ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΜΑΪΟΥ 2022:  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ! Οι επόμενες 14 μέρες!

Από τη Βίρνα Κουτράκου

Η Νέα Σελήνη του Μαΐου 2022 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30/5 κ ώρα 2 και μισή το μεσημέρι στην 9ο Διδύμων.

Οι Δίδυμοι είναι το τρίτο ζώδιο του Ζωδιακού κύκλου κ αυτό που ολοκληρώνει την Άνοιξη. Είναι αέρινο ζώδιο (άρα υγρό κ θερμό)  κ μεταβλητό, ενώ αποτελεί την ημερήσια κατοικία του Ερμή. Μυθολογικά, ανταποκρίνεται στα αδέρφια Κάστορα κ Πολυδεύκη, τους δύο Διόσκουρους, παιδιά της Λήδας, από διαφορετικούς όμως πατεράδες: ο Κάστωρ, ο θνητός δίδυμος ήταν παιδί του Τυνδάρεω, ενώ ο Πολυδεύκης, ο αθάνατος, παιδί του Δία. Ήδη από τον μύθο του ζωδίου αντιλαμβανόμαστε ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μια μονάδα, αλλά με μια διπλή φύση, μια δυική υπόσταση. Ο Κυβερνήτης τους ο Ερμής, παιδί του Δία κ της Μαίας, προς τιμήν της οποία οι Ρωμαίοι ονόμασαν τον Μάϊο, «σφραγίζει» το πολυσχιδές της προσωπικότητας τους: Κλέφτης, ψεύτης, απατεώνας, πονηρός, ασυνεπής, αλλά κ ευφυέστατος, επικοινωνιακός, ομιλητικός, διασκεδαστικός, ανάλαφρος, υπερκινητικός, ευπροσάρμοστος, αυθόρμητος, εφευρετικός, ικανός να επιχειρηματολογήσει ώστε να ξεφύγει από την οποιαδήποτε δυσχερή θέση μπορεί να βρισκόταν, αξιαγάπητος σε βαθμό που οι άλλοι Θεοί δεν μπορούσαν να κάνουν χωρίς αυτόν εξ ου κ επιστρατευόταν όποτε δυσκόλευε πολύ μία κατάσταση: Κυρίες κ Κύριοι, ιδού ο αρχετυπικός Δίδυμος!

H Νέα Σελήνη λοιπόν που γίνεται στο ζώδιο των Διδύμων κ για την Ελλάδα έχει ωροσκόπο στις 25ο Παρθένου, φέρει αυτές ακριβώς τις ιδιότητες. Ας δούμε όμως τον χάρτη της πιο αναλυτικά: 

Κυβερνήτης του ζωδίου της Νέας Σελήνης είναι ο Ερμής, ενώ εξουσία επάνω της έχουν ακόμα ο Κρόνος, ως κυβερνήτης της ζωδιακής τριπλότητας, ο Δίας, ως κυβερνήτης του Ορίου αλλά κ του προσώπου που γίνεται. Για την Ελλάδα, ο ωροσκόπος είναι στην 25ο Παρθένου, άρα ο ρόλος του Ερμή στον χάρτη αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο. Για την χώρα μας γίνεται στον 9ο οίκο , οπότε για αυτόν τον μήνα θέτει θέματα διεθνών σχέσεων κ εξωτερικού εμπορίου, ταξιδιών, θέματα δικαστικά αλλά κ θρησκευτικά – φιλοσοφίας ζωής, που σημαίνει ότι κατά κύριο λόγο αυτός θα είναι ο τόνος των ειδήσεων αυτού του μήνα.

Ο κυβερνήτης της Νέας Σελήνης Ερμής βρίσκεται τον Ταύρο, στην 26ο, ανάδρομος κ σε σύνοδο με τον Algol (κεφαλή της Μέδουσας) κ τον βόρειο δεσμό, ενώ δέχεται κ ένα ανώτερο τετράγωνο από τον Κρόνο (που όμως δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ξανά), ένα εξάγωνο από τον Ποσειδώνα κ ένα τρίγωνο (το  2ο από τα συνολικά τρία που θα κάνει κατά τη διάρκεια της αναδρομής του) από τον Πλούτωνα. Η θέση αυτή του Ερμή έχει πολύ ενδιαφέρον δεδομένου ότι σχεδόν βρίσκεται στη θέση που είχε ο Ήλιος κατά την τελευταία έκλειψη, ενώ κάνει κ τις αντίστοιχες όψεις:  Υπάρχουν πάρα πολλές σκέψεις, νέες ιδέες, σχέδια, στόχοι, τρόπου δράσης, αλλά αυτή τη στιγμή, της Νέας Σελήνης, δεν ξεκινάει τίποτα κ καλώς συμβαίνει αυτό! Χρειάζεται χρόνος για προσεκτική σκέψη, οργάνωση κ μεθόδευση των επόμενων βημάτων. Συμβαίνουν πολλαπλά πράγματα ταυτόχρονα τα οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε χωρίς να τους δίνουμε τον απαιτούμενο χρόνο κ την δέουσα προσοχή καθώς τρέχουμε να προλάβουμε πολλά πράγματα σε διαφορετικά μέτωπα. Αυτό ακριβώς ο Ερμής λέει ότι δεν πρέπει να γίνει: Για να δοθεί υπόσταση, φόρμα κ μορφή (κατ’ εξοχήν ιδιότητα του Ταύρου όπου βρίσκεται ο Ερμής)  στην κατακλυσμιαία κ βιαστική ενέργεια των Διδύμων (όπου γίνεται η Ν.Σ.) χρειάζεται να συλλεχθούν δεδομένα, να επεξεργαστούν, να καταστρωθεί ένα σχέδιο δράσης κ αυτό θα γίνει εφόσον αφιερωθεί χρόνος σε γείωση, σκέψη, στοχασμό κ περισυλλογή. Λόγω της θέσης του, αλλά  κ των όψεων που κάνει, θα φέρει πληροφορίες που θα αφορούν κ τα γεγονότα που έγιναν κατά την διάρκεια των εκλείψεων της 19ης Νοεμβρίου ΄21 και 16ης Μαΐου ΄22 κ θα τα «φωτίσει»  αλλά κ αποκαλύψεις που θα αφορούν ακριβώς τα θέματα του 9ου οίκου (που αναφέρθηκαν πιο πάνω).

Η Αφροδίτη, κυβερνήτρια του Ερμή, έχει πλέον μπει στον Ταύρο, την νυκτερινή της κατοικία, κ δεδομένου ότι είναι κ άνοπτη, δλδ δεν κάνει αυτή τη στιγμή Πτολεμαϊκές όψεις, θα κάνει την παρουσία της ιδιαίτερα αισθητή, κ μέσω των  πλανητών που κυβερνάει (Ουρανό κ Ερμή) αλλά  κ ως προς τα πρωτογενή της αιτήματα που σχετίζονται κυρίως με την καλοπέραση!

Ο Άρης έχει μπει κ αυτός στην ημερήσια κατοικία του, τον Κριό, κ μόλις την προηγούμενη ημέρα ολοκλήρωσε την σύνοδο του με τον Δία (που κ αυτός έχει λόγο επί  της Νέας Σελήνης), μία σύνοδο η οποία μεταξύ άλλων ανέσυρε στην επιφάνεια κ τα θέματα της βίας στην Παιδεία (η ανάλυση όμως του συνοδικού τους κύκλου είναι αντικείμενο άλλου άρθρου οπότε δεν θα επεκταθούμε εδώ), οπότε είναι εξαιρετικά ενισχυμένος καθώς μεταφέρει κ την Διική ενέργεια. Η σύνοδος Άρη/Δία βλέπει με εξάγωνο τη Νέα Σελήνη κινητοποιώντας την ακόμα περισσότερο, δίνοντας της ορμή κ βιασύνη.   Δεδομένου ότι ο συνδυασμός αυτών των 2 πλανητών εκτός από το κουράγιο κ την αντοχή, δίνει κ τάσεις ανάληψης ρίσκου κ απερισκεψίας, αλλά κ «παράκαμψης» των Νόμων, καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη της περισυλλογής, περίσκεψης κ υπομονής. 

Ο Κρόνος από την ημερήσια κατοικία του στον Υδροχόο βλέπει τον κυβερνήτη της Νέας Σελήνης, Ερμή, με τετράγωνο. Το τετράγωνο αυτό που τώρα δεν θα ολοκληρωθεί, είχε κλείσει έναν μήνα πίσω, στις  24 Απριλίου, και θα επαναφέρει την ηχώ των όσων ακούσαμε κ σκεφτήκαμε εκείνο το διάστημα, με έμφαση στα οικονομικά κ αισθηματικά θέματα (λόγω της τριπλής συνόδου Αφροδίτης, Ποσειδώνα κ Δία που υπήρχε τότε). Ταυτόχρονα είναι μία όψη επιβραδυντική που επιβάλλει ό,τι γίνεται, να γίνεται συνειδητά κ όχι αυτόματα ή άκριτα ή βιαστικά κ παρορμητικά. Δεν θα πρέπει επίσης να αγνοήσουμε ότι ο Κρόνος (κ ταυτόχρονα και ο Ερμής) ενεργοποιούν το μεσοδιάστημα Ποσειδώνα/Πλούτωνα, το οποίο θα φέρει σωματική εξασθένιση κ κάποια θέματα υγείας.

Αυτές ήταν οι βασικές επιρροές που δέχονται τα Φώτα. Πριν συνοψίσουμε κ δούμε ποιους αφορούν περισσότερο, ας δούμε τι έχει να μας πει κ ο δωδεκατημοριακός χάρτης:

Τα πολύ ενδιαφέρονται σημεία αυτού του χάρτη είναι α/ η δωδεκατημοριακή Νέα Σελήνη που έρχεται στην Παρθένο, σε σύνοδο με τον ωροσκόπο του μητρικού χάρτη κ πρακτικά στον 1ο οίκο, ενισχύοντας ακόμα περισσότερη την Ερμαϊκή της φύση, αλλά  κ τον κεντρικό ρόλο που θα παίξει σε εξελίξεις της ζωής μας, ζητώντας όμως αυτό να γίνει μεθοδικά κ οργανωμένα, β/ η δωδεκατημοριακή Αφροδίτη που έρχεται επάνω στον Ερμή του μητρικού χάρτη τονίζοντας την αργή, πρακτική αλλά κ ηδονιστική φύση που αποκτά ο Ερμής στη συγκεκριμένη θέση, με τον Κρόνο όμως σε τετράγωνο προς αυτήν, να επιχειρεί να μειώσει τις προσδοκίες της αλλά  κ να της δημιουργεί οικονομικά άγχη, γ/ ο δωδεκατημοριακός Ποσειδώνας που βλέπει με τετράγωνο την σύνοδο Άρη/Δία στον Κριό κ μας λέει αφενός μεν πως «ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός» κ κάποιες «ευκαιρίες» γρήγορου κέρδους πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα κ αφετέρου ότι μπορεί να τεθούν κάποια θέματα υγείας που όμως δεν θα έχουν διάρκεια.

Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μία Νέα Σελήνη που θα μας κινητοποιήσει κ διανοητικά, σε επίπεδο ιδεών κ σχεδίων αλλά κ φυσικά. Τις πρώτες μέρες της Νέας Σελήνης δεν θα είναι δυνατό να βάλουμε σε εφαρμογή τα σχέδια μας, καθώς οι συνθήκες μας υπαγορεύουν ότι πρέπει να κινηθούμε σχεδιάζοντας τα βήματα μας κ να αντισταθούμε στην αίσθηση που θέλουμε να βγούμε μπροστά κ να αυτοσχεδιάσουμε. Μετά από 5 μέρες όμως, στις 4 Ιουνίου που ο Ερμής θα είναι πια ορθόδρομος, θα μπορούμε να κινηθούμε άνετα για την ευόδωση των σχεδίων μας καθώς θα μπορούμε να δούμε με ακρίβεια κ τον στόχο μας, αλλά κ με ποιόν τρόπο θα τον φτάσουμε.  Η Σελήνη φεύγοντας από τον Ήλιο θα συναντήσει τον Χείρωνα με εξάγωνο, ο οποίος βρίσκεται σε μία μοίρα (16ο Κριού)  από την οποία δεν έχει περάσει ξανά, κ μας δείχνει τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξουμε, ενώ το τρίγωνο με τον Κρόνο που θα κάνει την άλλη μέρα, μας εγγυάται πως εφόσον έχουμε ξεκάθαρους στόχους, ό,τι ξεκινήσουμε τώρα θα είναι σταθερό κ θα έχει διάρκεια. Οι συνθήκες είναι πολύ καλές κ για φυσικά δραστηριότητα. Έτσι, όσοι λόγω χειμώνα κ φόβου πανδημίας ήταν κλεισμένοι μέσα, μπορούν τώρα να αρχίσουν να αθλούνται, ή έστω, να έρθουν σε επαφή με το σώμα τους κ τις φυσικές του ανάγκες, με προσοχή όμως για να μην υπερβούν τις αντοχές τους.

Περισσότερο ευνοούνται όσοι έχουν Ωροσκόπο στα μεταβλητά (δλδ σε Διδύμους, Παρθένο, Τοξότη κ Ιχθύες) κ κυρίως από την 5ο μέχρι την 15ο μοίρα γιατί δέχονται αυτή τη Ν.Σ. σε Κέντρο του χάρτη τους, άρα πιο ισχυρά κ κομβικά στη ζωή τους. Επίσης, όσοι έχουν ήλιο από την 7ο μέχρι την 11ο μεταβλητών, αλλά και Σελήνη στις ίδιες μοίρες. Όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες (δλδ Ερμή, Αφροδίτη, Άρη) σε αυτές τις μοίρες στα μεταβλητά στον χάρτη τους, επίσης θα βοηθηθούν, στα θέματα του αντίστοιχου πλανήτη κ στο τι κυβερνάει αυτός στον κάθε χάρτη.
Προσοχή χρειάζεται από εκείνους που έχουν Ωροσκόπο, Ήλιο ή Σελήνη από 25ο έως 27ο σταθερών (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος) , καθώς δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιχειρήσουν να κάνουν κάτι πρόχειρα κ ανοργάνωτα, αλλά κ στις πληροφορίες που θα επιδιώξουν να πάρουν για κάποιες σχέσεις τους που πλέον έχουν τελειώσει, γιατί  μπορεί να μην τους αρέσουν ιδιαίτερα.  Οι υπόλοιποι θα αισθανθείτε αυτή τη Νέα Σελήνη στον οίκο του χάρτη σας που αντιστοιχεί η 9ο Διδύμων κ εκεί θα δείτε να υπάρχουν εξελίξεις, ειδικά μετά τις 4 Ιουνίου.

Αρέσει σε %d bloggers: