ΛΟΙΠΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Από την Άννα Τσοπαναρίδου

Την προηγούμενη χρονιά η όψη που κυριάρχησε και τη σημάδεψε ήταν τα τρία τετράγωνα του Κρόνου με τον Ουρανό. Το καλοκαίρι επικράτησε το δεύτερο τετράγωνο και δυσκόλεψε αρκετά τους σταθερούς του τρίτου πενθημέρου δηλαδή τις μοίρες 10-15 του Ταύρου, Λέοντα, Σκορπιού και Υδροχόου.  Το 2022 ο Κρόνος πέρασε στο τρίτο δεκαήμερο του Υδροχόου και ο Ουρανός στο δεύτερο μισό του δευτέρου δεκαημέρου ή στο τέταρτο πενθήμερο. Οι εκλείψεις της  χρονιάς γίνονται στον σταθερό σταυρό, με έμμεση ή άμεση συμμετοχή του Κρόνου και του Ουρανού. Η πίεση στα σταθερά ζώδια παραμένει και έχει επεκταθεί και στο τρίτο δεκαήμερο.

Η βασική όψη που θα δείξει έντονα τα δόντια της θα είναι η σύνοδος Άρη, Ουρανού και Βόρειου Δεσμού στον Ταύρο σε ανοχτό τετράγωνο, ανοχής 4 μοιρών, με τον Κρόνο από το Υδροχόο. Θα γίνει ιδιομοιρίας σύνοδος την 1η Αυγούστου 2022, στην 18 μοίρα του Ταύρου. Γι’ αυτό θα ήθελα να αναλύσω  την Νέα Σελήνη της 28/7/2022 και την Πανσέληνο της  12/8/2022, τα οποία θεωρώ τα σημαντικότερα του καλοκαιριού, που είναι ενεργοποιημένη η δύσκολη αυτή όψη.

Ο χάρτης της Νέας  Σελήνης για την Αθήνα είναι:

Ο  Ήλιος και η Σελήνη είναι στην 5ο 38΄του Λέοντα σε όριο  Δία (σύμφωνα με τα όρια του Δωρόθεου) και η μόνη όψη που κάνουν είναι τρίγωνο με το Δία στον Κριό. Πιθανά νέα ξεκινήματα, νέες σχέσεις και συνεργασίες, ίσως και οικονομικές, θα είναι έντονες, παθιασμένες, δυναμικές, αφού και οι τρεις πλανήτες είναι σε ζώδια φωτιάς. Θα έχουν όμως μεγάλη δόση υπερβολής, υπεραισιοδοξίας, εγωισμού και παρορμητισμού.

Η Αφροδίτη στον Καρκίνο, στο σπίτι της Σελήνης, είναι πολύ συναισθηματική, αγαπάει την οικογένεια και την πατρίδα, είναι σε  τετράγωνο με τον Δία, προσπαθεί να διαχειριστεί το υπερβολικό συναίσθημα. Το εξάγωνό της με τον Άρη που βρίσκετε στον Ταύρο, ζώδιο κυβέρνησής της, της δίνει ευκαιρίες να προβάλλει τον ερωτισμό και τον μαγνητισμό της, της δίνει οικονομικές ευκαιρίες, αλλά την ωθεί να δράσει και να δουλέψει. Ίσως πρέπει να επαναπροσδιορίσει τους στόχους της, αφού ο Δίας είναι στάσιμος και ετοιμάζεται να αναδρομήσει.

Ο Ερμής στο ζώδιο του Λέοντα είναι δυναμικός, οραματιστής, δραματικός και υπερβολικός στις εκφράσεις του, φιλόδοξος, δυναμικός, ίσως καλλιτέχνης, οξύθυμος. Απέναντί του, σε αντίθεση, βρίσκεται ο Κρόνος, στην ημερήσια κατοικία του τον Υδροχόο. Βάζει όρια στον δυναμικό Ερμή και θέλει να τον μάθει να σκέφτεται στρατηγικά, συντηρητικά και οργανωμένα, σε λογικά πλαίσια, χωρίς δράματα και υπερβολές.

Έχουμε και την τριάδα του Άρη (παραδοσιακά σε αδυναμία), Ουρανού (σε πτώση) και του Βόρειου δεσμού της Σελήνης. Είναι σε ζώδιο Αφροδίτης, όριο Δία και δεκανό Σελήνης, και η στήριξη που τους δίνουν είναι η υπερβολή, το συναίσθημα και η προσκόλληση, τελείως αντίθετα από την φύση των δύο πλανητών. Ο Άρης και ο Ουρανός είναι σε ένα σταθερό ζώδιο της γης, που του αρέσει η σταθερότητα σε κάθε είδους σχέση, η καλοπέραση, η ανάγκη για ασφαλή επιβίωση, τελείως αντίθετα με τους δύο πλανήτες.

Ο Βόρειος δεσμός της Σελήνης, σε προσωπικό ωροσκόπιο, δείχνει την οικογένεια, τις σχέσεις, τις επαφές του ατόμου. Σε εγκόσμιο ωροσκόπιο δείχνει τους ανθρώπους, όπως η Σελήνη που δείχνει τον λαό.

Η δυσκολία της Νέας Σελήνης είναι ο σχηματισμός ταυ τετραγώνου από την αντίθεση του Ερμή Κρόνου και το τετράγωνό τους με Άρη, Ουρανό και Βόρειο. Περιορισμένη διανοητική εξέλιξη, στενομυαλιά, ξεροκεφαλιά, επιφυλακτικότητα, δειλία.  Αποξένωση, ρήξη, καυγάς, τσακωμός, χωρισμός. Βεβιασμένες καταστάσεις, εσωτερική ένταση, εκνευρισμός, βιασύνη, γρήγορες αποφάσεις, υπερδιέγερση, έξαψη, πιθανές δικαστικές διαφορές, ασθένεια των νεύρων, τραυματισμός σε ταξίδι.

Ο Ποσειδώνας είναι στο τρίτο δεκαήμερο των Ιχθύων, ο Πλούτωνας στο τρίτο δεκαήμερο του Αιγόκερου. Δεν κάνουν πτολεμαϊκές όψεις παρά μόνο ένα εξάγωνο μεταξύ τους. Σύμφωνα με τον σχηματισμό του χάρτη, ο Πλούτωνας «σέρνει τον χορό» της «ατμομηχανής» που σχηματίζεται.

Οι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι που έχουν Ήλιο, Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη, Άρη, Ωροσκόπο, Μεσουράνημα κοντά στην 5 μοίρα, θα έχουν νέες σχέσεις, συνεργασίες, ξεκινήματα, ανάλογα τον ατομικό χάρτη, θα έχουν ευνοϊκά ή όχι αποτελέσματα. Σίγουρα όμως θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, μετρημένοι στις κινήσεις και στα λόγια και να εξετάσουν πολλές φορές την στρατηγική και την δράση τους.

Όσοι έχουν Ήλιο, Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη, Άρη, Ωροσκόπο, Μεσουράνημα από 15 μοίρα έως 23 των σταθερών ζωδίων (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι), θα πρέπει να προσέχουν τα λόγια τους, τις μετακινήσεις, να αποφύγουν νέα ξεκινήματα, αν πρέπει να ξεκαθαρίσουν κάποιες σχέσεις, να τελειώσουν με ομαλό τρόπο, χωρίς εντάσεις και διαπληκτισμούς. Οι σταθεροί ωροσκόποι θα πρέπει να προσέξουν τον εαυτό τους, το σπίτι τους, τις σχέσεις τους και την καριέρα τους.

Σε εγκόσμιο επίπεδο, θέλουν προσοχή οι μετακινήσεις για αποφυγή ατυχημάτων, ειδικά τα νεαρά άτομα, πολεμικές ενέργειες, ήδη υπάρχουν στην γειτονιά μας, με τον σκληρό πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά κι ο γείτονας (Τουρκία) έχει οικονομικές δυσκολίες και «υπαρξιακές και εδαφικές ανησυχίες».

Η ολοκλήρωση της Νέας Σελήνης θα γίνει με την Πανσέληνο στις 12 Αυγούστου 2022.

Σε αυτή εμπλέκεται ενεργά ο Κρόνος, αφού είναι σε σύνοδο με την Σελήνη και φυσικά σε αντίθεση με τον Ήλιο (πανσέληνος είναι η αντίθεση Ηλίου Σελήνης). Η Πανσέληνος γίνεται στην 19ο 21΄ Λέοντα (Ήλιος) – Υδροχόου (Σελήνη).

Ο Άρης έχει απομακρυνθεί από την στενή σύνοδο με τον Ουρανό και τον Βόρειο. Η Σελήνη μετά από την αντίθεσή της με τον Ήλιο πηγαίνει για σύνοδο ακριβείας με τον Κρόνο. Έχουμε πάλι τον σχηματισμό ταυ τετραγώνου, με την αντίθεση του Ήλιου με Σελήνη Κρόνο και το τετράγωνό τους με Ουρανό Βόρειο και λίγο μακρύτερα τον Άρη.

Εσωτερικές συγκρούσεις, εντάσεις στις σχέσεις, αναστολές, καταπίεση, μοναξιά, χωρισμοί, ξαφνικές παθιασμένες σεξουαλικές σχέσεις που θα έχουν όμως κάποιον περιορισμό, ή με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, τάσεις αποστασιοποίησης, διαμάχης, ψυχικές κρίσεις, τραυματισμοί.

Δυσκολίες για τα σταθερά ζώδια τέλους δευτέρου δεκαημέρου, αρχών τρίτου, δηλαδή από 17ο έως 25ο των Ταύρων, Λεόντων, Σκορπιών και Υδροχόων.

Ο Ερμής στην Παρθένο σε ζώδιο κυβέρνησης και έξαρσης, είναι σε όψη τριγώνου με τον Βόρειο δεσμό, ενισχύοντας τις γνωριμίες, τις κοινωνικές επαφές και συναντήσεις για τα ζώδια της γης και του νερού των αρχών του δευτέρου δεκαημέρου.

Η Αφροδίτη στην μηδενική μοίρα του Λέοντα, υπόσχεται την αρχή ενός ταξιδιού πάθους, έρωτα, καλοπέρασης, διασκέδασης, για τα ζώδια της φωτιάς, Κριούς, Λέοντες, Τοξότες.

Η επόμενη Νέα Σελήνη στις 27 Αυγούστου έχει κάποιες δυσκολίες, αλλά και διευκολύνσεις.

Η Νέα Σελήνη στην 4ο της Παρθένου είναι σε τετράγωνο ιδιομοιρίας με τον Άρη στην 4ο των Διδύμων, ο οποίος κάνει όψη τριγώνου με τον κυβερνήτη του και κυβερνήτη της ΝΣ, τον Ερμή στην 1ο του Ζυγού. Η τριπλή αμοιβαία υποδοχή Ηλίου-Αφροδίτης-Ερμή ενισχύει κυρίως την Αφροδίτη που είναι σε αντίθεση με τον Κρόνο και οι σχέσεις πιέζονται και κρίνονται ακόμη μία φορά.

Η Πανσέληνος 10 Σεπτεμβρίου γίνεται στην 17ο 41΄ Παρθένου-Ιχθύων, έχει την μακρυνή επιρροή του Ποσειδώνα, κυρίως όμως χαρακτηρίζεται από την στάση του Ερμή για να αναδρομήσει. Είναι η ώρα να επαναπροσδιορίσουμε τα θέματα που μας απασχόλησαν την προηγούμενη περίοδο.

Συμπερασματικά θα έλεγα ότι θα πιεστούν τα σταθερά ζώδια κυρίως δευτέρου και τρίτου δεκαημέρου και τα μεταβλητά τρίτου δεκαημέρου λόγω της παραμονής του Ποσειδώνα σε αυτό το δεκαήμερο.  Αυτό που θα ήθελα να συμβουλέψω τους φίλους των σταθερών ζωδίων, είναι σύνεση, προσοχή, όχι βεβιασμένες και παράτολμες κινήσεις και αποφάσεις, μακρυά από την φαντασίωση και το παραμύθι. Προσοχή στις μετακινήσεις σας και όπως λέει και η παροιμία «να βουτάτε την γλώσσα στο μυαλό» πριν μιλήσετε ή εξαπολύσσετε κάποια λεκτική επίθεση.

Να προσέχετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας!!

Άννα Τσοπαναρίδου

Τηλέφωνο:   6972101767

Emailannatsopa@hotmail.gr 

Αρέσει σε %d bloggers: