ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022: Πρόσω ολοταχώς αλλά μετ’ εμποδίων!

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022: Πρόσω ολοταχώς αλλά μετ’ εμποδίων!

Από την Βίρνα Κουτράκου

Η Νέα Σελήνη του Απριλίου, η πρώτη Ν.Σ. του χρόνου που άνοιξε με την εαρινή ισημερία κ την είσοδο του Ηλίου στον Κριό, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 / 4 κ ώρα 9.24 το πρωί στην 11ο Κριού κ για την Ελλάδα θα έχει ωροσκόπο στις 27ο Ταύρου:

Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του Ζωδιακού, αυτό που εγκαινιάζει την αρχή των πραγμάτων. Παρορμητικό, ανήκει στην πύρινη τριπλότητα κ παρέχει στον Άρη την ημερήσια κατοικία του. Δεδομένου ότι με τον Κριό ξεκινάει η Άνοιξη κ ότι μετά την εαρινή ισημερία αρχίζει κ υπερτερεί η μέρα, εκεί βρίσκει την έξαρση του ο Ήλιος. Είναι λοιπόν ένα ζώδιο καθαρά «εγωικό» το οποίο αρχετυπικά σχετίζεται με τα ξεκινήματα, με τον ενθουσιασμό, το θάρρος, την ειλικρίνεια, την ελευθερία, την πρωτοπορία κ την περιπέτεια, την ενεργητικότητα κ την ηγεσία, αλλά κ με την έλλειψη συμβιβασμών, την ανυπομονησία, την βιασύνη, την πλήξη, την αδυναμία συγκέντρωσης στον στόχο, την ακαμψία, την εριστικότητα κ την ιδιοτέλεια. Αρέσκεται    να αντιμετωπίζει προκλήσεις γιατί μέσα από αυτές έρχεται η επιβεβαίωση του «Εγώ» κ αν δεν υπάρχουν προκλήσεις, φροντίζει η ίδια η Κριαρίσια ενέργεια να τις δημιουργήσει. Αυτές ακριβώς είναι κ οι ενέργειες που χαρακτηρίζουν αυτήν την Ν.Σ. την οποία θα δούμε τώρα αναλυτικά:

Η Ν.Σ που γίνεται στην 11ο Κριού βρίσκεται στην κυβέρνηση του Άρη, στην έξαρση, τριπλότητα κ πρόσωπο Ηλίου κ σε όριο Αφροδίτης. Γίνεται στο 1ο Σεληνιακό μέγαρο (κατάλληλο για νέα ξεκινήματα) που είναι κ αυτό σε διακυβέρνηση Ηλίου, δλδ βλέπουμε ότι οι βασικοί χορηγοί αυτής της Ν.Σ. είναι ο Άρης κ ο ίδιος ο Ήλιος.

Η Ν.Σ. για την Ελλάδα γίνεται στον 11ο οίκο (χρησιμοποιώ σύστημα οικοθεσίας Alcabitius) που εκφράζει την Κοινωνία σαν σύνολο, τον κοινοβουλευτισμό, το κέρδος που μία χώρα που μπορεί να αποκομίσει, άρα εκεί εστιάζονται τα σημεία ενδιαφέροντος. Ο ωροσκόπος στην 27ο Ταύρου, στην μοίρα που στις 19/11 έγινε η σεληνιακή έκλειψη ουσιαστικά συνδέει τα θέματα που (είτε ως χώρα, είτε ο καθένας προσωπικά) αντιμετωπίσαμε τότε, με αυτά που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε με τον νέο γύρω των εκλείψεων τον επόμενο μήνα.

Ο Κυβερνήτης της Ν.Σ. ο Άρης (που είναι κ ο πρώτος πλανήτης που θα συναντήσει με εξάγωνο η Σελήνη μετά την σύνοδό της με τον Ήλιο) βρίσκεται χωρίς καμία εξουσία στον Υδροχόο, στο ζώδιο του Κρόνου προς τον οποίο συγκλίνει, για να συναντηθεί μαζί του μετά από 4 μέρες: αυτό μας μιλάει για μπλοκαρισμένη, «εμποδισμένη» ενέργεια του Άρη, ο οποίος προσπαθεί να συνειδητοποιήσει κ να πραγματώσει τα αιτήματα του μέσω της Ν.Σ. αλλά ο Κρόνος δεν το επιτρέπει εκεί που βρίσκεται, με αποτέλεσμα να έχουμε στο τέλος έναν θυμωμένο (άρα κ επικίνδυνο) Άρη, ο οποίος μάλιστα, αμέσως μετά την σύνοδό του με τον Κρόνο, θα πάει κ σε τετράγωνο με τους Δεσμούς, επιτείνοντας μία ήδη τεντωμένη κ ασταθή κατάσταση. Το ότι κ η Αφροδίτη, κυβερνήτρια ορίων της Ν.Σ. είναι στον Υδροχόο, σε εξουσία Κρόνου, παγωμένη κ αδιάφορη, καθιστά ακόμα πιο δύσκολο αυτό το παζλ , δεδομένου ότι ο Κρόνος ενεργοποιεί κ το μεσοδιάστημά της με τον Άρη, οπότε περιμένουμε κάποιες σχέσεις κ κάποιες προσδοκίες να μην έχουν κ τόσο αίσιο τέλος. Το γεγονός ότι κατά την Ν.Σ. ο Κρόνος βρίσκεται σε τετράγωνο προς τους δεσμούς, επάνω στο σημείο καμπής του μονοπατιού της Σελήνης, ολοκληρώνοντας την σχέση του με τον νότιο δεσμό (με τον οποίο έκανε την σύνοδό του το 2019)  κ ξεκινώντας να πορεύεται προς τον βόρειο δεσμό, μας δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης, αλλά κ το ότι είναι πλέον πολύ κοντά  στο να διαλύσει όλες τις παλιές κ οικείες δομές για να μας οδηγήσει σαν Κοινωνία σε καινούργια μονοπάτια, μέσα όμως από προκλήσεις.

Ο Ήλιος όπως είπαμε έχει κ αυτός πολλές διακυβερνήσεις επί της Ν.Σ. οπότε της προσδίδει τα δικά του χαρακτηριστικά της προβολής, της διάκρισης κ του εγωκεντρισμού, ενισχύοντας έτσι την Άρεια εγωιστική ενέργεια κ προσπαθώντας να εξισορροπήσει την ψυχρή Κρόνια ενέργεια.

Σε αυτήν όμως την Ν.Σ. υπάρχουν 2 ακόμα παράγοντες που δεν εξετάσαμε, ο Ερμής κ ο Χείρωνας: ο Ερμής, που είναι ταχύτατος σε αυτήν την σεληνιακή φάση, είναι καμένος, οπότε η ενέργεια του περνάει κ εκφράζεται μέσω του Ηλίου στον οίκο που ο Ήλιος κυβερνάει τον χάρτη, ενώ πηγαίνει για την ανώτερη, ή εξωτερική, σύνοδο του με τον Ήλιο, που θα γίνει στις 3 Απριλίου. Ούτως ή άλλως, ο Ερμής του Κριού χαρακτηρίζεται από πρωτοποριακές ιδέες, αλλά  κ από βιασύνη, έλλειψη σχεδιασμού κ ευθύτητα που αγγίζει την ωμότητα, παραβλέποντας τελείως τα συναισθήματα των άλλων: επειδή η Ν.Σ. διαρκεί μέχρι την επόμενη Ν.Σ., δλδ 4 εβδομάδες, αλλά οι ενέργειές της κορυφώνονται εντός 2 εβδομάδων, δλδ μέχρι την Πανσέληνο, αλλά επειδή κ ο Χείρωνας είναι άμεσα εμπλεκόμενος σε αυτήν, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή γιατί θα δούμε στην πράξη την παροιμία «η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει κ κόκκαλα τσακίζει», που σημαίνει ότι ειδικά όσοι επηρεάζονται άμεσα θα έχουν μία τάση να ανοίγουν το στόμα τους κ να λένε το πρώτο πράγμα που τους έρχεται στη γλώσσα χωρίς να λάβουν καθόλου υπόψη τους τα συναισθήματα κ την αντίδραση εκείνων που έχουν απέναντι τους.

Ο Χείρωνας, από την άλλη πλευρά, βρίσκεται στην 12ο Κριού, μετέχοντας άμεσα στην Ν.Σ. (κ αναγκάζοντας ακόμα κ τους παραδοσιακούς αστρολόγους να ασχοληθούν μαζί του!) από την μοίρα στην οποία έμεινε 3 μήνες το καλοκαίρι του ’21 (Ιούνιο, Ιούλιο κ Αύγουστο)  επειδή εκεί έκανε τη στάση αναδρομής του. Ουσιαστικά εκεί λέει ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε να κάνουμε αυτά που έχουμε προγραμματίσει, διδασκόμενοι από τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος, τις οποίες έχει έρθει η ώρα να θεραπεύσουμε για να συνεχίσουμε το δρόμο μας. Ο Χείρωνας θα ξανακάνει ένα γρήγορο πέρασμα από   αυτές τις μοίρες το φθινόπωρο του ΄22 (κατά την αναδρομή του θα κατέβει μέχρι κ την 11ο Κριού) , οπότε εκεί θα έρθει η τελική αντιμετώπιση  των παρελθοντικών αυτών καταστάσεων.

Τέλος, αν δούμε συνολικά το χάρτη της Ν.Σ. βλέπουμε ότι δεν υπάρχει διασπορά κ ότι όλοι οι πλανήτες απλώνονται σε μία ζώνη 104ο , η οποία ορίζεται ανάμεσα στον Πλούτωνα κ τον Ουρανό: είναι σαν αυτοί οι 2 να έχουν βάλει τους κανόνες του παιγνιδιού κ να μας έχουν δώσει την ατζέντα με την οποία θα ασχοληθούμε, η οποία έχει πολύ συγκεκριμένη κ πολύ περιορισμένη θεματολογία.

Ας δούμε κ τον δωδεκατημοριακό χάρτη της Ν.Σ. σε συνδυασμό με τον κύριο χάρτη πριν εξάγουμε τα τελικά συμπεράσματα:  

Εδώ η δωδεκατημοριακή Ν.Σ. περνάει στο ζώδιο του Λέοντα, στις 18ο ,  κατοικία του Ηλίου , ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τις ηλιακές ιδιότητες που προαναφέρθηκαν, κ ενώ δεν έχει διακυβέρνηση από τον Άρη, έρχεται ακριβώς απέναντι του, σε αντίθεση κ με εκείνον αλλά κ με τον Κρόνο, οπότε βλέπουμε ότι κ σε αυτόν τον χάρτη οι Άρης κ Κρόνος κάνουν δυναμική εμφάνιση. Ο Δίας που στον κύριο χάρτη δεν εμπλέκετο καθόλου, παρά έμενε ανενόχλητος να κάνει την δουλειά του στους Ιχθύες, πηγαίνοντας για την σύνοδο του με τον Ποσειδώνα (η οποία θα γίνει μέσα σε αυτήν την Ν.Σ.) . εδώ έρχεται στον Σκορπιό, σε θέση τετραγώνου προς την Ν.Σ. αλλά κ προς τους Άρη κ Κρόνο, δημιουργώντας δλδ ένα Τ-τετράγωνο το οποίο εξάγει, διογκώνοντας μία ήδη μπλοκαρισμένη κατάσταση. 

Ας συνοψίσουμε τα κυριότερα σημεία των όσων είδαμε:

Η Ν.Σ. του Κριού μας καλεί να βγούμε από την χειμέρια νάρκη κ να θέσουμε σε εφαρμογή τα σχέδια κ τα προγράμματα μας, λαμβάνοντας υπόψη μας κάποια δυσάρεστα κ επώδυνα μαθήματα του παρελθόντος  κ ξεπερνώντας τα. Στα καινούργια αυτά ξεκινήματα πρέπει να ελεγχθεί η βιασύνη κ η απερισκεψία, καθώς κ η τάση να ξεκινάμε πολλά πράγματα μαζί, χάνοντας το ενδιαφέρον μας στην πορεία κ χωρίς τελικά να ολοκληρώνουμε κανένα. Στην εκκίνηση μας αυτή σαφώς κ θα συναντήσουμε προβλήματα, τα οποία για να ξεπεράσουμε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα αποθέματα της υπομονής μας κ να μη κάνουμε βεβιασμένες κινήσεις, προσπαθώντας να εκβιάσουμε καταστάσεις, γιατί  τα αποτελέσματα θα είναι αποθαρρυντικά. Επειδή θα πάμε ούτως ή άλλως σε καταστάσεις θυμού, ο οποίος «σιγοβράζει» κάτω από την επιφάνεια, αλλά θα αργήσει να ξεσπάσει ανοιχτά, κ επειδή οι αντεγκλήσεις  και οι αντιδικίες θα είναι συνηθέστατο φαινόμενο, θα οδηγηθούμε σε ρήξεις με κάποιους σημαντικούς μέχρι τώρα ανθρώπους, ή με κάποιες ομάδες στις οποίες μετείχαμε. Τέλος, ας θυμόμαστε ότι για να μην πληγώσουμε τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας, ειδικά αυτήν την περίοδο, πρέπει να σκεφτόμαστε πριν ανοίξουμε το στόμα μας κ όχι να λέμε άκριτα το πρώτο πράγμα που θα μας έρθει, γιατί απλά θα επιταχύνουμε κ θα βεβαιώσουμε την απομάκρυνση των άλλων από εμάς!

Σε προσωπικούς χάρτες, θα ωφεληθούν πρωτίστως όσοι έχουν αυτή τη Ν.Σ. σε κέντρα του χάρτη τους, δλδ στον 1ο, 10ο, 7ο ή 4ο οίκο), δλδ όσοι έχουν παρορμητικό ωροσκόπο (Κριό, Καρκίνο, Ζυγό, Αιγόκερω), κ κυρίως, εκείνοι που έχουν Φώτα, προσωπικούς πλανήτες κ Γωνίες (ωροσκόπο ή μεσουράνημα) από την 10ο  έως την 12ο  παρορμητικών. 


Ιδιαίτερη προσοχή παρακαλούνται να δείξουν όσοι έχουν Φώτα, Γωνίες κ προσωπικούς πλανήτες από την 19ο έως την 24ο Σταθερών, καθώς κ εκείνοι που έχουν αυτά τα στοιχεία στην 6ο , 7ο, 8ο Παρορμητικών, καθώς είναι εκείνη η ζώνη που θα χτυπηθεί από την σύνοδο Άρη/Κρόνου κ του τετραγώνου τους προς τους δεσμούς.

Όσοι δεν ανήκουν σε καμία από τις 2 προηγούμενες κατηγορίες, ας δουν πού αντιστοιχεί, σε ποιον οίκο δλδ, του χάρτη τους η Ν.Σ. κ εκεί που μπορούν να θέσουν νέα σχέδια σε εφαρμογή.

Αρέσει σε %d bloggers: