ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Ηλιακή Έκλειψη 30ης Απριλίου 2022:  Αδράξτε την ευκαιρία!

Από την Βίρνα Κουτράκου

Το Σάββατο 30 Απριλίου κ ώρα 11.28 περίπου το βράδυ γίνεται η πρώτη για το 2022 έκλειψη, που είναι μερική Ηλιακή, η οποία, όπως καταλαβαίνουμε κ από την ώρα του γεγονότος, δεν είναι ορατή στη χώρα μας.

Οι εκλείψεις για όλον αυτόν το χρόνο θα βρίσκονται στον άξονα Ταύρου/Σκορπιού, εκεί δλδ που  βρίσκονται κ οι δεσμοί. Η πρώτη έκλειψη σε αυτόν τον άξονα είχε γίνει στις 19/11/21 κ ήταν κατά κάποιο τρόπο «εισαγωγική» στα θέματα που θα αντιμετωπίσουν τα Σταθερά, δεδομένου ότι η αμέσως επόμενη τον Δεκέμβριο ήταν η καταληκτική έκλειψη στον άξονα Διδύμων/Τοξότη. Τώρα λοιπόν, με την μετάβαση των δεσμών της Σελήνης από τον Ιανουάριο σε Ταύρο/Σκορπιό ξεκινάει η κύρια περίοδος των σταθερών εκλείψεων.

Η έκλειψη αυτή ανήκει στην 119 Ηλιακή σειρά Saros, που όπως μαρτυρά η αρίθμηση της, δίνει εκλείψεις βορείου δεσμού. Ξεκίνησε στις 15/5/850 στον Β. Πόλο, με τα Φώτα στην 27ο Ταύρου κ τον Βόρειο δεσμό στην 10ο Ταύρου, εκεί όπου τώρα είναι τα Φώτα, ενώ κ αυτή είχε τον Ουρανό (σε σύνοδο με τον Δία) στον Ταύρο, οπότε ενισχύονται τα Ουράνια αλλά κ Διικά θέματα της τωρινής έκλειψης. Η σειρά αυτή θα σβήσει πολύ σύντομα (για κοσμικά δεδομένα), στις 24 Ιουνίου 2112, που κ αυτό σχετίζεται με τα θέματα του κλεισίματος κύκλων που θέτει αυτή η έκλειψη.


Πάμε όμως να την δούμε πιο αναλυτικά: Η έκλειψη αυτή γίνεται στην 10ο Ταύρου κ ο ωροσκόπος του χάρτη, για εμάς εδώ στην Ελλάδα, είναι στις 20ο Τοξότη:

Ο Ταύρος είναι το πρώτο σταθερό κ το πρώτο ζώδιο της Γης. Αποτελεί το ακλόνητο θεμέλιο πάνω στο οποίο μπορούμε να στηριχτούμε κ να χτίσουμε με ασφάλεια κ αξιοπιστία οτιδήποτε θέλουμε να μακροημερεύσει. Πέραν των άλλων του ιδιοτήτων, στις οποίες έχουμε ήδη αναφερθεί, ο Ταύρος εμφανίζει μία χαρακτηριστική σύνδεση, που φτάνει ακόμα κ σε ταύτιση,  με τον φυσικό του περίγυρο κ την ενέργεια της Φύσης την οποία απορροφά κ χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει μοτίβα σαν αυτά που αντιλαμβάνεται γύρω του. Δεδομένου ότι ως ζώδιο είναι κρύο κ ξηρό, αρέσκεται να συλλέγει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες μέσω των αισθήσεων του αλλά να μην δρα επί  αυτών μέχρις ότου σιγουρευτεί ότι το πλάνο δράσης του είναι το σωστό  κ ότι ο χρόνος εφαρμογής του είναι ο ενδεδειγμένος. Ας συγκρατήσουμε αυτές τις παρατηρήσεις γιατί θα τις βρούμε μπροστά μας στις επόμενες παραγράφους.

Στον Ταύρο έχει την νυκτερινή της κατοικία (γιατί ο Ταύρος είναι ζώδιο θηλυκό, ή νυκτερινό, όπως το λέμε κατ’ αντιστοιχία) η Αφροδίτη, ο κατ’ εξοχήν πλανήτης των απολαύσεων κ του τι μας αρέσει, τι μας ευχαριστεί στη ζωή. Στον Ταύρο όμως βρίσκει την έξαρση της κ η Σελήνη. Και εδώ βλέπουμε ότι στο θηλυκό ζώδιο του Ταύρου βρίσκουν πρόσφορο έδαφος κ οι 2 θηλυκοί πλανήτες, κ η Αφροδίτη (ευχαρίστηση, σχέσεις, κοινωνικότητα, χάρη, τέχνη, θηλυκό στοιχείο) κ η Σελήνη (ανάγκη, επιβίωση, τροφή, ένστικτα, συναισθηματική εγγύτητα, ψυχικός κόσμος) κ συγκατοικούν αρμονικά.

Αυτή η έκλειψη Ηλίου (που όπως κάθε ηλιακή έκλειψη είναι νέα Σελήνη) γίνεται στη κατοικία της Αφροδίτης. Η Σελήνη είναι παντοδύναμη, όχι μόνον γιατί  σκιάζει τμήμα του Ηλίου, αλλά κ γιατί βρίσκεται στην έξαρση της, στην τριπλότητα της (είναι πρώτη κυρία της Γήινης τριπλότητας σε νυκτερινούς χάρτες) κ σε δικό της πρόσωπο. Είναι όμως αργή, που σημαίνει ότι οι αλλαγές θα έρθουν με αργό ρυθμό, πράγμα άλλωστε που συνάδει απόλυτα με την φύση του ζωδίου!

Η Κυβερνήτρια της έκλειψης Αφροδίτη βρίσκεται στους Ιχθύες, στο ζώδιο της έξαρσης της έχοντας αφήσει πίσω της σύνοδο της με τον Ποσειδώνα κ ευρισκόμενη σε σύνοδο ιδιομοιρίας (και παραλληλία) με τον Κυβερνήτη των Ιχθύων, τον Δία: έχουμε δλδ την ευεργέτη της νύχτας, την Αφροδίτη, να δέχεται ακόμα μεγαλύτερη ευεργεσία από τον ευεργέτη της ημέρας, την οποία με την σειρά της μεταβιβάζει στους πλανήτες τους οποίους κυβερνάει. Θεωρείται πως η Αφροδίτη στους Ιχθύες αναδεικνύει την ανώτερη, θυσιαστική μορφή της Αγάπης. Στην πραγματικότητα κ σε νυκτερινό χάρτη, η Αφροδίτη των Ιχθύων είναι εξαιρετικά καλή στο να αγαπάει τον εαυτό της, χωρίς όρους κ προαπαιτούμενα. Η Αφροδίτη αυτή δεν έχει καμία σχέση με την Αφροδίτη που κυβερνούσε την Σεληνιακή έκλειψη του Νοεμβρίου που έγινε κ εκείνη στον Ταύρο: από τότε έχει περάσει τα πάνδεινα κ έχει μετασχηματιστεί. Έχει κάνει μία αναδρομή στο σκληρό περιβάλλον του Αιγόκερω, 3 συνόδους με τον Πλούτωνα κ 2 με τον Άρη,, έχει κατέβει στον κάτω κόσμο κ έχει αναδυθεί από εκεί, έχει διασχίσει πολιορκημένη  το Κρόνιο μέγαρο του Υδροχόου μέχρις ότου συναντήθηκε με τον Κρόνο, για να φτάσει στο καταφύγιο της στους Ιχθύες κ την σύνοδο της με τον Ποσειδώνα: είναι μια Αφροδίτη που έμαθε να αποδέχεται τα πράγματα όπως είναι, αλλά κ να τους επιτρέπει να τελειώσουν όταν πια έχουν φτάσει στο τέλος της διαδρομής τους.  Το γεγονός ότι η Αφροδίτη (μαζί με τον Δία ο οποίος την ενδυναμώνει ακόμα περισσότερο, όπως άλλωστε κ το εξάγωνό της με τον Πλούτωνα) βρίσκονται στο ζώδιο των Ιχθύων, τελευταίο ζώδιο του Ζωδιακού κ μάλιστα στις τελευταίες μοίρες, μας μιλάει κ αυτό για κύκλους που πρέπει να κλείσουν, ώστε να προχωρήσουμε σε καινούργια μονοπάτια στη ζωή μας.

Η έκλειψη γίνεται στην 10ο Ταύρου, που βρίσκεται σε όρια Ερμή. Είναι η μοίρα στην οποία ο Ουρανός έκανε την στάση ορθοδρόμησης του τον Ιανουάριο που πέρασε: Αφού διέσχισε τον πρώτο δεκανό κ συνέχισε στον δεύτερο, στα μέσα του οποίου βρίσκεται τώρα, ξαναγύρισε μέχρι  την αρχή του κ με την άκρως αποδιοργανωτική, κατακερματιστική κ χαοτική ενέργεια του, διέλυσε ό,τι μπορούσε να διαλύσει, γκρεμίζοντας το έδαφος κάτω από τας πόδια των σταθερών κ διαλύοντας τους το όποιο αίσθημα ασφάλειας είχαν, μέχρι κ την 14ο μοίρα (γιατί  φέτος θα κινηθεί στην ζώνη μέχρι και την 18ο κ θα κατέβει ξανά μέχρι κ την 14ο). Αφού λοιπόν τελείωσε την «ανανέωση» , έτσι όπως αυτός ο πλανήτης την εννοεί, έρχεται τώρα η συγκεκριμένη έκλειψη να σπείρει έναν νέο σπόρο κ να δημιουργήσει καινούργιες ευκαιρίες για πολλούς,  κ όχι μόνον για τα σταθερά γύρω από εκείνη την μοίρα.   

Ο πρώτος πλανήτης που θα συναντήσει η Σελήνη με ακτίνα εξαγώνου, ολοκληρώνοντας την σύνοδο/έκλειψη με τον Ήλιο, είναι ο Άρης, ο οποίος θα πριμοδοτήσει κ αυτός τις επερχόμενες αλλαγές κ λίγες ώρες αργότερα θα κάνει τη σύνοδο της με τον Ουρανό, ενισχύοντας έτσι ακόμα περισσότερο τον νομοτελειακό κ αναπόδραστο χαρακτήρα των επερχόμενων αλλαγών. Το γεγονός ότι ο Ουρανός βρίσκεται σε σύνοδο με τα Φώτα, αλλά κ η παραλληλία του με τον Ήλιο καθιστούν τις ενέργειες αυτής της έκλειψης ταραχώδεις κ στενόχωρες.  Η διακυβέρνηση όμως όλων αυτών από την Αφροδίτη, με όλες τις ιδιότητες που έχει κ ήδη αναφέρθηκαν, λειτουργεί καταπραϋντικά στους έντονους κραδασμούς που ο Ουρανός πάντα επιφέρει, καθησυχάζοντας κ απορροφώντας τους ώστε η μετάβαση να γίνει πιο ομαλά.

Ο κυβερνήτης Ορίων της έκλειψης, ο Ερμής, έχει μπει στην ημερήσια κατοικία του αφού διέσχισε το ζώδιο του Ταύρου, στο οποίο αναγκάστηκε να μάθει να λειτουργεί  πρακτικά κ να δίνει περισσότερο χρόνο στις βιοτικές του ανάγκες κ εκεί πλέον κόβει ταχύτητα, καθώς ετοιμάζεται για την αναδρομή του που θα την ξεκινήσει 10 μέρες μετά  την έκλειψη, άλλη μία ένδειξη των αναθεωρήσεων που απαιτούνται. Ο Ερμής βρίσκεται σε ασύμβατο τετράγωνο με τον Πλούτωνα, εντός όμως τριμοίρου, το οποίο ενισχύεται ακόμα περισσότερο λόγω της σχέσης της κόντρα αντισκιάς που υπάρχει μεταξύ τους, αλλά κ λόγω της αντιπαραλληλίας τους: αυτό προσδίδει βάθος κ καχυποψία στη σκέψη, αμφιβολίες για την οδό που πρέπει να ακολουθηθεί, αλλά  κ αποκαλύψεις που θα έρθουν στο φως, ως συνέχεια των αποκαλύψεων που άρχισαν με την διπλή σύνοδο Ερμή/Πλούτωνα κατά την προηγούμενη αναδρομή του.

Και τώρα ερχόμαστε στο πιο δύσκολο κομμάτι της έκλειψης, στον Κρόνο στην 24ο Υδροχόου, που παραμένει σε τετράγωνο με τους δεσμούς της Σελήνης. Το γεγονός ότι τα Φώτα βρίσκονται σε αντιπαραλληλία με τον Κρόνο, καθιστά την επίδραση του βαριά επάνω στην έκλειψη, ακόμα κ αν δεν κυβερνάει τίποτα επ’ αυτής. Το τετράγωνο του προς τους δεσμούς, το οποίο θα ενεργοποιηθεί κ πάλι μεταξύ των 2 εκλείψεων από την σύνοδο του Ηλίου με τον Β.Δ. μας μιλάει για πράγματα που μας είναι γνωστά κ οικεία, αλλά θα πρέπει να διακοπούν κ να τελειώσουν, θέτοντας κ αυτός το θέμα των άμεσων αλλαγών.

Πριν συνοψίσουμε όλα αυτά που είπαμε κ τα εξειδικεύσουμε σε μοίρες του ζωδιακού, ας δούμε κ τον δωδεκατημοριακό χάρτη της έκλειψης:

Βλέπουμε τον δωδεκατημοριακό ωροσκόπο να έχει περάσει στο Λέοντα, ζώδιο κατ’ εξοχήν δημιουργικότητας, κ να προβάλλεται όμως στον 8ο οίκο του κύριου χάρτη, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις φοβίες μας. Η σύνοδος των Φώτων/Έκλειψη έχει φύγει από τον 5ο οίκο (χαρά, δημιουργικότητα, παιδιά, τι μας δίνει ευχαρίστηση) κ έχει πάει στις 5ο Παρθένου, στον 2ο οίκο του 12μοριακού χάρτη, σχετιζόμενη με τα οικονομικά αλλά κ με τις αξίες τις οποίες καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε, προβαλλόμενη στον 9ο οίκο του κύριου χάρτη που μας μιλάει βεβαίως για ανώτατη εκπαίδευση κ ταξίδια, αλλά κυρίως για τα «πιστεύω» μας κ την φιλοσοφία της Ζωής μας. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει ο 12μοριακός Ποσειδώνας που έρχεται σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο του χάρτη, που λέει ότι εξακολουθούμε να τρέφουμε αυταπάτες από τις οποίες δεν θέλουμε να αποχωριστούμε, αλλά  κ ο 12μοριακός Κρόνος που έρχεται σε σύνοδο με τον Β.Δ. του κύριου χάρτη ενισχύοντας το μοτίβο του Κρόνου σε τετράγωνο προς τους δεσμούς που είδαμε στον κύριο χάρτη.

Ας ανακεφαλαιώσουμε τώρα αυτά που είπαμε κ ας δούμε ποιες μοίρες του Ζωδιακού είναι οι πιο ευνοημένες κ ποιες θα δυσκολευτούν περισσότερο:

Η  έκλειψη αυτή μας θέτει το θέμα των μεγάλων αλλαγών που έρχονται. Οι αλλαγές αυτές θα γίνουν πρωτίστως στις μοίρες εκείνες των σταθερών από τις οποίες έχει ήδη περάσει ο Ουρανός κ τους έχει αλλάξει τη ζωή. Τα Σταθερά φημίζονται για την απέχθεια τους προς τις αλλαγές, αλλά  και για το πρακτικό τους πνεύμα. Απλά προτιμάνε να μην τις κάνουν κ να διατηρήσουν την αίσθηση (ή μήπως ψευδαίσθηση?) της ασφάλειας κ της ευημερίας. Το θέμα είναι ότι πια έφτασε ο κόμπος στο χτένι κ το Σύμπαν άρχισε να επιτάσσει κάποια πράγματα.  Αισθανόμαστε όλοι μέσα μας τις επικείμενες αλλαγές κ βλέπουμε κ κάποιες πιθανότητες να ανοίγονται μπροστά μας, κ κάποιοι σίγουρα είναι πιο ενθουσιασμένοι από άλλους. Καθώς όμως προχωρούν οι μέρες κ θα οδεύουμε προς την επόμενη έκλειψη της 16ης Μαΐου , η διαίσθηση κ ο ενθουσιασμός θα δώσουν τη θέση τους στον δισταγμό, στο σκεπτικισμό, στις δεύτερες σκέψεις κ στον φόβο. Κάντε το λοιπόν τώρα που μπορείτε, όσο ακόμα υπάρχει καιρός!

Από την 8ο μέχρι κ την 12ο σταθερών ετοιμαστείτε, ανοίγονται δρόμοι μπροστά σας με πολλές δυνατότητες, όπου οι αλλαγές διευκολύνονται κ σας έρχονται πιο ομαλά. Ακόμα περισσότερο όμως διευκολύνονται κ βάζουν τις βάσεις για μακροχρόνια σχέδια οι μοίρες 24ο έως 29ο μεταβλητών. Οι αλλαγές θα είναι πιο δύσκολες κ οι ενέργειες πιο βαριές για τις μοίρες 22ο με 24ο σταθερών, αλλά θα έρθουν, μη έχετε αμφιβολία για αυτό, άλλωστε με τους δεσμούς στον 3ο δεκανό, αλλά κ τον Κρόνο να έχει μπει στον τρίτο δεκανό του Υδροχόου η πίεση για τώρα βρίσκεται σε αυτόν ακριβώς τον δεκανό. Επίσης, θα υπάρξει πίεση (αλλά λιγότερη) στις μοίρες 5ο έως 7ο των σταθερών, κ αυτό διότι εκεί βρίσκεται η αντισκιά του Κρόνου κ των δεσμών.

Όσοι λοιπόν έχετε Ωροσκόπο, Ήλιο, Σελήνη, μεσουράνημα ή προσωπικούς πλανήτες στις παραπάνω μοίρες προχωρήστε κ αδράξτε την ευκαιρία γιατί σας παρέχονται μεγάλες διευκολύνσεις, Κοιτάξτε όμως όλοι που προβάλλεται η 10ο Ταύρου στον χάρτη σας, καθώς κ η 27ο Ιχθύων, ακόμα κ αν δεν ενεργοποιείται κάποιο από αυτά τα στοιχεία σας. Εκεί που βρίσκεται, εκεί θα δείτε κάποιες αλλαγές να έρχονται. Τις μεγαλύτερες θα τις έχετε όσοι έχετε τις μοίρες αυτές σε Κέντρο του Χάρτη σας, δλδ στον 1ο, 10ο, 7ο ή 4ο οίκο του χάρτη σας, που για τις μοίρες του Ταύρου σημαίνει σταθερός ωροσκόπος (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος), ενώ για τις μοίρες των Ιχθύων, μεταβλητός ωροσκόπος (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες). Οι υπόλοιποι θα αισθανθείτε απλά τον αντίκτυπο που θα έχει σε κοινωνικό κ εγκόσμιο επίπεδο.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να θέσω ένα ακόμα θέμα που πιστεύω ότι η συγκεκριμένη έκλειψη θα κινητοποιήσει κ αυτό είναι το θέμα της διατροφής. Δεν αναφέρομαι στην έλλειψη τροφής που θα παρατηρηθεί φέτος σε παγκόσμιο επίπεδο κ θα συνεχιστεί κ του χρόνου, αλλά σε ριζική αλλαγή αυτής.  Ο Ταύρος είναι ζώδιο της Φύσης, της επιβίωσης κ της τροφής. Κ η παντοδύναμη Σελήνη εκεί μέσα αντιπροσωπεύει μεταξύ άλλων κ την τροφή. Ο Ουρανός θέτει θέματα καθολικών αλλαγών κ ανατροπών. Η Αφροδίτη συμπράττει μέσω της ευχαρίστησης που εισπράττουμε από τον δικό της χώρο των Ιχθύων, αλλά κ εκείνη μας μιλάει για την ολοκλήρωση μια κατάστασης. Αντιλαμβανόμαστε κ παράγουμε την τροφή μας εδώ κ δέκα χιλιάδες περίπου χρόνια με τον ίδιο τρόπο. Έχει έρθει η ώρα να αναθεωρήσουμε. Θα δούμε νέες ρηξικέλευθες καλλιεργητικές μεθόδους, αλλά κ τα πρωτεϊνούχα προϊόντα στην αγορά τα οποία δεν θα προέρχονται από ζωική πρωτεΐνη όλο κ θα αυξάνονται. Το κίνητρο αυτής της καταστάσεως θα είναι διπλό: κ η πιο «ανθρωπιστική» μεταχείριση των ζώων (ας μην ξεχνάμε ότι η σύνοδος Δία/Ποσειδώνα στους Ιχθύες θέτει κ θέματα συμπόνοιας) , αλλά  κ η μεγιστοποίηση της παραγωγής φυτικών πρώτων υλών με χρήση λιγότερων φυσικών πόρων αλλά κ παράλληλη μείωση του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα. Αυτό δεν είναι κάτι που θα γίνει από την μία μέρα στην άλλη, αλλά θα το δούμε στους επόμενους μήνες να έρχεται πολύ έντονα στο προσκήνιο.

Αρέσει σε %d bloggers: