ΛΟΙΠΑ

Η Όψη του μήνα. Η φαντασιακή κατάκτηση του Άρη-Ποσειδώνα: Eπιβολή ή Διαίσθηση;

Η φαντασιακή κατάκτηση του Άρη-Ποσειδώνα: Eπιβολή ή Διαίσθηση;

Από τον Γιάννη Σπαθά.

            Και ενώ όλοι βιώνουμε τις πρώτες ημέρες μια πολύ δύσκολης σεληνιακής έκλειψης στην 25η μοίρα του Σκορπιού, η οποία και θα μας επηρεάσει για τις επόμενες πενήντα ημέρες περίπου, η σύνοδος του Άρη με τον Ποσειδώνα στην 24η μοίρα και 59 λεπτά των Ιχθύων θα επιβαρύνει τους γενέθλιους χάρτες κάποιων ατόμων ακόμη περισσότερο, κάνοντας τα γεγονότα λίγο πιο περίπλοκα  και πιεστικά.

            Πριν όμως εξετάσουμε την επιρροή αυτής της όψης, θα ήθελα να αναφερθώ σε μια σειρά γεγονότων τα οποία εξελίχθηκαν κατά τη διάρκεια της όψης που αναλύσαμε για τον μήνα Απρίλιο,  αυτής σχετικά με την σύνοδο του Άρη με τον Κρόνο μέσα στον Υδροχόο. Αν ανατρέξει κανείς  σε εκείνη την ανάλυση θα μπορούσε να  την ορίσει , εν συντομία,  ως μια πολύ βαριά και βίαιη χρονική περίοδο, η οποία μας επηρέασε κοινωνικά και ατομικά ενδεχομένως, ανάλογα με τον προσωπικό χάρτη του καθενός. Έτσι όλοι ακούσαμε για την προσαγωγή μιας μητέρας και την προφυλάκιση της με την κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης, ενός τουλάχιστον από τα τρία παιδιά της, που έχουν πεθάνει με περίεργο και ξαφνικό τρόπο, την δολοφονία ενός 55χρονου σε μία πόλη της περιφέρειας από έναν 93χρονο για ασήμαντη αφορμή, καθώς και το ξέσπασμα μιας τρομακτικής πυρκαγιάς σε νοσοκομείο με πιθανή αιτία την έκρηξη της μπαταρίας ενός κινητού, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ενός ασθενή στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

            Επί της συνόδου του Άρη με τον Ποσειδώνα, όπως γράψαμε παραπάνω, αυτή πρόκειται να συμβεί  στην 25η μοίρα των Ιχθύων (σχεδόν 25 διότι όπως αναφέρθηκε θα γίνει στην 24 και 59 λεπτά).Αναμένεται  λοιπόν η εν λόγω  σύνοδος να επηρεάσει σημαντικά άτομα που έχουν στον γενέθλιο χάρτη τους τα φώτα (Ήλιο και Σελήνη) καθώς και προσωπικούς πλανήτες (Άρη, Αφροδίτη,Ερμή) και ωροσκόπο (Asc) σε σχέση συνόδου,αντίθεσης ή τετραγώνου με την εν λόγω μοίρα, δηλαδή να έχουν έναν τουλάχιστον από τους εν λόγω πλανήτες ή ωροσκόπο στην 24,25 και 26 μοίρα των ζωδίων του μεταβλητού σταυρού (Ιχθείς-Δίδυμοι-Παρθένος-Τοξότης).

            Ο Άρης ως αρχετυπικό σύμβολο, ταυτίζεται με τον ήρωα και τον κατακτητή. Η σκοτεινή πλευρά του είναι συνυφασμένη με τον βίαιο άνθρωπο και τον καταστροφικό χαρακτήρα. Στο ζώδιο των Ιχθύων εκφράζεται αρμονικά ως προσωπικότητα  ευαίσθητη και χαριτωμένη με τα χίλια πρόσωπα  που μπορεί να ενστερνιστεί οποιοδήποτε ρόλο. Δυσαρμονικά εκφράζεται ως άτομο-απατεώνας και η επιθετικότητα του εκδηλώνεται έμμεσα αλλά και χυδαία όταν βρίσκεται υπό την επήρεια του αλκοόλ.

            Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς εκφράζεται έντονα και δυναμικά καθότι στο ζώδιο αυτό βρίσκεται στην κυβέρνηση του. Είναι μια θέση όπου ιδανικά, όπως αυτό της αυτοθυσίας, της αγάπης για τον πλησίον ανθούν και διατυπώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επαύξηση σε ταλέντα όπως ή ποίηση και η μουσική, η κατανόηση των κατατρεγμένων, ιατρικές ανακαλύψεις και πολιτιστικές αντιλήψεις είναι χαρακτηριστικά που δίνει ο Ποσειδώνας σε  αυτή τη ευνοϊκή θέση.

            Σε ένα γενέθλιο χάρτη η σύνοδος του Άρη με τον Ποσειδώνα φανερώνει ένα άτομο που έχει μεγάλη φαντασία, διαίσθηση και μερικές φορές το κάνει να είναι αισθησιακό και ο ενθουσιασμός του, αν και αστείρευτος, μπορεί να μην ακολουθεί την ενδεδειγμένη κατεύθυνση.  Άλλες φορές μπορεί να είναι δύσκολο να βρει μια θετική διέξοδο στην ανυπομονησία ή την ενεργητικότητα του. Ενίοτε μια τάση φυγής από την πραγματικότητα μπορεί να τα οδηγήσει σε προβλήματα χρήσης ουσιών ή αλκοόλ. Κάποια καριέρα στις τέχνες μπορεί να είναι θετική διέξοδος για τη δημιουργική πλευρά του Ποσειδώνα και τη ζωντάνια και ζωτικότητα του Άρη.

            Αυτή η σύνοδος ως διέλευση είναι αρκετά δύσκολη λόγω της διαφορετικής φύσης των δύο πλανητών. Ο Άρης υποστηρίζει εγωιστικά κίνητρα ενώ ο Ποσειδώνας δείχνει πρωτίστως το ενδιαφέρον του για τον πλησίον. Έτσι κατά τη διάρκεια κατά την οποία  οι δύο πλανήτες θα εμπλακούν σε ζητήματα επιβίωσης, το άτομο που δέχεται την επιρροή περνάει μια δύσκολή φάση. Η φυσική άμυνα του οργανισμού είναι εξασθενημένη  ενώ σε ψυχολογικό επίπεδο μπορούμε να πούμε ότι κάθε προσπάθεια γίνεται με “μισή καρδιά” και η κούραση πέφτει στους ώμους σαν “βουνό”.Είναι μια περίοδος πονηρή στην οποία μπορεί να βρεθούμε κοντά σε επικίνδυνους ανθρώπους. Ο Ποσειδώνας μπορεί να διεγείρει τα κρυφά μας πάθη και τις ανομολόγητες επιθυμίες μας. Έτσι μπορεί πολύ εύκολα να βρεθούμε μπλεγμένοι σε σκάνδαλα ή σε κάποια υπόθεση την οποία έχουν αναλάβει να διαλευκάνουν οι αρχές. Για αυτό χρειάζεται μια περισσότερη προσοχή στις δουλειές που αναλαμβάνουμε για πρώτη φορά και στις συναλλαγές μας με καινούργιες γνωριμίες.

            Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι διελεύσεις όσο και αν μας επηρεάζουν, είναι παροδικές και όπως ο χρόνος στην καθημερινή ζωή , έτσι και αυτές έρχονται και φεύγουν. Η μελέτη τους παρόλα αυτά μας βοηθά να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι στις δυσχέρειες και περισσότερο παραγωγικοί σε ευνοϊκές όψεις…

           Για  προσωπικές αστρολογικές προβλέψεις επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας  www.astroprovplepseis.com ή καλέστε μας στο 6946703338 για το δικό σας ραντεβού!

Αρέσει σε %d bloggers: