ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Νέα Σελήνη Ιουνίου 2022: Ελπίζοντας για το καλύτερο!

Από τη Βίρνα Κουτράκου

Η Νέα Σελήνη του Ιουνίου 2022 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτης 29/6 στις 05.52 τα ξημερώματα, στην 7ο Καρκίνου.

Ο Καρκίνος είναι το τέταρτο ζώδιο του Ζωδιακού Κύκλου, κ το 2ο παρορμητικό και μας εισάγει (όσους ζούμε στο βόρειο ημισφαίριο) στο Καλοκαίρι. Σύμβολο του είναι το καβούρι (καρκίνος) που μας έρχεται από την αρχαία Βαβυλώνα, ενώ στην αρχαία Αίγυπτο συμβολιζόταν από 2 θαλάσσιες χελώνες. Βλέπουμε δλδ ότι το ζώδιο ήταν από τις απαρχές ακόμα της Αστρολογίας συνδεδεμένο με το στοιχείο του Νερού. Ως υδάτινο, θεωρείται υγρό κ ψυχρό. Είναι το βασίλειο της Σελήνης, όπου έχει την κατοικία της, κ το ζώδιο της έξαρσης του Δία.

Το ζώδιο του Καρκίνου αρχετυπικά σχετίζεται με την Μεγάλη Μητέρα και έτσι χαρακτηρίζεται από ευαισθησία,  προστατευτικότητα και επιφυλακτικότητα. Εμφανίζει ισχυρό μητρικό κ γονικό, γενικά,  ένστικτο. Ο όρος «γονικός» προέρχεται από τον γόνο κ την γενεά, εξού κ στον Καρκίνο βλέπουμε ένα ισχυρότατο δέσιμο με τους Προγόνους, με την παράδοση, αλλά κ με την Πατρίδα ως κοιτίδα των προγόνων. Έχει ισχυρότατη Μνήμη, γιατί «το Νερό θυμάται» , η οποία όμως δεν είναι συνεχής κ αποστασιοποιημένη, αλλά συγκινησιακά φορτισμένη και χρωματισμένη από συναισθήματα με τα οποία έχει συνδέσει τα γεγονότα κ τις μνήμες που έχει εγγράψει στα κύτταρα του από αυτά. Οι μνήμες κ των πραγμάτων που έχει ζήσει, αλλά κ οι συλλογικές μνήμες από το παρελθόν της γενιάς  του γίνονται το καταφύγιο του, ειδικά όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Φημίζεται για το άκρως οικονομικό του πνεύμα το οποίο έχει γίνει κ δημώδης έκφραση για κάποιους μάλλον τσιγκούνηδες ότι «έχουν καβούρια στις τσέπες τους»! Ουσιαστικά αυτό οφείλεται στην Σεληνιακή του φύση: όπως η Σελήνη «γεμίζει» κ «αδειάζει», έτσι αυξομειώνονται όλα στη ζωή του: από το καταιγιστικό συναίσθημα στην απουσία συναισθήματος, από την αφθονία τροφής στην έλλειψη της, από την παρουσία παιδιών στην «άδεια φωλιά», βιώνουν τα πάντα στον υπερθετικό βαθμό ακριβώς επειδή  ταλαντώνονται μεταξύ ακραίων σημείων. Έτσι μπορούν να γίνουν υπερευαίσθητοι, υπερπροστατευτικοί, φοβικοί, με μεταπτώσεις στη διάθεση τους, αλλά κ ιδιότροποι, και μνησίκακοι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Καρκίνος είναι ζώδιο της Σελήνης, δλδ του Φωτός που βλέπουμε στον νυχτερινό Ουρανό, που δεν είναι αυτόφωτο αλλά αντανακλά το φως που δέχεται από τον Ήλιο. Ο Καρκίνος λοιπόν θα εμφανίσει ναρκισσισμό, διαφορετικού είδους από τον Λέοντα, κ θα είναι κ αυτός επιρρεπής στην κολακεία.

Στο ανθρώπινο σώμα αντιστοιχεί στο στήθος κ στο στομάχι (δεδομένου ότι η Σελήνη δείχνει κ την τροφή).

Αυτές λοιπόν τις ιδιότητες φέρει εγγενώς η Νέα Σελήνη του Καρκίνου που γίνεται τα ξημερώματα της Τετάρτης 29/6 στην 7ο μοίρα κ για την Ελλάδα έχει ωροσκόπο στις 3ο Καρκίνου, δλδ γίνεται στον 1ο οίκο κ αφορά την ίδια την χώρα:

Πριν αναλύσουμε την Νέα Σελήνη, να τονίσουμε ότι αυτός ο χάρτης που βλέπουμε, είναι χάρτης Ημέρας, κ ας μην έχει ανατείλει τυπικά ακόμα ο Ήλιος που απέχει 4ο από τον ωροσκόπο, δεδομένου ότι έχει ήδη φωτίσει αρκετά κ ότι χάρτες που ο Ήλιος απέχει λιγότερο από 6ο από τον ωροσκόπο, θεωρούνται χάρτες Ημέρας κ όχι Νύχτας.

Κυβερνήτρια αυτής της ΝΣ είναι φυσικά η ίδια η Σελήνη, η οποία στη συγκεκριμένη φάση είναι αργή,  ενώ κυβερνήτης της από Έξαρση είναι ο Δίας, που την βλέπει με ανώτερη τετράγωνο από την 7ο του Κριού. Σημαντικό λόγο όμως επ’ αυτής έχει κ η Αφροδίτη, ως κυβερνήτρια της τριπλότητας, του ορίου κ του προσώπου που γίνεται η ΝΑ, μια Αφροδίτη που βρίσκεται στην 7ο των Διδύμων. Η Νέα Σελήνη βρίσκεται στο 8ο Αραβικό Σεληνιακό μέγαρο, σε διακυβέρνηση του Ηλίου, το οποίο ονομάζεται κ «βρεφική κούνια»! 

Εδώ λοιπόν έχουμε 3 πλανήτες να εξουσιάζουν αυτήν την Νέα Σελήνη κ βρίσκονται κ οι 3 στην 7ο μοίρα ενός ζωδίου. Η βάση της ενέργειας της έχει τρυφερότητα κ φροντίδα και μια τάση να κλειστούμε λίγο στον εαυτό μας για να φροντίσουμε τις συναισθηματικές μας ανάγκες, να «παρηγορηθούμε»,  να πάρουμε δυνάμεις, να ανανεωθούμε, να ανεφοδιαστούμε, να «ενυδατωθούμε» μια κ βρισκόμαστε σε υδάτινο ζώδιο, καθώς κ την ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε πως κάποιες φορές κάνουμε περισσότερα πράγματα με το να μην κάνουμε τίποτα, απλά ξεκουράζοντας τον εαυτό μας! Αυτή η τάση θα επικρατεί τις πρώτες μέρες, ταυτόχρονα όμως θα λειτουργεί κ το τετράγωνο του Δία που θα επικρατήσει τις επόμενες μέρες. Ο Δίας από τον Κριό όπου βρίσκεται υιοθετεί την «κριαρίσια» παρόρμηση που θέλει τον κόσμο κ τον θέλει τώρα, απαιτώντας να ικανοποιηθεί άμεσα. Ο Δίας από τον Κριό μας προτρέπει να αρχίσουμε ταυτόχρονα χίλια διαφορετικά πράγματα, χωρίς να σκεφτεί ότι έχουμε συγκεκριμένες αντοχές κ χωρίς να υπολογίσει ΄πως ότι ξεκινάμε, είναι καλό κ να το τελειώνουμε. Την ενέργεια του Δία θα βοηθήσει κ η Αφροδίτη που βρίσκεται σε εξάγωνο ακριβείας προς αυτόν κ επιθυμεί κ εκείνη να περάσει καλά, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες. Το θέμα είναι πως όταν συνδυάζονται αυτοί οι 2 πλανήτες, ο προϋπολογισμός μας πέφτει πολύ έξω, καθώς πέραν της τάσης αισιοδοξίας που δίνουν κ μας κάνουν να θεωρούμε ότι θα μας έρθει καλή τύχη σε ό,τι κ αν καταπιαστούμε, μας «βοηθάνε» να ξοδέψουμε κ περισσότερα χρήματα από όσα αντέχουμε, ή είναι συνετό. Για παράδειγμα, δεν έχει νόημα να ορμήσουμε σε ένα κατάστημα κ με το σκεπτικό πως κάτι έχει έκπτωση, να χρεωθούμε για να το πάρουμε. Ιδιαίτερη προσοχή αυτό το 15νθημερο χρειάζεται σε αγορές στα σούπερ μάρκετ, καθώς ο Καρκίνος έχει μια τάση να σωρεύει τα πάντα, κ πολύ περισσότερο τρόφιμα….

Ο Κυβερνήτης της Αφροδίτης ο Ερμής, από τους Διδύμους όπου βρίσκεται, κάνει ένα σταθεροποιητικό τρίγωνο με τον Κρόνο, το οποίο επικρατεί να συγκρατήσει λίγο τον αχαλίνωτο ενθουσιασμό του Δία κ της Αφροδίτης, δέχεται όμως κ ένα τετράγωνο από τον Ποσειδώνα που του στερεί την επαφή με την πραγματικότητα.
Ο Άρης, από την κατοικία του στον Κριό δέχεται ήδη τετράγωνο από τον Πλούτωνα προς τον οποίο συγκλίνει: Είναι μια όψη ισχυρότατης δύναμης κ επιβολής θέλησης. Θα συγκρουστεί η ατομική θέληση με όλα εκείνα που της επιβάλλονται. Ο Πλούτωνας, ανάδρομος σε Κρόνιο περιβάλλον θα επιχειρήσει να ελέγξει τα πράγματα που του έχουν ξεφύγει, ο Άρης όμως από το δικό του σπίτι στον Κριό είναι πανίσχυρος και δεν θέλει να επιτρέψει σε τίποτα να τον κρατήσει πίσω. Εκεί θα υπάρξει αστάθεια και ένταση καθώς θα παίζονται διάφορα παιγνίδια επιβολής κ εξουσίας.

Ο Ουρανός είναι στον Ταύρο, σε μακρινό (αλλά συγκλίνον) τετράγωνο με τον Κρόνο, πρακτικά όμως άνοπτος, ενώ ο Ποσειδώνας καθιστά τονισμένη την παρουσία του μέσα στον χάρτη: την ημέρα της Νέας Σελήνης κάνει την στάση αναδρομής του, (θα είναι ανάδρομος για 5 μήνες), γεγονός που καθιστά την υδάτινη φύση αυτής της ΝΣ ακόμα πιο τονισμένη κ τις συναισθηματικές μας ανάγκες ακόμα πιο έντονες. Αυτό ενισχύεται ακόμα περισσότερο κ από την δωδεκατημοριακή Νέα Σελήνη η οποία βρίσκεται στην 28ο της Παρθένου, σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα του κύριου χάρτη, ενώ ο δωδεκατημοριακός Ποσειδώνας πηγαίνει στην 5ο Αιγόκερω, απέναντι από την Νέα Σελήνη, πράγμα που δείχνει την σημαντική ενίσχυση του υγρού στοιχείου.

Άφησα μία σημαντική –κατά τη γνώμη μου- λεπτομέρεια για το τέλος: Η ΝΑ βρίσκεται σε πολύ κλειστή σύνοδο με αυτό που ονομάζουμε «Μαύρη Σελήνη» ή «Λίλιθ». Για να μην αρχίσει να εξάπτεται η φαντασία να διευκρινίσουμε ότι η μαύρη Σελήνη ή Λίλιθ (προσοχή: ΟΧΙ ο αστεροειδής 1181 Λίλιθ) δεν είναι υπαρκτό, φυσικό σώμα αλλά είναι σημείο και συγκεκριμένα είναι το απόγειο της Σεληνιακής τροχιάς. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά: Η Σελήνη καθώς κινείται γύρω από την Γη δεν διαγράφει κύκλο (όπως σχεδόν κανένα ουράνιο σώμα στην κίνηση του δεν κάνει τέλειο κύκλο, από όλο το Ηλιακό Σύστημα μόνον η Αφροδίτη πλησιάζει σε αυτό), αλλά ελλειπτική τροχιά, με την μία εστία, αυτή που βρίσκεται πιο κοντά στην Γη να λέγεται Περίγειο, ενώ με την εστία που βρίσκεται πιο μακριά από την Γη να λέγεται Απόγειο. Αυτή είναι κατι που ήδη το ξέρουμε όλοι μας γιατί  το έχουμε δει στον ουρανό: Οι λεγόμενες «υπερ-σελήνες» , δλδ οι Πανσέληνοι (όπως αυτή που έρχεται σε 2 εβδομάδες) που φαίνονται 14% μεγαλύτερες από τις άλλες κ 30% πιο λαμπρές, γίνονται επάνω στο περίγειο, δλδ στην πιο κοντινή  απόσταση της Σελήνης από την Γη.

Το απόγειο λοιπόν της τροχιάς της Σελήνης στην Αστρολογία το λέμε Λίλιθ ή μαύρη σελήνη, ενώ το περίγειο περιγράφεται από το ευφάνταστο (κ ελαφρώς «γαργαλιστικό») όνομα Πρίαπος. Επειδή έχουν γραφεί πάρα πολλά (κ τα περισσότερα παρατραβηγμένα ή κ τελείως λανθασμένα) για τον άξονα Μαύρης Σελήνης/ Πριάπου κ την ενέργεια που περιγράφουν, να αναφέρουμε ότι η Μαύρη Σελήνη σχετίζεται με εσωτερικευμένο θυμό που έχει σωρευτεί κ δεν έχει ξεσπάσει κ που υποσυνείδητα μας βασανίζει, μέχρις ότου καταφέρουμε να τον επεξεργαστούμε κ να τον απελευθερώσουμε. Περιγράφει τα πιο πρωτόγονα ένστικτά κ συμπεριφορές μας, τα οποία δεν επιδέχονται συμβιβασμούς κ αφορούν τα θέματα του ζωδίου κ του οίκου στον οποίο βρίσκεται. Επίσης, σχετίζεται με καταπιεσμένη σεξουαλική ενέργεια. ΔΕΝ έχει καμία σχέση ούτε με δαίμονες, ούτε με δαιμονικές ενέργειες, ούτε με άλλα τηλεοπτικά σήριαλ και ταινίες! Κ αν παρατηρήσουμε μία αύξηση σε υποβόσκοντα ερωτισμό με παράλληλες χειριστικές συμπεριφορές, να ξέρετε ότι αυτό θα οφείλεται κατά κύριο λόγο στο τετράγωνο Άρη/Πλούτωνα κ όχι στην δύστυχη την Λίλιθ!

Τι να περιμένουμε από αυτή την σύνοδο: αντίδραση, επαναστατική διάθεση και απελευθέρωση του καταπιεσμένου θυμού μας. Δεδομένου ότι η μαύρη Σελήνη βρίσκεται στον Καρκίνο, ο θυμός αφορά τα θέματα της μητρότητας, της οικογένειας, της παράδοσης κ της πατρίδας: δεν μπορώ να σκεφτώ πιο ταιριαστό αστρολογικό συμβολισμό για να περιγράψω τις αντιδράσεις που ξεκίνησαν στην Η.Π.Α. μια χώρα με πολυαστρία στον Καρκίνο, για την ακύρωση από το Ανώτατο Δικαστήριο τους του Νόμου Row vs Wade, που αφορά την ελευθερία των εκτρώσεων (κ συνεκδοχικά την ελευθερία αυτοδιάθεσης του γυναικείου σώματος). Δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει ισχυρό καρκίνο στον χάρτη του 1974, αλλά κ ενεργοποιημένες τις πρώτες μοίρες των παρορμητικών ζωδίων στον χάρτη του 1830, περιμένω οι αντιδράσεις εδώ να αφορούν κυρίως θέματα πατρίδας κ παράδοσης.

Για να δούμε όμως ποιους αφορά περισσότερο: Καταρχήν , όσους έχετε Ωροσκόπο, Ήλιο κ Σελήνη στον 1ο δεκανό (από την μοίρα 0, ως την μοίρα 09ο.59΄) των παρορμητικών ζωδίων, δλδ σε Καρκίνο, Ζυγό, Αιγόκερω κ Κριό: ετοιμαστείτε να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας κ φροντίστε να τελειώσετε αυτό που θα ξεκινήσετε κ να μη το αφήσετε στη μέση! Όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες (Ερμή, Αφροδίτη κ Άρη) από την 5ο μέχρι την 9ο παρορμητικών, επίσης θα δείτε να προχωρούν τα θέματα (των πλανητών) που είχαν μείνει καιρό στάσιμα. ΟΙ υπόλοιποι θα δείτε κινητοποίηση των θεμάτων στους οίκους του γενέθλιου χάρτη σας που αντιστοιχεί η 7ο καρκίνου.
Μία μόνον αναφορά θα ήθελα να κάνω για όσους έχουν ωροσκόπο σε Διδύμους κ Τοξότη, κ αν δεν ξέρουν τον ωροσκόπο τους, για όσους έχουν εκεί  τον Ήλιο τους: μεγάλη προσοχή στα οικονομικά σας! Σκεφθείτε ότι δεν θα έχετε πάντα το εισόδημα που έχετε τώρα κ προσπαθήστε να μην δημιουργείτε καινούργιες υποχρεώσεις, τόσο ξοδεύοντας αλόγιστα, όσο κ μέσω επενδύσεων, ή λήψης δανείων. Θυμηθείτε πως ό,τι λάμπει, δεν είναι χρυσός κ μην αφήνεται την υπεραισιοδοξία να σας κυριεύσει!

Αρέσει σε %d bloggers: