ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΜΑΡΤΙΟΥ 2022: ΜΙΑ ΠΝΟΗ ΦΡΕΣΚΟΥ ΑΕΡΑ

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΜΑΡΤΙΟΥ 2022: ΜΙΑ ΠΝΟΗ ΦΡΕΣΚΟΥ ΑΕΡΑ

Από την Βίρνα Κουτράκου

Η Νέα Σελήνη του Μαρτίου 2022 θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου κ ώρα 19.34 το απόγευμα, στην 12ο Ιχθύων κ θα έχει ωροσκόπο για την Ελλάδα  στην 28ο Παρθένου:

Οι Ιχθύες είναι το ζώδιο που κλείνει κ ολοκληρώνει τον Ζωδιακό Κύκλο. Ανήκει στην υδάτινη τριπλότητα κ αποτελεί την νυχτερινή κατοικία του Δία. Η σύγχρονη αστρολογία έχει τοποθετήσει εκεί ως κυβερνήτη τον Ποσειδώνα, το αρχέτυπο του οποίου όντως εμφανίζει μεγάλη συγγένεια με τα θέματα κ τα χαρακτηριστικά του ζωδίου. Αρχετυπικά συσχετίζεται με την ευαισθησία (συναισθηματική κ ενεργειακή), την συμπόνοια, τον ιδεαλισμό, την δημιουργική φαντασία, το όνειρο κ το άγνωστο, την ενόραση, την πνευματικότητα κ το μυστικισμό, με την απόσυρση κ το απόκοσμο,  με την αποδοχή κ την παράδοση, με τη θλίψη, τη θυσία κ την λύτρωση. Είναι το ζώδιο με το πλέον αδυνατισμένο «Εγώ» , το οποίο όμως δεν αντικαθίσταται από το «Εμείς», όπως στο προηγούμενο ζώδιο, τον Υδροχόο, αλλά αντίθετα θέλει να διαχυθεί στον Κοσμικό Ωκεανό κ να ενσωματωθεί μέσα στο Σύμπαν ώστε να ενσωματωθεί στο Όλον, επιβεβαιώνοντας το Πλατωνικό «Εν το Παν» . Γι’ αυτόν όμως το λόγο μπορεί να χαρακτηρίζεται από αναποφασιστικότητα, αδύνατη θέληση, έλλειψη αυτοπεποίθησης, ασάφεια, αφηρημάδα, αδιαφορία, παραίτηση, ακόμα κ ανικανότητα στα καθημερινά, πρακτικά θέματα. Αυτές λοιπόν είναι οι ενέργειες που χαρακτηρίζουν αυτήν την Νέα Σελήνη. Ας την δούμε όμως αναλυτικά:

Η Νέα Σελήνη γίνεται βράδυ, στην 12ο Ιχθύων: βρίσκεται στην κυβέρνηση του Δία, στην έξαρση της Αφροδίτης, στην τριπλότητα του Άρη, σε όρια κ σε πρόσωπο Δία, ενώ πραγματοποιείται στο 27ο Σεληνιακό μέγαρο, που βρίσκεται σε κυβέρνηση Αφροδίτης κ θεωρείται κατάλληλο για γάμους, συμφωνίες κ εμπορικά σχέδια κ επιχειρήσεις. Βλέπουμε δηλαδή ότι ο Δίας είναι παντοδύναμος επί  αυτής της Νέας Σελήνη, ενώ λόγο επ’ αυτής έχουν κ η Αφροδίτη κ ο Άρης, κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον ου θα εξετάσουμε στη συνέχεια. Η Νέα Σελήνη για την Ελλάδα γίνεται στον 6ο οίκο του χάρτη κ σχετίζεται με την υγεία, την καθημερινότητα, τις υποδομές κ τα σώματα ασφαλείας, τομείς στους οποίους περιμένουμε να δούμε βελτίωση.

Ο κυβερνήτης της Ν. Σελήνης, ο Δίας, βρίσκεται μέσα στο ζώδιο του κ σε δικό του πρόσωπο, άρα πανίσχυρος, ενώ είναι κ ο πρώτος πλανήτης προς τον οποίο συγκλίνει η Σελήνη, αλλά κ ο Ήλιος , πράγμα που καθιστά προστασία κ ευεργεσία που παρέχει προς τα Φώτα πολύ μεγάλη. Ένα απ’ τα  χαρακτηριστικά του Δία είναι  επέκταση κ ο  ενθουσιασμός, οπότε μπορούμε να μιλήσουμε για μεγαλεπήβολα σχέδια που γίνονται με μεγάλο ενθουσιασμό. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του είναι η αναζήτηση της Αλήθειας, της Ηθικής κ του Δίκαιου κ η σταυροφορία που μπορεί να κηρύξει, οπότε μπορούμε να μιλήσουμε για μεγάλες ιδέες κ ιδανικά που θα εμπνεύσουν τον κόσμο. Ο Δίας επίσης εκφράζει τη γενναιοδωρία κ τη  συμπόνοια, άρα θα δούμε κ τις ανάλογες συμπεριφορές των ανθρώπων αυτό το διάστημα.   Από την άλλη όμως πλευρά, βρίσκεται ήδη σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα (προς τον οποίο θα κλείσει την απόσταση του τον Απρίλιο), οπότε η ενέργεια του Δία επηρεάζεται κ χρωματίζεται από την Ποσειδώνια ενέργεια, η οποία μπορεί εύκολα να αλλοιώσει την εικόνα των πραγμάτων κ έτσι, αντί π.χ. για την Αλήθεια να καταλήξουμε σε κάτι που μοιάζει αληθινό, αλλά μπορεί κ να μην είναι! Ή αντί να πραγματοποιήσουμε τα μεγαλεπήβολα σχέδια μας, μπορεί να μείνουμε στην σύλληψη της ιδέας τους. Καταλαβαίνουμε δλδ ότι χρειάζεται προσοχή κ έλεγχος της πραγματικότητας για να μην ξεφύγουμε προς άλλες ατραπούς.  

Παρατηρούμε ότι στους Ιχθύες έχουμε συγκέντρωση 4 πλανητικών σωμάτων: τα 2 Φώτα (Ήλιος κ Σελήνη), Δίας κ Ποσειδώνας, υπάρχει δλδ μία πολυαστρία εκεί , ένα stellium , όπως το λέμε στη γλώσσα μας, το οποίο από μόνο του δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ζώδιο των Ιχθύων κ τις ενέργειές του.  Τόσο η Σελήνη, όσο κ ο Ήλιος πριν την μεταξύ τους συνάντηση έρχονται από ένα εξάγωνο με τον Ουρανό, οπότε μεταφέρουν την Ουράνια ανατρεπτική, απελευθερωτική κ μεταρρυθμιστική ενέργεια κ την εναποθέτουν στην Δία, που όπως είπαμε, είναι η πρώτη όψη που σχηματίζουν μετά  την μεταξύ τους σύνοδο. Έτσι, μπορεί αυτό το διάστημα της Νέας Σελήνης (που συνολικά διαρκεί 4 εβδομάδες, μέχρι την επόμενη Ν.Σ., κορυφώνεται όμως με την Πανσέληνο κ αυτό, ισχύει για κάθε Νέα Σελήνη) να το βιώσουμε πιο απελευθερωτικό (είτε λόγω περαιτέρω χαλάρωσης μέτρων, είτε λόγω καλύτερης διάθεσης), αλλά κ να ανακοινωθούν κάποιες επιστημονικές κ τεχνολογικές ανακαλύψεις που θα διευκολύνουν την ζωή μας (ή έτσι θα πιστέψουμε, γιατί  δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε την Ποσειδώνια ενέργεια που εμπλέκεται).

Ας πάμε τώρα στους άλλους Κυβερνήτες της Νέας Σελήνης, που είναι η Αφροδίτη, από έξαρση κ σεληνιακό μέγαρο κ ο Άρης από τριπλότητα: Βρίσκονται κ οι δύο στο τέλος του Αιγόκερω, σε πολύ κλειστή σύνοδο μεταξύ τους, κάτω από μισή μοίρα, κ συμπορεύονται εδώ κ πολλές μέρες κ θα εξακολουθήσουν να το κάνουν. Η Αφροδίτη , στις 26ο.59΄Αιγόκερω, μόλις απελευθερώνεται από την σκιά της, το σημείο δλδ που ξεκίνησε την αναδρομή της, που ήταν στις 26ο.29΄Αιγόκερω κ ελεύθερη από βάρη του παρελθόντος, επανεξετάσεις κ δεύτερες σκέψεις μπορεί να συνεχίσει μπροστά. Ο Αιγόκερως, ως κατοικία Κρόνου, μπορεί να μην είναι μία εκπληκτική θέση για την Αφροδίτη, έχει όμως κάποιες δυνάμεις εκεί, καθώς είναι πρώτη Κυρία Τριπλότητας την ημέρα κ δεύτερη την νύχτα, οπότε σίγουρα είναι καλύτερα από ότι στον Υδροχόο, στον οποίο θα μπει 4 μέρες μετά  την Ν.Σ.

Για τον Άρη ο οποίος κυβερνάει την Νέα Σελήνη από τριπλότητα (ως 1ος κυβερνήτης της υδάτινης τριπλότητας τη νύχτα), άρα την «προικίζει» με τις δικές του ιδιότητες, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά: βρίσκεται στο ζώδιο της έξαρσης του κ μάλιστα επάνω στην μοίρα της απόλυτης του έξαρσης (από 27ο.00΄έως 27ο.59΄Αιγόκερω) κ κατευθύνεται προς την «συγχώνευσή» του με τον Πλούτωνα που τον περιμένει στην 27ο. 49΄. Το γεγονός ότι αυτοί οι 2 βρίσκονται κ σε παραλληλία μεταξύ τους, ενισχύει ακόμα περισσότερο τον σφιχτό τους εναγκαλισμό. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι η τελευταία φορά για τα επόμενα 230 χρόνια που αυτοί οι δύο πλανήτες θα συναντηθούν στο ζώδιο του   Αιγόκερω. Η επόμενη συνάντηση τους θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2024 στην 0ο Υδροχόου, σε τελείως διαφορετικές συνθήκες από σήμερα! Γενικά, μία σκληρή όψη Άρη/Πλούτωνα συσχετίζεται με θέματα ελέγχου, επιβολής θέλησης, βίας, εγκλήματος, οπότε καταλαβαίνουμε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Η προσθήκη της Αφροδίτης στο μίγμα μπορεί να το καθιστά πιο «ζωηρό» κ να αμβλύνει λίγο την δυναμική του, διοχετεύοντας την ενέργεια του σε θέματα σχέσεων κ επαφών, όμως ταυτόχρονα μας εισάγει κ το θέμα των εγκλημάτων πάθους, αλλά  πιθανώς κ του κέρδους που μπορεί να βγει από καταστάσεις ελέγχου κ βίας.

ΟΙ 2 λοιπόν πλανήτες, Αφροδίτη κ Άρης, που έχουν κ αυτοί διακυβέρνηση επί  της Νέας Σελήνης βρίσκονται πρακτικά συγχωνευμένοι μεταξύ τους κ μαζί με τον Πλούτωνα σε διάστημα λιγότερο από 1ο , συγκροτώντας την δεύτερη  πολυαστρία του χάρτη, στον Αιγόκερω αυτή την φορά, πράγμα που δίνει άμεση έμφαση στο ζώδιο αυτό, αλλά κ στον οίκο που βρίσκονται, ο οποίος είναι ο 5ος, γιατί  σύμφωνα με τον Πτολεμαϊκό κανόνα των 5ο μοιρών, ό,τι απέχει λιγότερο από 5ο από την ακμή του επομένου  οίκου (εδώ 4ο) μεταφέρεται σε αυτόν, πράγμα που φαίνεται πολύ πιο ευκρινώς σε σύστημα οικοθεσίας Alcabitius. Η δράση τους λοιπόν κατά κύριο λόγο θα είναι σε θέματα 5ου οίκου, που αφορούν την χαρά της ζωής: τα παιδιά, τις σχέσεις, την δημιουργικότητα, την επιχειρηματικότητα.

Ας πάμε τώρα στον κυβερνήτη των πλανητών που βρίσκονται στον Αιγόκερω, στον Κρόνο: βρίσκεται στον Υδροχόο, παραδοσιακά δικό του ζώδιο, αλλά κ στην αέρινη τριπλότητα επί  της οποίας έχει διακυβέρνηση (ειδικά σε ημερήσιους χάρτες)  κ σε εξαιρετικά κλειστή σύνοδο με τον Ερμή (μόλις 4 λεπτά της μοίρας η διαφορά τους). Ο Κρόνος (κ ο Ερμής μαζί του) εξακολουθεί να βρίσκεται σε τετράγωνο με τον Ουρανό, κ ας έχει ανοίξει το βήμα του να φύγει μπροστά. Το τετράγωνο αυτό ενισχύεται πάρα πολύ λόγω της κόντρα αντισκιάς μεταξύ τους (ο Ουρανός από την 11ο.36΄  Ταύρου ρίχνει την αντισκιά του στην 18ο.24΄Λέοντα, κ την κόντρα αντισκιά του στην 18ο.24΄Υδροχόου, επάνω ακριβώς δλδ στους Κρόνο κ Ερμή) , πράγμα που αποσταθεροποιεί το πλανητικό δίδυμο κ δεν το αφήνει να λειτουργήσει απρόσκοπτα.

Ο ρόλος όμως του Κρόνου (κ του Ερμή) θα ενισχυθεί 4 ημέρες μετά  την Ν.Σ., όταν θα αισθανθούμε τις ενέργειες να αλλάζουν. Αυτό θα γίνει γιατί ο Άρης κ η Αφροδίτη (ως έχοντες διακυβέρνηση επί της Νέας Σελήνης) θα μπουν σχεδόν ταυτόχρονα στον Υδροχόο, όπου κ θα κάνουν την σύνοδο τους στην 0ο του Υδροχόου, δίνοντας την δική τους συνδυαστική δράση ως ενεργοποίηση στην σύνοδο Άρη/Κρόνου που είχε γίνει στην 0ο  Υδροχόου πριν 2 χρόνια κ στην σύνοδο Δία/Κρόνου που είχε γίνει επίσης στην 0ο  Υδροχόου πριν 14 μήνες. Από την ώρα που οι 2 αυτοί πλανήτες περνούν στο επίσης Κρόνιο, αλλά  εξαιρετικά απρόσωπο, ψυχρό κ «εγκεφαλικό» ζώδιο του Κρόνου αλλάζουν οι ενέργειες, άρα κ οι συνθήκες του παιγνιδιού, γιατί  χάνουν αμφότεροι τις διακυβερνήσεις τους κ κυρίως ο Άρης, ο οποίος υπό  την πίεση κ την κανονιστικότητα  του Κρόνου, με τον οποίο πια θα βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο, αναγκάζεται να τιθασευτεί κ να δείξει ότι συνεργάζεται, έστω κ κατ’ επίφαση.

Βλέποντας συνολικά τον χάρτη, παρατηρούμε συγκέντρωση των πλανητών σε ένα μόνον τμήμα του (στο βορειοδυτικό τεταρτημόριο), κ σε μία «στενή ζώνη» του ζωδιακού, σε λιγότερο δηλαδή από 120ο , πράγμα που δείχνει κ το συγκεντρωμένο κ στοχευμένο ενδιαφέρον μας προς συγκεκριμένους μόνον τομείς, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους, αλλά σαν να μην ενδιαφέρουν άλλα κομμάτια της ύπαρξης μας.  Όλοι οι πλανήτες βρίσκονται από την μία πλευρά του άξονα των δεσμών, με κάποιους από αυτούς (Ερμή, Αφροδίτη, Άρη κ Κρόνο) να οδεύουν προς το σημείο καμπής τους, δλδ προς το τετράγωνο τους με τον άξονα των δεσμών. Αυτό ενισχύει το μονόπλευρο ενδιαφέρον προς συγκεκριμένα μόνον θέματα, αλλά  ταυτόχρονα μας δείχνει κ τις κρίσεις (φυσικές κ υπαρξιακές) που πρόκειται να βιώσουμε.

Σε προσωπικούς χάρτες τώρα, πρωτίστως θα ωφεληθούν από την Νέα αυτή Σελήνη όσοι την έχουν σε Κέντρο του χάρτη τους, δλδ στους Οίκους 1, 4, 7, 10, , δλδ όσοι έχουν μεταβλητό ωροσκόπο (Ωροσκόπο σε Διδύμους, Παρθένο. Τοξότη κ Ιχθύες), κ όσοι έχουν τα Φώτα τους (Ήλιο ή Σελήνη) ή τον Ερμή, την Αφροδίτη ή τον Άρη τους από 10ο έως 14ο μεταβλητών κ από 26ο ως 28ο Παρορμητικών (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός κ Αιγόκερως). Οι Παρορμητικοί προσέξτε όμως στα θέματα που συγκεκριμένα αναφέραμε γιατί σε εκείνες τις μοίρες που προβάλλεται στους χάρτες σας η Νέα αυτή Σελήνη, βρίσκεται κ η τριπλή σύνοδος Αφροδίτης / Άρη / Πλούτωνα.

Από την τριπλή σύνοδο Αφροδίτης/Άρη/ Πλούτωνα ευνοείται το τελευταίο 5θημερο (δλδ από 25ο έως 29ο) Ταύρου, Παρθένου, Σκορπιού κ Ιχθύων.

Όλα όμως τα ζώδια να μην φοβηθούν να κάνουν καινούργια ξεκινήματα στον οίκο του χάρτη τους που προβάλλεται η Νέα Σελήνη (προσοχή μόνον όσοι έχουν πλανήτες από 11ο έως 18ο σταθερών, γιατί  εκεί βρίσκονται οι Ουρανός κ Κρόνος) , απλά να φροντίσουν να είναι κατά το δυνατόν γειωμένα κ να μην χαρακτηρίζονται από υπέρμετρη αισιοδοξία, δλδ να μην ξεχνάνε το… “reality check”!

Αρέσει σε %d bloggers: