ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Σύνοδος Aφροδίτης-Άρη:Ο χορός των Αιώνιων Εραστών.

Η Όψη του μήνα.

Σύνοδος Aφροδίτης-Άρη:Ο χορός των Αιώνιων Εραστών.

Από τον Γιάννη Σπαθά.

            Λίγο πριν την δύσκολή πανσέληνο που θα συμβεί στις 16 Φεβρουαρίου του 2022, θα λάβει χώρα μια ευχάριστη και γεμάτη πάθος όψη, η οποία συντελείται από τους δύο προσωπικούς πλανήτες που καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό την σεξουαλικότητα και την ερωτική ζωή όλων των ανθρώπων.Εύκολα μπορεί να υποψιαστεί κανείς ότι  είναι η Αφροδίτη και ο Άρης. Η αστρολογική αυτή ένωση (σύνοδος)  τοποθετείται χρονικά για τη χώρα μας στις 4:28μμ, ενώ στον χάρτη συμβαίνει στις 16 μοίρες και 53 λεπτά του Αιγόκερω. Όπως  είναι αναμενόμενο την ευεργετική επιρροή της εν λόγω όψης θα βιώσουν σημαντικά όσοι έχουν στο χάρτη τους έναν τουλάχιστον εκ των Ωροσκόπο, Ήλιο, Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη, Άρη, Δία και Κρόνο στην 15η,16η και 17η μοίρα των ζωδίων του επονομαζόμενου και ως παρορμητικού σταυρού, δηλαδή του Κριού, Καρκίνου, Ζυγού και Αιγόκερω.

            Ιδιαίτερη βαρύτητα στην υπόψη σύνοδο έχει η θέση του Άρη στον Αιγόκερω, που όπως είναι γνωστό εκδηλώνει όλη την δυναμική του, καθώς βρίσκεται σε έξαρση. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μια λέξη για να περιγράψουμε το ύφος και τη χροιά της ενέργειας που εκλύεται από αυτόν τον Άρη, αυτή είναι η επιμονή. Έτσι ένας γενέθλιος χάρτης με τον Άρη σε αυτή τη θέση καταδεικνύει μια προσωπικότητα που λαμβάνει αποφάσεις, κατόπιν προσεγμένων και μελετημένων κινήσεων, με αμετάκλητο χαρακτήρα, ακόμη και αν συναντήσει μαζική αντίθεση από τον περίγυρο του. Σπανιότερα διεγείρεται η επιθετικότητα του αλλά όταν “ξυπνήσει” είναι σκληρή, ψυχρή, χωρίς οίκτο και συμβιβασμό. Η σεξουαλικότητα του φυσικά, επηρεάζεται ανάλογα, καθώς αυτός ο Άρης ταυτίζεται με τον αξιόπιστο και δυνατό εραστή που αναζητά “μαραθώνιους” και επιθυμεί “άριστες” επιδόσεις. Ωστόσο, η αρνητική έκφραση του Άρη στον Αιγόκερω εκδηλώνεται ως στρυφνός και ψυχρός χαρακτήρας.

            Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω βρίσκεται σε μάλλον μια “μέτρια” θέση αναφορικά με τις ευεργετικές επιρροές του πλανήτη στο γήινο και παρορμητικό περιβάλλον του ζωδίου. Η βαθιά και σοβαρή αγάπη, είναι η σύντομη φράση που περιγράφει συνοπτικά αλλά περιεκτικά αυτή την Αφροδίτη. Η αγάπη εδώ δεν θεωρείται ποτέ παιχνίδι, βιώνεται πάντοτε και αμέσως, σοβαρά. Σπάνια φλερτάρει, ενώ τα συναισθήματα είναι συγκρατημένα και προσεκτικά. Αργεί να “ανάψει” αλλά όταν αυτό συμβεί είναι παντοτινό. Γυναίκες  που έχουν την Αφροδίτη στον Αιγόκερω είναι συχνά φιλόδοξες, αφοσιωμένες  στην καριέρα και το καθήκον, ενώ αρκετές από αυτές συνάπτουν σχέσεις  με άνδρες υψηλού επαγγελματικού προφίλ. Σοβαρότητα, απλότητα και αυστηρότητα είναι λέξεις αντιπροσωπευτικές για αυτές. Ο ερωτισμός της Αφροδίτης εδώ, διέπεται από δυνατή σεξουαλική ενέργεια που ελέγχεται εύκολα σε μεγάλες ασκητικές περιόδους. Παρόλα αυτά, δυσαρμονικά στην προσωπικότητα του ατόμου, εκδηλώνεται ως σκληρή αγάπη, γεμάτη συμπλέγματα, αδιαντροπιά, ψυχρότητα και κακοδιαθεσία.

            Από τα παραπάνω κατανοούμε λοιπόν ότι αυτή η πολύ ερωτική και παθιασμένη σύνοδος θα επηρεάσει αρκετά ευχάριστα και αισθησιακά τα άτομα που έχουν πλανήτες στις μοίρες που προαναφέραμε. Τις ημέρες αυτές που διαρκεί η σύνοδος, πλανάται μια προδιάθεση ώστε να δείξουμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον προς το αντίθετο φύλο και ο δείκτης της σεξουαλικής έλξης είναι αρκετά υψηλός. Επειδή όμως έχουμε και την συμμετοχή του πολύ ισχυρού αυτού Άρη,  η περίοδος διέπεται και από βαθύτερα εγωιστικά κίνητρα που μας προτρέπουν περισσότερο στον σαρκικό έρωτα παρά στη συναισθηματική επαφή. Συνεπώς παθιασμένες ερωτικές δράσεις με άτομα που συναντούμε για πρώτη φορά είναι πιθανές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι για όσους από εμάς βρισκόμαστε σε σχέση, ότι δεν θα υπάρχει τρυφερότητα. Απεναντίας, θα υπάρξουν στιγμές γεμάτες αγάπη και αισθησιασμό. Επίσης είναι μια πολύ καλή περίοδος να συναναστραφούμε με ανθρώπους, να φιλοξενήσουμε, να φιλοξενηθούμε και να βγούμε έξω. Τόσο στο κοινωνικό, όσο και στο φιλικό μας περιβάλλον, θα υπάρχει γενικότερα ένας αυξημένος ερωτισμός, χαρά και επιθυμίες που θα ικανοποιηθούν. Είναι από αυτές τις ημέρες όπου όλα είναι όμορφα και κυλούν ομαλά, ενώ για πολλούς θα είναι ευκαιρία για κάθε δημιουργική εργασία που απαιτεί φυσική δύναμη ή έμπνευση ή και τα δύο μαζί, όπως η ποίηση, η γλυπτική, η μουσική και ο χορός.

            Κλείνοντας με την ανάλυση αυτής της πολύ ευχάριστης όψης, θα δώσουμε και την ερμηνεία της, χρησιμοποιώντας την Θεωρία των Μεσοδιαστημάτων του Reinhold Ebertin. Ο άξονας Άρη-Αφροδίτης, ως γενική ιδιότητα και αντιστοιχία ταυτίζεται με την ώθηση για αγάπη, έρωτα, πάθος και πόθο. Είναι ο άξονας της σεξουαλικής ενέργειας και των πράξεων πάθους. Ως ψυχολογική αντιστοιχία με θετική μορφή, εκφράζεται με τον παράφορο  γεμάτο πόθο έρωτα και περιγράφεται σαν μια ζεστή καρδιά, περιγραφικό ταλέντο και καλλιτεχνική δημιουργικότητα. Με αρνητική ψυχολογική αντιστοιχία, αποτυπώνεται ως μια ισχυρή συναισθηματική και σεξουαλική ζωή συνδυασμένη με δυσαρμονικές τάσεις, συμπεριφορές υπερβολής, ερεθιστικότητα και οξυθυμία. Ως φάση συνόδου περιγράφεται με την ισχυρή αισθησιακή φύση. Ευσυγκινησία, ερεθιστικότητα και ευαισθησία. Έλλειψη λεπτότητας, ευαισθησίας και τρυφερότητας. Κοινωνιολογικά αντιστοιχεί με τους ερωτευμένους ανθρώπους και τις σεξουαλικές ενώσεις.

            Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι διελεύσεις όσο και αν μας επηρεάζουν, είναι παροδικές και όπως ο χρόνος στην καθημερινή ζωή , έτσι και αυτές έρχονται και φεύγουν. Η μελέτη τους παρόλα αυτά μας βοηθά να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι στις δυσχέρειες και περισσότερο παραγωγικοί σε ευνοϊκές όψεις…

            Για Αστρολογικές Προβλέψεις Ακριβείας επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μου www.astroprovlepseis.com

Αρέσει σε %d bloggers: