ΛΟΙΠΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Ηλιακή έκλειψη 30/04/2022

 Από την Άννα Τσοπαναρίδου

Η οικογένεια ηλιακών εκλείψεων Saros 119 περιλαμβάνει 71 εκλείψεις Βορείου Δεσμού Σελήνης. Η πρώτη έγινε 15 Μαίου 850. Η έκλειψη της 30ης Απριλίου 2022 είναι η 66η  είναι μερική και θα γίνουν άλλες 5 εκλείψεις για να τελειώσει αυτή Saros 119.

Ας δούμε την αρχική έκλειψη:

Η οικογένεια αυτών των εκλείψεων, σύμφωνα με την Bernadette Brady, αναφέρεται στις σχέσεις των ατόμων με πατρικές φιγούρες, με άτομα που έχουν εξουσία, ή με την ανάγκη να αναλάβει το άτομο ευθύνες και έλεγχο. Είναι η ώρα να αποδεχτεί τις δεσμεύσεις που παρουσιάζονται, υποχρεώσεις που μπορεί να αφορούν την ασθένεια άλλου ατόμου ή την ανικανότητα άλλου ατόμου.

Εξετάζοντας την έκλειψη μεσοδιαστηματικά (σύμφωνα με τον Ebertin) βλέπουμε:

Νέα Σελήνη = Αφροδίτη και με Αφροδίτη/Άρη

Αρμονικός συνδυασμός μεταξύ πνευματικών και συναισθηματικών  διαθέσεων, καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα, αρμονικός γάμος, δυνατός έρωτας, τεκνοποίηση, μητρότητα.

Νέα Σελήνη = Κρόνο/Πλούτωνα

Φυσικός μόχθος, μεγάλη προσπάθεια, παραίτηση, στέρηση, φυσικός χωρισμός, αισθηματική ψυχρότητα, μελαγχολία, εγκράτεια, λιτότητα.

Βόρειος = Δία/Ποσειδώνα

Άξονας κερδοσκοπίας, ιδεαλισμού, η τάση να πιστεύει λανθασμένα και να ελπίζει σε μιά σχέση, σχέσεις με απατεώνες, αφελείς ή κερδοσκόπους.

Βόρειος = Νέα Σελήνη/Κρόνο

Σωματικές και συναισθηματικές αναστολές, έλειψη ζωτικότητας, μοναξιά, σχέσεις με ασθενή ή ηλικιωμένα άτομα, σχέση με κάποιον μεγαλύτερο σε ηλικία, απομόνωση, έλλειψη αυτοπεποίθησης, μοναχικό άτομο.

Η Νέα Σελήνη-έκλειψη είναι στην 27ο 55΄του Ταύρου, την κυβερνά η Αφροδίτη και είναι σε όριο Άρη. Η Αφροδίτη είναι στον Κριό, ζώδιο αδυναμίας της, σε δικό της όριο και κυβερνήτης της είναι ο Άρης.

Ο Δίας και ο Ουρανός είναι στον Ταύρο, ο Κρόνος και ο Πλούτωνας στον Κριό και ο Ποσειδώνας στον Αιγόκερω σε ιδιομοιρίας τρίγωνο με την Νέα Σελήνη.

Ο Ερμής σε ζώδιο κυβέρνησης και ο Άρης σε ζώδιο έξαρσης, είναι εκτός των ορίων της εκλειπτικής και η ενέργειά τους είναι πολύ έντονη και ανεξέλεγκτη.

Ο χάρτης της μερικής ηλιακής έκλειψης της 30ης Απριλίου 2022 με συντεταγμένες Αθήνας είναι:

Η έκλειψη γίνεται στην 10ο 28΄του Ταύρου, σε δεκανό Σελήνης και όριο Ερμή.

Ο Ήλιος στον Ταύρο είναι επίμονος, προσεκτικός, ακλόνητος, χρειάζεται χρόνο να προσαρμοστεί σε νέες καταστάσεις, υπεύθυνος, σοβαρός, πρακτικός, έχει καλλιτεχνικές τάσεις, του αρέσει η κομψότητα και η ομορφιά, θέλει οικονομική και συναισθηματική ασφάλεια, αργεί να θυμώσει, αλλά όταν θυμώσει γίνεται «ταύρος εν υαλοπωλείο».

Η Σελήνη στον Ταύρο αναζητά την συναισθηματική σταθερότητα, τις υλικές ανέσεις, είναι πιστή, σταθερή, λίγο πεισματάρα, θέλει μακροχρόνιες σχέσεις στην φιλία ή στον έρωτα.

Είναι έκλειψη Βόρειου δεσμού και αυτό την κάνει λίγο πιό εύκολη, ο δεσμός όμως είναι στάσιμος και σε σταθερό ζώδιο, όπως και η έκλειψη και αυτό δίνει μονιμότητα στα γεγονότα που θα προκύψουν. Επηρεάζονται οι σταθεροί κοντά στην 10ο και μικρότερη επιρροή έχουν οι μεταβλητοί κοντά στην 25ο .

Η ερμηνεία των μεσοδιαστημάτων της έκλειψης είναι:

Νέα Σελήνη = Πλούτωνα/Βόρειο

Είναι η τάση επιβολλής της θέλησης στους άλλους με σκληρότητα, σωματικός ή πνευματικός βασανισμός, συναισθηματική μοναξιά, μπλοκάρισμα συναισθημάτων εξ’ αιτίας άλλων.

Νέα Σελήνη = Αφροδίτη/Ποσειδώνα

Ψευδαίσθηση, αυταπάτη, αισθηματική εξαπάτηση, ερωτική φαντασία, πόθος, λαχτάρα, μυστικός έρωτας, χαώδης συναισθηματική ζωή, απογοήτευση.

Νέα Σελήνη = Δία/Ποσειδώνα

Άξονας κερδοσκοπίας, ιδεαλισμού, έλλειψη αυτοελέγχου, εξαπάτηση προς τους άλλους ή από τους άλλους, ονειροπόληση, αστάθεια, σπατάλη.

Νέα Σελήνη = Ποσειδώνα

Σωματική και ψυχική ευαισθησία, διαίσθηση, αυτοθυσία, προσφορά στους άλλους, τάσης φυγής από τα προβλήματα, αυταπάτη, εξαπάτηση, καλλιτεχνικότητα.

Νέα Σελήνη = Κρόνο/Πλούτωνα

Φυσικός μόχθος, μεγάλη προσπάθεια, παραίτηση, στέρηση, φυσικός χωρισμός, αισθηματική ψυχρότητα, μελαγχολία, εγκράτεια, λιτότητα.

Βόρειος = Ερμής/Ουρανός

Εξυπνάδα, πονηριά, διαίσθηση, εφευρετικότητα, επικοινωνία με ηλεκτρονικά μέσα, συνεργασία με άλλους για την πραγματοποίηση νέων ιδεών, σημαντικές αλλαγές στην ζωή.

Σε αυτόν τον χάρτη έχουμε πολύ δυνατούς τους περισσότερους πλανήτες, σε κυβέρνηση ή έξαρση. Η Σελήνη είναι σε ζώδιο της έξαρσής της και μαζί με τον Ήλιο έχουν κυβερνήτη την Αφροδίτη, που είναι σε ζώδιο έξαρσης και στην μοίρα της έξαρσής της. Ο Ερμής είναι στους Διδύμους, στην πρώτη μοίρα του ζωδίου, είναι επικοινωνιακός, κοινωνικός, του αρέσει να συνεργάζεται με τους άλλους.

Η Αφροδίτη, που είναι ο κυβερνήτης της Νέας Σελήνης-Έκλειψης, είναι σε ζώδιο και μοίρα έξαρσης, σε σύνοδο ιδιομοιρίας με τον Δία σε κυβέρνηση, σύνοδο με τον Ποσειδώνα σε μοντέρνα κυβέρνηση Ιχθύων. Ο Άρης στους Ιχθείς. Ο Κρόνος στην ημερήσια κυβέρνησή του στον Υδροχόο. Ο Πλούτωνας στον πλουτοκράτη και κυριαρχικό Αιγόκερω, που είναι ταιριαστός με την φύση του Πλούτωνα και γι’ αυτό ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω θεωρείται σε έξαρση. Ο Ουρανός, πλανήτης του νεωτερισμού, της ξαφνικής αλλαγής, της τεχνολογίας και της επανάστασης, είναι στον Ταύρο, σταθερό και πεισματάρικο ζώδιο, σε αδυναμία.

Το ζώδιο των Ιχθύων είναι πολύ έντονο σε αυτόν τον χάρτη. Οι Ιχθείς είναι το τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού. Έχει πάρει την εμπειρία από τα άλλα ζώδια, ολοκληρώνει τον κύκλο της ζωής από την γέννηση μέχρι την «Θέωση». Είναι πολύ πνευματικό ζώδιο, του μυστικισμού, της πνευματικότητας, της ολοκλήρωσης, είναι ονειροπόλο, κάποιες φορές φαντασιόπληκτο, είναι καλλιτεχνικό ζώδιο, ζει συνήθως απομονωμένο στον κόσμο του, συχνά προτιμά τους εθισμούς για να ξεφύγει από την πραγματικότητα, είναι ζώδιο θυσίας και αυτοθυσίας και ανιδιοτελούς προσφοράς. Οι δύο κυβερνήτες του δείχνουν ακριβώς το νόημα του ζωδίου. Ο ευεργέτης δάσκαλος φιλόσοφος Δίας, θέλει να βοηθήσει, με έντονη την υπερβολή και την διόγκωση κάποιες φορές των θεμάτων, ο πνευματικός Ποσειδώνας θέλει να αναδείξει και να ανεβάσει το πνευματικό επίπεδο των ανθρώπων. Δείχνει στους ανθρώπους την βοήθεια και την αλληλοβοήθεια και την απεξάρτηση από τον υλιστικό κόσμο. Συνεργάζεται σε αυτό με τον Ουρανό στον Ταύρο, που θέλει  να αποκολλήσει τους αμετακίνητους από την εξάρτησή τους από τα υλικά αγαθά.  Πολύ πιθανό να δούμε νέα φάρμακα και να σημάνει, αν όχι το τέλος, η μείωση της πανδημίας, αλλά και άλλων ασθενειών που ταλαιπωρούν τους ανθρώπους.

Έχουμε έξυπνες ιδέες, ιδίως καλλιτεχνικές, δυνατότητα επιτυχίας ενός μεγαλόπνοου στόχου λόγω της συνόδου Δία Αφροδίτης Ποσειδώνα στους Ιχθύες, η Αφροδίτη και ο Δίας είναι στην μοίρα έξαρσης της Αφροδίτης και δημιουργούν ένα σχηματισμό μικρού ταλέντου με Πλούτωνα και Βόρειο δεσμό και Ερμή. Λόγω της παρουσίας του Ποσειδώνα  η επιτυχία θα έρθει μόνο με καθαρό μυαλό και προσγειωμένο προς αποφυγή εξαπατήσεων, σε πιο πνευματικό επίπεδο,  με πρακτικές κινήσεις και στρατηγική, και την πραγματοποίηση των στόχων μας, όχι για την ικανοποίηση του εγώ, αλλά του κοινωνικού συνόλου, ή μιάς ομάδας, ή μιας μεγάλης ιδέας, με νέες τεχνολογίες, εκτός πεπατημένης οδού, σύμφωνα με όσα ζητά ο Κρόνος στον Υδροχόο.

Η σύνοδος του Δία και του Ποσειδώνα στους Ιχθύες, θα ξεκινήσει τον νέο κύκλο των δύο πλανητών, και μέχρι την επόμενη σύνοδό τους, θα είναι πολύ έντονα τα χαρακτηριστικά των Ιχθύων, με ότι αυτό συνεπάγεται. Η πρόκληση είναι να κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία και να πετάξουμε τα αρνητικά.

Αρέσει σε %d bloggers: