ΛΟΙΠΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Ανάσταση μέσα από πάθη και δυσκολίες

Απο την Καλλιόπη Τσικνάκη


Είναι γεμάτη γλύκα και πίκρα αυτή η έκλειψη, σαν μια πάστα black forest. Μια νέα Σελήνη που τονίζει την ανάγκη μας για ασφάλεια, για χρήματα και επάρκεια τροφίμων, για μήτρα και προστασία, για γη και όνειρο μαζί. Οι δυο αγαθοποιοί σε σύνοδο, και στα καλύτερα τους, σε μοίρα έξαρσης η Αφροδίτη και στην παραδοσιακή του κυβέρνηση ο Δίας, μια όψη αγάπης, ερώτων και αφθονίας, με την Αφροδίτη να κυβερνά και την έκλειψη. Από την άλλη ένας Κρόνος που χτυπάει τους δεσμούς, ένας Κρόνος που φέρνει περιορισμούς σε μεγάλες ομάδες ανθρώπων, λιτότητα, ευθύνες και σκληρή προσπάθεια. Ένας Κρόνος δυνατός που επιβάλλει υπομονή για να ξεπεράσουμε δυσκολίες, και επίσης να δώσουμε χρόνο, χρόνο στα όνειρα μας ν΄ ανθίσουν, χρόνο στους στόχους μας να ωριμάσουν, χρόνο στις σχέσεις μας να στεριώσουν.  Μια έκλειψη που σχετίζεται με πρόσωπα εξουσίας, με αλλαγές σε θέσεις εξουσίας  και με δραστικές καινοτομίες, με πρόοδο αλλά και αναταράξεις. Μια έκλειψη που θα φέρει και πλάνη και εξαπάτηση, με τον Ποσειδώνα σε όψη δυσκολίας με τα Φώτα. Κανένας δεν μένει ανεπηρέαστος σε μια έκλειψη, αλλά βέβαια η 10η μοίρα (και οι κοντινές της)  των σταθερών, και ειδικά του Ταύρου και του Σκορπιού, έχει την τιμητική της. Μεσοδιαστηματικά επηρεάζονται και η 25η, 26η μεταβλητών και η 2η των παρορμητικών, κυρίως αυτές, ενώ η εικόνα που αποκαλύπτεται είναι παρόμοια με αυτή των κλασικών όψεων, αναβαθμίζεται, ωστόσο, ο ρόλος του Πλούτωνα και του Ερμή, που με μια πρώτη ματιά στο χάρτη δείχνουν αδρανείς. Οι δυο πλανήτες αυτοί μας αποκαλύπτουν ότι εκτός από το όνειρο και το όραμα υπάρχει και η ψευτιά και η βαρβαρότητα, και κάθε μέρα η σταθερότητα μας τρίζει, κάθε μέρα μπορεί να φέρει μια μεγάλη αλλαγή. Η αμφιθυμία των αστρολογικών προβλέψεων, άλλωστε,  είναι ίδια με τη διττότητα της ζωής και μας επιτρέπει να ενεργοποιήσουμε την ελεύθερη βούληση μας και να πάμε εμείς το «καράβι» εκεί που επιθυμούμε, να κυβερνήσουμε τη ζωή μας και να την κάνουμε όπως τη θέλουμε.

Φώτα (Ήλιος-Σελήνη)

Πλούτωνας/Βόρειος (25η μεταβλητών, 10η σταθερών)

Πολύ δυνατό μεσοδιάστημα γιατί γίνεται με μεγάλη ακρίβεια στις μοίρες. Δεν είναι τόσο αισιόδοξο, ταιριάζει με το κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας γιατί φέρνει κρίσεις και μια αναγέννηση, λέξη που συχνά αποδίδεται στον Πλούτωνα. Με λίγα λόγια θα μπορούσαμε να πούμε ότι μετά από μια περίοδο δυσκολιών, μια μεγάλη εβδομάδα των Παθών, θα έρθει η Ανάσταση. Με το δεσμό επηρεάζει μεγάλα σύνολα ανθρώπων, είτε πρόκειται για μια επιχείρηση, είτε για μια οικογένεια, είτε για μια χώρα. Συνδέεται με μυστικές οργανώσεις, με οτιδήποτε κρυφό, με πρόσωπα εξουσίας και με βία, με σκληρότητα και κατάχρηση εξουσίας. Μια θετική εξέλιξη θα ήταν η δημιουργία δυνατών σχέσεων. Αλλά μπορεί να λειτουργήσει και σαν ανελέητο κυνήγι της δύναμης και της επιρροής. Συναισθηματικά μπορεί να φέρει μπλοκαρίσματα αλλά και έντονη ευαισθησία στα συναισθήματα των άλλων.

Αφροδίτη/Ποσειδώνας (26η μεταβλητών, 11η σταθερών)

Είναι ένα ρομαντικό μεδοσιάστημα του ιδανικού έρωτα, του άπιαστου ονείρου, του καλλιτέχνη. Ο Έμπερτιν τον ονομάζει άξονα των ερωτικών φαντασιώσεων και της αισθηματικής εξαπάτησης. Μπορεί να προκαλέσει και ψευδαισθήσεις, απογοητεύσεις, προβλήματα με τους αδένες. Κάποιοι θα ζήσετε και το μεγάλο πάθος. Η δυσκολία σε αυτό το μεσοδιάστημα είναι ότι ίσως να χάσουμε τον εαυτό μας, να γίνουμε η εικόνα ενός άλλου, να παραμυθιαστούμε. Δίνει σε μια πιο ανώτερη κλίμακα και υψηλά ιδανικά, πανανθρώπινα οράματα, αγάπη και ενσυναίσθηση.

Δίας/Ποσειδώνας (26η μεταβλητών, 11η σταθερών)

Άλλο ένα μεσοδιάστημα ιδεαλισμού, το σύμπαν θέλει να μας ανεβάσει στα ύψη σε αυτήν την έκλειψη! Οραματισμός στα καλύτερα του, αν όμως χαμηλώσουμε λίγο μπορεί να μας προκύψουν απατεώνες και κερδοσκόποι. Πλάνη στη νιοστή, η πολυαστρία στον ιχθύ μπορεί να φέρει και τέτοια γεγονότα, όπως και σκάνδαλα και λάθος διαγνώσεις! Αλλά και μια ευκολία στο να βγάλουμε χρήματα που ίσως συνοδεύεται με μια τάση για σπατάλη. Και σε μια πιο θετική ανάγνωση: ανθρωπιά, φιλευσπλαχνία, αλληλοβοήθεια, πνευματική και διανοητική ανάταση

Κρόνος/Πλούτωνας (11η σταθερών, 26η μεταβλητών)

Δεν χρειάζονται πολλές γνώσεις αστρολογίας για να καταλάβουμε ότι είναι δυσοίωνο, ωστόσο τα καλά νέα είναι ότι σχηματίζεται μεσοδιαστηματική όψη με αρκετά μεγάλη ανοχή, σχεδόν μιας μοίρας. Φέρνει σκληρότητα και βία, χωρισμό και θανάσιμες τραγωδίες που μπορεί να αφορούν και σε ομάδες ανθρώπων. Και επίσης, επιβολή από την εξουσία και περιορισμό, απομόνωση και θλίψη. Συνδέεται και με κρυφά θέματα εξουσίας. Οικονομικά μπορεί να φέρει στενοχώριες και λιτότητα. Μια τέτοια δύσκολη μεσοδιαστηματική συγκυρία μπορεί να αντιμετωπιστεί με υπομονή, εγκράτεια, δύναμη και υπευθυνότητα,  και βέβαια με σκληρή εργασία.

Άρης/Μεσουράνημα

Είναι ένα μεσοδιάστημα που θα μας επηρεάσει όχι προσωπικά αλλά θα το βιώσουμε ως περιρρέουσα ατμόσφαιρα στη χώρα μας. Συνδέεται και με προεκλογικές εκστρατείες. Σχετίζεται με τον αγώνα για κοινωνική άνοδο και αναγνώριση, με εντάσεις στον πολιτικό βίο και με εντατικοποίηση στην εφαρμογή του νόμου, είτε με θεμιτά, είτε με βίαια μέσα. Δείχνει ένα αυξημένο ενδιαφέρον για κοινωνική αλλαγή και μπορεί να αφορά και σε διεκδίκηση πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και διαμαρτυρίες.

Δεσμοί

Με ανοχή μια μοίρας, οι δεσμοί επηρεάζονται μόνο από ένα μεσοδιάστημα.

Ερμής/Ουρανός (22η σταθερών, 2η παρορμητικών)

Ο Ερμής σε αυτήν την έκλειψη δείχνει να μη συμμετέχει, μόλις έχει καθίσει στον θρόνο του στους Διδύμους και παίρνει το ρόλο του παρατηρητή -ή του δημοσιογράφου αν θέλετε-, δεν επεμβαίνει στα γεγονότα άμεσα, αλλά επηρεάζοντας στους δεσμούς θα βάλει το χεράκι του σε ξαφνικά νέα και αναπάντεχες, αποκαλυπτικές ειδήσεις. Μαζί με τον Ουρανό γίνεται ταραξίας και μεταρρυθμιστής, και επεμβαίνει με διανοητικό τρόπο σε αλλαγές και καινοτομίες, σε τεχνολογικά άλματα και ανακαλύψεις αλλά και ξαφνικά εμπόδια στην επικοινωνία και στις συγκοινωνίες. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις μας αυτό το διάστημα, γιατί είναι μεσοδιάστημα ατυχημάτων, πιθανά μαζικών.

Η πιθανότητα  για αναπάντεχα γεγονότα και νέα τονίζεται και από το μοναδικό μεσοδιάστημα του Ουρανού, που είναι το Ερμής/Πλούτωνας. Είναι και άξονας ασθενειών που σχετίζονται με γενετήσιες πράξεις και επίσης ευνοεί τον προπαγανδιστικό ή πολύ πειστικό και εμπνευσμένο λόγο. Και βέβαια θα επηρεάσει διαδίκτυο, μετακινήσεις και επικοινωνία.

Η έκλειψη δεν θα είναι ορατή στην Ελλάδα, θα τη δουν μόνο στην Αργεντινή και τη Χιλή. Θα λάβει χώρα κοντά στα μεσάνυχτα της 30ης Απριλίου και πρόκειται για μερική έκλειψη Ηλίου. Το μέγιστο της θα διαρκέσει μισό λεπτό και πρόκειται για τον Saros 119 ή 6 North, σύμφωνα με τη B. Brady. Η οικογένεια αυτή των εκλείψεων ξεκίνησε το 850 μ.Χ. και βρίσκεται στην εκπνοή της, πρόκειται να τελειώσει σε 100 χρόνια περίπου. Η επόμενη θα γίνει τον Μάιο του 2040.

ΠΗΓΕΣ

https://www.timeanddate.com/eclipse/solar/2022-april-30

https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_eclipse_of_April_30,_2022

B. Brady: Predictive Astrology

R. Ebertin: Συνδυασμοί Κοσμικών Επιρροών, εκδόσεις Cosmic Patterns

Αρέσει σε %d bloggers: