοδρομής πριν από 2 μόλις ημέρες, όσο κ ο Ερμής που εξακολουθεί για 2 μέρες ακόμα να είναι ανάδρομος, βρίσκονται στον Αιγόκερω, επίσης στην εξουσία του Κρόνου. Μιλάμε λοιπόν για μία Ν.Σ. εξαιρετικά Κρόνια, η οποία για την Ελλάδα γίνεται στον 1ο οίκο του χάρτη (δεδομένου ότι ισχύει πάντα ο πτολεμαΐκός κανόνας των 5ο, δλδ αν κάποιος πλανήτης βρίσκεται 5ο πίσω από την ακμή ενός οίκου, πρακτικά δρα στον επόμενο οίκο κ πολύ περισσότερο εδώ που μιλάμε για τον ωροσκόπο κ η ανοχή που δίνεται είναι μεγαλύτερη), με τον Κρόνο πρακτικά επάνω στον ωροσκόπο, άρα αφορά την ίδια την χώρα.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο Κρόνος βρίσκεται κάτω από τις ακτίνες του Ηλίου κ είναι «καμένος». Και ναι, όλοι οι πλανήτες καίγονται, δεδομένου ότι όταν πλησιάσουν τον Ήλιο στις 15ο περίπου μοίρες απόσταση, μπαίνουν κάτω από το φως του κ δεν είναι πλέον ορατοί στον ουρανό, «κρύβονται» κυριολεκτικά κ μεταφορικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο καμένος πλανήτης, ειδικά κάποιος που βρίσκεται στην κυβέρνηση κ την τριπλότητα του χάνει την δύναμή του, αλλά ότι μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει πιο «υπόγεια» κ να κρύψει την ατζέντα του. Μία καλή ιδέα της ατζέντας του Κρόνου θα πάρουμε στις 4 Φεβρουαρίου, όταν θα σχηματίζει το cazimi του (τέλεια σύνοδος) με τον Ήλιο, αλλά στην συνέχεια θα ξαναβρεθεί σε κατάσταση καμένου, μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου που θα αχνοφανεί στον ουρανό, λίγο πριν την ανατολή του Ηλίου.

Η Σελήνη, αλλά κ ο Ήλιος σχημάτισαν την τελευταία τους όψη πριν έρθουν σε σύνοδο με τον Ουρανό, τον οποίο είδαν με τετράγωνο, οπότε η Ν.Σ. αυτή φέρει κ την Ουράνια ενέργεια της διάσπασης, της αποδιοργάνωσης, της ανατροπής. Το θέμα όμως είναι ότι κ τα δύο Φώτα, μετά από την σύνοδο τους, πηγαίνουν με σύνοδο στον Κρόνο κ μεταφέρουν εκεί την ενέργεια αυτή. Ο Κρόνος είναι η αρχή του περιορισμού, της συμπίεσης, της επιβράδυνσης κ της κρυστάλλωσης, οπότε ακριβώς έτσι θα λειτουργήσει εδώ. Θα πάρει δλδ την ανατρεπτική ενέργεια του Ουρανού, που του είναι ήδη γνωστή δεδομένου του τετραγώνου τους, θα την επιβραδύνει, θα την καταστείλει κ θα την «παγώσει» μέχρι νεωτέρας. Υπάρχει ένας ακόμα παράγοντας που καθιστά το δίπολο Κρόνου/Ουρανού ρυθμιστή αυτής της Ν.Σ:  η ενεργοποίηση του μεσοδιαστήματος Κρόνου/Ουρανού από τον Ήλιο κ την Σελήνη.

Έχουν όμως κ οι 2 μικρότεροι «κυβερνήτες» της Ν.Σ. ενδιαφέρον: η Αφροδίτη που μόλις 2 μέρες πριν έκανε στάση ορθοδρόμησης, κ είναι πρακτικά σταματημένη στην 11ο Αιγόκερω, ενεργοποιώντας την 11ο παρορμητικών κ που θα ξεκολλήσει από την μοίρα αυτή στις 6/2, όταν πια ο Άρης θα την έχει πλησιάσει σε απόσταση 3ο κ θα αρχίσει να πορεύεται μαζί της επί σειρά εβδομάδων, μία Αφροδίτη που μπορεί πλέον να έγινε ανατολική κ να την βλέπουμε στον ουρανό πριν βγει ο Ήλιος ως «Αυγερινό», όμως μέχρι το τέλος Μαρτίου η ζωή της θα είναι δύσκολη από τους Άρη, Πλούτωνα κ Κρόνο. Η Αφροδίτη αφού επανεξέτασε τα κίνητρα της, τους στόχους της κ τις σχέσεις της, έρχεται τώρα να βάλει σε εφαρμογή αυτά που αποφάσισε.

Ο Ερμής είναι κ αυτός στον Αιγόκερω, ανάδρομος κ σταματάει την αναδρομή του στις 4/2, στην 24ο.22΄ κ σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, τον οποίο συνάντησε ήδη 2 φορές μέχρι τώρα κ θα ξανασυναντήσει στις 11 Φεβρουαρίου. Ο Πλούτωνας προσδίδει βάθος και ερευνητική ματιά στον Ερμή, επειδή όμως ο Ερμής είναι αποσταθεροποιημένος λόγω της ανάδρομης κίνησης του, μπορεί να τον χειριστεί εύκολα κ να τον κατευθύνει εκεί που θέλει. 

Εξετάζοντας κ τον δωδεκατημοριακό χάρτη της Ν.Σ. πριν προβούμε σε τελικά συμπεράσματα, βλέπουμε:

Τα φώτα έχουν έρθει στον 5ο οίκο, που σημειοδοτεί τα παιδιά, την διασκέδαση, την δημιουργικότητα κ τα τυχερά παίγνια δίνοντας έμφαση σε αυτόν τον τομέα. Ο δωδεκατημοριακός κυβερνήτης τους Ερμής έρχεται στον ζυγό κ τον 8ο οίκο που σχετίζεται με τον τραπεζικό τομέα, τα ασφαλιστικά συστήματα, το εθνικό χρέος κ την θνητότητα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει τόσο ο δωδεκατημοριακός Κρόνος που προβάλλεται στον 6ο οίκο, κ σχετίζεται με την δημόσια υγεία, τις ιατρικές υπηρεσίες, το εργατικό δυναμικό αλλά κ τις ένοπλες δυνάμεις, δείχνοντας μας την πίεση που  δέχονται αυτά, όσο κ ο δωδεκατημοριακός Άρης που μπαίνει στους ιχθύες, στον 2ο οίκο (οικονομία της χώρας)  κ έρχεται στην ίδια μοίρα με τον Δία, την 7ο Ιχθύων: αυτό από μόνο του μας λέει ότι η οικονομία δεν πηγαίνει τόσο καλά όσο παρουσιάζεται, καθώς προκύπτουν έξοδα, αλλά  κ τα έσοδα πρέπει να διεκδικηθούν κ δεν θα συγκεντρωθούν χωρίς κόπο.

Συνοψίζοντας λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι η Ν.Σ. αυτή θα τονίσει την ήδη υπάρχουσα πίεση που αισθανόμαστε. Ο κόσμος έχει ανάγκη να βγει, να διασκεδάσει κ να απασχολήσει το μυαλό  του με άλλα πράγματα, πράγμα που θα «επιτραπεί», εντός όμως συγκεκριμένων ορίων, κ με τέτοιο τρόπο που η ευθύνη να μετακυλιστεί στους πολίτες, οι οποίοι θα θεωρηθούν ακόμα μια φορά υπαίτιοι κ θα τους ζητηθούν ευθύνες που όμως δεν τους αναλογούν. Ενώ εξακολουθεί να υπάρχει διάθεση για επανάσταση, τελικά υποτασσόμαστε στη μοίρα μας, δεδομένου του «καλού του κοινωνικού συνόλου», αλλά κ της «βαρύτητας της κατάστασης». Το θέμα της πανδημίας στην χώρα μας δεν δείχνει να ελέγχεται αυτήν την στιγμή, απεναντίας τα νοσοκομεία πιέζονται. Αρκετά προβληματικό σε όλο αυτό το σκηνικό θεωρώ την παρουσία του Κρόνου επάνω στον ωροσκόπο του χάρτη. Υπάρχει όμως ακόμα μία λεπτομέρεια: ο Κρόνος βρίσκεται στην 15ο Υδροχόου κ εισέρχεται σε μία ζώνη στην οποία δεν είχε κινηθεί καθόλου πέρυσι, καθώς είχε φτάσει μέχρι την 13ο κ εκεί είχε κάνει την αναδρομή του, ενώ αντίθετα ο Ουρανός βρίσκεται σε μοίρες που έχουν ήδη δεχτεί την ανατρεπτική κ  αποδιοργανωτική ενέργεια του. Ο Κρόνος ουσιαστικά μας εισάγει στο δεύτερο μισό του δευτέρου δεκαημέρου των σταθερών (τρίτο πενθήμερο) που ξεκινάνε τώρα να δυσκολεύουν τα πράγματα για αυτούς, παράλληλα όμως μπορεί να βοηθήσει σταθεροποιώντας τις αλλαγές που έγιναν στη ζωή των σταθερών των πρώτων 3 πενθημέρων, εφόσον ανέλαβαν καινούργιες ευθύνες κ υποχρεώσεις δείχνοντας υπευθυνότητα, σθένος κ επιμονή, ιδιότητες που εκτιμάει κ (τελικά) επιβραβεύει. Τα οικονομικά θα είναι περίεργα, δεδομένου ότι θα επικρατεί αισιοδοξία, όμως χρήμα δεν θα μπαίνει στην αγορά κ ο κόσμος θα είναι διστακτικός. Η κυβέρνηση της χώρας μπορεί κ παρακάμπτει τους σκοπέλους, η αντιπολίτευση (γενικά) προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της, ενώ η εικόνα του τύπου κ των ΜΜΕ γενικότερα είναι αρκετά τραυματισμένη, οι προσπάθειες όμως χειραγώγησης της κοινής γνώμης δεν θα λείψουν.

Σε προσωπικούς χάρτες τώρα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μία δύσκολη Ν.Σ. , έχουμε περάσει κ πιο δύσκολες όμως! Πρωτίστως επηρεάζονται όσοι έχουν ωροσκόπο σε σταθερό ζώδιο (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος) και περισσότερο όσοι έχουν τον ωροσκόπο τους στον δεύτερο δεκανό του σταθερού ζωδίου, άρα η Ν.Σ. έρχεται σε ένα από τα 4 κέντρα του χάρτη τους. Επίσης επηρεάζονται όσοι έχουν Φώτα ή προσωπικούς πλανήτες από την 10ο μέχρι κ την 16ο σταθερών κ στις 26ο, 27ο, 28ο μεταβλητών. ΟΙ υπόλοιποι δείτε σε ποιον οίκο του χάρτη σας προβάλλεται κ εκεί θα δείτε κάποια θέματα να «παγώνουν» κ να καθυστερούν.

Αρέσει σε %d bloggers: