ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Ο Απογοητευμένος Πολεμιστής Άρης-Κρόνος.

Η Όψη του μήνα.

Ο Απογοητευμένος Πολεμιστής  Άρης-Κρόνος.

Από τον Γιάννη Σπαθά.

            Για τον μήνα Απρίλιο θα αναλύσουμε άλλη μια πολύ ισχυρή και δύσκολή όψη. Έτσι στις 5 Απριλίου στις 3:51 μμ θα λάβει χώρα η σύνοδος του Κρόνου με τον Άρη στις 22 μοίρες και 24 λεπτά του Υδροχόου. Στο παρόν άρθρο θα αναλύσουμε την επιρροή της εν λόγω συνόδου σε προσωπικούς γενέθλιους χάρτες και όχι σε επίπεδο εγκόσμιων γεγονότων. Η σύνοδος αυτή αναμένεται να επηρεάσει  περισσότερο άτομα που έχουν τον ωροσκόπο, μεσουράνημα, ήλιο, σελήνη και λιγότερο άτομα που έχουν προσωπικούς πλανήτες (Άρη, Ερμή, Αφροδίτη) στην 21η, 22η και 23η μοίρα των ζωδίων Ταύρου, Λέων, Σκορπιού και Υδροχόου, δηλαδή στα ζώδια του λεγόμενου σταθερού σταυρού.

            Ιδιαίτερη βαρύτητα στην σύνοδο αυτή έχει η θέση του Κρόνου που βρίσκεται σε μια πολύ δυνατή θέση. Στο ζώδιο του Υδροχόου ο Κρόνος από τους παραδοσιακούς αστρολόγους θεωρούνταν ως ο κυβερνήτης του ζωδίου(μαζί με τον Αιγόκερω). Στη θέση αυτή ο Κρόνος δίνει μία τάση απαγόρευσης ή αδιαφορίας για την ελευθερία, τις ακρότητες, την ατομικότητα, την πρόοδο και την ουτοπία. Εδώ κυριαρχεί ο φόβος για την μοναξιά, την εγκατάλειψη, την κατωτερότητα και την ανάπτυξη. Από την άλλη εκδηλώνεται μια ώθηση προς την παθολογική εμμονή και την ξεροκεφαλιά, την επιμονή για την ιδιαίτερη μεταχείριση από τους άλλους, την πραγματοποίηση τρελών πράξεων και την εμμονή για εκσυχρονισμό.

            Ο Άρης στον Υδροχόο αρμονικά εκφράζεται ως η ανάγκη της ανακάλυψης. Ασυνήθιστες και εκκεντρικές προσεγγίσεις στο κυνήγι των στόχων, θεωρία και σκέψεις δίχως χώρο για πρακτικά ζητήματα, θέληση, ανεξαρτησία και αντισυμβατικότητά. Δυσαρμονικά αυτός ο Άρης περιγράφεται ως τον πυγμάχο χωρίς αντίπαλο. Τρελό, άτομο επαναστατικό, απρόβλεπτο, με ψυχρή προσέγγιση. Λαθεμένη αντισυμβατικότητά και τάση επιβολής των απόψεων του στους άλλους. Αν ήταν το άτομο πολεμιστής θα χαρακτηριζόταν από τον ασυνήθιστο τρόπο μάχης (αντάρτικο) με οξύ νου και στρατηγικά ψυχρό αψηφώντας τους αντιπάλους του. Ως επίδραση στην σεξουαλικότητα του ατόμου ο Άρης στον Υδροχόο εκφράζεται με μια ήπια παρόρμηση και κυρίως ενδιαφέρον θεωρητικό με τάση να αρέσκεται στον πειραματισμό και επιθυμία στο αντισυμβατικό σεξ.

            Από όλα τα παραπάνω εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι η εν λόγω σύνοδος εκφράζει την ανάμιξη και των συνδυασμό όλων των χαρακτηριστικών που αναφέρθηκαν για τους δύο συμμετέχοντες πλανήτες. Την δυναμική αυτή ένωση κάνει πιο επίπονη και το τετράγωνο της συνόδου με τον βόρειο δεσμό στην 24η μοίρα του Ταύρου με αποτέλεσμα οι γενέθλιοι χάρτες που θα πληγούν από τον Άρη Κρόνο να απασχοληθούν με οικογενειακά προβλήματα και πιέσεις στο συγγενικό περιβάλλον. Ρεαλιστικά η διέλευση είναι δύσκολη. Αντιθέσεις, καβγάδες και κακοτυχίες θα είναι σχεδόν στο αποκορύφωμα. Είναι μια στιγμή, για τα άτομα που θα επηρεαστεί ο χάρτης τους, να αποφύγουν να δραστηριοποιηθούν σε δύσκολα εγχειρήματα. Η ζωτικότητα θα είναι μειωμένη από ότι συνήθως και θα υπάρχει πολύ ένταση και εκνευρισμός. Η κατανόηση στα θέματα που μας απασχολούν θα είναι η ελάχιστη και ίσως ο περίγυρος να εκφραστεί με δυσάρεστο τρόπο. Μια παραγωγική ενασχόληση που μας δίνει την δυνατότητα της εκτόνωσης χωρίς όμως να είναι κοπιαστική θα ήταν η καλύτερη πρακτική διέξοδος σε αυτή την περίοδο.

            Η όψη αυτή έχει και έναν περιοριστικό χαρακτήρα, καθώς άνθρωποι και καταστάσεις μπαίνουν στο δρόμο μας ως τροχοπέδη στις δραστηριότητες μας. Στην εργασία, προϊστάμενοι ή συνάδελφοι μπορεί να αντιταχθούν στις ιδέες μας, στις πρωτοβουλίες μας και την εκτέλεση εργασιών μας, χωρίς ουσιαστική δικαιολογία. Ενδεχομένως και ο εργασιακός φόρτος να είναι υπερβολικά κουραστικός. Στον τομέα της υγείας τα πιο συνηθισμένα περιστατικά είναι ατυχήματα, τραυματισμοί των οστών, ρευματισμοί, αρθρίτιδες, εξαγωγές δοντιών κλπ.

            Κατά τον Ebertin ο άξονας Άρη Κρόνου ταυτίζεται με την μπλοκαρισμένη ενέργεια, την υπερβολική αντοχή και την αδυναμία. Επιπλέον με θετική μορφή ο άξονας εκφράζεται ψυχολογικά με την αντοχή, τον ακαταπόνητο και ακούραστο άνθρωπο, ενώ με αρνητική μορφή με ενέργεια εκφρασμένη σαν βία ή εσωτερικά παρουσιαζόμενη σαν καταστρεπτική δύναμη. Την φύση της συνόδου πολύ εύστοχα την περιγράφει ως την τάση κάποιου να πληγώνεται ή να τραυματίζεται, κυρίως καταστρεπτική, ολέθρια ή επιζήμια μορφή ενέργειας. Η κοινωνιολογική έκφραση του άξονα εκφράζεται με τη χειρωνακτική εργασία, τους ανθρακωρύχους, τους μεταλλωρύχους, τους εργάτες ορυχείων. Ενεργητικοί άνθρωποι που είναι ικανοί να ξεπεράσουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες.

            Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι διελεύσεις όσο και αν μας επηρεάζουν, είναι παροδικές και όπως ο χρόνος στην καθημερινή ζωή , έτσι και αυτές έρχονται και φεύγουν. Η μελέτη τους παρόλα αυτά μας βοηθά να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι στις δυσχέρειες και περισσότερο παραγωγικοί σε ευνοϊκές όψεις…

            Για Αστρολογικές Προβλέψεις Ακριβείας επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μου www.astroprovlepseis.com

Αρέσει σε %d bloggers: