ΛΟΙΠΑ

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2022: Βαθιά ανάσα κ μέσα τα κεφάλια!

Από την Βίρνα Κουτράκου

Η Νέα Σελήνη του Ιουλίου 2022 θα πραγματοποιηθεί το βραδάκι της 28ης Ιουλίου, στις 8.54 μ.μ.  στην 5ο μοίρα Λέοντα.

Ο Λέων είναι το 5ο ζώδιο του Ζωδιακού κύκλου κ το 2ο ζώδιο της φωτιάς. Ως πύρινο ζώδιο είναι θερμό κ ξερό, δηλαδή έχει χολερικό χαρακτήρα. Ανήκει στα σταθερά κ σημειοδοτεί την σταθεροποίηση κ τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Σύμβολό του είναι το λιοντάρι που ο Ηρακλής σκότωσε κατά τον 1ο άθλο του στην Νεμέα, το οποίο στην συνέχεια παρέλαβαν οι Θεοί κ τοποθέτησαν στον Ουρανό, δημιουργώντας τον αστερισμό του Λέοντα.

Το ζώδιο του Λέοντα αποτελεί την κατοικία του Ηλίου, οπότε προσεταιρίζεται όλες τις ηλιακές ιδιότητες: αν θέλουμε να το συμπυκνώσουμε σε μία λέξη, θα πούμε ότι «λάμπει»! Είναι το αρχέτυπο του Ηγεμόνα, του Βασιλιά που κυβερνάει τον λαό του με σοφία, στοργή, γενναιοδωρία κ περηφάνια. Είναι εξαιρετικά δημιουργικός, με μία θεατρική αίσθηση και ματιά και φυσική γοητεία, με ευχάριστη διάθεση,  καλός οργανωτής εκδηλώσεων, εκδηλωτικός, ανοιχτόκαρδος, ισχυρός, επιβλητικός, μεγαλοπρεπής. Όπως όμως όλα τα ζώδια, έτσι κ ο φωτεινός Λέων έχει τη σκοτεινή του πλευρά: Αν δεν βρει τον θαυμασμό (έως κ λατρεία) που ο ίδιος, ως κατοικία του Φωτός θεωρεί ότι αξίζει και δικαιούται, θα περιστοιχίσει εαυτόν από αυλοκόλακες κ θα καταστεί φοβερά  ευάλωτος στην κολακεία, με αποτέλεσμα να γίνει σνομπ, επηρμένος, αλαζόνας, δογματικός, άκαμπτος και σκληρός.

Αυτές ακριβώς είναι οι ιδιότητες που έχει κ η Νέα Σελήνη του Λέοντα που γίνεται στις 28 Ιουλίου στην 5ο και για την Ελλάδα έχει ωροσκόπο στις 12 Υδροχόου κ τον Κρόνο στον 1ο οίκο, να ετοιμάζεται να ανατείλει:

Πριν περάσουμε στην ανάλυση της Νέας Σελήνης καθεαυτής, πρέπει να σημειώσουμε κάτι σημαντικό: Το ζώδιο του Λέοντα στο οποίο γίνεται, είναι σε τετράγωνο προς τους δεσμούς της Σελήνης, ακόμα κ αν η ίδια η Ν.Σ. είναι εκτός ανοχών που δίνουμε στις όψεις. Οι δεσμοί  είναι τα δύο αστρονομικά σημεία στα οποία το μονοπάτι της Σελήνης, καθώς περιστρέφεται γύρω από την Γη, συναντιέται με το μονοπάτι του Ηλίου, την «εκλειπτική» κ το τέμνει. Όταν η Σελήνη απομακρύνεται από τους δεσμούς της κ κατευθύνεται προς τα ζώδια του τετραγώνου με αυτούς, τότε βρίσκεται σε μέγιστο πλάτος προς αυτούς, πράγμα που πάντοτε δημιουργεί γενικά ένταση κ σημειοδοτεί κρίσεις. Όταν πορεύεται από τον Βόρειο δεσμό προς τον Νότιο (όπως εδώ) είναι σε μέγιστο θετικό πλάτος, ενώ όταν έχει περάσει τον Νότιο δεσμό κ κατευθύνεται προς τον Βόρειο (όπως θα είναι στην φάση της Πανσελήνου στις 12 Αυγούστου), θα είναι σε μέγιστο αρνητικό πλάτος. Αυτό σημαίνει ότι η Ν.Σ. κ η Πανσέληνος αυτού του μήνα θα γίνουν σε κατάσταση «ακραίων» συνθηκών, πράγμα το οποίο δεν θα μας θορυβούσε τόσο, αν οι δεσμοί δεν ήταν ήδη επιβαρυμένοι λόγω της συνόδου του Βορείου δεσμού με τον Ουρανό κ τον Άρη κ του τετραγώνου του με τον Κρόνο. Για να αντιληφθούμε την σοβαρότητα της κατάστασης, αρκεί να σκεφτούμε ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου προέρχεται (ως προς την Σεληνιακή της φάση) από την Πανσέληνο της 16ης Φεβρουαρίου στην 27ο Λέοντα, που έγινε σε ακριβές τετράγωνο με τους δεσμούς. Είναι λοιπόν δεδομένο ότι έχουμε μια Νέα Σελήνη (που θα συνεχιστεί και με την Πανσέληνο) η οποία κοσμικά, σε επίπεδο κρατών, εγκυμονεί πολλά γεγονότα. Σε προσωπικό τώρα επίπεδο, όσοι είχατε γεγονότα κατά τις σεληνιακές φάσεις του Φεβρουαρίου, δλδ κατά την Νέα Σελήνη του Υδροχόου κ κατά την Πανσέληνο του Λέοντα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δείτε τώρα την συνέχεια τους.

Ας επιστρέψουμε όμως στην ανάλυση της Ν.Σ. Ο Ήλιος, ως κυβερνήτης του Λέοντα , είναι και ο κυβερνήτης αυτής της Ν.Σ. Κανείς πλανήτης δεν κάνει έξαρση στο ζώδιο του «βασιλιά», οπότε δεν υπάρχει κυβερνήτης από έξαρση. Κυβερνήτης ορίου της Ν.Σ. αλλά κ τριπλότητας είναι ο Δίας, οπότε βλέπουμε ότι πέραν του Ηλίου, ο Δίας έχει σοβαρό λόγο επ’ αυτής. Κυβερνήτης προσώπου είναι ο Κρόνος, ενώ την διακυβέρνηση του 10ου (αραβικού) σεληνιακού μεγάρου, του «μετώπου του λιονταριού, το οποίο είναι μεν κατάλληλο για νέα ξεκινήματα, αλλά όχι κ τόσο για ταξίδια, έχει ο Άρης. Οι δύο πλανήτες λοιπόν που εξουσιάζουν αυτή τη Ν.Σ. είναι ο Ήλιος κ ο Δίας που βρίσκονται μεταξύ τους σε σχέση συγκλίνοντος τριγώνου. Ο Δίας είναι στην 8ο Κριού, σε εξουσία Άρη, αλλά στην δική του τριπλότητα, την ημέρα όμως της Ν.Σ. κάνει την στάση του για να γυρίσει ανάδρομος στη συνέχεια. Όπως κ να έχει, ο Δίας από τον Κριό συμπράττει στα αιτήματα αυτής της Ν.Σ. κ υποστηρίζει τα νέα σχέδια κ τις αλλαγές που θέλουν να κάνουν εκείνοι που επηρεάζονται, δίνοντας αισιοδοξία, πρωτοτυπία κ δύναμη. Θέλει όμως λίγο προσοχή, ως προς δύο πράγματα: το ένα ότι ο Ήλιος του Λέοντα πρέπει να σταθεροποιήσει την εξαιρετικά παρορμητική κ διογκωτική ενέργεια του Δία και το δεύτερο είναι ότι θα χρειαστεί να μπει ένα μέτρο στην αχαλίνωτη αισιοδοξία του «όλα θα πάνε καλά» διότι σε έναν νυχτερινό (όπως είναι αυτός) χάρτη, ο Δίας μπορεί να σπρώξει κάποιον να κάνει ένα άλμα που να είναι πολύ μεγαλύτερο από τις δυνατότητες του.

Η Σελήνη που σε αυτήν την θέση είναι αργή, μόλις ολοκληρώσει το εξαιρετικά βοηθητικό τρίγωνο με τον Δία, θα προχωρήσει κ θα συναντήσει (μέσα στο πρώτο 24ωρο από την Ν.Σ.) με όψη τετραγώνου τον Άρη κ έτσι θα ενεργοποιήσει ακόμα περισσότερο την ήδη ενεργή σύνοδο Άρη/Ουρανού/ Βόρειου δεσμού, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 31/7 και 1/8. Έτσι ενώ μπορεί αυτοί οι πλανήτες να μην έχουν διακυβέρνηση επί της Ν.Σ., ή να μην σχηματίζουν άμεση όψη με αυτήν (γι’ αυτό κ η επίδραση της συνόδου Άρη / Ουρανού κ Β.Δ. δεν θα αναλυθεί εδώ, αλλά σε διαφορετικό άρθρο), ωστόσο η ενέργεια τους είναι καθοριστική, δεδομένου ότι την συναντά κ την μεταφέρει η Σελήνη. Κατά τον ίδιο τρόπο θα ενεργοποιηθεί κ το ακριβές τετράγωνο μεταξύ Ουρανού/Β.Δ.  κ Ερμή στην 18ο Ταύρου κ Λέοντα: εκεί θα χρειαστεί να προσέξουμε λίγο τι λέμε (αλλά κ τι ακούμε): θα έχουμε εκπλήξεις (που δεν θα είναι ευχάριστες δεδομένου ότι ο Ερμής έρχεται από τετράγωνο με τον Άρη), θα μάθουμε κάποια σοκαριστικά κ ξαφνικά νέα ή θα τα πούμε εμείς σε άλλους κ βεβαίως θα επιφέρει κ βλάβες, τόσο σε μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, όσο κ σε μέσα μεταφοράς με κίνδυνο ατυχήματος.

Πριν πάμε να δούμε τι επιρροές θα δεχτεί το κάθε ζώδιο, ας κοιτάξουμε κ την δωδεκατημοριακό χάρτη της Ν.Σ. για να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες:

Βλέπουμε ότι ο 12μοριακός ωροσκόπος έχει έρθει στον 5ο οίκο που αντιπροσωπεύει τα παιδιά μας, τη δημιουργικότητα μας, τις σχέσεις μας και ό,τι μας δίνει χαρά, συνάδοντας πλήρως με την αισιόδοξη κ ενθουσιώδη φύση αυτής της Ν.Σ.  Ο 12μοριακός Άρης όμως, τον οποίο είχαμε δει να επιδρά εμμέσως επί αυτής της φάσης εδώ κάνει πιο αισθητή την παρουσία του, αφού έρχεται μαζί με τον 12μοριακό Κρόνο στο ζώδιο του Σκορπιού, επιβάλλοντας περιορισμούς στην ευχαρίστηση κ τη διασκέδαση που θέλουμε να έχουμε, κ ταυτόχρονα, μας υπενθυμίζουν το επερχόμενο δύσκολο τετράγωνο τους που θα γίνει στην 22ο μοίρα των σταθερών στις 7 Αυγούστου κ θα δημιουργήσει κ αυτό κάποια θέματα και παγκοσμίως, αλλά κ στους Σταθερούς με σημεία πλανήτες από την 21ο μέχρι την 23ο μοίρα. Το καλό είναι ότι η ίδια η 12μοριακή Ν.Σ. έχει έρθει στον Ζυγό, σε εξάγωνο προς τον εαυτό της, ενεργοποιώντας έτσι την Αφροδίτη κ του ριζικού χάρτη στον Καρκίνο, την οποία βοηθάει κ ο 12μοριακος Δίας που έρχεται σε σύνοδο προς αυτή, αλλά  κ την 12μοριακή που την βλέπουμε στην 5ο Τοξότη κ ας σημειώσουμε αυτήν την μοίρα γιατί παίζει ρόλο για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Ας δούμε τώρα ποιο θα επηρεαστούν περισσότερο κ σε ποιους τομείς:
Κατ’ αρχήν, όλοι όσοι έχουν ωροσκόπο, ή Ήλιο ή Σελήνη από την 4ο μέχρι την 9ο μοίρα όλων των ζωδίων θα έχουν κάτι θετικό στη ζωή τους για αυτό το διάστημα, η φύση του οποίου σχετίζεται με τον οίκο στον οποίο η Ν.Σ. προβάλλεται στον χάρτη τους. Ναι, ακόμα και οι άλλοι 3 σταθεροί πέραν του Λιονταριού (Ταύροι, Σκορπιοί  κ Υδροχόοι) αυτών των μοιρών θα επωφεληθούν.
Φυσικά, την μεγαλύτερη εύνοια θα την έχουν τα ζώδια της Φωτιάς: οι ίδιοι οι Λέοντες, οι Κριοί, αλλά κυρίως οι Τοξότες: 
ειδικά για όσους έχουν κάποιο στοιχείο όπως Ωροσκόπο, ή Μεσουράνημα,  ή Ήλιο, ή Σελήνη, ή Αφροδίτη, ή Δία από την 5ο έως την 8ο μοίρα του Τοξότη, θα σχηματιστεί από τα Φώτα κ την θέση του Δία ένα μεγάλο τρίγωνο από διέλευση στον χάρτη τους, η ιδιαιτερότητα του οποίου είναι ότι προέρχεται από φάση Ν.Σ. κ του Δία σε στάση, οπότε η επίδραση του είναι για 2 εβδομάδες, πράγμα που τους δίνει χρόνο να το εκμεταλλευτούν κατάλληλα.

Για τους ωροσκόπους κ τα ζώδια των υπόλοιπων δεκανών, περισσότερο θα επηρεαστούν εκείνοι που φέρνουν τη Ν.Σ. σε Κέντρο του χάρτη τους, δλδ στον 1ο, 10ο, 7ο ή 4ο οίκο, κ οι υπόλοιποι που την φέρουν σε άλλου οίκους λιγότερο.

Όσοι έχουν Ωροσκόπο ή Ήλιο ή Σελήνη γύρω στην 17ο, 18ο 19ο μοίρα του οποιουδήποτε ζωδίου, θέλει λίγη προσοχή λόγω της επικείμενης  συνόδου Άρη/Ουρανού/Β.Δ. Σαφώς περισσότερη προσοχή και επιφύλαξη χρειάζονται τα Σταθερά (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί κ Υδροχόοι) που έχουν στοιχεία σε εκείνη την μοίρα καθώς θα δουν αιφνίδιες μεταβολές κ ανατροπές στις ζωές τους. Επίσης, όσοι έχουν πρωτίστως ωροσκόπο κ δευτερευόντως στο δεύτερο μισό του 2ο δεκανό του Κριού ή του Ζυγού, , δλδ από την 16ο  μέχρι την 19ο, προσέξτε πολύ τα οικονομικά σας κ μην υπογράψετε καμία οικονομική/δανειακή σύμβαση αυτόν τον καιρό , θα υπάρξουν αναταράξεις στα έσοδα σας κ συντρέχει κίνδυνος να αυξηθούν τα έξοδα ανατρέποντας πολύ τον σχεδιασμό σας.

Ελπίζοντας ότι οι θετικές ενέργειες αυτής της Ν.Σ. θα υπερκεράσουν τις αρνητικές, στους ατομικούς τουλάχιστον χάρτες γιατί  το διεθνές σκηνικό είναι άλλο θέμα, σας ευχόμαστε να χαλαρώσετε κ να ευχαριστηθείτε τον λαμπερό και ζεστό μήνα του Λιονταριού. Καλό Καλοκαίρι!

Αρέσει σε %d bloggers: