ΖΩΔΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Αφιέρωμα στη Σεληνιακή έκλειψη

Η Βίρνα Κουτράκου , η Καλλιόπη Τσικνάκη η Χριστίνα Στεργίου και η Άννα Τσοπαναρίδου μας έχουν ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα γύρω απο την έκλειψη.

ΟΛΙΚΗ ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ 16 ΜΑΙΟΥ 2022:  ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ!

Από τη Βίρνα Κουτράκου

Την Δευτέρα στις 16 Μαΐου κ ώρα 07.13 το πρωί θα γίνει η ολική έκλειψη Σελήνης που συνοδεύει την Ηλιακή που προηγήθηκε πριν από 2 εβδομάδες. Η ώρα την οποία αναγράφουμε είναι ο χρόνος που έχουμε την μέγιστη κάλυψη. Δεδομένου ότι για εμάς γίνεται μετά το ξημέρωμα, δεν είναι ορατή στην χώρα μας.

Η έκλειψη αυτή ανήκει στην Σεληνιακή σειρά 131 Saros που όπως καταλαβαίνουμε από την αρίθμηση της, δίνει εκλείψεις Νοτίου Δεσμού. Ξεκίνησε στις 10 Μαΐου 1427, μη την Σελήνη στην 27ο Σκορπιού, κοντά στην μοίρα δλδ που είναι κ τώρα, με τον κυβερνήτη της τον Άρη να βρίσκεται στην 23ο του Λέοντα, απέναντι δλδ από εκεί που σήμερα είναι ο Κρόνος, σε τετράγωνο προς τα Φώτα: έθετε θέματα δράσης, που όμως γινόταν εκρηκτική , ανεξέλεγκτη κ χαοτική (και ο Κρόνος κ ο Ουρανός χτυπάνε τα Φώτα με όψεις 8ης αρμονικής)  κ οδηγούσε σε βαθιά τραύματα τα οποία δεν θα εύρισκαν γρήγορα επούλωση, δεδομένου ότι ο χάρτης δεν έχει ιδιαίτερες διευκολύνσεις, εκτός από ένα τρίγωνο του Δία προς τον Ήλιο, ενός Δία όμως που βρίσκεται στον Αιγόκερω, στο ζώδιο της πτώσης του. Τα θέματα αυτά ερχόμαστε τώρα να ξαναβρούμε μπροστά μας κ να διαχειριστούμε με την θυγατρική έκλειψη.  Ο χάρτης της μητρικής έκλειψης έχει μπει για Greenwich, λόγω του μηδενισμού του γεωγραφικού πλάτους, όμως δεν έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς περιγράφει ένα φαινόμενο που ξεκινάει να σχηματίζεται στην περιοχή των πόλων, όπως μαρτυράει η απόσταση 17ο ανάμεσα στα Φώτα κ τον Άξονα των δεσμών:

Η τωρινή σεληνιακή έκλειψη, όπως είπαμε, γίνεται στην 25ο Σκορπιού, κ όπως όλες οι σεληνιακές εκλείψεις, μοιάζει με μία Πανσέληνο η δύναμη της οποίας έχει πολλαπλασιαστεί πάρα πολλές φορές! Το ζώδιο του Σκορπιού αποτελεί παραδοσιακά την νυχτερινή κατοικία του Άρη, ενώ στην σύγχρονη η διακυβέρνηση έχει αποδοθεί στον Πλούτωνα, το θεό του Κάτω κόσμου. Είναι κρύο κ υγρό κ αρχετυπικά συνδέεται με τα υπόγεια νερά, τα οποία μπορεί να είναι αρτεσιανά, καθαρά κ πόσιμα, αλλά μπορεί να είναι κ ακάθαρτα, στάσιμα κ λιμνάζοντα, ακόμα κ βοθρολύματα. Γενικά η ενέργεια του ζωδίου αυτού κινείται επί ξυρού ακμής καθώς πολώνεται πολύ εύκολα κ ταλαντώνεται ανάμεσα στα άκρα. Σχετίζεται με την ένταση, το πάθος, τον έντονο κ βαθύ συναισθηματισμό, την απόλυτη αίσθηση του σκοπού, την αποφασιστικότητα κ τη στρατηγική, την κρίση κ την οξύνοια. Ταυτόχρονα όμως έχει να κάνει με την αινιγματικότητα, το μυστήριο, την αδιαλλαξία, τη ζήλια, τη μνησικακία κ τον χειρισμό. Ταλαντώνεται ανάμεσα σε ζωή κ θάνατο, προκαλώντας κρίσεις ώστε να θανατωθεί το «Εγώ για να μπορέσει να μετασχηματιστεί κ να αναγεννηθεί κ να περάσει στο επόμενο στάδιο εξέλιξης που είναι το «Εμείς». Επίσης, δεδομένου ότι είναι το αξονικό ζώδιο του Ταύρου (ο οποίος είναι ζώδιο τροφής, αλλά κ ως ζώδιο της Αφροδίτης που σχετίζεται με το χρήμα κ την οικονομία), σχετίζεται με τα χρηματοοικονομικά κ με την ικανότητα αποκόμισης κέρδους. Στο ανθρώπινο σώμα κυβερνάει την κατώτερη μοίρα του πεπτικού συστήματος αλλά κ τα αναπαραγωγικά όργανα. Ας συγκρατήσουμε αυτές τις πληροφορίες στο μυαλό μας, γιατί  η έκλειψη αυτή έχει άμεση σχέση με αυτές τις ενέργειες κ ήδη τις βλέπουμε να έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται παγκοσμίως.  

Η Έκλειψη αυτή για τη χώρα μας έχει ωροσκόπο στις 11ο Διδύμων κ ο χάρτης της είναι ο ακόλουθος:

Βλέπουμε την Σελήνη στις 25 Σκορπιού, σε κυβέρνηση Άρη, σε τριπλότητα κ πρόσωπο Αφροδίτης κ σε όρια Κρόνου, ενώ βρίσκεται στο 19ο Σεληνιακό Μέγαρο, επάνω στο «κεντρί του Σκορπιού» που κυβερνάει ο Δίας.

Ο Ήλιος, ακριβώς απέναντι της, είναι σε κυβέρνηση κ τριπλότητα Αφροδίτη, στην έξαρση της Σελήνης , κ σε όριο κ πρόσωπο Κρόνου, ενώ βρίσκεται κ σε σύνοδο με τον απλανή Capulus. Η προηγούμενη Σεληνιακή έκλειψη, του Νοεμβρίου 2021, είχε την Σελήνη 2 μοίρες μετά, στις 27ο Ταύρου, επάνω στον Caput Algol, κ τώρα, ως συνέχεια, βλέπουμε τον ήλιο πάνω στον Capulus: Είναι το χέρι του Περσέα που κρατάει το ξίφος που αποκεφαλίζει την Μέδουσα, η κομμένη κεφαλή της οποίας είναι ο Algol, δλδ η προηγούμενη Σεληνιακή έκλειψη. Δηλώνει την αρσενική ενέργεια που είναι έτοιμη για στοχευμένη δράση, Για να το επιτύχει όμως αυτό, χρειάζεται προσήλωση, πάθος κ αρκετές φορές κ σκληρότητα. Ας συγκρατήσουμε κ αυτές τις έννοιες γιατί θα τις ξαναβρούμε στο τέλος που θα τα συνοψίσουμε.

Ο Κυβερνήτης της έκλειψης κ του νοτίου δεσμού Άρης βρίσκεται στους Ιχθύες, σε αμοιβαία υποδοχή με τον Δία που έχει πλέον μπει στην κατοικία του Άρη στον Κριό, όπως τα 2 αυτά ζώδια είναι γειτονικά δεν «βλέπονται» με Πτολεμαϊκή όψη, πράγμα που εξασθενεί την βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο ένας στον άλλον. Επιπλέον, ο Άρης συγκλίνει σε σύνοδο προς τον Ποσειδώνα, τον καινούργιο κυβερνήτη των Ιχθύων: είναι μία όψη που δίνει έλλειψη ενέργειας, κόπωση κ σωματική εξασθένιση, μια ληθαργική επίδραση επάνω μας. ενώ σε εγκόσμιο επίπεδο μπορεί να δώσει μόλυνση νερών ή διαρροή χημικών.

Η Κυβερνήτρια του Ηλίου (αλλά κ του βορείου δεσμού) Αφροδίτη βρίσκεται στον Κριό, στην κυβέρνηση του Άρη κ στην έξαρση, την τριπλότητα κ το πρόσωπο του Ηλίου (που κ με τος δύο κάνει μεικτές υποδοχές, αλλά είναι ανίσχυρες ακριβώς λόγω των γειτονικών ζωδίων που αναφέραμε νωρίτερα) κ σε όρια Ερμή. Είναι στην αδυναμία της κ δεν έχει από πού να στηριχτεί για να βοηθήσει την κατάσταση. Κ ακόμα μία φορά, ας μην ξεχνάμε ότι η Αφροδίτη είναι κ σημειοδότης για τα χρήματα κ την οικονομική κατάσταση.

Ο Ερμής είναι ανάδρομος κ πάει να βγει από το δικό του ζώδιο των Διδύμων, που ακόμα του επιτρέπει να αισθάνεται ευφορία κ αισιοδοξία, για να μπει (23/5) στις τελευταίες μοίρες του Ταύρου κ να βαρύνει κ άλλο την ατμόσφαιρα.

Βλέπουμε λοιπόν ότι κανείς από τους 3 προσωπικούς πλανήτες δεν είναι σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση ώστε να μπορεί  να υποστηρίξει τα Φώτα, άρα κ να επιδράσει θετικά επάνω μας. Το κέντρο βάρους λοιπόν μεταφέρεται στους αργούς πλανήτες.

Ο Δίας έχει εγκαταλείψει τον δικό του χώρο   των Ιχθύων κ από την μηδενική μοίρα του Κριού δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.

Ο Κρόνος όμως βρίσκεται στην 24ο Υδροχόου, κ για την χώρα μας είναι επάνω στο Μεσουράνημα, σε περίοπτη θέση, δείχνοντας την επιβολή του σε όλο τον χάρτη. Είναι σε δικό  του περιβάλλον κ έχει κ διακυβερνήσεις επί των Φώτων με τα οποία σχηματίζει όψη εξαιρετικά κλειστού τετραγώνου. Επίσης, εξακολουθεί  να ισχύει το τετράγωνο του με τους δεσμούς, δεδομένου ότι η απόκλιση είναι κάτω από 3ο μοίρες: Αυτό έρχεται να ενισχύσει μία ήδη δύσκολη κατάσταση κ να την κάνει ακόμα δυσκολότερη. Λειτουργεί ασκώντας αφόρητη πίεση, θέτοντας μας προ των ευθυνών μας αλλά κ προ των πράξεων μας. Ήρθε η ώρα να θερίσουμε ό,τι έχουμε σπείρει! Απαιτεί σοβαρότητα, υπευθυνότητα κ ανάληψη των όποιων ευθυνών μας. Μας λέει ότι η εποχή που μπορούσαμε να χαλαρώσουμε λίγο το πλαίσιο κ να κινηθούμε εκτός αυτού έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Έφτασε η στιγμή να βάλουμε προτεραιότητες, να ιεραρχήσουμε τα πράγματα, τις καταστάσεις κ τους ανθρώπους που έχουν αξία για εμάς κ αυτά που έχουμε ανάγκη. Μόνον αυτά θα μείνουν, όλα τα άλλα θα πρέπει να αποκοπούν κ να φύγουν εκτός, υπακούοντας στο «δρεπάνι», την στερητική ενέργεια του Κρόνου.

Ο Ουρανός συμμετέχει με την συμπαρουσία του στο ζώδιο του Ηλίου: θεωρώ εξαιρετικά ενδιαφέρον ότι η προηγούμενη ηλιακή έκλειψη που έγινε πριν από 15 μέρες ήταν σε σύνοδο με τον Ουρανό, ενώ αυτή εδώ είναι σε τετράγωνο με τον Κρόνο: ζούμε εδώ κ πάνω από ένα χρόνο το παρατεταμένο τετράγωνο Κρόνου/ Ουρανού, το οποίο αν κ έχει ανοίξει αυτή τη στιγμή στις 10 μοίρες, εξακολουθεί να κάνει αισθητή την παρουσία του έστω κ με έμμεσους τρόπους, όπως με τις εκλείψεις η οποίες μας δείχνουν την μετάβαση κ την ροή της ενέργειας από τον Κρόνο προς τον Ουρανό, ενισχύοντας το μοτίβο του τετραγώνου τους. Το μοτίβο αυτό θα κορυφωθεί (από πλευράς εκλείψεων) με την σεληνιακή έκλειψη του Νοεμβρίου 2022, η οποία θα μας δείξει προς τα πού θέλει το Σύμπαν να μας κατευθύνει.

Ο Ποσειδώνας, που υποδέχεται τον Άρη σε σύνοδο, βρίσκεται στην 24ο Ιχθύων κ από εκεί διευκολύνει την αντίθεση των Φώτων σχηματίζοντας ένα τρίγωνο με την Σελήνη κ ένα εξάγωνο με τον Ήλιο. Τώρα πόσο βοηθητική μπορεί να είναι η ασαφής, απροσδιόριστη κ νεφελώδης ενέργεια του Ποσειδώνα δεν το ξέρουμε ακόμα, είναι όμως από τα πράγματα που επίσης θα αποκαλυφθούν εν καιρώ.

Ο Πλούτωνας, τέλος, ανάδρομος στην 28ο Αιγόκερω, υποστηρίζει κ αυτός τα Φώτα με εξάγωνο προς την Σελήνη κ τρίγωνο προς τον Ήλιο, δείχνοντας μας ότι η θετική μεταμορφωτική εξέλιξη θα έρθει μεν, αλλά θα είναι αργή. Οι πιο προχωρημένοι στην αστρολογική θεωρία μπορεί  να διέκριναν ότι τα Φώτα με τους Ποσειδώνα κ Πλούτωνα σχηματίζουν μία «κούνια» , με τα Φώτα να αποτελούν την αντίθεση που δίνει την ενέργεια κ που μας τονίζει κ αυτή ότι πρέπει να στηριχτούμε στα θεμέλια μας, να ξεκαθαρίσουμε τη ζωή μας, να  απορρίψουμε ό,τι δεν είναι αναγκαίο ώστε να προχωρήσουμε μπροστά στις πάρα πολλές ανοιχτές πιθανότητες που έχουμε. 

Ας δούμε όμως κ τον δωδεκατημοριακό χάρτη της έκλειψης για να αποσαφηνίσουμε ακόμα περισσότερο τα πράγματα:

Βλέπουμε ότι η Σελήνη από τον 6ο οίκο κ την έμφαση στον άξονα 6/12 (υγεία, υποδομές, σώματα ασφαλείας, συνδικάτα, εργατική νομοθεσία) έχει περάσει σε Κέντρο, στον 4ο οίκο δίνοντας έμφαση στον άξονα 4/10 (πατρογονικό έδαφος, λαός, αντιπολίτευση, ακίνητη περιουσία, κυβέρνηση). Ταυτόχρονα, ο δωδεκατημοριακός Άρης (μαζί με τον Πλούτωνα) έρχεται σε αντίθεση προς τον ωροσκόπο του κυρίως χάρτη, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την έννοια των αποκοπών που πρέπει να γίνουν, κ με όχι κ τόσο ήπιο τρόπο, κ οι οποίες για την Χώρα υπαγορεύονται από το εξωτερικό.  Παράλληλα, ο δωδεκατημοριακός Κρόνος έρχεται επάνω στην Σελήνη του κυρίως χάρτη κ σε τετράγωνο με τον εαυτό του, ενισχύοντας κατά πολύ την πίεση που θα αισθανθούμε αλλά  κ το αναπόδραστο πλέον των αλλαγών που επιβάλλεται να γίνουν. Τέλος, οι επαφές στον χάρτη του Δία με την Αφροδίτη μας δείχνουν ακριβώς ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα κλίμα αισιοδοξίας το οποίο όμως είναι ανεδαφικό κ δεν μπορεί  να υποστηριχτεί.

Ας συνοψίσουμε όλα αυτά που γράψαμε:

Είχα γράψει για την Ηλιακή έκλειψη που προηγήθηκε ότι το κέντρο βάρους είχε μετατοπιστεί  στον τρίτο δεκανό (ή δεκαήμερο) των ζωδίων. Τώρα έχουμε κ τα Φώτα στον τρίτο δεκανό ώστε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο αυτή η εικόνα. Το τρίτο δεκαήμερο ενός ζωδίου είναι το τελευταίο, είναι εκείνο που οι πλανήτες που το διανύουν ετοιμάζονται να κάνουν την μετάβαση στο επόμενο ζώδιο, στην επόμενη ενεργειακή στάθμη. Μας μιλάει για το τέλος των αιτημάτων του ζωδίου κ τα επερχόμενα αιτήματα του επομένου. Και αυτό συνάδει απόλυτα με τις ενέργειες αυτής της έκλειψης.

Θα βιώσουμε μία έκλειψη η οποία θα φέρει στο φως αρκετά πράγματα που τείναμε να κρύβουμε ή να «σκουπίζουμε κάτω από το χαλί», ή να μην θέλαμε να αντιμετωπίσουμε, αλλά πλέον θα πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα. Λόγω της φύσης του ζωδίου του Σκορπιού, θα αναμοχλευτούν βαθιά συναισθήματα οπότε αναγκαστικά θα αντιμετωπίσουμε κ κάποιες «δραματικές» (προσοχή, όχι τραγικές!) καταστάσεις. Ας το σκεφτούμε σαν ένα απόστημα που κουβαλάμε χρόνια κ το οποίο μας εξασθενεί κ μας μολύνει. Έφτασε πια η στιγμή να ανοίξει ώστε να υπάρξει θεραπεία. Καμία διάνοιξη αποστήματος δεν είναι ήπια ή ανώδυνη κ το ζώδιο του Σκορπιού  σχετίζεται με τα δηλητήρια κ την τοξικότητα. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε άλλο περιθώριο για υπομονή κ ενδοσκόπηση. Πρέπει (το κατ’ εξοχήν Κρόνιο ρήμα) να βγάλουμε απ’ τη ζωή μας ό,τι δεν μας ωφελεί, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τον εαυτό μας , το περιβάλλον μας, τις σχέσεις κ συνεργασίες μας. Πρέπει να τελειώσουμε με παλιές  καταστάσεις, όσο δυσάρεστο κ οδυνηρό κ αν είναι αυτό. Η Σελήνη στον Σκορπιό κατακλύζεται από τα συναισθήματα της, κ ενώ ξέρει πως δεν την ωφελούν, παραμένει εμμονικά προσκολλημένη σε αυτά. Πρέπει λοιπόν να αντιμετωπίσουμε όλα τα συναισθήματα που έχουμε θάψει μέσα μας κ να περάσουμε την επώδυνη διαδικασία του μετασχηματισμού κ της απελευθέρωσής τους. Και όλα αυτά, μέσα στην βαριά, πιεστική κ καταθλιπτική ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο Κρόνος, που είναι και Χρόνος αλλά και Νόμος,  ο οποίος από την κορυφή του χάρτη φωνάζει για τις «συνέπειες» κ τον όσων κάναμε, αλλά κ των όσων θα έρθουν αν δεν υπακούσουμε στις επιταγές του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ό,τι φύγει τώρα από τη ζωή μας, φεύγει οριστικά!
Και αυτό είναι κάτι που μας αφορά όλους ανεξαιρέτως, λιγότερο ή περισσότερο!

Σε εγκόσμιο επίπεδο πρέπει να περιμένουμε να βαθύνει η οικονομική δυσπραγία κ η χρηματιστηριακή κρίση, καθώς κ η πολιτική της «κρυφής ατζέντας»  κ των διαπραγματεύσεων του παρασκηνίου. Το γεγονός ότι τόσο από τα Ευρωπαϊκά όργανα όσο κ από τα Ηνωμένα Έθνη έχει αρχίσει κ τίθεται το επισιτιστικό πρόβλημα (Η Ινδία απαγόρευσε τις εξαγωγές των σιτηρών της) είναι αρκετό για να θορυβηθούμε, αλλά  θεωρώ πως αυτό είναι κάτι που θα το αντιμετωπίσουμε έντονα (όπως κ το ενεργειακό) με τις εκλείψεις του Οκτωβρίου κ Νοεμβρίου.

Για να διευκολυνθείτε ως προς το τι πρέπει να διώξετε από τη ζωή σας, σκεφτείτε τα θέματα που αντιμετωπίσατε τον Νοέμβριο του 2021 κ θα βρείτε την απάντηση. Επίσης, όσοι έχετε ισχυρή μνήμη, ή κρατάτε ημερολόγιο, δείτε τι γεγονότα προέκυψαν στη ζωή σας τον Μάιο του 2003, όταν είχαμε δλδ τον αυτό Μετωνικό κύκλο με έκλειψη σελήνης στην 25 Ταύρου κ επίσης μπορείτε να πάρετε μία ιδέα.

Περισσότερο θα επηρεαστούν τα τρίτα δεκαήμερα των Σταθερών (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος) κ κυρίως όσοι έχουν ωροσκόπο στα ζώδια αυτά κ η έκλειψη γίνεται στα Κέντρα του χάρτη τους. Πιο συγκεκριμένα όσοι έχετε σταθερό ωροσκόπο, Ήλιο ή Σελήνη, από την 22ο μοίρα μέχρι την 28ο , αλλά κ οι Παρορμητικοί (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί κ Αιγόκεροι) από την 9ο ως την 11ο μοίρα.

Επίσης, όσοι έχετε τους προσωπικούς πλανήτες (Ερμή, Αφροδίτη, Άρη) ή το μεσουράνημα σας από την 22ο έως την 28ο Σταθερών. 

Οι υπόλοιποι δείτε σε ποιον οίκο του χάρτη σας βρίσκεται η 25ο Σκορπιού κ εκεί θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις.

Έκλειψη αποφάσεων και δράσης

Απο την Καλλιόπη Τσικνάκη

Δύσκολη έκλειψη αλλά γόνιμη, καρποφόρα! Θα γεννήσει σημαντικά γεγονότα. Επιγραμματικά αυτό είναι το μοτίβο, και δεν θέλουμε να χρυσώσουμε το χάπι, η αλήθεια είναι ότι θα μας βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι! Υπομονή λοιπόν. Πιο έντονη για τους ταύρους αλλά και για σκορπιούς, λέοντες και υδροχόους, τα 4 ζώδια του λεγόμενου σταθερού σταυρού, που θεωρείται ο σταυρός του παγκόσμιου ζηλωτή. Τα 4 αυτά ζώδια,  με αργό ρυθμό και με πείσμα,  χτίζουν, δημιουργούν και στον σκορπιό θανατώνουν για να προκύψει το νέο, ενώ στον υδροχόο διανέμουν όσα έμαθαν για το καλό όλης της κοινωνίας. Θεωρητικά βέβαια αυτά, γιατί στην πράξη τα πράγματα αλλάζουν. Θετικά νέα κομίζουν τα μεσοδιαστήματα των Δεσμών της Σελήνης, που είναι  ελπιδοφόρα, χαρούμενα και ευνοούν κυρίως την 22η μοίρα των σταθερών. Να θυμίσουμε ότι η ολική έκλειψη της 16ης Μαΐου είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και θα επηρεάσει όλη την ανθρωπότητα, σε πιο προσωπικό επίπεδο, όμως, όσους βρίσκονται κοντά στην 25η μοίρα (+-3 μοίρες) των σταθερών, και εννοούμε ήλιο, ωροσκόπο, μεσουράνημα και σελήνη κυρίως. Μια μεσοδιαστηματική ανάλυση προκρίνει αυτό που θα βλέπαμε και με την ανάλυση των όψεων,  ο Κρόνος=έκλειψη ή αλλιώς ο Κρόνος σε Τ τετράγωνο με τον Ήλιο, και τη Σελήνη, σε ένα πανίσχυρο σφιχταγκάλιασμα, με ανοχή μόλις 21 λεπτών της μοίρας ένας σχηματισμός άγχους και δράσης. Γιατί πρόκειται για τρεις παλαιστές σούμο και όχι για τρεις αγαπημένους φίλους, δίνουν τη μάχη σώμα με σώμα και αν στοιχηματίσετε ποιος θα νικήσει να ποντάρετε τα λεφτά σας στον Κρόνο.

Το διακύβευμα είναι πράγματι οικονομικό, αυτή η έκλειψη αφορά στα χρήματα, αφορά σε τραπεζικό σύστημα, τόκους και επενδύσεις, ενεργειακούς πόρους και ασφάλειες (επίσης και ανασφάλειες), τρόφιμα και γεωργία. Η έκλειψη αυτή δεν προδικάζει, επιβεβαιώνει, ας θυμηθούμε την παραβολή του καλού σπορέα, αυτό που σπέρνουμε θερίζουμε, και σε μια δεύτερη, πιο ανάλαφρη ανάγνωση, καλό είναι να απολαμβάνουμε κιόλας τους καρπούς των κόπων μας.  Η πορεία του Κρόνου στον υδροχόο επηρεάζει και το ίντερνετ και την τεχνολογία, να περιμένουμε ακόμη μεγαλύτερη «νομιμοποίηση» τους στις ζωές μας, καθιέρωση τους και επίσης κάποιους περιορισμούς, θα τείνουν να μας κάνουν συνδρομητές περισσότερο παρά ελεύθερους χρήστες.  Καθώς η σελήνη κρύβεται καθολικά και ολοκληρωτικά δεν θα μείνουν εκτός και τα θέματα σχέσεων και ψυχολογίας, τα οποία ευχόμαστε από καρδιάς να έχουν αίσια έκβαση γιατί χωρισμοί, θλίψη, μίσος και βία και θέματα υγείας μπορεί να προκύψουν, είναι όλα αυτά τα φοβικά σύνδρομα που μας κρατάνε πίσω και δεν μας επιτρέπουν να χαρούμε, είναι τα θαμμένα βαθιά μέσα μας συναισθηματικά βαρίδια που μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε. Αν προκύψει κάτι δυσμενές ή δύσκολο δεν θα εμφανιστεί σαν κεραυνός εν αιθρία, έστω και σε μικρό βαθμό έχει ήδη εκδηλωθεί ή μας έχει προειδοποιήσει, τώρα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Τα θέματα του σεξ επίσης, είτε αφορούν σε θετική έκφραση είτε όχι, συνδέονται έντονα με τον Ταύρο και τον Σκορπιό.

Θα μπορούσαμε εποικοδομητικά να χρησιμοποιήσουμε την έκλειψη υπέρ μας; Ναι θα μπορούσαμε, αλλά αυτό σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από το τι έχουμε ήδη κάνει, δεν θα αποφύγουμε τις συνέπειες σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, αυτό μας το… υπογράφει ο Κρόνος. Αλλά και λάθος αν τα κάναμε όλα ας μην απογοητευτούμε, απόφαση χρειάζεται και ρεαλισμός. Ας σχεδιάσουμε τι θα πράξουμε από δω και στο εξής, και να βάλουμε ένα μακρόπνοο πλάνο, ένα πρότζεκτ  5ετίας, 10ετίας, ζωής.  Με πειθαρχία και εργασία όλα γίνονται, τουλάχιστον έτσι μας διδάσκει ο σκληροτράχηλος γεράκος, που έχει την κακή συνήθεια να τρώει τα παιδιά του!

Εικόνα που περιέχει αστέρι, περίγραμμα, νυχτερινός ουρανός

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ

Θα εξετάσουμε κυρίως τα μεσοδιαστήματα των φώτων και των δεσμών, με ανοχή μιας μοίρας. Από μόνη της η αντίθεση ήλιου-σελήνης, που είναι η πανσέληνος, είναι ένα δυνατό μεσοδιάστημα, φέρνει στο προσκήνιο μια σύγκρουση του ιδιωτικού με τον εξωτερικό μας βίο, τα κοινωνικά θέλω μας με τα συναισθήματα μας, είναι ο ενήλικας και η παιδικής μας ηλικία, και σε κοινωνικό επίπεδο, ο λαός και η εξουσία. Μας καλεί να τα εξισορροπήσουμε, να υπογράψουμε μια συνθήκη ειρήνης.

Φώτα (Ήλιος, Σελήνη)

Κρόνος=Ήλιος/Σελήνη (10η παρορμητικών, 25η σταθερών). Στη συμβολική γλώσσα της αστρολογίας αυτό σημαίνει ότι ο Κρόνος θα διανείμει την ενέργεια της έκλειψης, αφού μιλάμε για Κρόνο το κόκκινο της έκλειψης θα φιλτραριστεί και θα σκουρύνει. Σε μια πιο απλή προσέγγιση θα μπορούσαμε να πούμε ότι συναισθηματικά θέματα μας πιέζουν και οι καθημερινές υποχρεώσεις έχουν φτάσει μέχρι το λαιμό, πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε τώρα. Και είναι αυτά που μπορεί να μας φέρουν μια αναστολή, μια θλίψη, αισθήματα κατωτερότητας, κάποιο χωρισμό ή μια ασθένεια. Σε πιο «ελεύθερη μετάφραση», η αδράνεια μας και η ομφαλοσκόπηση οπλίζουν τα χέρια κάθε εξουσίας για να μας κατευθύνει εκεί που θέλει. Εξουσία μπορεί να είναι η μητέρα/πατέρας, ή ο/η σύζυγος, η τράπεζα, ο εργοδότης μας,  η πολιτική-οικονομική εξουσία κλπ. Είναι ένα μεσοδιάστημα που θυμίζει το «επικράνθη» του Πεντηκοστάριου, αντηχεί στις εκκλησίες αυτές τις ημέρες μαζί με το αλλά που το επιβεβαιώνουν και οι ψάλτες/λαός, «πικράθηκε…….αλλά αναστήθηκε», ζωή και αγάπη στο διηνεκές μας υποσχέθηκε.

Άρης/Πλούτωνας=φώτα (25η και 26η σταθερών, 5η και 6η παρορμητικών). Ζόρικο αλλά παραγωγικό. Αγώνας και προσήλωση στον στόχο, δυνατά προαισθήματα και βαθιά συναισθήματα, δύναμη και αντοχή, κουράγιο και καρτερία. Υπάρχει στους χάρτες πολιτικών και μεγάλων προσωπικοτήτων. Είναι όταν βάζουμε «μπρος τις μηχανές» και με εργασία και αυταπάρνηση πετυχαίνουμε αυτό που θέλουμε. Υπάρχει μια έξαψη, μια λίμπιντο αυξημένη, μας λέει. Μπορούμε να το ερμηνεύσουμε όμως και σαν ένα από τα πιο καταστροφικά και βίαια μεσοδιαστήματα, αυτοκτονικό και βάναυσο, σαδιστικό και κτηνώδες, πολεμικό και επιθετικό. Συνδέεται με τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας και θεωρείται από τον Έμπερτιν μεσοδιάστημα επέμβασης μιας ανώτερης δύναμης, θεϊκής ή ανθρώπινης.

Ερμής/Ουρανός=Φώτα (24η σταθερών, 9η παρορμητικών). Νευρώδες και ακαριαίο. Δείχνει ευφυία και οξύνοια. Ταχύτητα στις αποφάσεις και μεγάλα γεγονότα. Άξονας ανακαλύψεων, εφευρέσεων.  Νέες ιδέες και νέοι τρόποι να λύνουμε τα προβλήματα μας είναι μια θετική έκφραση του, όπως και μια πιο λειτουργική έκφραση συναισθημάτων ή ένας καλά δομημένος και σκοπούμενος λόγος. Ωστόσο, προκαλεί και ένταση, νεύρα, βιασύνη, προβλήματα στην επικοινωνία ενώ εμπλέκεται και σε ατυχήματα. Μπορεί να εκφραστεί και ως ξαφνική διαμαρτυρία ή επανάσταση. 

Ερμής/Μεσουράνημα=Φώτα.  Μεσοδιάστημα που αφορά στη χώρα μας και μπορούμε να το συνδέσουμε με προεκλογικές εκστρατείες και πολιτικά επιχειρήματα. Το ίδιο μεσοδιάστημα εκφράζει και ο Κρόνος και συνδέεται με θλίψη, χωρισμό και αποχώρηση.

Δεσμοί

Φώτα/Μεσουράνημα=Βόρειος Δεσμός . Ευνοεί σχέσεις και γάμους, μας επηρεάζει ως χώρα. Δείχνει επίτευξη και υψηλούς στόχους. Επίσης μαζικότητα, συσχέτιση, συνεργασία.

Αφροδίτη/Δίας=Βόρειος (8η παρορμητικών, 22η σταθερών). Αισιόδοξο μεσοδιάστημα, για σχέσεις και για οικονομικά. Ευνοεί τον γάμο, τα παιδιά, μεσοδιάστημα χαράς και ευτυχίας, έρωτα, δημιουργίας και δημοφιλίας. Ευνοεί την κοινωνικότητα, τη χάρη και τη γοητεία. Φέρνει ευκαιρίες και μας δίνει ανάσα,  μας ανεβάζει το ηθικό. Ωφέλιμο και για εκπαίδευση, ταξίδια και θέματα νομικά  και νομοθετικά.  Αναδεικνύει την ανθρωπιά και τη συμπόνοια, μας υπενθυμίζει τις αξίες μας.

Κρόνος/Μεσουράνημα=Βόρειος. Μας επηρεάζει ως χώρα, δείχνει αναπτυξιακά εμπόδια, επίμονη προσπάθεια για ανάδειξη και εκτίμηση και μπορεί να φέρει απομόνωση. Με το δεσμό δηλώνει την ανάγκη συνεργασίας, ίσως και εξάρτησης από άλλους και μπορεί  να γίνει κριτήριο επίτευξης μέσα από πρόγραμμα, πειθαρχία και σκληρή εργασία.

Εικόνα που περιέχει χάρτης

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Η ΕΚΛΕΙΨΗ

Η έκλειψη θα σημειωθεί στην Ελλάδα περίπου στις 7 και τέταρτο το πρωί της Δευτέρας 16 Μαΐου 2022 και θα είναι μερικώς ορατή στη χώρα μας. Πρόκειται για μια ολική έκλειψη σελήνης, συνολικής διάρκειας 5,5 ωρών, ενώ στο αποκορύφωμα του το φαινόμενο θα διαρκέσει 1,5 ώρα. Ονομάζεται «ματωμένο φεγγάρι» γιατί σε κάθε ολική έκλειψη η σελήνη «βάφεται» κόκκινη από το φως του ήλιου. Το φαινόμενο θα είναι πλήρως ορατό στη Λατινική Αμερική και στο Ανατολικό τμήμα των ΗΠΑ και Καναδά. Η πανσέληνος του Μαΐου λέγεται και πανσέληνος των λουλουδιών ενώ γενικότερα οι τρεις πανσέληνοι στα ζώδια του Κριού, του Ταύρου και των Διδύμων γιορτάζονται ιδιαίτερα από πολλές θρησκείες και εσωτερικές σχολές. Η πανσέληνος στον Κριό λέγεται και Εορτή του Πάσχα, στον Ταύρο ονομάζεται και η Εορτή του Βούδα ή Βεσάκ, ενώ στους Διδύμους είναι η Εορτή του Χριστού, η πανσέληνος της ανθρωπότητας. Όπως και η φύση, έτσι και η ψυχή θεωρείται ότι ξεκινάει τον ετήσιο κύκλο της, και την άνοιξη βρίσκεται στο πρώτο τέταρτο της αναπνοής της, στην εισπνοή. Οι πανσέληνοι αυτές λοιπόν είναι μια ευκαιρία να πάρουμε ανάσα από τα πιο υψηλά επίπεδα της ύπαρξης, είναι η στιγμή της σύλληψης του σχεδίου για όλη την επόμενη χρονιά. Και οι τρεις γιορτές συνδέονται με τα τρία πρόσωπα της θεότητας: θέληση, αγάπη-σοφία, ενεργός νοημοσύνη.

Μια μικρή αποκωδικοποίηση των αστρολογικών όρων

*Μεσοδιάστημα: το μέσον της απόστασης δυο πλανητών ή σημείων

*Σταθερά: Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος

*Παρορμητικά: Κριός, Καρκίνος, Λέοντας, Υδροχόος

*Μεταβλητά: Δίδυμος, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύς

*Τ τετράγωνο: Μεγάλος σχηματισμός, με ισχυρή δύναμη, που περιλαμβάνει μια αντίθεση  (απόσταση 180ο μοιρών) και 2 τετράγωνα (απόσταση 90ο )

ΠΗΓΕΣ:

https://www.livemint.com/science/news/total-lunar-eclipse-here-s-time-place-link-to-watch-the-blood-moon-on-16-may-11652436842242.html

https://www.timeanddate.com/eclipse/globe/2022-may-16Cosmic

Ρ. Έμπερτιν: Συνδυασμοί Κοσμικών Επιρροών, εκδόσεις Cosmic Patterns

A. Μπέιλι: «Η Επανεμφάνιση του Χριστού», εκδόσεις Lucis Publishing Company

Αγώνας μετ’ εμποδίων με τη Σεληνιακή Έκλειψη στις 16 Μαΐου 2022

Από τη Χριστίνα Στεργίου

Η Σεληνιακή Έκλειψη του Μάη είναι από τις χειρότερες της χρονιάς, αν όχι η χειρότερη, με επιρροή ως και 1,5 μήνα αργότερα. Επηρεάζει τους σταθερούς του Γ’ δεκαημέρου, Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς Υδροχόους, στις μοίρες 22ο – 28ο και φέρει πολλές δυσκολίες, ανάλογα με τον οίκο στον οποίο λαμβάνει χώρα η Σελήνη πάνω στο προσωπικό ωροσκόπιο του καθενός. Δευτερευόντως, εκτιμάται να γίνει αισθητό αυτό το φαινόμενο και στους παρορμητικούς του τέλους του πρώτου δεκαημέρου και αρχές του δευτέρου, δηλαδή Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους μεταξύ 9ο-11ο. Είναι της ‘οικογένειας’ Saros 131, η οποία από  μόνη της μιλάει για ζητήματα εξουσίας, επέκτασης και κοινωνικών προβλημάτων που προκαλούνται για οικονομικούς λόγους. Η Saros 131 ήδη ‘κουβαλάει’ επιρροή των σταθερών μεταξύ 11ο -17ο, οπότε θα επηρεαστεί κι εκείνη η ζωδιακή ομάδα, όχι όμως με το σκληρό τρόπο που επηρεάζεται εκείνη του Γ’ δεκαημέρου των σταθερών,  ενώ θα αποκτήσει μεγαλύτερο θάρρος και θα έχει ευκαιρίες.

Τα κύρια στοιχεία της Έκλειψης έχουν ως εξής:

  • Είναι ολική Σεληνιακή Έκλειψη Νοτίου Δεσμού, άρα η χροιά της είναι πιο δύσκολη, συγκριτικά με εκείνες του Βορείου. Η προσοχή μας στρέφεται προς το παρελθόν, ενώ επικρατούν οι συναισθηματικές εξάρσεις και σηματοδοτείται το τέλος μίας κατάστασης.
  • Ο άξονας Σκορπιού-Ταύρου συνδυαστικά με την Έκλειψη Νοτίου Δεσμού, δίνει μία επιθετικότητα και αυξάνει περισσότερο την τάση για έλεγχο.
  • Η Σελήνη στο Σκορπιό οδηγεί σε μεταμορφωτικές καταστάσεις, όμως καλό θα είναι να προσέξουμε ακόμη περισσότερο ζητήματα υγείας που αφορούν εμάς ή κοντινά μας πρόσωπα.
  • Η Σελήνη εμπεριεχόμενη στον 6ο οίκο στην Ελλάδα δείχνει πως μας άρα η καταπίεση στα εργασιακά και τα θέματα υγείας ενδέχεται να συνεχιστεί.
  • Εφόσον είναι εφικτό, αποφεύγουμε να κάνουμε εγχειρήσεις και τις μεταθέτουμε μετά από την επιρροή της έκλειψης, αλλιώς είμαστε πολύ προσεκτικοί.
  • Η Αφροδίτη είναι στο ζώδιο της αδυναμίας της, άρα τα οικονομικά προβλήματα ενδυναμώνονται.
  • Η αναδρομή του Ερμή προκαλεί παρεξηγήσεις, ματαιώσεις σχεδίων που κάναμε το προηγούμενο διάστημα.
  • Ο Δίας πια έχει εγκαταλείψει το ζώδιο της παραδοσιακής του κυβέρνησης κι έχει αποδυναμωθεί αισθητά. Είναι σαν να τελειώνει μία περίοδος ‘χάριτος’, αοφύ το μαχητικό ζώδιο του Κριού μας καλεί να αγωνιστούμε για τα ιδεώδη μας. Το εξάγωνο Ερμή-Δία θα μας βοηθήσει να τα επανεξετάσουμε.

Συγκεκριμένα για τα 12 ζώδια και τα 3 δεκαήμερά τους έχουμε:

Κριός

Α

Οι αρχές του πρώτου δεκαημέρου είναι αρκετά τυχερές, δηλαδή οι γεννημένοι το πρώτο πενθήμερο, έχουν το Δία και τον Ερμή σε εξάγωνο κι εξετάζουν παλιά και νέα σχέδια στη ζωή τους. Το δεύτερο πενθήμερο λίγο ζορίζεται από άποψη συναισθηματικών εξάρσεων, χωρίς όμως ιδιαίτερα γεγονότα. Προσπαθήστε να δείτε τη θετική πλευρά των πραγμάτων στη ζωή σας για την εξάλειψη της επιρροής της Έκλειψης.

Β

Δύσκολη η διάθεσή σας αυτό το διάστημα, ενώ η συμβολή του Χείρωνα αρχικά σας δυσκολεύει, αφού αντιλαμβάνεστε αρκετά πράγματα που σας ενοχλούσαν και τα καταπιέζατε, αλλά καλό είναι να το πάρετε σαν ευκαιρία αυτοβελτίωσης. Προσοχή σε τυχόν βεβιασμένες αγορές ή αλλαγές στην εμφάνισή σας, γιατί αργότερα μπορεί να το μετανιώσετε. Το δεύτερο πενθήμερο του δεκαημέρου θα είναι σχετικά πιο τυχερό.

Γ

Δεν έχετε ιδιαίτερη επιρροή από το παρών φαινόμενο. Ο Πλούτωνας και ο Κρόνος είναι οι μόνοι που ασκούν επιρροή επάνω σας, έτσι δίνετε πολλή βάρος στα επαγγελματικά σας, που μακροπρόθεσμα σας βγάζουν κερδισμένους, ενώ πολλές πληροφορίες που θα πάρετε, θα τις διαχειριστείτε προς όφελός σας.

Ταύρος

Α

Δεν αναμένεται επιρροή για το δικό σας δεκαήμερο. Το μόνο που έχω να προτείνω για εσάς είναι να διεκδικήσετε χρήματα, αν κάποιος σας τα χρωστάει, γιατί η αναδρομή του Ερμή στον 2ο οίκο σας, θα αποδώσει εύνοια σε αυτόν τον τομέα. Η επανεμφάνιση παλαιότερων οικονομικών συμφωνιών δεν αποκλείεται.

Β

Ο Ουρανός εξακολουθεί να πιέζει το δεκαήμερο αυτό και έχετε μία καθημερινότητα στην οποία δεν προλαβαίνετε να βαρεθείτε. Το όφελός σας είναι η αξιολόγηση των πραγμάτων που όντως είναι σημαντικά ή όχι για εσάς, ενώ το οικογενειακό σας περιβάλλον δείχνει υποστηρικτικό ως προς τις ενέργειες που θέλετε να ακολουθήσετε.

Γ

Ως πρωταγωνιστές του φαινομένου, θα έχετε αρκετές πιέσεις κι απογοητεύσεις. Αποστασιοποιηθείτε συναισθηματικά από όσα συμβαίνουν και διατηρήστε την αισιοδοξία σας, χωρίς να επαναπαυθείτε, αφού οι θετικές όψεις Άρη, Ποσειδώνα και Πλούτωνα με τον Ήλιο και τη Σελήνη δείχνουν πως στο τέλος θα τα καταφέρετε.

Δίδυμος

Α

Είστε από τους τυχερούς του φαινομένου αυτού. Ξεκινά για εσάς ένα διάστημα κοινωνικοποίησης και διεύρυνσης του κύκλου γνωριμιών σας και θα διαρκέσει για πολύ καιρό. Προς το παρόν προσέξτε τι σας υπόσχονται, καθώς και τι υπόσχεστε εσείς στους άλλους, αφού το εξάγωνο του ανάδρομου Ερμή από την μία μπορεί να φέρει επανασυνδέσεις, από την άλλη ανατροπές σε συμφωνίες.

Β

Η σύνοδος Αφροδίτης –  Χείρωνα μπορεί να φέρει μοιραίες γνωριμίες που θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα. Δεν θα είναι απαραίτητα ερωτικές, μπορεί να γνωρίσετε και κάποιον φίλο που θα αποδειχθεί καλός στο μετέπειτα.

Γ

Οι μεταβλητοί αυτού δεκαημέρου δε βιώνουν τίποτα ιδιαίτερο κατά την Έκλειψη του Μάη, εκτός κι αν έχουν πλανήτες σε παρορμητικά ζώδια μεταξύ 9ο -11ο ή σταθερά μεταξύ 22ο -28ο. Υπάρχουν κάποιες ευκαιρίες για νέα γνώση ή ταξιδιών.

Καρκίνος

Α

Το κλίμα είναι πολύ πιο συναισθηματικό από ο,τι συνήθως, αλλά υπάρχει τουλάχιστον αρκετή εύνοια στα επαγγελματικά. Το εξάγωνο Δία Ερμή μπορεί να σας φέρει επαγγελματικές επανασυνδέσεις ή έναρξη κάποιας δραστηριότητας παρασκηνιακά.

Β

Στα επαγγελματικά στρέφεται η προσοχή σας, ενώ αν κάνετε ελεύθερο επάγγελμα, καλό είναι να μην προτιμήσετε ριψοκίνδυνες κινήσεις. Είναι ένα σχετικά καλό διάστημα για εσάς που περνάτε αρκετό χρόνο σε δραστηριότητες που σας γεμίζουν και άτομα με τα οποία περνάτε όμορφα.

Γ

Ζητήματα ερωτικών ή παιδιών σας απασχολούν και αλλάζουν κάποιες καταστάσεις σε αυτούς τους τομείς. Μαζί, δημιουργείτε νέες ευκαιρίες για τη βελτίωση των οικονομικών σας, μέσα από συνεργασίες.

Λέων

Α

Οι σταθεροί του Α δεκαημέρου δεν βιώνουν αλλαγές κατά την έκλειψη. Αρχίζουν, βέβαια, και καταλαβαίνουν σιγά-σιγά την εύνοια του Δία στον Κριό και δεν αποκλείεται να έχουν ευκαιρίες καριέρας στο εξωτερικό. Όσοι ασχολούνται με την εκπαίδευση, η απόδοσή τους θα ανέβει κατακόρυφα.

Β

Έχετε τη σύνοδο Αφροδίτης-Χείρωνα σε ημιεξάγωνο με τον Ουρανό και προφανώς το επόμενο διάστημα προβλέπεται η συλλογή πληροφοριών που θα σας βοηθήσουν να επεκταθείτε στους στόχους που έχετε θέσει. Ουσιαστικά προετοιμάζετε έδαφος για μελλοντικές αποφάσεις και δραστηριότητες και πολλοί θα βρείτε διέξοδο σε προβλήματα που σας απασχολούν.

Γ

Ανατροπές σε θέματα σχέσεων, συνεργασιών, και διαφωνίες αναμένονται κατά την παρούσα Πανσέληνο. Ζυγίστε τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς πριν διαπραγματευτείτε το οτιδήποτε, με σκοπό να έχετε τις λιγότερες απώλειες και μην προχωρήσετε σε αγοραπωλησίες μεγάλης αξίας έως τη λήξη της επιρροής της έκλειψης.

Παρθένος

Α

Αρκετές ευκαιρίες δίνει η παρούσα Έκλειψη σε εσάς μέσα από το εξάγωνο του Ερμή με το Δία. Παλαιότερες και νέες οικονομικές συνεργασίες εμφανίζονται, όμως καλό είναι να μην προχωρήσετε σε αγορά τηλεφώνου ή οχήματος το επόμενο διάστημα.

Β

Είναι καλή περίοδος για εσάς με θετικά γεγονότα. Έχετε αυξημένη λίμπιντο αυτό το διάστημα και πολλοί από εσάς θα κάνετε νέες γνωριμίες που θα τονώσουν τη διάθεσή σας, καθώς και να οδηγηθούν σε μία ερωτική σχέση στο μετέπειτα.

Γ

Η Έκλειψη ολοκληρώνεται στον τρίτο οίκο για εσάς, που συσχετίζεται με συγγενείς, μετακινήσεις/επικοινωνία και συμβόλαια και εκτιμώνται αρκετές αλλαγές σε αυτά τα πεδία της ζωής σας. Όπως οι Παρθένοι του Α έτσι και του Γ δεκαημέρου καλό είναι να αναβάλλουν τυχόν αγορές σε αγορές τηλεφώνων ή οχημάτων για αργότερα, καθώς και την υπογραφή συμβολαίων, εφόσον είναι εφικτό.

Ζυγός

Α

Έχει μία αρνητική χροιά το κλίμα για τους γεννημένους την τελευταία ημέρα του δεκαημέρου, ασχέτως του ότι δεν προκαλούνται σημαντικά γεγονότα. Είναι περίοδος ενδοσκόπησης και αναλώνεστε σε σκέψεις οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις δεν οδηγούν πουθενά. Το καλό είναι πως θα έχετε εύνοια από σχέσεις ή επαγγελματικές συνεργασίες.

Β

Η έκλειψη επηρεάζει τους γεννημένους τις πρώτες δύο ημέρες του δεκαημέρου με τον ίδιο τρόπο που επηρεάζει την τελευταία ημέρα του Α’ δεκαημέρου. Ενδοσκόπηση, πολλαπλές σκέψεις επί του παρελθόντος και προσωρινή απομόνωση. Παρ’ όλα αυτά, αυτό το δεκαήμερο έχει την ευκαιρία σημαντικών γνωριμιών.

Γ

Με τον Πλούτωνα στον 4ο οίκο και τον Κρόνο στον 5ο, η προσωπική σας ζωή δε θεωρείται εύκολη. Είτε θέλετε να διασκεδάσετε, είτε να νιώσετε ανέμελοι, βρίσκετε συνεχώς ‘τοίχο’ στις προσπάθειές σας με αρνητικό αντίκτυπο στην αυτοπεποίθησή σας.

Σκορπιός

Α

Μόνο η τελευταία μοίρα του δεκαημέρου εκτιμάται να επηρεαστεί από το φαινόμενο αυτό, πάνω σε θέματα οικογενειακά ή οικιακά, στα οποία μπορεί να προχωρήσετε σε αλλαγές. Η έκλειψη δεν σας επηρεάζει τόσο αρνητικά.

Β

Τα οικογενειακά σας πρόσωπα ή ζητήματα σπιτιού αποσπούν την προσοχή σας. Οι ευκαιρίες για εσάς προέρχονται από τον υπάρχοντα κύκλο γνωριμιών που διαθέτετε και καλό είναι να εκμεταλλευτείτε και την αναδρομή του Ερμή, για επιτυχείς επανασυνδέσεις με φίλους ή συγγενείς.

Γ

Η απογοήτευση κυριαρχεί αυτό το διάστημα, με τον Κρόνο στο 4ο ηλιακό σας σπίτι. Ο Βόρειος Δεσμός απέναντί σας, σάς λέει πως αν επιθυμείτε να προχωρήσετε και να επιτύχετε, θα πρέπει να αποχωριστείτε τον εγωισμό και το πείσμα σας και να επενδύσετε σε σχέσεις και συνεργασίες. Αυτό δε θα είναι πολύ εύκολο, όμως θα βρείτε διέξοδο μέσα από τη σκληρή εργασία και την εκμετάλλευση όσων ταλέντων κι εφοδίων έχετε ήδη.

Τοξότης

Α

Πέρα από τη γενικότερη  φιλοσόφηση της ζωής σας ως σήμερα, πολλοί θα ασχοληθείτε και με επανασυνδέσεις είτε προσωπικού/αισθηματικού περιεχομένου, είτε επαγγελματικού/οικονομικού. Έχετε πλέον, ούτως ή άλλως το Δία στον οίκο των ερωτικών και παιδιών, οπότε θα απασχοληθείτε αρκετά από αυτά τα θέματα και θα έχετε και τύχη σε αυτά.

Β

Είστε από τους τυχερούς αυτής της Έκλειψης, διότι η σύνοδος Αφροδίτης-Χείρωνα στον 5ο οίκο, αποκαλούμενη από πολλούς αστρολόγους ως ‘όψη Σταχτοπούτα’ βοηθάει για αισθηματικές γνωριμίες που θα σας αλλάξουν τη ζωή προς το καλύτερο.

Γ

Κατά την παρούσα Έκλειψη δέχεστε πολλές δευτερεύουσες όψεις. Έτσι, κάνετε  πολλαπλές σκέψεις σχετικά με θέματα ψυχολογικής φύσεως, αυτοεκτίμησης, ενώ τα οικονομικά σας είναι επίσης κάτι που σας απασχολεί έντονα. Καλό θα είναι να μην προχωρήσετε σε βεβιασμένες κινήσεις οποιασδήποτε φύσης μέσα στο επόμενο διάστημα.

Αιγόκερως

Α

Το φαινόμενο αυτό θα έχει περισσότερο ψυχολογική επιρροή για εσάς, παρά σημαντικά γεγονότα. Το θετικό είναι πως η είσοδος του Δία στον Κριό βελτιώνει την κατάσταση στα προσωπικά και οικογενειακά σας ζητήματα και σας βοηθά θα κτίζετε τα θεμέλια για την επίτευξη μακροπρόθεσμων στόχων.

Β

Οικογενειακά πρόσωπα μπορούν να σας βγάλουν από αδιέξοδα. Συγχρόνως η Έκλειψη αυτή μπορεί να σας φέρει κι έναν νέο έρωτα που θα σας αλλάξει τη ζωή. Αν πάλι είστε σε σχέση η δημιουργικότητά σας εκτιμάται να αυξηθεί αισθητά.

Γ

Εντάσεις θα υπάρχουν γύρω σας, όμως εσείς δεν θα συμμετέχετε ενεργά σε αυτές, παρά μόνο για να τις κατευνάσετε. Τύχη κι ευκαιρίες θα εμφανιστούν το επόμενο διάστημα αμφότερα στα προσωπικά κι επαγγελματικά σας τις οποίες θα διαχειριστείτε πολύ διπλωματικά.

Υδροχόος

Α

Γνωριμίες ενδέχεται να σας φέρει το παρόν φαινόμενο, είτε από τη γειτονιά σας, είτε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να επικοινωνήσουν μαζί σας και άτομα με τα οποία είχατε ‘χαθεί’ για καιρό.

Β

Κι εσείς θα γνωρίσετε ενδιαφέρων κόσμο με παρόμοιο τρόπο όπως οι Υδροχόοι του Α΄ δεκαημέρου, δηλαδή από το κοντινό σας περιβάλλον ή από τα social media. Επιπροσθέτως, οι δικές σας γνωριμίες μπορεί να οδηγήσουν σε μία σχέση ή συνεργασία.

Γ

Δυσκολίες και απογοητεύσεις αναμένονται κατά το παρόν φαινόμενο, ιδίως στα επαγγελματικά και την κοινωνική σας εικόνα. Αν εργάζεστε για κάποιον δεν αποκλείεται και μία λύση συνεργασίας ή η αλλαγή περιβάλλοντος, ενώ αν κάνετε ελεύθερο επάγγελμα αποφύγετε το ρίσκο έως τη λήξη της επιρροής της Έκλειψης.

Ιχθείς

Α

Ο Δίας στο 2ο οίκο καλυτερεύει την οικονομική σας κατάσταση σιγά σιγά, ενώ το εξάγωνο με τον Ερμή μπορεί να φέρει και κάποιες νέες συμφωνίες. Δεν αποκλείεται κάποιοι να εργαστείτε και από το σπίτι.

Β

Ήπια έως ανεπαίσθητη θα είναι για εσάς η επιρροή της έκλειψης αυτό το διάστημα. Τυχόν προβλήματα κακής διάθεσης ή τάσεων αυτο-σαμποτάζ που έχετε θα βρουν το τέλος τους, χάρη στη σύνοδο Αφροδίτης-Χείρωνα στο 2ο οίκο σας.

Γ

Με τον Άρη και τον Ποσειδώνα σε σύνοδο επάνω σας, συνιστάται να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την υγεία και την προσωπική υγιεινή σας. Δε συνιστώνται νέα ξεκινήματα αυτό το διάστημα, αφού όχι μόνο η κρίση σας δεν είναι αντικειμενική, αλλά επίσης ο Κρόνος στο 12ο οίκο σας, αυξάνει τα πισώπλατα χτυπήματα.

Ολική Σεληνιακή έκλειψη 16/05/2022

Από την Άννα Τσοπαναρίδου

Η οικογένεια Lunar Saros 119 περιλαμβάνει 72 εκλείψεις που ξεκίνησαν στις 10 Μαίου 1427. Είναι σχετικά νέος κύκλος εκλείψεων, και η έκλειψη της 16 Μαίου 2022 είναι η 34η, είναι στο μέσο του κύκλου και ολική έκλειψη.

Η αρχική έκλειψη είναι:

Έχουμε μιά έκλειψη με την Σελήνη σε πτώση στον Σκορπιό και τον Ήλιο στον Ταύρο. Μόνο ο Ερμής είναι σε κυβέρνηση και ίσως ο Ποσειδώνας που θεωρείται ότι είναι σε ζώδιο έξαρσης. Οι υπόλοιποι πλανήτες δεν είναι σε πολύ καλές θέσεις, ακόμη και η αμοιβαία υποδοχή Κρόνου Δία, με τον Δία σε πτώση, δεν είναι πολύ δυνατή.

Τα μεσοδιαστήματα της Πανσελήνου-έκλειψης και του Βόρειου Δεσμού της Σελήνης είναι:

Έκλειψη = Αφροδίτη/Πλούτωνα

Παθιασμένοι, κεραυνοβόλοι έρωτες, ή οικονομικές απώλειες ή άνοδος, έντονα συναισθήματα είτε στον έρωτα είτε στα οικονομικά.

Έκλειψη = Δία/Πλούτωνα

Φήμη, δημοσιότητα, διανοητική ή φυσική δύναμη, αισθηματικός πλούτος και οικονομικός πλούτος, η δύναμη να επηρεάζει τους άλλους.

Έκλειψη = Ερμή/Άρη

Η πραγματοποίηση σκέψεων και σχεδίων, η αποφασιστικότητα, γενναία σκέψη και δράση, ικανότητα επιτυχίας, ευέξαπτος, ευερέθιστος, τάση για καυγάδες, άτομο με γρήγορες αποφάσεις, έντονα και παρορμητικά συναισθήματα.

Έκλειψη = Ουρανό

Συναισθηματική και σωματική ένταση, ισχυρογμωνοσύνη, ανησυχία, ψυχική ταραχή, εκκεντρικότητα, ανάγκη για ελευθερία, απερισκεψία, νευρικό άτομο.

Βόρειος = Ερμής/Δίας

Σωστή κρίση, λογική, διανόηση, επικοινωνία, κοινωνικότητα, διασκεδάσεις, ομαδική εργασία, πετυχημένη οργάνωση.

Βόρειος = Ήλιος,Σελήνη/Αφροδίτη

Έρωτας, αφθονία, ομορφιά, τέχνη, κομψότητα, χάρη, ερωτική δημιουργία, έκφραση των αισθημάτων, συναισθήματα αγάπης και στοργής προς τους άλλους, αγάπη για την οικογένεια.

Βόρειος = Ερμής/Αφροδίτη

Εκτίμηση για την ομορφιά, τον έρωτα και την αγάπη, κοινωνικότητα, αγάπη για καλλιτεχνικά γεγονότα, διεγερτική ανταλλαγή σκέψεων και ιδεών.

Βόρειος = Ήλιος,Σελήνη/Δίας

Σωματική, φυσική και ψυχική αφθονία, σχέσεις με επιτυχημένα άτομα, επιτυχημένη σχέση, ευτυχία, κοινωνικότητα, επιτυχίες μαζί με άλλους, γόνιμος γάμος.

Βόρειος = Κρόνος/Ουρανός

Ξαφνικός περιορισμός, δυσάρεστη ξαφνική ένταση, ανικανότητα να προσαρμοστεί το άτομο στην κοινωνία, προκλητική συμπεριφορά.

Η αρχική έκλειψη μας δείχνει έντονους και παθιασμένους έρωτες, καυγάδες, απερίσκεπτες κινήσεις, καλλιτεχνικές δημιουργίες, γόνιμες οργανώσεις και συνεταιρισμούς, ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς.

Η έκλειψη της 16 Μαίου 2022 συνδέεται με την Σεληνιακή έκλειψη της 19ης  Νοεμβρίου 2021 που έγινε στην 27ο του Ταύρου με τον Ήλιο στην 27ο του Σκορπιού. Στην τωρινή έκλειψη ο Ήλιος είναι στην 25ο  17΄ του Ταύρου, κοντά στον απλανή αστέρα Algol (Γοργόνα του Περσέα-Μέδουσα), και η Σελήνη στην 25ο 17΄ του Σκορπιού σε πτώση. Η Σελήνη είναι σε πτώση στον Σκορπιό, στην μοντέρνα κυβέρνηση του Πλούτωνα και παραδοσιακά του Άρη, σε δεκανό Αφροδίτης και όριο Κρόνου. Ο Ήλιος είναι σε κυβέρνηση Αφροδίτης, δεκανό Κρόνου και όριο Κρόνου.

Ο χάρτης της έκλειψης για την Αθήνα είναι:

Ο Ήλιος κι η Σελήνη είναι στον άξονα 6 – 12, αφορά την καθημερινότητα, την εργασία, τις ασθένειες, ψυχικές διαταραχές, νοσοκομεία, ιδρύματα, απομόνωση, κρυφούς εχθρούς. Ο Ήλιος στον Ταύρο είναι επίμονος, προσεκτικός, ακλόνητος, χρειάζεται χρόνο να προσαρμοστεί σε νέες καταστάσεις, υπεύθυνος, σοβαρός, πρακτικός, έχει καλλιτεχνικές τάσεις, του αρέσει η κομψότητα και η ομορφιά, θέλει οικονομική και συναισθηματική ασφάλεια, αργεί να θυμώσει, αλλά όταν θυμώσει γίνεται «ταύρος εν υαλοπωλείο». Η Σελήνη στον Σκορπιό είναι συναισθηματικά κτητική, ζηλιάρα, εκδικητική, σκυθρωπή, με έντονα συναισθήματα, διερευνητική, έχει πάθος στο σεξ, συχνά είναι μυστικοπαθής και ελεγκτική στα παιδιά της.

Είναι έκλειψη Νότιου δεσμού και λίγο δυσκολότερη και με στάσιμους δεσμούς της Σελήνης, κάποια θέματα πρέπει να συμβούν τώρα και να επιλυθούν.

Τα μεσοδιαστήματα της έκλειψης είναι:

Ήλιος, Σελήνη = Κρόνος

Εσωτερικές αναστολές, καταπίεση, κατάπτωση, εσωτερική μοναξιά, δυσκολίες στις σχέσεις ή διάλυση κάποιας σχέσης, ασθένεια, σωματικός πόνος.

Ήλιος, Σελήνη = Άρη/Πλούτωνα

Άξονας βίας, σκληρότητας, εξαναγκασμού, άτομο που εργάζεται σκληρά, ατύχημα, αναστάτωση, ταραχή, θάρρος, αυθορμητισμός, φιλοδοξία, αποφασιστικότητα.

Ήλιος, Σελήνη = Ερμή/Ουρανό

Εξυπνάδα, διαίσθηση, ενόραση, εφευρετικότητα, επικοινωνία με ηλεκτρονικά μέσα, ενθουσιασμός, προθυμία, βιασύνη, ξαφνικά γεγονότα, ευερέθιστο άτομο, εναλλαγές διάθεσης, ξαφνικές γνωριμίες και σχέσεις.

Ήλιος, Σελήνη = Ποσειδώνα/Πλούτωνα

Υπερευαισθησία, περίεργες ασθένειες, παράξενες ψυχικές καταστάσεις, αλλαγές διαθέσεων, υπερφυσικές εμπειρίες.

Βόρειος = Ήλιο/Μεσουράνημα

Ατομικότητα, στόχος, επιδίωξη της ζωής, επιλογή γνωστών, γνωριμιών και σχέσεων με υπερβολική σχολαστικότητα, δημιουργία σχέσης.

Βόρειος = Σελήνη/Μεσουράνημα

Ενδιαφέρον για την οικογένεια, προσαρμοστικότητα, συμπάθεια και κατανόηση προς τους άλλους, ψυχική συγγένεια, ψυχική σχέση.

Βόρειος = Κρόνο/Μεσουράνημα

Συμπάθεια και συντροφικότητα, συνάντηση με άλλους διαμέσου άσχημων συνθηκών.

Βόρειος = Αφροδίτη/Δία

Άξονας επιτυχίας, ειλικρίνειας, γάμου, ανιδιοτέλεια, ισχυρά αισθήματα έρωτα, μιά χαρά που μοιράζεται το άτομο μαζί με άλλους.

Ο κυβερνήτης της έκλειψης για την Αθήνα είναι ο Ερμής, ανάδρομος, στους Διδύμους, ζώδιο κυβέρνησής του, σε δεκανό Δία και στα όριά του.  Είναι πολύ δυνατός Ερμής που επιτάσσει να ξανασκεφτούμε, να επαναπροσδιορίσουμε την πορεία μας, τους στόχους μας και τις σχέσεις μας. Θέλει να εκφράσουμε τον εαυτό μας, να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας, να γίνουμε περισσότερο ομιλητικοί και επικοινωνιακοί, να επικρατήσει η λογική στις αποφάσεις και όχι τα συναισθήματα. Ίσως κάποιες σχέσεις από το παρελθόν να μας απασχολήσουν πάλι, ή κρυφές σχέσεις που μας κρατούν πίσω.

Η Αφροδίτη είναι στον Κριό σύνοδο με τον Χείρωνα, σε ζώδιο Άρη και σε αδυναμία. Ο Άρης στους Ιχθύες, σε σύνοδο με τον κυβερνήτη του Ποσειδώνα, εξάγωνο με Ήλιο και Βόρειο και τρίγωνο με την Σελήνη. Ίσως κάποιες ιώσεις, μολύνσεις, αλλεργίες, να μας κρατήσουν στο σπίτι, ή σε απομόνωση. Οι καλές όψεις με την έκλειψη, διευκολυμένη αντίθεση ή σφήνα, να μην δημιουργήσουν προβλήματα ή να υπάρχει γρήγορη ίαση. Μπορεί και κάποιες τραυματικές σχέσεις, σχέσεις εξαπάτησης να επιλυθούν. Ο Δίας στην πρώτη μοίρα του Κριού, σε αμοιβαία υποδοχή με τον Άρη, βοηθά στο ξεκίνημα νέων σχέσεων και συνεργασιών. Ο Κρόνος στον Υδροχόο, ζώδιο παραδοσιακής κυβέρνησης, σε ταυ τετράγωνο με την έκλειψη, θέλει νέα ξεκινήματα αλλά με προσοχή και οργάνωση, σχέσεις προβληματικές θα τελειώσουν για να δωθεί χώρος να ξεκινήσουν νέες, επιβάλλει  απομόνωση και εσωτερική μοναξιά, για να ξεκαθαρίσουμε και να πετάξουμε ότι άχρηστο υπάρχει στην ζωή μας. Ο Ουρανός μας αναστατώνει, φέρνει μιά εσωτερική ταραχή, ίσως και ψυχικές ταραχές.  Ο Πλούτωνας κάνει κι αυτός μία διευκολυμένη αντίθεση(σφήνα) με τον Ήλιο και την Σελήνη.

Γενικά δεν είναι δύσκολη έκλειψη, δεν έχει δύσκολες όψεις, εκτός από το ταυ τετράγωνο με τον Κρόνο, που τελικά καλώς υπάρχει για να μπαίνουν τα πράγματα στην θέση τους.

Αρέσει σε %d bloggers: