ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Και μετά την έκλειψη τί;

Απο την Ειρήνη Αθανασίου

Η Ηλιακή έκλειψη που πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου ανήκει στον κύκλο εκλείψεων SAROS 119 όπως μας ενημερώνει η ΝΑΣΑ ή 6 Νorth με βάση την κωδικοποίηση της B. Brady και επηρεάζει κατά κύριο λόγω τους εκπροσώπους του σταθερού σταυρού, δηλαδή Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους, που έχουν τον Ήλιο, την Σελήνη ή τον Ωροσκόπο τους στις 9ο -10ο και 11ο μοίρες των ζωδίων αυτών.  Και κατά δεύτερο τους μεταβλητούς, δηλαδή Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες με τον Ήλιο, την Σελήνη ή τον Ωροσκόπο τους στις 24ο ,25ο και 26ο μοίρες των ζωδίων αυτών, αν και το τελικό αποτέλεσμα διαφέρει λόγω των διαφορετικών επιρροών που δέχονται οι μεταβλητοί από την σύνοδο Αφροδίτης/Δία  .

 Ας δούμε όμως τα μηνύματα αυτής της έκλειψης που γίνεται στην 10η μοίρα του Ταύρου, ενός ζωδίου συντηρητικού και κτητικού, που αγαπά την σταθερότητα και την ασφάλεια.

Το πρώτο που θα παρατηρήσουμε είναι η κοντινή σύνοδος με τον Ουρανό, που θα φέρει ανατροπές στην τόσο αγαπημένη για κάποιους καθημερινότητα.

Συνεχίζοντας με τα δύσκολα βλέπουμε ότι η Νέα Σελήνη ισούται με το μεσοδιάστημα Πλούτωνας/Βόρειος δεσμός και Κρόνος/Πλούτωνας που σύμφωνα με τον Ebertin δηλώνουν την τάση ενός ατόμου ή μιας ομάδας ατόμων που βρίσκονται σε θέση ισχύος, να επιβάλλουν την θέληση τους με βίαιο τρόπο και σκληρές μεθόδους, καταστάσεις που απαιτούν περίσσεια φυσικού μόχθου προκειμένου να επιτύχουμε ένα αμφίβολο αποτέλεσμα, συναισθηματικό μπλοκάρισμα και μελαγχολικές σκέψεις. 

Στα ευχάριστα έχουμε ότι η Νέα Σελήνη ισούται με το μεσοδιάστημα  Αφροδίτης/Ποσειδώνα και Δία/Ποσειδώνα που αντίστοιχα δηλώνουν τις ευκαιρίες για νέες και ρομαντικές γνωριμίες, τόσο για τους σταθερούς, όσο και για τους μεταβλητούς που επηρεάζονται, ειδικά Ιχθύες και Παρθένους. Πιο προσεκτικοί θα πρέπει να είναι Δίδυμοι και Τοξότες καθώς λαμβάνουν αυτήν την επιρροή μέσω τετραγώνου και υπάρχει μια σύγχυση ανάμεσα στις προσδοκίες και την πραγματικότητα καθώς τα ίδια ακριβώς μεσοδιαστήματα, μας μιλούν για τάσεις εξαπάτησης, κερδοσκοπίας και ανευθυνότητας στις προσωπικές  σχέσεις. Η τάση αυτή ενισχύεται καθώς η Νέα Σελήνη κάνει όψη μισού τετραγώνου με τον Ποσειδώνα που δημιουργεί την εντύπωση ότι ένα όνειρο βγαίνει επιτέλους αληθινό, όμως καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι και να αφήσουμε το χρόνο να δείξει ποιος και αν αξίζει τελικά να βρίσκεται δίπλα μας.

Συνεχίζοντας με τα μεσοδιαστήματα του Βόρειου Δεσμού, βλέπουμε ότι αυτός ισούται με Ερμή/Ουρανό και Δία/Χείρωνα.  Ο Ερμής/Ουρανός είναι άξονας εφευρετικότητας, δηλώνει ταχεία αντίληψη, την ικανότητα του ατόμου να δίνει και να λαμβάνει σωστές συμβουλές. Την επιθυμία και την ομαδική προσπάθεια για την πραγματοποίηση ενός στόχου. Επίσης τα ξαφνικά καλά νέα και τις σημαντικές αλλαγές στη ζωή κάποιου.

Ο Δίας/Χείρωνας από την άλλη που συνδυάζουν την αγάπη και την φιλεύσπλαχνη φύση των Ιχθύων με τον δυναμισμό και την ορμητικότητα του Κριού,   ξυπνάει  την συμπόνια, την ενσυναίσθηση για τις δυσκολίες που μπορεί να περνούν κοντινά ή μη σε μας άτομα και την επιθυμία να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη. Είναι ενδεικτικό του ότι πρέπει να αναλάβουμε δράση σαν κοινωνία ώστε να μην περιοριζόμαστε στην συμπαράσταση όταν κάτι δυσάρεστο έχει ήδη συμβεί αλλά να δημιουργηθούν θεσμοί που θα μπορεί το άτομο να αποταθεί όταν προκύπτει ένα πρόβλημα επιλύοντάς το προτού εξελιχθεί σε τραγωδία. 

Παρατηρώντας την «γέννηση» αυτού του κύκλου εκλείψεων  θα δούμε αρκετά κοινά στοιχεία.

Το μεσοδιάστημα της αρχικής έκλειψης που είχε γίνει στην 27η μοίρα του Ταύρου, πολύ κοντά στο σημείο που βρίσκεται τώρα ο βόρειος δεσμός,  ισούταν με Αφροδίτη /Άρη και Κρόνο/Πλούτωνα. Έχουμε στοιχεία που δηλώνουν το ξεκίνημα για νέους και παθιασμένους έρωτες που όμως μπλοκάρονται απρόσμενα από εμπόδια που πιθανώς εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε.

Παρατηρούμε εδώ ότι η Αφροδίτη βρίσκεται στον παθιασμένο Κριό, ζώδιο κυριαρχίας του Άρη, ενώ ο ίδιος ο Άρης βρίσκεται στο ζώδιο της έξαρσης του στον Αιγόκερω σε σχέση τετραγώνου με την Αφροδίτη.  Υπάρχει λοιπόν θέμα κυριαρχίας. Υπάρχει το πάθος και ο ενθουσιασμός όμως ο εγωισμός και η ανάγκη για κυριαρχία είναι μεγαλύτερη.  Και ο Κρόνος/Πλούτωνας μας δηλώνουν πως αφού οι δύο αντίπαλοι εξαντλήσουν όλα τους τα όπλα, θα οδηγηθούν σε άτακτη φυγή χωρίς κανείς να μπορεί να ισχυριστεί ότι κέρδισε τη μάχη.

Στα μεσοδιαστήματα του βόρειου δεσμού, βλέπουμε ότι ισούται με  Δία/Ποσειδώνα,  Νέα Σελήνη/Κρόνο και Ουρανό/Χείρωνα.

Τον Δία/Ποσειδώνα τον συναντήσαμε και προηγουμένως όταν μιλούσαμε για την έκλειψη της 30ης Απριλίου, αλλά στο ζώδιο του Ιχθύ, που δημιουργεί τις ρομαντικές ψευδαισθήσεις και τις τάσεις εξαπάτησης. Εδώ βλέπουμε ξεκάθαρα ότι με τον Δία στο ζώδιο του ταύρου σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα από τον αιγόκερω , αμφότερα ζώδια της γης που συμβολίζουν την ύλη, ενισχύονται οι τάσεις κερδοσκοπίας και σπατάλης και μόνο εκείνοι που έχουν θέσει πρακτικούς και ρεαλιστικούς στόχους θα τους δουν να πραγματοποιούνται.

Το ότι ο Βόρειος δεσμός ισούται με  Νέα Σελήνη/Κρόνο, καταρχήν μας δείχνει σχέσεις που συνάπτονται και υπάρχει μεγάλη διαφορά ηλικίας. Είναι όμως και άξονας συναισθηματικής απογοήτευσης, μοναξιάς και χωρισμού.

Τέλος έχουμε τον Βόρειο να ισούται με Ουρανό/Χείρωνα και όλο αυτό έχει το επίκεντρο του στην 10η μοίρα του ταύρου όπου βρίσκεται ο βόρειος δεσμός και ταυτόχρονα είναι η μοίρα που θα πραγματοποιηθεί η έκλειψη της 30ης Απριλίου . Εδώ δημιουργείται μια πληγή όσον αφορά το αίσθημα της ασφάλειας, της συντροφικότητας, αυτού που πιστεύαμε  ότι μας ανήκει όπως κι εμείς ανήκαμε σε αυτό. 

Ένα ακόμη κοινό στοιχείο ανάμεσα στις δύο εκλείψεις, είναι ότι ο Χείρωνας κάνει μισό τετράγωνο με τον Ερμή, ο οποίος και στις δυο περιπτώσεις βρίσκεται σε θέση κυβέρνησης, στο ζώδιο των Διδύμων. Αυτό δηλώνει ότι πιθανότατα έχουμε να ακούσουμε κι άλλες δυσάρεστες ειδήσεις που θα αφορούν  παιδιά/νεαρά άτομα. Κάποιες πικρές αλήθειες επίσης που πρέπει να τις λάβουμε σοβαρά υπόψη καθώς ο Ερμής στους Διδύμους μας καλεί να χρησιμοποιήσουμε τη λογική μας και να γίνουμε πιο ευέλικτοι αν θέλουμε να βρούμε λύση σε αυτά που μας απασχολούν.

Αρέσει σε %d bloggers: